KRUK Romania va executa silit ilegal ? Anulati Executarea Abuziva – Kruk

Castigati impotriva KRUK Romania daca va EXECUTA SILIT ABUZIV !
Puteti obtine ANULAREA Executarii si INTOARCEREA Executarii Silite !

Recuperati-va Banii de la KRUK Romania sau de la reprezentantii acesteia –INVESTCAPITAL MALTA ltd , SECAPITAL sarl ori PROSPEROCAPITAL sarl

kruk romania
KRUK SA | Infiintare si Provenienta Capital | Situatia actuala

În anul 1998, Piotr Krupa şi Wojciech Kuznicki au pus bazele companiei KRUK în Wroclaw (Polonia).

Pe parcursul anilor, compania a dezvoltat numeroase servicii. A devenit un grup financiar dinamic, ce reunește companii cu activități de colectare a debitelor. Înca din anul 2007, KRUK și-a consolidat prezența în regiunea EMEA. (EMEA este acronimul pentru expresia în limba engleză Europe, the Middle East and Africa, în traducere Europa, Orientul Mijlociu și Africa)

După intrarea cu succes pe piața din România în 2007 unde a devenit imediat unul dintre jucătorii de top de pe piață, Grupul și-a concentrat atenția pe piețele din Cehia și Slovac

Desi, acest recuperator de creante are capital strain, trebuie sa respecte legislatia din Romania precum si cea europeana.

Succesul KRUK in Romania se datoreaza si numarului mare de credite neperformante, ce a determinat cresterea clientilor sai.

Pe de alta parte, debitorii nu au reactionat corespunzator la formele de executare silita incepute de Recuperatorii de creante, in general, de acest recuperator, in special.

Foarte putini debitori, procentual vorbind, au introdus Contestatie Executare Silita.

In schimb, foarte multe persoane executare silit de acest recuperator de creante au reusit sa anuleze formele de executare silita si sa-si recapete banii incasati ilegal de KRUK .

Evident, la cauzele mai sus amintite, succesul KRUK se bazeaza si pe incalcarea legislatiei relevante executarii silite, odata cu sechestrarea bunurilor debitorului, poprirea conturilor bancare etc.

Contestatie la Executare Silita Impotriva KRUK Romania

Doar incepand cu 1 ianuarie 2018, in toata tara, recuperatorul de creante KRUK Romania este implicat, conform Portalului Instantelor din Romania, intr-un numar de peste 800 (opt sute) de dosare.

Dosarele de executare silita au fost deschise de acest recuperator de creante in legatura cu debitorii, datornici la banci ori IFN-uri.

In majoritatea dosarelor, KRUK Romania reprezinta entitatile INVESTCAPITAL MALTA ltd , SECAPITAL sarl , PROSPEROCAPITAL sarl iar majoritatea debitorilor sunt persoane fizice.

Debitorii somati de executor, in urma solicitarii venite de la KRUK Romania , ar trebui imediat sa se informeze asupra cauzelor de anulare a executarii silite impotriva lor.

Sunt zeci de motive ce pot fi invocate pentru a obtine incetarea executarii silite si eventual intoarcerea executarii silite parcurse ilicit.

Doar prin contestatia la executare se poate obtine incetarea formelor de executare, pe motiv de ilegalitate ori frauda.

Anularea Executarii silite si Intoarcerea Executarii Silite | Motive de Contestatie la Executare impotriva KRUK Romania

Numeroase executari sunt abuzive, insa doar prin Contestatie la Executare se poate demonstra asta.

Majoritatea cauzelor de executare silita, ilegal efectuata impotriva debitorilor, se bazeaza pe urmatoarele aspecte:

       

 1. PRESCRIPTIA DREPTULUI DE A OBTINE EXECUTAREA SILITA .

Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită.

Prescripția nu poate fi invocata din oficiu de judecator, ci numai la cererea persoanei interesate.

   

  2. LIPSA DREPTULUI DE A EXECUTA SILIT IN CAZUL UNEI CESIUNI A CREDITULUI BANCAR. 

Motivul se raporteaza atat la situatia in care KRUK cumpara creanta si sta in judecata in nume personal cat si in situatia in care reprezinta creditorul.

Asa cum mentionam si AICI , creanta bancara cesionata nu capata aceleasi caractere precum Contractul de credit, actul ce constata cesiunea nefiind titlu executoriu.

Recuperatorul nu poate dispune executarea silita in temeiul contractului de cesiune ci trebuie sa parcurga procedura de judecata. In lipsa unui proces de judecata, nu va poate executa silit.

     

 3. LIPSA CALITATII DE REPREZENTANT A RECUPERATORULUI KRUK ROMANIA

Daca KRUK nu detine mandat legal acordat de creditori, cererea sa ar trebui respinsa ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală. Prin urmare KRUK nu poate reprezenta creditorul, cererea sa trebuie anulata.

In privinta acestui viciu, Decizia ICCJ nr. 9 / 2016 obliga instanţele sa tina cont de o Regula fundamentala in care Cererea de chemare în judecată şi reprezentarea convenţională a persoanei juridice în faţa instanţelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul. Pentru a obtine stoparea abuzului, debitorul trebuie sa fie atent si activ caci acest aspect nu este invocat din oficiu de judecator.

 

    4. LIPSA DREPTULUI DE A OBTINE DOBANZI, PENALITATI, COMISIOANE SI CHELTUIELI ADMINISTRATIVE

Este interzis pentru recuperatorii precum KRUK Romania sa ceara comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare de la debitori in cazul in care a cumparat creanta.

Prin Contestatie la Executare Silita se poate obtine atat anularea formelor de executare cat si restituirea sumei in contul debitorului.

   

   5. PERIMAREA EXECUTARII SILITE

In cazul în care KRUK Romania, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act necesar executării silite, executarea se perimă.

Perimarea executării atrage desființarea tuturor actelor de executare, cu excepția celor care au dus la realizarea, în parte, a creanței.

Pentru oricare din aceste cinci motive, Cererea de executare silita si formele de executare, parcurse de Recuperatorul KRUK Romania, vor fi anulate daca debitorul contesta executarea .

Va informam ca puteti obtine stoparea abuzului impotriva dvs, ca debitor executat silit. Astfel de cereri au loc in constant, solutia putand fi cea din linkul de mai jos, existent pe Portalul Instantelor de Judecata.

Debitorii executati silit abuziv pot scapa de executare si sa ramana cu banii in buzunar. Niciun leu nu va fi platit Recuperatorului .

Judecatoria sector 5 – Contestatie la Executare Silita Admisa Impotriva KRUK Romania in 2017

http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30200000000325736&id_inst=302

Complet: C 15 civil 2017
Tip solutie: Anulează cererea impotriva KRUK Romania
Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii ca neîntemeiată. Admite contestaţia la executare. Anulează executarea silită însăşi, respectiv toate actele din dosarul nr. 44763/2016 deschis la BEJ TCA. În baza art. 45 alin. 1 lit. f) din OUG 80/2013, dispune restituirea către contestator a taxei de timbru achitate în cauză în cuantum de 1000 de lei. Cu drept de apel, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în termen de 10 de zile de la comunicare
Document: Hotarâre nr 8169/ 2017

https://velicu.eu/juridice/50-executari-silite-ilegale/

 

FORMULAR  PENTRU  DEBITORII  EXECUTATI  SILIT  ABUZIV SI NELEGAL DE KRUK ROMANIA , PROSPEROCAPITAL SARL , SECAPITAL SARL , INVESTCAPITAL LTD SAU ALTA ENTITATE COORDONATA DE KRUK SA


Cabinet de Avocatura Velicu Daniel      avocat@velicu.eu     0729108050