Poprirea Contului debitorului are efectul “Fata Morgana” pentru Recuperatorul de Creante

O Poprire pe Cont poate fi precum “Fata Morgana” pentru Banca, IFN sau Recuperatorul de Creante. O poprire pe cont poate fi ilegala pentru zeci de motive, mai ales daca cel executat nu a fost somat in prealabil asupra cesiunii de creanta. Sfatul nostru pentru debitori este de a contesta executarea silita daca exista o poprire pe cont , dispusa in urma abuzurilor executorului judecatoresc.

 

O Contestatie la Poprire pe Cont trebuie introdusa urgent, in acest sens recomandam debitorilor sa apeleze la ajutor specializat.

O poprire pe cont , abuziv dispusa de executor trebuie contestata urgent, imediat ce debitorul a primit sms ori e-mail de la banca.

Desi termenul pentru a contesta este de 15 zile, este foarte important ca debitorul sa se miste rapid.

Conform art. 715 alin. 1) din Codul de procedura civila, dacă poprirea este înființată asupra unor venituri periodice, termenul de contestație pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei rețineri din aceste venituri de către terțul poprit.

Reactia sa poate duce la Suspendarea Executarii Silite, astfel incat sa nu piarda niciun leu.

Si chiar daca banca a reusit sa vireze creditorului suma corespunzatoare retinerii din prima poprire pe cont , debitorul poate obtine Intoarcerea Executarii Silite.

Poprirea salariului tau e anulabila oricand in anul 2022

 

Natura juridica a masurii de executare silita – Poprire pe Cont 

O poprire pe cont poate genera serioase neplaceri debitorului insa ii poate aduce motive suplimentare pentru anularea intregii executari silite.

Art. 1559 din Codul Civil defineste poprirea drept una din principalele măsuri asigurătorii, ce se iau în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură civilă.

Masura reprezinta, totodata,  o forma de executare silita ce trebuie sa respecte conditiile legale ca orice forma de executare silita.

Conform art. 781 Obiectul popririi, alin. (1) din Secţiunea a 3-a – Poprirea, din Codul de procedura civila, sunt supuse popririi : sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană.

De asemenea, pot fi poprite și bunurile mobile corporale ale debitorului deținute de un terț în numele său.

În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât și încasările viitoare.

 

Nu sunt supuse executării silite prin poprire pe cont urmatoarele sume:

 sumele care sunt destinate unei afectațiuni speciale prevăzute de lege și asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziție;

– sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanțări primite de la instituții sau organizații naționale și internaționale pentru derularea unor programe ori proiecte;

– sumele aferente plății drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înființării popririi.

Atunci când asupra aceluiași cont sunt înființate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăți aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înființării primei popriri.

Poprirea se înființează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripția curții de apel unde își are domiciliul sau sediul debitorul.

Daca executorul dispune o poprire pe cont, in lipsa unei cereri din partea creditorului, exista o problema ce poate duce la anularea executarii silite.

Pot exista o duzina de motive pentru a anula masuri de indisponibilizare precum Poprire pe Cont.

De moment ce legea reclama o cerere facuta expres de creditor, Executorii nu pot avea rol activ privind alegerea si aplicarea masurile asiguratorii, in lipsa unor cereri exprese din partea creditorilor.

Din momentul comunicării adresei de înființare a popririi către terțul poprit sunt indisponibilizate toate sumele și bunurile poprite.

Debitorul trebuie sa reactioneze urgent caci termenul de contestare a masurii poprire pe salariu e de cateva zile.

Masura de executare ” Poprire pe Cont ” poate avea efecte de lunga durata in conditiile in care exista Zeci de Tipuri de Executari Silite Ilegale.

 

O Poprire pe Cont poate fi precum “Fata Morgana” pentru Recuperatorul de Creante.

Daca Recuperatorul de Creante a omis sa informeze debitorul asupra cesiunii de creanta, nu are dreptul de a obtine executarea silita.

Asta inseamna ca masura de indisponbilizare prin poprire pe cont este ilegala si abuziva, astfel ca poprirea pe salariu poate fi anulata de debitor prin Contestatia la Executare Silita.

In aceasta situatie, Recuperatorul de creante este intr-o grava eroare, in acest sens putem afirma ca efectul Fata Morgana a fost activat.

Fata Morgana presupune un miraj. Cuvântul provine din termenul franţuzesc “mirage”, sau din latinescul “mirare”, care înseamnă “a părea”. Dar englezii îl asociază cu puternica vrăjitoare Morgana, din timpul regelui Arthur.

Asta intrucat recuperatorul de creante sau banca are doar impresia ca desfasoara o executare silita in mod legal, activitatea fiind in fapt Necinstita si ilegala.

23.07.2019: Anulează Adresa de înfiinţare a popririi din 02.10.2018 emisă în dosarul de executare silită 1296/2015 al SCPEJ „Ochianu Doru –Cătălin şi Nenenci Alexandru” către terţul poprit Serviciul Public de Gospodărire Comunală Snagov SRL, precum şi actele de executare silită ulterioare emise de către executorul judecătoresc în numele creditoarei InvestCapital Ltd

poprire pe cont

Recomandam si urmatoarele articole:

 

Dreptul de Proprietate Privata al peroanei executate poate fi incalcat prin instituirea abuziva a masurii de executare Poprire pe cont

In lipsa respectarii conditiilor legale, masura Poprire pe cont este ilegala din perspectiva afectarii dreptului de proprietate privata. 

Proprietatea privată este principalul drept real, protejat prin Legea fundamentala a Statului Roman – art. 44 Constitutia Romaniei.

In temeiul dreptului de proprietate, titularul poate poseda, folosi și dispune de un bun în mod exclusiv, absolut și perpetuu.

Conform art. 187 din Codul Civil, orice persoană juridică trebuie să aibă o organizare de sine stătătoare și un patrimoniu propriu, afectat realizării unui anumit scop licit și moral, în acord cu interesul general.

Masura de poprire pe cont , dispusa ilegal de executor, cu sau fara cererea creditorului, echivaleaza cu afectarea grava si concreta a patrimoniului debitorului, incalcand dreptul de proprietate al titularului contului bancar.

Celeritatea efectuarii executarii silite impotriva debitorilor creeaza erori umane, cu consecinte asupra patrimoniului debitorului, inclusiv printr-o poprire pe cont abuziva.

Greselile nu pot sta la baza popririi conturilor bancare ale debitorilor. Mai mult, acestea releva culpa exclusiva a creditorului. 

Debitorul poate profita de erorile facute de creditor, in intocmirea cereri de executare silita, si poate introduce Contestatia la Executare (AICI exemplu) pentru a obtine Anularea Executarii Silite.

Situatia poate fi atat de grava, incat odata anulata executarea silita, nimeni sa nu mai deranjeze debitorul vreodata.

Atentie, NU Contestati singuri Poprirea pe conturi ! Apelati la un expert Contestatie la Executare – Poprire .

 

Ca avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate.

Stergerea din Biroul de Credit iti poate salva viata sau viata celor dragi

 

Sunt genul de avocat care se implica total in cauzele clientilor, dovada procedura demarata la Curtea Constitutionala impotriva legii popririi. Mi-as dori sa opresc toate executarile demarate de aceste firme suspecte.

 

Poprirea tertilor – legea popririi – este neconstitutionala

 

 


Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind evidenta importanta subiectelor tratate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.