Executat de BEJ Ionescu Marian Daniel, salvat de alti debitori

A fi Executat de BEJ Ionescu Marian Daniel poate insemna sfarsitul patrimoniului tau, daca nu contesti executarea silita.

Voi impartasi un succes de povestit cu voi, intrucat se aseamana cu o minune, raportat la rautatea existenta pe aceste meleaguri.

Este vorba de o persoana nevoiasa, ajutata de alt client.

Da, ati citit bine, clientii se ajuta efectiv intre ei, nu doar recomandandu-ne drept oamenii potriviti pentru problemele juridice.

Fara sa-mi dau seama, constat ca eu am creat o comunitate, a oamenilor simpli care au trecut prin probleme serioase de viata si care sunt empatici si solidari.

bej ionescu marian daniel

Document: Hotarâre 8062/2023 03.11.2023 : Dispune anularea actelor de executare silită privind impunerea unor cheltuieli suplimentare din data de 03.07.2023 şi poprirea terţilor din data de 17.07.2023, în dosarul de executare silită nr. 4811MI/2012, aflat pe rolul BEJ Ionescu Marian Daniel. Dispune restituirea taxei judiciare de timbru, în cuantum de 1.000 lei, la rămânerea definitivă a hotărârii. Obligă intimatul la plata către contestator a sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Pune în vedere contestatorului să achite suma de 567,63 lei către Biroul Executorului Judecătoresc Ionescu Marian – Daniel, reprezentând contravaloarea fotocopierii şi transmiterii dosarului de executare silită. Hotărârea, rămasă definitivă, va fi comunicată, din oficiu şi de îndată, şi către BEJ Ionescu Marian Daniel. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la data comunicării. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 03.11.2023.

https://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000001022714&id_inst=299

Sa ne uitam mai des la cei de langa noi, mai ales atunci cand au probleme, intrucat chiar putem sa-i ajutam cu un sfat, cu un indemn, cu o recomandare, nu ne costa nimic sa fim empatici si buni.

BEJ Ionescu Marian Daniel

Executorul Ionescu Marian Daniel este cel mai prolific executor judecatoresc din Romania ultimilor 20 de ani, dovada numarul impresionant de executari anulate de mine in ultimii ani.

Dl executor Ionescu Marian Daniel provine din structura de executori a Bancii, pe vremea cand legea acorda dreptul bancilor de a avea proprii executori.

Odata cu schimbarea legii, BEJ Ionescu Marian Daniel a continuat executarea silita a debitorilor, de Banci, mai ales la cererea firmelor de recuperare a creantelor bancare.

In prezent, are o activitate impresionanta, fie si pentru orasul Bucuresti si ocupa pozitia de Membru Supleant Consiliul de Disciplina al Camerei Executorilor Judecatoresti din raza teritoriala a Curtii de Apel Bucuresti.

Revenind la executarea silita demarata de Bej Ionescu Marian Daniel

Clientul noatru a avaut noroc pentru ca m-a contactat imediat ce a primit acte de la BEJ Ionescu Marian Daniel.

birou executor judecatoresc ionescu marian daniel

Pe de o parte ai sansa de a anula executarea silita, intrucat numarul mare de dosare impiedica acest executor sa acorde atentie suficienta procedurilor, multe din dosare fiind lasate in nelucru.

In cazul clientului nostru drag, executarea demarata de BEJ IONESCU MARIAN DANIEL incepuse in anul 2012, noi reusind in doar 5 luni sa anulam executarea si, implicit, datoria ceruta de INVESTCAPITAL LTD, pe baza unei creante preluate de la Banca BANCPOST (actuala Banca Transilvania sau EuroBank).

Executarea silita demarata anterior de anul 2013 beneficiaza de legea in vigoare la acea data.

MARE GRIJA la temei! Acesta este temeiul art. 399 al.1), 2) si 3) din vechiul Cod de procedura civila, adoptat in anul 1865.

In ciuda aspectelor amintite mai sus, a fi executat de BEJ Ionescu nu inseamna ca nu detii nicio parghie legala, dimpotriva ai mari sanse sa anulezi dosarul de executare silita.

Hai sa facem primul pas – actele de executare silita.

Noi am invocat prescriptia dreptului de a cere executarea silita contra acelui dosar aflat la BEJ Ionescu Marian Daniel

La data infiintarii popririi in raport cu tertii popriti, din 2023, Creditorul nu mai detinea dreptul material la actiune. Termenul de prescriptie de 3 ani a inceput sa curga la data emiterii si comunicarii ultimului act de executare.

Un drept prescris lipseste creditorul actual de posibilitatea de a exercita dreptul material la actiune, respectiv alte demersuri de executare silita.

Prescriptia lipseste de temei insasi executarea silita, aspect ce determina nulitatea tuturor actelor de executare silita.

Prin urmare, lipseste un titlu executoriu, puterea executorie fiind pierduta existand alte impedimente la incuviintarea executarii.

 Institutia prescriptiei extinctive este amintita si la art 405 vechiul Cod.proc.civ, denumit:”Termenul de prescripție”, potrivit caruia dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani.Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită.

Textul de lege e aplicabil in masura in care contractul de credit, in conditiile din speta, reprezinta titlu executoriu.

Desi este aplicabil vechiul cod de procedura civila in prezenta cauza, amintim ca si in noul Cod.proc.civ. – art. 707, efectele implinirii termenului de prescriptie in timpul executarii sunt aceleasi : stingerea dreptului de a obtine executarea silita a contestatorului in timp ce titlul executoriu Contractul de credit si-a pierdut puterea executorie.

          

ATENTIE! Executarea silita a unui credit bancar poate fi contestata oricand, contestatia e imprescriptibila, inclusiv in ce priveste un dosar marca BEJ Ionescu Marian Daniel!

Conform art. 13 Alin. (8) LEGEA nr. 193/2000 (**republicată**) privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori, prin derogare de la art. 713 alin. (2) din Codul de procedură civilă, instanța de executare are posibilitatea de a examina în cadrul contestației la executare, la cererea consumatorului sau din oficiu, dacă clauzele dintr-un contract încheiat între un profesionist și un consumator ce constituie titlu executoriu au caracter abuziv, o astfel de contestație la executare fiind imprescriptibilă.

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual. Ajutandu-te si pe tine, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura.

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol – executat de BEJ Ionescu – face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii opiniei profesionale personale in legatura cu notiuni si institutii juridice, ce prezinta un real interes public. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.