O Poprire pe Cont poate fi precum “Fata Morgana” pentru Banca, IFN sau Recuperatorul de Creante. O poprire pe cont poate fi ilegala pentru zeci de motive, mai ales daca cel executat nu a fost somat in prealabil asupra cesiunii de creanta. Sfatul nostru pentru debitori este de a contesta executarea silita daca exista o poprire pe cont , dispusa in urma abuzurilor executorului judecatoresc.
O Contestatie la Poprire pe Cont trebuie introdusa urgent, in acest sens recomandam debitorilor sa apeleze la ajutor specializat.
O poprire pe cont , abuziv dispusa de executor trebuie contestata urgent, imediat ce debitorul a primit sms ori e-mail de la banca.
Desi termenul pentru a contesta este de 15 zile, este foarte important ca debitorul sa se miste rapid.
Conform art. 715 alin. 1) din Codul de procedura civila, dacă poprirea este înființată asupra unor venituri periodice, termenul de contestație pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei rețineri din aceste venituri de către terțul poprit.
Reactia sa poate duce la Suspendarea Executarii Silite, astfel incat sa nu piarda niciun leu.
Si chiar daca banca a reusit sa vireze creditorului suma corespunzatoare retinerii din prima poprire pe cont , debitorul poate obtine Intoarcerea Executarii Silite.
Poprirea salariului tau e anulabila oricand in anul 2022
Natura juridica a masurii de executare silita – Poprire pe Cont
O poprire pe cont poate genera serioase neplaceri debitorului insa ii poate aduce motive suplimentare pentru anularea intregii executari silite.
Art. 1559 din Codul Civil defineste poprirea drept una din principalele măsuri asigurătorii, ce se iau în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură civilă.
Masura reprezinta, totodata, o forma de executare silita ce trebuie sa respecte conditiile legale ca orice forma de executare silita.
Conform art. 781 Obiectul popririi, alin. (1) din Secţiunea a 3-a – Poprirea, din Codul de procedura civila, sunt supuse popririi : sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană.
De asemenea, pot fi poprite și bunurile mobile corporale ale debitorului deținute de un terț în numele său.
În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât și încasările viitoare.
Nu sunt supuse executării silite prin poprire pe cont urmatoarele sume:
– sumele care sunt destinate unei afectațiuni speciale prevăzute de lege și asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziție;
– sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanțări primite de la instituții sau organizații naționale și internaționale pentru derularea unor programe ori proiecte;
– sumele aferente plății drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înființării popririi.
Atunci când asupra aceluiași cont sunt înființate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăți aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înființării primei popriri.
Poprirea se înființează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripția curții de apel unde își are domiciliul sau sediul debitorul.
Daca executorul dispune o poprire pe cont, in lipsa unei cereri din partea creditorului, exista o problema ce poate duce la anularea executarii silite.
Pot exista o duzina de motive pentru a anula masuri de indisponibilizare precum Poprire pe Cont.
De moment ce legea reclama o cerere facuta expres de creditor, Executorii nu pot avea rol activ privind alegerea si aplicarea masurile asiguratorii, in lipsa unor cereri exprese din partea creditorilor.
Din momentul comunicării adresei de înființare a popririi către terțul poprit sunt indisponibilizate toate sumele și bunurile poprite.
Debitorul trebuie sa reactioneze urgent caci termenul de contestare a masurii poprire pe salariu e de cateva zile.
Masura de executare ” Poprire pe Cont ” poate avea efecte de lunga durata in conditiile in care exista Zeci de Tipuri de Executari Silite Ilegale.
O Poprire pe Cont poate fi precum “Fata Morgana” pentru Recuperatorul de Creante.
Daca Recuperatorul de Creante a omis sa informeze debitorul asupra cesiunii de creanta, nu are dreptul de a obtine executarea silita.
Asta inseamna ca masura de indisponbilizare prin poprire pe cont este ilegala si abuziva, astfel ca poprirea pe salariu poate fi anulata de debitor prin Contestatia la Executare Silita.
In aceasta situatie, Recuperatorul de creante este intr-o grava eroare, in acest sens putem afirma ca efectul Fata Morgana a fost activat.
Fata Morgana presupune un miraj. Cuvântul provine din termenul franţuzesc “mirage”, sau din latinescul “mirare”, care înseamnă “a părea”. Dar englezii îl asociază cu puternica vrăjitoare Morgana, din timpul regelui Arthur.
Asta intrucat recuperatorul de creante sau banca are doar impresia ca desfasoara o executare silita in mod legal, activitatea fiind in fapt Necinstita si ilegala.
23.07.2019: Anulează Adresa de înfiinţare a popririi din 02.10.2018 emisă în dosarul de executare silită 1296/2015 al SCPEJ „Ochianu Doru –Cătălin şi Nenenci Alexandru” către terţul poprit Serviciul Public de Gospodărire Comunală Snagov SRL, precum şi actele de executare silită ulterioare emise de către executorul judecătoresc în numele creditoarei InvestCapital Ltd
Recomandam si urmatoarele articole:
-
https://velicu.eu/poprirea-pe-salariu-poate-fi-anulata-oricand/
-
https://velicu.eu/anuleaza-poprirea-salariului-contestatie-executare/
-
https://velicu.eu/prosperocapital-executa-silita-ilegal-pensiile-romanilor/
-
https://velicu.eu/executari-silite-recuperatori-creante-clauze-abuzive-banci/
Dreptul de Proprietate Privata al peroanei executate poate fi incalcat prin instituirea abuziva a masurii de executare Poprire pe cont
In lipsa respectarii conditiilor legale, masura Poprire pe cont este ilegala din perspectiva afectarii dreptului de proprietate privata.
Proprietatea privată este principalul drept real, protejat prin Legea fundamentala a Statului Roman – art. 44 Constitutia Romaniei.
In temeiul dreptului de proprietate, titularul poate poseda, folosi și dispune de un bun în mod exclusiv, absolut și perpetuu.
Conform art. 187 din Codul Civil, orice persoană juridică trebuie să aibă o organizare de sine stătătoare și un patrimoniu propriu, afectat realizării unui anumit scop licit și moral, în acord cu interesul general.
Masura de poprire pe cont , dispusa ilegal de executor, cu sau fara cererea creditorului, echivaleaza cu afectarea grava si concreta a patrimoniului debitorului, incalcand dreptul de proprietate al titularului contului bancar.
Celeritatea efectuarii executarii silite impotriva debitorilor creeaza erori umane, cu consecinte asupra patrimoniului debitorului, inclusiv printr-o poprire pe cont abuziva.
Greselile nu pot sta la baza popririi conturilor bancare ale debitorilor. Mai mult, acestea releva culpa exclusiva a creditorului.
Debitorul poate profita de erorile facute de creditor, in intocmirea cereri de executare silita, si poate introduce Contestatia la Executare (AICI exemplu) pentru a obtine Anularea Executarii Silite.
Situatia poate fi atat de grava, incat odata anulata executarea silita, nimeni sa nu mai deranjeze debitorul vreodata.
Atentie, NU Contestati singuri Poprirea pe conturi ! Apelati la un expert Contestatie la Executare – Poprire .
Ca avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate.
Stergerea din Biroul de Credit iti poate salva viata sau viata celor dragi
Sunt genul de avocat care se implica total in cauzele clientilor, dovada procedura demarata la Curtea Constitutionala impotriva legii popririi. Mi-as dori sa opresc toate executarile demarate de aceste firme suspecte.
Poprirea tertilor – legea popririi – este neconstitutionala
Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii
- Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind evidenta importanta subiectelor tratate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.
Daca eu am platit sa zicem jumatate din suma imprumutata de la banca si am avut probleme cu serviciul dupa care am inceput sa platesc iar de ce mi sa mai pus propire si daca ifn_urile au dreptul de a vinde creante
Teoretic, ifn-ul poate sa vanda dreptul sau, prin cesiune de creanta. Insa daca noul creditor nu e societate financiara, nu are dreptul sa va execute silit.
Solutia e contestarea executarii silite in termenul de 15 zile. Avocat Velicu 0729108050
Nu inteleg intrebarea. Avocat Velicu 0729108050
Buna seara sunt disperata nu am reușit sa achit creditele la câteva ifn uri deja am o poprire pe salariu urmează sa mai am si altele ce mai pot sa fac
CONTESTAREA EXECUTARII SILITE este solutia la toate problemele.
Pentru mai multe informatii ar trebui sa ma uit pe acte.
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel 0729108050
Regasiti din partea noastra, gratuit, un model de cerere a actelor din dosarul de executare silita.
https://velicu.eu/anularea-executarii-silite-abuzive-actele-din-dosarul-de-executare/
Semnati cererea si expediati-o pe email sau fax catre Biroul Executorului, costurile executorului sunt de 1 leu pe pagina.
Apoi, transmiteti-mi actele pentru a le studia, daca exista vreo portita , eu o voi gasi si va voi salva de abuz si de recuperatorii de creante.
Avocat Velicu Daniel 0729108050
Am avut un proces la Pitești l-am câștigat numai că avocata nu a cerut în instanță deblocarea conturilor ce mai pot face acum?bani au fost luați în 2008
Am o singura poprire pe cont dar nu pot folosi decât alocația băiatului. De ce nu pot retrage 2/3 din salar? De ce îmi blochează toată suma aferenta salariului?
E un abuz din partea executorului.
In instanta se va rezolva.
Avocat Velicu Daniel
0729108050
Buna ziua.. Am avut un proces cu o firmă de leasing pe care l-am câștigat în instanță.. In 2017.
Problema este ca firmă de recuperare kruk.printr un executor mia pus proprire pe conturi..
Inclusiv alocația copilului..
Ce pot face in cazul acesta??
Multumesc.
.
Contestati exwecutarea abuziva la JUdecatoria.
Avocat Velicu Daniel
0729108050
Visitor Rating: 5 Stars
Buna ziua
Am primit prin posta 2 plicuri pentru doua contracte de credit ce cuprind : somatie, incheiere si hotararea. Pe Portal Just apar inregistrata cu 3 titluri executorii (la 2 dintre ele am primit instiintarile dar la unul nu am primit). Fiind vorba de 3 contrcate cu aceeasi banca, cat este corect ca mi se retina din salariu? Mentionez ca mai am si alte rate pe care le platesc.
Multumesc mult pentru un raspuns autorizat
Aveti dreptul sa studiati dosarul la Judecatorie.
Mai mult, aveti dreptul de a obtine de la executorul judecatoresc toate actele.
Cereti o copie de pe tot dosarul de executare silita de la executor, costurile executorului sunt de 1 leu pe pagina.
Apoi, transmiteti-mi actele pentru a le studia, daca exista vreo portita , eu o voi gasi si va voi salva de recuperatorii de creante.
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel
Expediati-mi pe posta, email ori whatsup contractele de credit si graficul de rambursare.
Avocat Velicu Daniel
0729108050
buna ziua..se poate pune poprire pe 1/3 din salariu si pe contul bancar in acelasi timp? eu din ce bani mai supravietuiesc?
Poprirea poate fi ilegala si abuziva pentru zeci de motive.
Ar trebui sa ma uit pe dosar pentru a va emite un raspuns.
Poprirea se infiinteaza, de principiu, si pe cont si pe salariu, in acelasi timp.
Avocat Velicu Daniel
0729108050
Se poate recupera cauțiunea depusă pentru contestarea executării silite?
Da.
Avocat Velicu Daniel 0729108050 avocat@velicu.eu
Bună ziua, am un copil dintr-o relație cu fostul meu iubit. Ne-am despărțit cand am născut copilul, iar de 8 luni de zile nu suna nu cauta sa vadă de copil, nici măcar sa il întrețina. Ca sa nu susțină financiar copilul ma acuza ca am făcut copilul cu altcineva. Momentan nu îl pot sa în judecata pentru ca este dificil ca mama singura. Ce este de făcut în acest caz, sa plătească pentru creșterea copilului. Țin sa menționez ca nici amiabil nu vrea sa facem testul de paternitate
Bună ziua! În 2014 am vândut un apartament unde aveam un contract cu cei de la Romtelecom. Am achitat factura la zi, am făcut cerere ca renunț la contract pe motivul că am vândut imobilul și am dus si aparatele la sediu. Apoi, după vreo două luni am primit un telefon din partea Kredit Incaso ca am de platit o sumă de 232 lei, ceea ce reprezintă taxă de reziliere a contractului către Romtelecom.
Le-am explicat că în contractul meu nu specifica acest lucru.Apoi au spus că acei bani reprezintă cele 6 luni de contract pe care le mai aveam pînă la împlinirea celor doi ani.Le-am spus că nu am de ce să plătesc pentru ceva de care nu m-am folosit. De atunci au trecut aproape 7 ani timp în care am fost sunat a la toate orele posibile și amenințată cu executare silită. Acum am primit o donație scrisă ca mi se va pune poprire pe salar. Cât de validă este această somatie? Au dreptul să mă hartuiasca atâția ani? Ce ar trebui să fac în acest caz? M-am saturat! Mulțumesc.
Bună seara as dori sa scot copii din tara dar nu e de acord tatăl copiilor ce pot face și nu îmi da nici pensia alimentara am făcut plângere la parchet și tot nu face nimic și e plecatin Germania și nu mia da de 2 ani doar 2000lei ce pot face sa scot copii din tara mulțumesc
Bună ziua. Am primit o somație pentru neplata facturii de la rds. Scrie ca mi au reziliat contractul din data de 07.11.2021.si îmi cer sa plătesc o suma destul de mare. Ce se poate face în situația asta?
Bună ziua, acum 10 ani am primit o înștiințare de înființare a popririi de la Asset Portofolio Servicing SRL.Pe a doua pagină era și ștampila unui executor judecătoresc din București(eu locuiesc la 300 km de capitală).Nu a existat o încuviințare a executării silite a vreunei instanțe iar suma cerută era aproape dublă față de ce datoram băncii la momentul respectiv!Conducerea instituției mi-a spus că trebuie să rezolv cumva această mizerie și am fost nevoită să plătesc acestei firme de recuperare o sumă lunară modică.Luna trecută am primit de la o altă firmă de recuperare nou înființată o “ofertă de primăvară”!Nu am primit o cesiune de creanță de la această firmă iar suma datorată e în continuare foarte mare!De această nouă cesiune am aflat întâmplător când am cerut APS explicații privind calculul debitului.Le-am plătit și în luna martie 2022 deși contractul se pare că expirase la 01.02.2022, dar n-am știut.Menționez că acest APS era mandatar în România pentru DDM III INVEST AG.Actuala firmă de recuperare nu apare oficial pe site-ul ANPC ca fiind mandatară al acelei firme din Elveția, dar așa acționează!Ce pot face?Nu vreau să le dau idei, deoarece în cazul unei executări silite vreau să mă pot apăra în instanță invocând ilegalități:debit umflat cu dobânzi și penalități, inexistența cesiunii de creanță!Mulțumesc
E legal sa am 6 popriri pe indemnizatia de crestere a copilului? Din 1314 banca mi-a pus poprire pe 438 lei, am 3 copii, stau in chirie si doar chiria e 1200 lei. Ce pot face?