Recuperatorii de Creante, precum InvestCapital LTD, atenteaza la Securitatea Nationala si la Proiectul European

investcapital ltd

In acest an, 2022, ne-am propus sa extindem lupta cu Recuperatorii de Creante, precum InvestCapital LTD. Urmarim sa reinstauram Statul de drept si in ce priveste Recuperatorii de Creante (ex. Invest Capital) protejati de executori si unii judecatori. Ne intereseaza sa salvam consumatorii, executati silit abuziv si ilegal de Recuperatorii de Creante, prin ocolirea procedurilor de autorizare ca investitori. Vrem sa obligam Instantele sa ne dea Dreptate in procesele cu Recuperatorii de Creante abuzatori, ce functioneaza clandestin in Romania.

Recuperatorii de creante, precum InvestCapital LTD, executa silit Abuziv si Nelegal cetatenii Statului Roman, platind o taxa judiciara modica, aceasta fiind una de protectie

Recuperatorii de creante KRUK, INVESTCAPITAL LTD s.a. te hartuiesc prin zeci de apeluri, notificari sau te executa silit abuziv?

Firmele ce recupereaza Creante Bancare, nascute din Credite Cesionate, precum InvestCapital LTD, investesc in creante bancare in mod clandestin.

Desi exista o duzina de acte normative care ii impiedica sa functioneze, Recuperatorii de creante functioneaza fara Autorizatia prealabila. Cu alta ocazie, am constatat provenienta capitalului din spatele InvestCapital ltd.

Sultanii Imperiului Otoman ar fi fost invidiosi pe realitatile romanesti actuale, in care executorii si instantele ajuta Recuperatorii de creante, precum InvestCapital ltd, sa jefuiasca cetatenii Statului Roman.

Romanii, amarati si fara cunostinte, sunt evacuati cu forta coercitiva a statului din propriile locuinte, in cele mai multe cazuri singurele bunuri de valoare, prin intermediul unor Executari Silite Ilegale.

In Romania, romanii sunt tratati ca niste imigranti, fiind obligati sa plece in alte tari din cauza inactiunii institutiilor nationale precum Banca Nationala a Romaniei. Executorii abuzeaza teribil de grav de rolul lor, instantele cofirmand actiunile acestora in cele mai multe randuri.

Practic, organismele nationale activeaza forta coercitiva impotriva propriilor cetateni doar pentru ca Recuperatorii de creante, precum InvestCapital ltd. Aceste firme investesc clandestin in creante bancare. E interesant de urmarit si sursa fondurilor investite in aceste creante bancare de recuperatorii de creante.

 

Situatia unor executari silite ilegale, demarate de KRUK si INVESTCAPITAL LTD, prin Frauda la Lege, anulate de noi in beneficiul clientilor

 

 

  • Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Constată nulitatea parţială a contractului de credit nr. 2450670/27.04.2007 în ceea ce priveşte persoana contestatorului Muscalu Ioan, pentru lipsa semnăturii. Anulează parţial încheierea de încuviinţare a executării silite, din data de 02.07.2018, pronunţată de Judecătoria Buhuşi, în dosarul nr. 1137/199/2018, executarea silită însăşi şi toate actele de executare silită efectuate în dosarul execuţional nr. 1151/2018 al BEJ Ciobanu Vasile – Bogdan, în ceea ce priveşte pe debitorului contestator, Muscalu Ioan. 
  •  
  • http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19900000000022914&id_inst=302

 

  • solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare astfel cum a fost formulată şi precizată de contestatoarea COJOCARU ANA MARIA , în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL LTD( fosta INVESTCAPITAL MALTA LTD). Anulează executarea silită însăşi, precum şi toate actele de executare subsecvente în dosarul execuţional nr. 214/2015 al BEJ Stelian Emil Dincă.
  •  
  • http://portal.just.ro/197/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19700000000372299&id_inst=197
  •  
  • Recuperatorii de Creante, precum InvestCapital ltd, se comporta ca Investitori in Romania, desi nu sunt autorizati de BNR sau de o institutie din statul de origine. Cesiunea de Creanta bancara se efectueaza contrar principiului capacitatii speciale de folosinta. 
 
TRIBUNALUL ILFOV
 
 
PAUN COSTEL MARIAN Recurent Contestator
INVESTCAPITAL LTD LA KRUK ROMANIA SRL Intimat Intimat
 
19.12.2022: Admite recursul. Modifică în tot sentinţa civilă recurată, în sensul că: Admite contestaţia la executare. Constată perimată executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 81/2013 al BEJ Dumitru Cristian-Florin. Anulează toate actele şi formele de executare silită.
 

 

Am indentificat o alta portita de a scapa de abuz, expusa aici:

Domeniul financiar bancar/ nebancar este esenta sistemului socio politic actual, fiind reglementat prin norme de ordine publica, parte a Dreptului Public.

Esenta Dreptului public consta in necesitatea ca raporturile juridice sa fie expres reglementate pentru a fi aplicabile in comparatie cu Dreptul privat unde ce nu este interzis expres este aplicabil.

Recuperatorii de Creante, precum InvestCapital ltd, cumpara creante bancare (parte a unor protofolii impresionante de creante, ca valoare si intindere) pentru un pret modic, urmarind obtinerea unui profit, aspect ce reprezinta esenta unei investitii in nume propriu.

 

InvestCapital ltd se comporta, in fapt si in drept, precum o societate profesionala de investitii financiare, depasind Recuperatorii de creante

Conform Actului Constitutiv, pe care InvestCapital ltd l-a emis si inregistrat la Registrul Comertului din Malta in decembrie 2017, entitatea offshore si-a propus sa investeasca in creante bancare ca si activitate obisnuita. 

Activitatea acesteia, desi nu este autorizata de autoritatile statului roman sau ale statului de origine – Malta, intruneste conditiile unei firme de investitii, prevazute la art. 7 alin. 1) ind.2 din O.U.G. nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului

(1^2) O societate de servicii de investiții financiare este o firmă de investiții, în sensul prevăzut la art. 4 alin. (1) pct. (2) din Regulamentul (UE) nr. 575/2013.

Definita actuala a intreprinderilor de investitii, asa cum a fost modificata prin Directiva 2014/65/UE privind piețele instrumentelor financiare și de modificare a Directivei 2002/92/CE și a Directivei 2011/61/UE (reformare), integreaza Recuperatorii de creante, precum InvestCapital LTD.

Aceste entitati offshore au intrat in aria noii institutii a „firmelor de investiții”, intrucat reprezinta persoane juridice a cărei ocupație sau activitate obișnuită constă în exercitarea uneia sau mai multor activități de investiții cu titlu profesional.

Este necesara autorizarea desfasurarii unei asemenea activitati la nivelul Romaniei.

Directiva 2014/65/UE impune condițiile de autorizare și de funcționare aplicabile firmelor de investiții. Conform cap I, intitulat Condiții și proceduri de autorizare, impune prin art. 5 – Cerința de autorizare alin 1) ca fiecare stat membru impune ca furnizarea de servicii de investiții și/sau exercitarea activităților de investiții ca ocupație sau activitate obișnuită cu titlu profesional să facă obiectul unei autorizări prealabile în conformitate cu prezentul capitol.

 

Prin cumpararea masiva a creantelor bancare, Recuperatorii de creante se comporta precum investitorii, drept pentru care este necesara autorizarea activitatii lor, nefiind suficienta inmatricularea in Registrul Comertului in statul de origine si un act constitutiv care sa cuprinda activitatea pe care o desfasoara.

Nu credem ca Recuperatorii de Creante, precum INVESTCAPITAL ltd, pot cumpara loturi de creante bancare pe preturi modice, astfel sa obtine profituri uriase in lipsa autorizarii de investitori in Romania.

Nu credem ca puterea judecatoreasca poate permite un asemenea atentat la statul de drept, la activitatea de supraveghere a entitatilor offshore si la situatia debitorilor consumatori. 

Autorizarea data de ANPC, la nivelul Romaniei, de a defasura activitatea de recuperare creante, nu este suficienta pentru a acoperi adevaratul rol de investitori, materializata clandestin, prin achizitia de creante bancare.

 

Recuperatorii de Creante, precum InvestCapital ltd, isi depasesc activitatile permise de legislatia nationala si europeana, cat timp nu sunt autorizati ca investitori

Recuperatorii de creante, in mod normal, ulterior investirii in creante bancare, demareaza executarea silita a debitorilor.

Mijlocul il reprezinta Executorii judecatoresti, avizi si lacomi, ce nu ezita sa admita cererea de executare desi noul “creditor” activeaza clandestin in Romania.

In cadrul actelor de executare silita, ulterior emise vanzarii creantei bancare, sunt invocate implicit si dispozitiile legale privind autorizarea activitatii de Investitori. 

Eventualele acte de executare silita a consumatorilor “vanduti” incalca art. 5 Cod Civil de la 1865, in sensul ca nu se poate deroga prin conventii sau dispozitii particulare la legile care intereseaza ordinea publica si bunele moravuri, cum este dreptul consumatorului.

Desi principiul tempus regit actum este unul fundamental pentru securitatea raporturilor juridice, amintim ca in materia financiar bancara si a protectiei consumatorilor exista dispozitii de ordine publica. Acestea impun incidenta in derularea acestui tip de contract a dispozitiilor legale ce sunt edictate pe parcurs.

Raportat la interesul public pe care o prezinta activitatea de investitii, orice modificare in privinta drepturilor si obligatiilor institutiilor de investitii sunt obligatorii si pentru contractele de cesiune a creantelor ce au fost incheiate deja.

Astfel, eventualele acte de executare silita sunt parte a obtinerii profitului de pe urma investitiilor.

Lipsa autorizarii acelor Recuperatori de Creante ca investitori atrage nulitatea absoluta imediata a dosarelor de executare silita imediat ce au intrat in vigoare normele mai sus amintite.

 

Reamintim ca domeniul protectiei consumatorilor constituie, in conformitatea cu jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene, motiv imperativ de interes general.

Normele Uniunii Europene sunt de imediata aplicare, indiferent de data cesiunii creantelor bancare.

Sesizarea executorului, sau orice alt act de executare, ulterior datei de 2 ianuarie 2018, este ilegala, acest moment fiind in fapt un act de dispozitie esential pentru investitie: solicitarea sumei ce reprezinta profitul recuperatorilor de creante. 

Lipsa autorizarii afecteaza insasi legalitatea actelor admise de executori, actele fiind emise contrar principiului specialitatii capacitatii de folosinta a noilor “creditori”.

Actului unilateral de sesizare a executorului ii lipseste o conditie esentiala de validitate : capacitatea.

Conform art. 207 Cod.civil, intitulat desfășurarea activităților autorizate, in cazul activităților care trebuie autorizate de organele competente, dreptul de a desfășura asemenea activități se naște numai din momentul obținerii autorizației respective, dacă prin lege nu se prevede altfelSanctiunea este prevazuta la alin. 2) : Actele și operațiunile săvârșite fără autorizațiile prevăzute de lege sunt lovite de nulitate absolută, iar persoanele care le-au făcut răspund nelimitat și solidar pentru toate prejudiciile cauzate, independent de aplicarea altor sancțiuni prevăzute de lege.

 

Investitiile in Creante Bancare, neinsotite de autorizare pentru recuperatorii de creante, pot afecta Securitatea Nationala si Proiectul European ?

Oare aceste practici de cumparare a mii de creante bancare de entitatile offshore, precum INVESTCAPITAL LTD, pot aduce atingere Securitatii Nationale si a securitatii proiectului european ?

Daca esti executat silit de KRUK si INVEST CAPITAL LTD, trebuie sa demarezi Contestarea executarii Silite si sa invoci aceste aspecte.

Potrivit Ghidului Strategiei naţionale de apărare a Romaniei, emis in 2015, Securitatea Nationala este, inter alia, starea de normalitate a naţiunii, asigurată prin protejarea şi promovarea stabilităţii economice, menţinerea ordinii de drept, precum şi prin exercitarea îndatoririlor fundamentale ale cetăţenilor.

Subliniem ca inca de la infiintare, firmele romanesti sunt persecutate de ANAF cu tot felul de taxe si impozite.

Recuperatorii de creante, entitati offshore, nu exista in niciun registru ca investitori, astfel se eschiveaza si de la plata eventualelor taxe catre institutiile de supraveghere.

Consideram ca Executarea Silita a debitorilor reprezinta unul din mijloacele de eludare a normelor imperative ale autorizarii recuperatorilor de creante ca investitori in Romania.

Orice act al acestor entitati offshore, ulterior datei de 2 ianuarie 2018, reprezinta un pas pentru obtinerea de foloase necuvenite de pe urma unor investitii in Romania.

Activitatea acestor recuperatori de creante precum Investcapital ltd Malta poate reprezenta un risc la adresa Securitatii Nationale prin afectarea funcţionării normale a instituţiilor statului in contextul unor achizitii masive de creante bancare.

Forta coercitiva a Statului Roman este activata impotriva unor cetateni romani, institutiile nationale fiind obligate sa intervina in apararea acestora. In schimb, opereaza protectia acestor Recuperatori de creante.

Securitatea Nationala priveste si siguranta mediului societar, atunci cand mii de creante bancare sunt cumparate pentru preturi derizorii de 5 %, in conditii dubioase, de aceeasi entitate offshore.

Aceste entitati induc in eroare instantele de judecata prin intermediul executorilor judecatoresti.

In spatele increderii pe care instantele de judecata trebuie sa o afiseze, activitatile clandestine exercitate de Recuperatorii de creante incalca si ignora un set de valori pe care se fundamentează statul de drept.

 

Daca menirea raționala a Omului este de a trăi într-un stat, scopul pe care il au Recuperatorii de Creante precum INVESTCAPITAL LTD este acela de a patrunde pe teritoriul statului roman.

Aici, Recuperatorii de creante executa silit abuziv consumatorii, captivi ai unor contracte de credit pentru nevoi personale, la randul lor pline de clauze abuzive.

Executarile silite ale recuperatorilor de creante se bazeaza, in special, pe Clauzele abuzive din contractul de credit, incheiat cu Banca sau IFN-ul. Poprirea salariului tau, infiintata de aceste entitati, este abuziva si ilegala.

Statul Român permite intrarea pe teritoriul României a tuturor străinilor/apatrizilor care îndeplinesc o serie de condiții generale și speciale, în funcție de statutul juridic al solicitantului.

În ciuda acordurilor internaționale care oferă și sarcini României privind investitorii, contractul social între Stat și entitatea offshore păstrează asemănarea cu cel dintre doi particulari, contract ce pleacă de la liberul arbitru.

Recuperatorii de creante aplica legea junglei intr-o tara unde simplii cetateni sunt sanctionati pentru cele mai simple si absurde abateri. Solutia consta intr-o Contestatie la Executare Silita, intocmita de specialisti cu experienta in domeniu.

 

Ultima reduta a debitorilor vanduti catre entitatile offshore precum sclavii in antichitate – Contestarea Executarii Silite demarata de Recuperatorii de creante precum INVESTCAPITAL LTD

Pana la eventuala interventie a unei institutii nationale sau europene in activitatile desfasurate clandestin de Recuperatorii de creante, debitorii ar trebui sa apeleze la Contestarea Executarii Silite.

Ne felicitam clientii pentru curajul de a lupta cu recuperatorii de creante, precum InvestCapital ltd, si cu sistemul opresiv ce ii protejeaza.

Ca Avocat specializat in Executari silite, mi-am propus sa ajut debitorii executati silit prin proiectul Asistenta Juridica Gratuita.

Mai mult, Sunt singurul avocat care ajuta alti avocati sa castige contra recuperatorilor de creante prin informarea acestora asupra a nu mai putin de 50 de Tipuri de Executari Silite Ilegale.

Avocatii, care lupta pentru Anularea Executarii Silite abuzive, trebuie ajutati si chiar promovati.

Te-ar putea interesa si urmatorul articol:

 

In calitate de Avocat specializat in executari, eu stiu perfect ce simti si, in special, ce trebuie facut.

Cunosc sentimentul nesigurantei si frica, generate de accessarea abuziva a fortei coercitive a statului impotriva ta.

Recuperatorii de creante au demarat o executare silita nelegala ? Raspunsul se gaseste in intuitia unui Avocat specializat in Executari Silite.

 

EXERCITATI DREPTUL DE A ANULA EXECUTAREA DEMARATA DE RECUPERATORII DE CREANTE ABUZATORI, COMPLETAND FORMULARUL

 

 

LISTA CU RECUPERATORII DE CREANTE CE ACTIVEAZA ILEGAL IN ROMANIA

 

Nr. crt

DENUMIRE FIRME CE RECUPEREAZA CREANTE SI CARE  FIGUREAZA IN EVIDENTA A.N.P.C

1 AGIO Wierzytelnosci  Plus Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamkniety reprezentată de SC KI DEBTSERVICE SRL
2 ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL
3  ASSET RECOVERY DEBTS SRL
4  AVESTIS INTERNATIONAL SRL
5  B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL
6  CEE COLLECT ROMANIA SRL
7  COFACE ROMANIA CREDIT MANAGEMENT SERVICES SRL
8 COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL
9  CREDITEXPRESS FINANCIAL SERVICES SRL
10  CYCLE EUROPEAN SRL
11  DEBT COLLECTION AGENCY SRL
12  ENB PROPERTY SOLUTIONS SRL
13

EOS CREDIT FUNDING DAC

14 EOS CREDIT FUNDING BL DAC
15  EOS NEXT SERVICES SRL
16  EOS KSI ROMANIA SRL
17

 FIRE CREDIT SRL

18  GETBACK RECOVERY SRL
19 GLASRO HOLDINGS LIMITED reprezentată de INTRUM ROMANIA SA ( fostă SC TOP FACTORING SA)
20  IMPROVEMENT CREDIT COLLECTION SRL
21  INTEGRAL COLLECTION SRL
22 INTRUM DEBT FINANCE AG (fostă INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG)  reprezentată de INTRUM ROMANIA SA (fostă SC TOP FACTORING SA)
23 INVESTCAPITAL  LTD (denumită anterior INVESTCAPITAL MALTA LTD) reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
24  KIRIARCHOS NET SRL
25  KI DEBTSERVICE SRL
26  KREDYT INKASO INVESTMENTS RO SA
27

KREDYT INKASO PORTFOLIO INVESTMENTS (LUXEMBOURG) SA

reprezentată de SC KREDYT INKASO INVESTMENTS RO SA

28  KRUK ROMANIA SRL

29

 KRUK SA reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL

30  MBA FINANCE MANAGEMENT SRL
31  MELLON ROMANIA SA
32  MILLENNIUM ASSISTANCE SRL
33

 OTP FACTORING SRL

34 OTP FAKTORING ZRT reprezentată de SC OTP FACTORING SRL
35 PROSPEROCAPITAL SaRL  reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
36  RECOVERY SOLUTIONS SRL
37 C RE COLLECTION SRL
38 SECAPITAL SaRL  reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
39  SUPORT COLECT SRL
40

SVEA EKONOMI CYPRUS reprezentată de SC CREDITEXPRESS FINANCIAL

SERVICES SRL

41  INTRUM ROMANIA SA ( fostă SC TOP FACTORING SA)
42  TRANSILVANIA RECUPERARI CREANTE SRL
43 ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT  LUXEMBOURG) SA reprezentată de  DEBT COLLECTION AGENCY SRL
44  VM ASSET MANAGEMENT SRL
45 NEXT CAPITAL SOLUTIONS LIMITED
46 NEXT CAPITAL INVESTMENTS LIMITED
47 EOS INVESTMENT RO Gmb H
48 EOS International Beteiligungs-VerwaltunggsgesesellschaftmbH

49

EOS FINANCE GmbH

50 CREDIT  PLUS  (GULF)  LTD  reprezentată de  SC  COLECTARE   RECUPERARE CREANTE CRC SRL
51  NOVUS  ASSET  MANAGEMENT  SRL
52  SERRAGHIS ASSET MANAGEMENT SA
53   OPTIMA  ASSET  MANAGEMENT  SA
54   DONAU FAKTORING SRL
55 FRANKFURTER  INKASSO Gesellschaft  mbH  reprezentată de EOS KSI ROMÂNIA SRL
56 APS  DELTA  SA
57  CAMPEADOR INVEST SRL
58   RESOLUTE  LAR  ROMÂNIA  SA
59   KONA  CAPITAL MANAGEMENT  SA
60 B2REAL ESTATE MANAGEMENT SRL
61 CREDITHELP ORG SRL

 

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual. Ajutandu-te si pe tine, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura.

Eu sunt singurul avocat ce a atacat la Curtea Constitutionala “ legea popririi “, adica norma juridica ce permite executorilor judecatoresti sa iti ia banii banii din conturi / din salariu, in mod abuziv.

Poprirea tertilor – legea popririi – este neconstitutionala


Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind evidenta importanta subiectelor tratate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.