Ce inseamna Poprirea pe Cont /Cerere ridicare poprire cont bancar

ce inseamna poprirea pe cont

Daca ai primit mesaj de la banca privind blocarea banilor, la cererea DITL ori la cererea unui executor judecatoresc, eu incerc sa te ajut cu toata energia si expertiza mele plecand mai intai de la notiunea de baza – ce inseamna poprirea pe cont.

O poprire pe cont poate fi ilegala pentru zeci de motive, mai ales daca cel executat nu a fost somat in prealabil asupra cesiunii de creanta. Sfatul nostru pentru debitori este de a contesta executarea silita daca exista o poprire pe cont , dispusa in urma abuzurilor executorului judecatoresc.

 

 

Natura juridica a masurii de executare silita – Ce inseamna Poprirea pe Cont 

 

Poprirea reprezinta una din modalitatile de executare silita,

Poprirea pe cont este amintita la Art 624 Cod.proc.civ., intitulat  Modalități de executare, unde se prevede ca Executarea silită se efectuează prin:

  1. urmărirea bunurilor mobile și imobile ale debitorului sau aparținând terților ținuți să răspundă, în condițiile legii, pentru obligațiile debitorului, în scopul îndestulării creditorilor.

Natura popririi ca fiind o masura de executare silita efectiva reiese si din interpretarea art. 781 Cod.proc.civ., intitulat Obiectul popririi, unde se prevde ca Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deținute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea, în condițiile art. 733 alin. (1), pot fi poprite și bunurile mobile corporale ale debitorului deținute de un terț în numele său.

 

O poprire pe cont poate genera serioase neplaceri debitorului insa ii poate aduce motive suplimentare pentru anularea intregii executari silite.

 

Art. 1559 din Codul Civil defineste poprirea drept una din principalele măsuri asigurătorii, ce se iau în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură civilă.

Masura reprezinta, totodata,  o forma de executare silita ce trebuie sa respecte conditiile legale ca orice forma de executare silita.

Conform art. 781 Obiectul popririi, alin. (1) din Secţiunea a 3-a – Poprirea, din Codul de procedura civila, sunt supuse popririi : sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană.

De asemenea, pot fi poprite și bunurile mobile corporale ale debitorului deținute de un terț în numele său.

În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât și încasările viitoare.

 

https://velicu.eu/prosperocapital-executa-silita-ilegal-pensiile-romanilor/

Daca ai inteles ce inseamna poprirea pe cont, afla ce drepturi ai :

 

Dat fiind situatia dvs, ai urmatoarele drepturi:

1. Sa ceri Judecatoriei anularea datoriei si a executarii, cat timp executarea e abuziva si se bazeaza pe o datorie falsa sau prescrisa.

2. Sa inchei cu executorul si creditorul un angajament de plata, insa e posibil ca semnarea unui angajament va acoperi orice ilegalitate prezenta ori viitoare.

3. Sa ignori situatia, daca nu obtii oficial venituri in Romania, insa datoria se poate transmite mostenitorilor, si sansele de anulare scad daca trece termenul de conteatatie de 15 zile in care te afli in prezent.

Daca optezi pe prima varianta, iti ofer gratuit, un model de contestare a executarii silite.
 

https://velicu.eu/model-contestatia-la-executare-2019-avocat/

Motivele le veti alege dvs de aici, in functie de ce problema aveti.

https://velicu.eu/juridice/50-executari-silite-ilegale/

 

Contestatie la poprirea pe cont

 

O Contestatie la Poprire pe Cont trebuie introdusa urgent, in acest sens recomandam debitorilor sa apeleze la ajutor specializat.

O poprire pe cont , abuziv dispusa de executor, trebuie contestata urgent, imediat ce debitorul a primit sms ori e-mail de la banca.

Desi termenul pentru a contesta este de 15 zile, este foarte important ca debitorul sa se miste rapid.

Conform art. 715 alin. 1) din Codul de procedura civila, dacă poprirea este înființată asupra unor venituri periodice, termenul de contestație pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei rețineri din aceste venituri de către terțul poprit.

Reactia sa poate duce la Suspendarea Executarii Silite, astfel incat sa nu piarda niciun leu.

Si chiar daca banca a reusit sa vireze creditorului suma corespunzatoare retinerii din prima poprire pe cont , debitorul poate obtine Intoarcerea Executarii Silite.

https://velicu.eu/poprirea-pe-salariu-poate-fi-anulata-oricand/

 

 

 

ATENTIE! Unele sume nu pot fi supuse la poprirea pe cont

 

Nu sunt supuse executării silite prin poprire pe cont urmatoarele sume:

 sumele care sunt destinate unei afectațiuni speciale prevăzute de lege și asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziție;

– sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanțări primite de la instituții sau organizații naționale și internaționale pentru derularea unor programe ori proiecte;

– sumele aferente plății drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înființării popririi.

Atunci când asupra aceluiași cont sunt înființate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăți aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înființării primei popriri.

Poprirea se înființează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripția curții de apel unde își are domiciliul sau sediul debitorul.

Daca executorul dispune o poprire pe cont, in lipsa unei cereri din partea creditorului, exista o problema ce poate duce la anularea executarii silite.

Pot exista o duzina de motive pentru a anula masuri de indisponibilizare precum Poprire pe Cont.

De moment ce legea reclama o cerere facuta expres de creditor, Executorii nu pot avea rol activ privind alegerea si aplicarea masurile asiguratorii, in lipsa unor cereri exprese din partea creditorilor.

Din momentul comunicării adresei de înființare a popririi către terțul poprit sunt indisponibilizate toate sumele și bunurile poprite.

Debitorul trebuie sa reactioneze urgent caci termenul de contestare a masurii poprire pe salariu e de cateva zile.

Masura de executare ” Poprire pe Cont ” poate avea efecte de lunga durata in conditiile in care exista Zeci de Tipuri de Executari Silite Ilegale.

 

https://velicu.eu/anuleaza-poprirea-salariului-contestatie-executare/

O Poprire pe Cont poate fi precum “Fata Morgana” 

 

Daca Recuperatorul de Creante a omis sa informeze debitorul asupra cesiunii de creanta, nu are dreptul de a obtine executarea silita.

Asta inseamna ca masura de indisponbilizare prin poprire pe cont este ilegala si abuziva, astfel ca poprirea pe salariu poate fi anulata de debitor prin Contestatia la Executare Silita.

Daca vrei sa intelegi cu adevarat ce inseamna poprirea pe cont, trebuie sa ai in vedere numarul imens de executari silite ilegale prin poprirea abuziv infiintata.

 

Uite un caz al unui client drag, ce a inteles ce inseamna poprirea pe cont

 

 Anulează Adresa de înfiinţare a popririi din 02.10.2018 emisă în dosarul de executare silită 1296/2015 al SCPEJ „Ochianu Doru –Cătălin şi Nenenci Alexandru” către terţul poprit Serviciul Public de Gospodărire Comunală Snagov SRL, precum şi actele de executare silită ulterioare emise de către executorul judecătoresc în numele creditoarei InvestCapital Ltd

ce inseamna poprirea pe cont

 

Dreptul de Proprietate Privata al peroanei executate poate fi incalcat prin instituirea abuziva a masurii de executare Poprire pe cont

In lipsa respectarii conditiilor legale, masura Poprire pe cont este ilegala din perspectiva afectarii dreptului de proprietate privata. 

Proprietatea privată este principalul drept real, protejat prin Legea fundamentala a Statului Roman – art. 44 Constitutia Romaniei.

In temeiul dreptului de proprietate, titularul poate poseda, folosi și dispune de un bun în mod exclusiv, absolut și perpetuu.

Conform art. 187 din Codul Civil, orice persoană juridică trebuie să aibă o organizare de sine stătătoare și un patrimoniu propriu, afectat realizării unui anumit scop licit și moral, în acord cu interesul general.

Masura de poprire pe cont , dispusa ilegal de executor, cu sau fara cererea creditorului, echivaleaza cu afectarea grava si concreta a patrimoniului debitorului, incalcand dreptul de proprietate al titularului contului bancar.

Celeritatea efectuarii executarii silite impotriva debitorilor creeaza erori umane, cu consecinte asupra patrimoniului debitorului, inclusiv printr-o poprire pe cont abuziva.

Greselile nu pot sta la baza popririi conturilor bancare ale debitorilor. Mai mult, acestea releva culpa exclusiva a creditorului. 

Debitorul poate profita de erorile facute de creditor, in intocmirea cereri de executare silita, si poate introduce Contestatia la Executare (AICI exemplu) pentru a obtine Anularea Executarii Silite.

Situatia poate fi atat de grava, incat odata anulata executarea silita, nimeni sa nu mai deranjeze debitorul vreodata.

Atentie, desi poti Contesta singur Poprirea pe conturi, ai dreptul de a apela la un expert Contestatie la Executare – Poprire .

https://velicu.eu/cat-timp-dureaza-poprirea-ridica-poprirea-de-pe-cont/

 

Poprirea atrage nulitatea executarii silite daca este inferioara sumei de 2.079 Ron astfel poti intelege ce inseamna poprirea pe cont

 

Conform art. 729 Cod.proc.civ., Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.

Venitul minim net pe economie actual este de 2.079 ron.

Asadar, executorul judecatoresc, ce retine mai mult de 310 ron pe luna din veniturile lunare totale de 2.079 ron, risca sa piarda toti banii primiti, intrucat Codul de procedura civila stabileste sanctiuni drastice acestei stari ilegale.

ATENTIE la Articolul 730 din Codul de procedura civila, ce stabileste Sancțiunea aplicabila pentru poprirea sumelor inferioare limitei minime:

Art. 730 Renunțarea la beneficiul dispozițiilor prevăzute în articolele din prezenta secțiune, precum și urmărirea ori cesiunea făcută cu încălcarea acestor dispoziții sunt nule de drept.

https://velicu.eu/executat-de-anaf-si-ditl/

Ca avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate.

 

 

Sunt genul de avocat care se implica total in cauzele clientilor, dovada procedura demarata la Curtea Constitutionala impotriva legii popririi. Mi-as dori sa opresc toate executarile demarate de aceste firme suspecte.

 

“ Legea popririi “ e neconstitutionala, pentru ca este neclara si lasa loc de interpretari abuzive.

Legea popririi dainuie in Romania de 2 secole, da, ai citit bine, a intrat in vigoare in anul 1865, pe vremea vechilor domnitori, intr-o perioada in care debitorii nu aveau drepturi, ci doar obligatii.

Sunt singurul avocat care, in numele si beneficiul clientilor, a sesizat Curtea Constitutionala pentru a obtine desfiintarea normei juridice ce permite poprirea fara somatie prealabila.

In temeiul art. 29 al. 2) din legea 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, am ridicat exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor de la art. 783 alin.1) din Codul de procedura civila, in ce priveste mentiunea “Poprirea se înființează fără somație”.

Uite aici argumentele:

 

https://velicu.eu/poprirea-tertilor-legea-popririi-neconstitutionala/

 

Cerere ridicare poprire cont bancar 

CATRE BEJ…

Ref dosarul de executare nr. . . . ./ . . . .

Subsemnata (ul) ………………, având C.N.P. ……………………………., cu domiciliul în …….. în calitate de debitor , formulez  / formulăm şi depunem prezenta

CERERE RIDICARE POPRIRE CONT BANCAR

privind contul meu deschis la banca…. , in executarea declanșata împotriva subsemnatului, întrucât

 

  • Angajatorul ... imi retine din salariu luna de luna suma de …. , intr-un procent ce respecta legislatia.

  • sau

  • Am achitat intreg debitul, dovada fiind…

  • sau

  • Doresc sa achit debitul esalonat, in baza unui angajament de plata

(se va indica starea de fapt care a determinat necesitatea de a fi ridicata poprirea de pe cont).

(În toate cazurile, executorul judecătoresc va întocmi o încheiere, motivată în fapt şi în drept, cu menţionarea cauzei de încetare a executării. Încheierea de încetare a executării va fi comunicată de îndată creditorului şi debitorului. În cazurile în care executarea nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri, creditorul a renunţat la executare sau a fost anulată executarea executorul judecătoresc.)

În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 703 C.pr.civ..

Anexez / Anexăm înscrisuri doveditoare privind retinerea din pensie (ex. talonul de pensie).

                    DATA                                                                 SEMNĂTURA    

 


Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol – Cerere ridicare poprire cont bancar – face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind evidenta importanta subiectelor tratate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.