Retinerea din Salariu e Abuziva fara validarea popririi

poprire pe salar

Mii de Executari Silite ILEGALE (exemplu: retinerea din salariu in mod abuziv) sunt initiate Abuziv de Banci, IFN-uri si / sau de recuperatorii de creante, pentru zeci de motive, inclusiv pentru lipsa procedurii de Validare poprire.

Indiferent cine e creditorul, Contestatia la Executare Silita este cheia prin care debitorii Anuleaza Executarea silita cat timp retinerea din salariu frunctioneaza fara procedura validare poprire.

Executari Silite ILEGALE pe banda rulanta, initiate abuziv prin retinerea din salariu fara validare poprire

Dreptul de a primi un salariu, la timp si in suma totala, reprezinta un drept fundamental in prezent.

ATENTIE ! Nu semnati un Angajamentul de plata cu executorul, caci dati cu piciorul la solutiile salvatoare.

 

Retinerea din salariu e abuziva cat timp nu e parcursa procedura validare poprire

Angajatorii pot ignora instiintarea / somatia privind infiintarea popririi in raport cu tertii, cat timp lipseste incheierea de la instanta de judecata privind procedura de validare poprire.

Conform art 790 din Codul de Procedura Civila intitulat Validarea popririi, obliga creditorul ori executorul judecatoresc la a parcurge procedura Validarea popririi:

Creditorul urmăritor … sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terțul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanța de executare, în vederea validării popririi.

De asemenea, în condițiile art. 790 alin. 5) din acelasi Cod de procedura civila impune o conditie suplimentarea pentru retinerea din salariu sa fie legala:

Poprirea înființată asupra unei creanțe cu termen sau sub condiție va putea fi validată, dar hotărârea nu va putea fi executată decât după ajungerea creanței la termen sau, după caz, la data îndeplinirii condiției (s.n. notificarea debitorului privitor la cesiunea de creanta).

 

Cum convingem instanta ca retinerea din salariu e abuziva si ca trebuie sa respinga procedura de validare poprire

Daca tertul poprit sau debitorul a primit citatia de la instanta de judecata pe procedura validare poprire, a aparut sansa de a scapa definitiv de poprire si chiar de executarea sdilita insesi.

Doar printr-o aparare bine facuta, la timp si cu argumente solide, puteti scapa cu succes de procedura validare poprire.

In cadrul procedurii de validare poprire, Instanța îi va cita pe creditorul urmăritor și pe debitorul și terțul poprit și, la termenul fixat pentru judecarea cererii de validare, va putea dispune administrarea oricărei probe necesare soluționării acesteia, care este admisibilă potrivit normelor de drept comun.

În instanța de validare, terțul poprit poate opune creditorului urmăritor toate excepțiile și mijloacele de apărare pe care le-ar putea opune debitorului, în măsura în care ele se întemeiază pe o cauză anterioară popririi.

Asadar, tertul poprit (exemplu angajatorul debitorului) poate invoca toate apararile pe care debitorul le poate ridica.

Vom enumera o parte din motivele pentru care validarea popririi poate fi respinsa.

I. Motivul Anularii masurii Popririi – PERIMAREA EXECUTARII SILITE pe vechiul cod de procedura

Art. 389 alin. (1) din vechiul Cod menționează ca “Dacă creditorul a lăsat să treacă 6 luni de la data îndeplinirii oricărui act de executare, fără să fi urmat alte acte de urmărire, executarea se perimă de drept și orice parte interesată poate cere desființarea ei”.

Art 391 din vechiul Cod de procedura civila mentioneaza si sanctiunea aplicabila in cazul continuarii executarii silite: Incalcarea dispoziţiilor art. 389 atrage anularea executarii silite.

Astfel, legea procesual civila sanctioneaza creditorii culpabili si superficiali privitor la colectarea sumei corespunzatoare creantei lor, indiferent ca se denumesc Top Factoring, INTRUM, SECAPITAL SARL, INVESTCAPITAL LTD, PROSPEROCAPITAL SARL sau KRUK ROMANIA SRL.

– Legea de procedura veche e aplicabila atata timp cat executarea silita a inceput anterior datei de 15 februarie 2013.

Astfel, daca perimarea executarii silite opereaza in ianuarie 2018, creditorul va invoca dispozitiile vechii legi in cadrul apararilor.

 Executorii judecatoresti nu pot sa obtina retinerea din salariu, dincolo de implinirea termenului de perimare a executarii silite, de 6 sase luni de inactivitate.

II. Prescriptia extinctiva aparuta IN TIMPUL executarii silite genereaza ilega aprocedura de validare poprire

Omisiunea culpabila a Executorilor, de a inchide executarea silita prescrisa (pasivitatea timp de 3 ani), poate genera retinerea din salariu in mod ilegal.

De exemplu, executarea silita a demarat in anul 2017 si, timp de 3 ani anterior procedurii de validare poprire, executorul judecatoresc nu a emis niciun alt act de executare care sa fi fost comunicat debitorului.

III. Creanta nu este certa lichida si exigibila astfel procedura validare poprire e ilegala

Aici, sunt zeci si poate sute de aspecte legale de analizat.

Cel mai des intalnit aspect este lipsa creantei certe, adica lipsa unui mod de calcul privitor la suma ceruta.

IV. Titlul executoriu cuprinde clauze abuzive astfel procedura validare poprire va fi respinsa

In cazul contractelor de credit, cesionate sau nu altor entitati, precum recuperatorii de creante, opereaza zeci de piedici precum lipsa notificarii cesiunii de creanta, existenta unor clauze abuzive.

  • Clauza prin care creditoarea isi asuma dreptul de a cesiona creanta sau creditul catre orice entitate doreste, adica inclusiv catre recuperatorii de creante.
  • Comisionul de administrare;
  • Comisionul de risc, mai ales in conditiile in care a fost incheiata o asigurare;
  • Comisionul de gestiune;
  • Comisionul de rambursare anticipata;
  • Comisionul de analiza dosar sau acordare credit;
  • Clauza prin care creditorul isi asuma dreptul la o Dobanda contractuala variabila;

V. Contractele de credit nu sunt titluri executorii daca a operat cesiunea de creanta sau cesiunea de contract catre recuperatori

Reamintim de O.U.G. nr 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori .

Potrivit art. 58 alin. 5) din legea mai sus amintita, Contractele de credit, contractele de ipotecă, precum și orice alte înscrisuri care au caracter de instrumente de garantare . . . nu reprezintă titluri executorii în cazul în care cesionarul este o entitate ce desfășoară activități de recuperare creanțe.

V. Tardivitatea cererii de validare a poprire

Executorul judecatoresc e obligat sa respecte o serie de termene procedurale, altfel nu poate sa obtina aviz favorabil pe procedura validare poprire

Iti recomandam si urmatoarele articole:

Felicitam clientii, angajatorii debitorilor pentru curajul de a-si apara angajatii si pentru increderea acordata noua pentru a-i reprezenta in procedura validare poprire

Judecatoria Buftea

Debitor MITRU CONSTANTIN – la avocat Velicu Daniel

Creditor – INVESTCAPITAL LTD – la KRUK ROMANIA

http://portal.just.ro/94/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000523209&id_inst=94

Respinge cererea privind validarea popririi
Solutia pe scurt: Admite excepţia tardivităţii formulării cererii de validare a popririi. Respinge cererea ca tardiv formulată şi în consecinţă dispune anularea adresei din data de 15.03.2019 emisă de Biroul Executorului Judecătoresc „Ene Magdalena” în dosarul de executare nr. 2125/2015E. 

Odata admisa apararea debitorului sau a tertului poprit (exemplu angajatorul debitorului) in cadrul procedurii validare poprire, creditorul nu va va mai deranja niciodata iar datoria va fi stearsa in mod definitiv si irevocabil.

Eu imi doresc o tara mai sanatoasa si mai sigura, cred ca fiecare demers pe care il concep poate ajuta la acest deziderat, dovada procedura demarata la Curtea Constitutionala impotriva legii popririi. Mi-as dori sa opresc toate executarile demarate de aceste firme Banci , IFN-uri sau / si recuperatorii de creante.

FORMULAR PENTRU A ANULA RETINEREA DIN SALARIU LIPSITA DE VALIDARE POPRIRE

Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.