Noi stim 50 de Tipuri de Executari Silite Ilegale. Daca te regasesti intr-unul din ele, poti castiga Procesul cu Banca ori Recuperatorul de creante. O Executare silita Ilegala va fi anulata prin Contestarea Executarii Silite. Restituirea banilor si sanctionarea Executarii cu Nulitate Absoluta se pot obtine oricand, inclusiv masura de Sechestru Asigurator.
PRESCRIPTIA EXTINCTIVA A CREANTEI, DIN LEGEA VECHE, GENEREAZA EXECUTARI SILITE ILEGALE
Executari Silite Ilegale pot fi identificate de un Avocat Specializat in Executari Silite.
– Articolul 3, din Decretul nr. 167 din 21 aprilie 1958 privitor la prescripţia extinctiva, stabilea un principiu esential – Termenul prescripţiei de 3 ani.
Astfel, daca scadenta unei rate apare in 1 noiembrie 2008, prescriptia creantei e implinita in 1 noiembrie 2011.
Odata scurs termenul de 3 ani, creditorul nu poate poate intreprinde masuri jusiciare. Adica, ulterior acestei date, debitorul nu mai poate fi actionat de credit, la nicio instanta de judecata. Cu atat mai mult, nu poate fi sesizat executorul judecatoresc.
Regula din noul cod civil este cea potrivit careia Prescripţiile începute şi neîmplinite la data intrării în vigoare a legii noi sunt în întregime supuse dispoziţiilor legale care le-au instituit.
Asadar, chiar si daca la data de 1 octombrie 2011 a intrat in vigoare noul cod civil, prescriptia extinctiva, inceputa in 1 noiembrie 2008, se va implini in 1 noiembrie 2011.
Schimbarea legii (noul cod civil abroga vechiul cod civil) nu e un motiv de supendare ori intrerupere a termenului prescriptiei.
– Dreptul la acţiune, avînd un obiect patrimonial, se stinge prin prescripţie, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit în lege.
Asadar, atata timp cat banca nu a demarat la momentul potrivit actiuni impotriva debitorului, a pierdut dreptul la actiune. Indiferent daca a vandut creanta ori a operat cesiunea de creanta, recuperatorul de creante nu poate acoperi culpa bancii sub acest aspect.
Daca va fi introdusa actiune in instanta, debitorul trebuie sa critice in intampinare implinirea termenului de prescriptie. Creditorul nu se poate prevala de propria culpa sau culpa celui care i-a vandut ori cesionat creanta, pentru a obliga debitorl la plata sumei.
– Odată cu stingerea dreptului la acţiune privind un drept principal se stinge şi dreptul la acţiune privind drepturile accesorii.
Astfel, banca ori recuperatorii creante precum KRUK Romania nu poate solicita penalitati, dobanzi ori alte asemenea sume.
– Orice clauza care se abate de la reglementarea legală a prescripţiei este nulă.
Astfel, daca in contractul de credit este inserata o clauza care modifica termenul de prescriptie, contractul contine clauza abuziva. Prin Contestarea Executarii Silite se poate anula clauza abuziva din contract. Nulitatea poate fi invocată oricînd, fie pe cale de acţiune, fie pe cale de excepţie.
– Codul Civil din 1864, abrobat in 2011, reia principiul amintit in Decret.
Conform art. 1091, Obligaţiile se sting şi prin prescripţie. Asadar, nu se stinge doar dreptul la actiune ci si obligatia debitorului.
Debitorul nu mai poate fi obligat la plata, chiar daca incepe executarea sa silita.
◊◊◊ Prescriptia Extinctiva a Dreptului de Creanta genereaza Anual, mii de Executari Silite Ilegale.
Problema e la debitori, intrucat marea majoritate nu contesta executarea silita. Doar debitorii care contesta executarea pe motiv de prescriptie scapa de executarea abuziva.
EXECUTARE SILITA IMOBILIARA INCEPUTA ABUZIV DE BANCA ORI RECUPERATORII DE CREANTE
– In cazul urmăririi silite a bunurilor imobile și al executării silite directe imobiliare, competenta apartine executorului judecătoresc din circumscripția curții de apel unde se află imobilul.
Daca apartamentul, casa ori/si terenul sunt supuse unui sechestru asigurator de un excutor ce nu detine competenta, formele de executare sunt ilegale.
Urmărirea silită imobiliară este de competența executorului judecătoresc din circumscripția curții de apel unde se află imobilul. Astfel, daca un executor din Cluj urmareste un bun aflat in Brasov, formele de executare intocmite sunt abuzive si pot fi anulate.
Prin urmare, un executor din Bucuresti nu poate efectua forme de executare silita imobiliara asupra unui imobil din mun Constanta. Nulitatea este neconditionata de existenta unei vatamari.
– Daca imobilul a fost vandut, contestația la executare poate fi introdusă și de cumparator, intrucat imobilul, teoretic, nu poate fi urmarit.
Astfel, vanzarea imobilului catre un cumparator de buna credinta e o piedica la urmarirea silita a acelui bun imobil. Executorul nu poate apela la sechestru in vederea scoaterii la licitatie publica a terenului ori si a casei.
– Pentru executarea silita imobiliara inceputa anterior datei de 1 februarie 2013, opereaza interdictia generata de art. 813 din fostul cod de procedura civila.
În cazul titlurilor executorii ce contin o creanța de o valoare ce nu depășește 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului nu poate fi făcută. Conditia este ca debitorul sa detina alte bunuri urmăribile si valorificabile, precum un salariu primit in mod regulat. Daca debitul este inferior pragului de 10.ooo Ron, urmarirea silita imobiliara este abuziva si ofera posibilitatea anularii formelor de executare silita efectuate ilegal.
– Urmarirea bunurilor accesorii imobilului nu se poate faca daca urmarirea imobilului este imposibila ori interzisa.
Astfel, indiferent de motive, daca executarea imobilului debitorului nu se poate efectua, nici veniturile obtinute din inchirierea terenului / casei nu pot fi supuse executarii silite.
Bunurile accesorii nu pot fi urmărite decât odată cu imobilul. Neurmarirea unei case duce la imposibilitatea urmaririi accesoriilor precum chiria obtinuta luna de luna.
– Bunul imobil comun (apartinand sotilor ori cumparat in comun de doua persoane) nu poate fi urmarit daca datoria vizeaza doar pe unul din soti ori coproprietari.
Creditorii personali ai unui debitor coproprietar sau codevălmaș nu vor putea să urmărească partea acestuia din imobilele aflate în proprietate comună.
Atat noul cod de procedura civila, art. 818, cat si vechiul cod (art. 493) consfintesc acest principiu, potrivit caruia datoria personala nu poate duce la urmarirea bunului imobil proprietate comuna.
PRESCRIPTIA EXTINCTIVA A CREANTEI IN PERIOADA NOULUI COD CIVIL
– Noul Cod Civil se aplica tuturor acelor drepturi de creanta a caror exigibilitate a aparut ulterior intrarii sale in vigoare – 1 octombrie 2011.
Termenul general, aplicabil si drepturilor patrimoniale precum cele continute intr-un contract de credit, este de 3 ani,
Codul Civil sanctioneaza pasivitatea creditorului, indiferent ca aceste este Banca Comerciala Romana ori un recuperator de creante cu sediul social in Malta.
Dreptul material la acţiune se stinge prin prescripţie, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit de lege. Prin drept la acţiune se înţelege dreptul de a constrânge o persoană, cu ajutorul forţei publice, să execute o anumită prestaţie, să respecte o anumită situaţie juridică sau să suporte orice altă sancţiune civilă, după caz.
– Creditorul pierde dreptul de a actiona debitorul la instanta ori executorul judecatoresc.
Creditorul este sanctionat de legea civila din cauza pasivitatii. Sanctiunea este extinsa si in ce priveste drepturile accesorii celui principal. Astfel, creditorul nu poate sa mai ceara nici penalitati ori dobanzi de la debitor.
– Debitorii trebuie sa apeleze la specialisti pentru a scapa de datorie si executarea silita. Un Avocat Bun te poate ajuta mai mult decat crezi. Un Avocat Specializat in Executari Silite iti poate deschide mintea.
Sunt tot felul de piedici in care debitorii pot sa cada, chiar daca s-a implinit prescriptia extinctiva.
Spre exemplu, debitorii trebuie sa cunoasca momentul pana la care se poate invoca prescriptia. Conform art. 2.513 Cod Civil, Prescripţia poate fi opusă numai în primă instanţă, prin întâmpinare sau, în lipsa invocării, cel mai târziu la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate.
Instanta nu detine dreptul de a invoca din oficiu implinirea termenului de prescriptie.
– Acea clauza contractuala, potrivit careia dreptul de creanta ar fi imprescriptibil, este abuziva.
Conform art. 2515 din Codul Civil, este interzisă orice clauză prin care fie direct, fie indirect o acţiune ar fi declarată imprescriptibilă, deşi, potrivit legii, aceasta este prescriptibilă.
Astfel, daca creditorul a impus debitorului imprumutat, o clauza potrivit careia creanta este imprescriptibila, creditorul se poate prevala de norma juridica mai sus amintita. Orice convenţie sau clauză contrară dispoziţiilor articolului 2.515 este lovită de nulitate absolută.
– Implinirea prescripţiei împotriva debitorului principal sau contra fideiusorului poate sa produca efecte în privinţa amândurora.
In practica, sunt situatii in care creditorii demareaza demersuri doar impotriva fideiusorului sau doar impotriva debitorului in conditiile in care prescriptia s-a implinit. Daca fideiusorul este cel actionat de creditor, are dreptul sa se prevaleze de stingerea dreptului la actiune impotriva debitorului.
Odata implinit termenul de prescriptie, ai Dreptul de a cere Stergerea Datelor Personale din Biroul de Credit pentru a nu exista riscuri de credit refuzat in caz de maxima necesitate.
PERIMAREA EXECUTARII SILITE PE VECHIUL COD DE PROCEDURA CIVILA
– Art. 389 alin. (1) din vechiul CPC menționează:
“Dacă creditorul a lăsat să treacă 6 luni de la data îndeplinirii oricărui act de executare, fără să fi urmat alte acte de urmărire, executarea se perimă de drept și orice parte interesată poate cere desființarea ei.
Art 391 din vechiul Cod de procedura civila mentioneaza si sanctiunea aplicabila in cazul continuarii executarii silite. Incalcarea dispoziţiilor art. 389 atrage anularea executarii silite.
Astfel, legea procesual civila sanctioneaza creditorii culpabili si superficiali privitor la colectarea sumei corespunzatoare creantei lor. Desi executorul judecatoresc este cel care efectueaza actele de executare, creditorul este titularul actiunii. Creditorul este cel care incaseaza sumele de bani obtinute din executarea silita, acesta trebuie sa isi asume toate riscurile executarii silite.
– Legea veche e aplicabila atata timp cat executarea silita a inceput anterior datei de 15 februarie 2013.
Astfel, daca perimarea executarii silite opereaza in ianuarie 2018, creditorul va invoca dispozitiile vechii legi in cadrul contestatiei la executare.
Doar prin contestatie la executare poate fi stopata executarea silita abuziva. Debitorul poate anula actele de executare emise ulterior perimarii. Noi stim cat timp dureaza o executare silita.
♣ Executorii nu au dreptul de a tine Executarea Silia deschisa, dincolo de implinirea termenului de prescriptie a executarii silite. Omisiunea culpabila a Executorilor, de a inchide executarea silita prescrisa, determina un tip de Executari Silite Ilegale.
PERIMAREA EXECUTARII SILITE PE NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA
– Noul Cod de procedura Civila reglementeaza executarile silite incepute ulterior intrarii sale in vigoare.
Asadar, dispozitiile noului Cod se aplica contestatiei impotriva acelor executari silite incepute ulterior datei de 15 februarie 2013.
– Conform art. 697 C.Proc.Civ., in cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept.
Perimarea se constată de către instanța de executare, la cererea executorului judecătoresc sau a părții interesate, prin încheiere dată cu citarea în termen scurt a părților.
Perimarea executării atrage desființarea tuturor actelor de executare, cu excepția celor care au dus la realizarea, în parte, a creanței cuprinse în titlul executoriu și a accesoriilor.
Observam ca noul cod a inasprit conditiile pentru operarea perimarii executarii silite.
GRESELI MATERIALE REFERITOARE LA CONTRACTUL DE CREDIT, DEBITOR SI ASUPRA ALTOR ASPECTE
Viteza cu care debitorii sunt urmariti genereaza erori. Erorile, fie ele si materiale, nu pot sta la baza popririi conturilor bancare ale debitorilor. Mai mult, acestea releva culpa exclusiva a creditorului. Creditorul poate profita de erorile facute de creditor in intocmirea actelor de executare silita.
CESIUNEA | VANZAREA CREANTEI POATE GENERA EXECUTARI SILITE ILEGALE
– Daca executorul judecatoresc este sesizat de un mandatar persoana juridica, reprezentant convenţional al Creditorului, formele de executare silita vor fi anulate.
In acest sens, ICCJ a emis Decizia nr 19/19.03.2018 prin care a dezlegat o chestiune de drept, in sensul ca a interzis ca un creditor sa fie reprezentat de o entitate. Rationamentul e valabil si daca mandatarul creditorului, persoana juridica, este reprezentat in fara executorului judecatoresc de un avocat ori consilier juridic.
– Daca la creditul cesionat initial sunt adaugate comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, acestea vor putea fi sterse de instanta de judecata.
Daca recuperatorul dispune executarea silita, sanctionarea actelor ilegale se obtine doar prin intermediul Contestatiei la executare.
Cei care au cumparat creanta de la o banca nu pot adauga penalitati, dobanzi si cheltuieli administrative.
Entitatile precum Societati in Raspundere Limitata nu au statutul juridic al unor banci, atfel nu pot adauga penalitatile prevazute in contractul de credit.
– Cel mai important aspect in jurul cesiunii creantei este ca actul juridic, ce consfinteste cesiunea, nu este titlu executoriu. Mai mult, cesiunea nu transmite executorialitatea creantei bancare.
Prin urmare, din punctul nostru de vedere, noul creditor nu poate sesiza executorul judecatoresc ci trebuie sa treaca printr-o procedura de judecata ca orice creditor. Doar in cadrul acestei proceduri, dreptul debitorului la aparare este efectiv protejat intrucat are la dispozitie toate mijloacele si instrumentele procesuale ale unui parat.
– Daca in contractul de credit initial, chiar si prin act aditional, a fost inserata o clauza prin care debitorul consumator renunta la dreptul de a fi notificat, constatam existenta unei clauze abuzive.
Clauza abuziva poate fi anulata in instanta, odata cu solutionarea contestatiei la executare.
– Un motiv esential pentru care executarea silita, ulterioara cesiunii de creanta, este ilegala, consta in lipsa cumulativa a celor 3 trasaturi ale creantei, certa, lichida si exigibila.
Existenta creantei in patrimoniul cumparatorului / cesionarului creantei poate fi indoielnica, adica sa nu fie certa. Lipsa caracterului cert pentru creanta se observa mai ales daca creditorul cere si penalitai dobanzi ori cheltuieli, calculate ulterior vanzarii/ cesiunii creantei. Teoretic, banca nu poate sa vanda / cesioneze si penalitatile ori/si dobanzile contractuale viitoare, intrucat doar institutia financiara detine dreptul de a le calcula si percepe.
Daca obiectul creantei nu e determinat suficient, creanta nu e lichida.
In lipsa notificarii debitorului de catre banca ori cesionarul creantei, exigibilitatea creantei este incerta. Reamintim ca un contract de credit bancar, in legatura cu care a operat Cesiunea de Creanta, isi pierde valoarea de titlu executoriu. Noul creditor e obligat a oferi debitorului posibilitatea de a achita benevol obligatia patrimoniala. Tocmai neplata debitului de buna voie ofera dreptul sesizarii executorului judecatoresc.
In acest caz, in care creanta cedentului nu e certa, lichida si exigibila, instanta e obligata sa respinga cererea de incuviintare a executarii silite. Sunt mii de executari silite ilegale pe acest motiv.
PRESCRIPTIA EXECUTARII SILITE CONFORM FOSTEI LEGI
Dreptul de a cere executarea silită în temeiul oricărui titlu executor se prescrie prin împlinirea unui termen de 3 ani.
Atat Decretul nr. 167 din 1958 privitor la prescripţia extinctiva cat si vechiul cod de procedura civila contineau acest termen.
Conform art. 405 din vechiul cod, termenul de prescriptie de 3 ani începe să curgă de la data când se naste dreptul de a cere executarea silita.
Daca nasterea dreptului de a cere executarea intervine in august 2009, prescriptia incepe sa curga la aceeasi data.
Caz frecvent intalnit – scadenta creditului bancar, generata de neplata unei transe.
Cel mai frecevent caz este cel in care debitorul imprumutat de la o banca nu plateste o rata. La acel moment, potrivit clauzei contractuale tip din astfel de contracte de imprumut, opereaza exigibilitatea intregului debit, chiar daca debitorul nu achita o singura transa din cele multe. Adica Banca capata dreptul de a cere executarea silita a debitorului, contractul de credit fiind titlu executoriu.
Daca banca nu cere executarea silita in termenul de 3 ani, debitorul trebuie sa introduca Contestatie la Executare impotriva formalitatilor ulterioare acestui termen.
EFECTUAREA EXECUTARII SILITE IN LIPSA INCUVIINTARII INSTANTEI DE JUDECATA
Daca este vanduta cesiunea in timpul executarii silite, apare un alt viciu.
Daca executorul continua executarea silita, desi creanta a fost cesionata intre timp, debitorul poate anula executarea silita.
Motivul il reprezinta lipsa incuviintarii executarii silite, formalitate imperativa in cazul vanzarii creantei in timpul executarii silite.
Noul creditor e obligat sa reia procedura de incuviintare, prin sesizarea Judecatoriei de catre acelasi executor judecatoresc.
CLAUZELE ABUZIVE DIN CONTRACTUL DE CREDIT INCHEIAT CU BANCA ORI IFN NASC EXECUTARI SILITE ILEGALE
Un set de norme de juridice protejeaza consumatoriii de instrumentele pe care creditorii le au la dispozitie. Chiar daca debitorii accepta expres unele clauze contractuale, acestea din urma pot fi desfiintate in instanta daca se dovedesc a fi abuzive.
Executarile silite ale recuperatorilor de creante se bazeaza, in special, pe Clauzele abuzive din contractul de credit, incheiat cu Banca sau IFN-ul.
In acest caz, nu exista termen de contestatie, clauzele abuzive pot fi atacate si anulate oricand. Iti recomandam urmatorul articol:
- https://velicu.eu/executari-silite-recuperatori-creante-clauze-abuzive-banci/
- https://velicu.eu/darea-in-plata-legea-77-2016-dare-in-plata-credit-bancar/
Orice contract de credit încheiat între profesionişti şi consumatori trebuie sa cuprinda clauze contractuale clare, fără echivoc, pentru înţelegerea cărora nu sunt necesare cunoştinţe de specialitate. În caz de dubiu asupra interpretării unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate în favoarea consumatorului.
O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.
CALITATEA REPREZENTANTULUI CREDITORULUI POATE GENERA EXECUTARI SILITE ILEGALE
– In majoritatea dosarelor, KRUK reprezinta entitatile INVESTCAPITAL MALTA LTD , SECAPITAL SARL , PROSPEROCAPITAL SARL
Mai nou, KRUK ROMANIA impune un Avocat sa reprezinte creditorii insa sediul procesual ales al creditorului este inserat tot la acest recuperator.
Niciun avocat din Bucuresti nu detine sediul profesional la sediul entitaii respective, din cele pe care le cunoastem. Astfel se poate observa simularea calitatii de reprezentant intrucat KRUK ROMANIA ramane adevaratul reprezentant, desi nu detine acest drept.
– Lipsa Calitatii De Reprezentant A Recuperatorului De Creante: Kruk International, Kruk Romania, Eos Ksi, Secapital sarl genereaza Executari Silite Ilegale
Daca KRUK nu detine mandat legal acordat de creditori, cererea sa ar trebui respinsa ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală. Prin urmare KRUK nu poate reprezenta creditorul, cererea sa trebuie anulata.
In privinta acestui viciu, Decizia ICCJ nr. 9/2016, dată de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, obliga instanţele sa tina cont de o Regula fundamentala in care Cererea de chemare în judecată şi reprezentarea convenţională a persoanei juridice în faţa instanţelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.
Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă, a emis Decizia nr 19 in data de 19 martie 2018.
Decizia a sanctionat alt tip de executare silita ilegala, cea in care persoana juridica nu poate reprezenta entitatea creditoare in faza sesizarii executorului judecatoresc.
LIPSA DREPTULUI DE A OBTINE DOBANZI, PENALITATI, COMISIOANE SI CHELTUIELI ADMINISTRATIVE DUCE LA EXECUTARI SILITE ILEGALE PARTIAL
Este interzis pentru recuperatorii precum KRUK SA sa ceara comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, ori costurile sale administrative de la debitori in cazul in care a cumparat creanta.
Prin contestatie la executare se poate obtine atat anularea formelor de executare cat si intoarcerea sumei in contul debitorului.
DIVERSE ASPECTE DIN LEGISLATIA CE REGLEMENTEAZA CREDITELE BANCARE
Legiuitorul a impus parcurgerea unei proceduri prealabile executarii silite, in cazul unui contract de credit ipotecar pentru investiţii imobiliare.
Conform art. 19 alin. 1) din Legea 190/1999, in cazul intarzierii la plata, creditorul trebuie sa expedieze debitorului o notificare, imediat ce acesta din urma nu achita in termen o rata.
Fara aceasta Notificare, privind Cesiunea de Creanta, creditorul nu detine dreptul de a trece la executare silita, notificarea echivaland cu o adevarata procedura prealabila.
Instiintarea trebuie expediata cu scrisoare cu valoare declarata si confirmare de primire sau prin executor judecatoresc, avand rolul de a-l preveni pe debitor. Prevenirea vizeaza consecintele delictului intarzierii spre plata a ratelor.
PRESCRIPTIA DREPTULUI DE A OBTINE EXECUTAREA SILITA ARE LEGATURA DIRECTA CU MII DE EXECUTARI SILITE ILEGALE
Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.
Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită.
Prescripția nu poate fi invocata din oficiu de judecator, ci numai la cererea persoanei interesate.
FORMELE DE EXECUTARE AU DEMARAT FARA O SOMATIE EXECUTARE SILITA
Daca cel executat nu a primit in prealabil de la executor Somatia, reglementata prin norme de ordine publica, avem un caz grav specific unor Executari silite ilegale.
Conform art. 667 Cod.proc.civ. denumit Înștiințarea debitorului, dacă cererea de executare a fost încuviințată, executorul judecătoresc va comunica debitorului . . . ,dacă legea nu prevede altfel, acea somatie executare silita.
Comunicarea somației, cu excepția cazurilor în care legea prevede că executarea se face fără somație ori fără comunicarea titlului executoriu către debitor, este prevăzută sub sancțiunea nulității executării.
Motivul nulitatii actelor de executare silita, pentru acest motiv, este prevazut la art. 673 Cod.proc.civ.
Trecerea la executarea silită, efectuarea altor acte de executare silită nu pot fi efectuate decât după expirarea termenului arătat în somatie executare silita.
Institutia somatiei este esentiala pentru increderea cetatenilor in actul de justitie in general si pentru protejarea patrimoniului celor executati silit.
In cazul de fata, lipsa expedierii somatiei catre contestator a generat o vatamare prezumata fata de dispozitiile legale mai sus amintite.
LIPSA DREPTULUI DE A CERE EXECUTAREA SILITA IN CAZUL CESIUNII CREANTEI
Motivul se raporteaza atat la situatia in care KRUK cumpara creanta si sta in judecata in nume personal cat si in situatia in care reprezinta creditorul.
Asa cum mentionam si AICI , creanta bancara cesionata nu capata aceleasi caractere precum Contractul de credit, cesiunea nefiind titlu executoriu.
Recuperatorul nu poate dispune executarea silita in temeiul contractului de cesiune ci trebuie sa parcurga procedura de judecata.
Cel mai proaspat caz de cesiuni abuzive privind creantele bancare dovedeste ceea ce pretindem.
Vezi AICI al 51 -lea Tip de Executare Silita Ilegala DESCOPERIT IN PREMIERA DE AVOCAT VELICU DANIEL
CONCLUZII PRIVIND ACESTE EXECUTARI SILITE
Am identificat 50 de tipuri de Executari Silite Ilegale, ce pot fi Anulate prin Contestatie la Executare.
Ramane ca tu sa le intelegi si sa actionezi impotriva Bancii pentru a-ti castiga Dreptatea in fata unor executari silite ilegale.
Pot fi identificate zeci de motive in dosarul tau de Executare Silita, ce pot aduce Nulitatea Absoluta a Executarii, inclusiv a masurii Sechestrului Asigurator ori a Popririi.
Contesta Acum Executarea Silita si Castiga procesul cu Bancile ori cu Recuperatorii de creante intrucat legea sanctioneaza acele executari silite ilegale .
In calitate de Avocat specializat in executari, eu stiu perfect ce simti si, in special, ce trebuie facut.
In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate. Ajutandu-te si pe tine, continuand lupta cu abuzul, spre o Romanie mai sigura si mai curata.In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate. Ajutandu-te si pe tine, vom continua lupta cu abuzul, spre o Romanie mai sigura si mai curata.
Eu sunt singurul avocat ce a atacat la Curtea Constitutionala “ legea popririi “, adica norma juridica ce permite executorilor judecatoresti sa iti ia banii banii din conturi / din salariu, prin poprirea fara somatie desfasurata in mod abuziv.
Esti liber sa anulezi orice tip din aceste EXECUTARI SILITE ILEGALE
Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii
- Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.
Se poate cere de către banca actualizarea creanței , pe baza unui extras de cont, in condițiile în care sumă stabilită prin hotărâre judecătorească a fost achitată în totalitate?
Daca banca a primit hotararea, teoretic a actualizat creanta.
Cel mai bine ar fi ca dvs sa calculati cu exactitate suma si sa le expediati dvs calculul dvs astfel incat sa nu comita alt abuz.
Avocat Velicu 0729108050
In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale in suma de pina in 27500 lei .In luna decembrie 2009 am facut o cerere la banca prin care informam ca nu pot platii in acea luna rata insa voi platii 2 rate in luna ianuarie 2010 ceea ce s-a si intamplat. In anul 2012 am mers la banca sa schimb valuta , iar cei de la ghiseu m-au informat ca am o datorie de cca 4500 lei. Am justificarea platilor facute catre banca, insa ei nu au recunoscut ca am facut cererea de amnare a unei rate.Din acel moment am rupt orice legatura cu banca si am anuntat ca nu mai platesc. In anul 2013 am fost executat silit (fara notificare prealabila, notificarea am solicitat-o de la executor in anul 2016 ) la intreaga suma contractata de la banca (cu toate ca platisem pina in acel moment cca 15000 lei) , am convenit cu executorul sa platesc cota parte din salariu astfel incat sa nu fiu afectat in relatiile cu alte banci ceea ce s-a si intamplat..I
In anul 2018 am ridicat personal de la judecatorie incheierea de sedinta .In acest moment mai am de returnat catre executor cca 7800 lei din care 3099 lei cheltieli de executare.
In final va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de decizia inaltei curti si care sunt costurile?
Va multumesc
Cu stima
Puteti beneficia de efectele deciziei in masura in care sunt respectate celelalte conditii ale eventualei atiuni.
Ar trebui sa ma uit pe acte pentru mai multe informatii.
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel 0729108050
Imi cer scuze am vazut foarte tarziu raspunsul dumneavostra.Cum va pot trimite actele.O adresa de e-mail?
Multumesc
Cu stima
Adrian Chivu
avocat@velicu.eu 0729108050
Eu am probleme cu INTRUM ROMANIA . Voi merge pana in panzele albe cu acest offshore.
Multa bafta domnule avocat Velicu!
Multa bafta si dvs in lupta cu INTRUM ROMANIA, INTRUM DEBT FINANCE AG si oricare alta entitate a grupului INTRUM.
Am vandut un imobil in rate lunare pe 5 ani cu ipoteca,cumparatorul nu a mai achitat ratele de 12 luni.Se poate trece la executare silita?
Ar trebui sa ma uit pe contract pentru a emite o parere sau raspuns.
Avocat Velicu Daniel avocat@velicu.eu
DACA EU AM CONTRIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO LA CONSTRUIREA UNUI IMOBIL SI NORA A DIVORTAT DE FIUL NOSTRU PE CAZ DE BOALA NOI MAI PUTEM RECUPERA SUMA INVESTITA DE NOI IN ACEST IMOBIL DE OARE CE AM FOST EVACUATI DIN IMOBILSI TOT ODATA SI OBLIGATI SA PLATIM CHELTUELI JUDECATORESTI SI PENTRU EXECUTORUL JUDECATORESC ASTEPT UN RASPUNS MULTUMESC,,
Situatia expusa pare una complexa, de aceea un raspuns clar nu poate fi emis fara o cercetare extinsa a actelor si documentelor.
Suma investita se poate recupera teoretic, insa asta depinde iarasi de acte si alte dovezi.
Cu stima.
Avocat Velicu 0729108050
Buna Ziua
Am avut un credit restant la Cetelem in 2008 si care a fost cesionat in 2015 la Debt collection. In 2017 am fost executata silit pentru suma de 5200,54 ( rate restante, dobanzi, comisioane, penalitati si cheltuieli de executare) iar in Feb 2018 am achitat toata suma avand un document in acest sens de la executor. In octombrie 2018 am primit o scrisoare de la DEBT collection prin care sunt anuntata ca mai am de plata aprox 1500 lei in caz contrar voi fi din nou executata. Am cerut explicatii si am primit raspunc ca eu am achitat prin executare dobanzile si penalitatile iar suma de 1500,
72 solicitata dupa 8 luni reprezinta debitul principal ramas de achitat.
As dori sa stiu cat este de legala aceasta noua solicitare avand in vedere ca in actul de executare se specifica clar ca sunt cuprinse restantele si cum ar trebui sa procedez in continuare. Aceasta suma nu ar fi trebuit sa fie cuprinsa in executarea initiala ?
Mentionez ca pana in oct 2018 nu am fost notificata despre aceasta presupusa noua datorie.
Va multumesc frumos!
Va sfatuiesc sa mergeti la executor si sa obtineti o copie de pe dosarul de executare.
Daca ma uit in dosar as putea sa emit o parere cat mai exacta.
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel 0729108050
Buna ziua, in data de 07.12.2018, in urma primei popriri pe contul in care imi este virata pensia, a fost luata o suma mai mare decat este legal 1/3 din pensie, avand in vedere ca sunt si platitor pensie intretinere minor de 1/4 din venitul meu. Am contactat executorul judecatoresc care a infiintat poprirea si i-am solicitat sa respecte art. 728 (Limitarea urmaririi veniturilor banesti alin. 1 si 2:
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel. Acesta a refuzat rezolvarea celor mentionate si apoi nu am mai putut intra in contact cu acesta. Cum trebuie procedat pt rezolvarea acestei probleme. Va multumesc.
CONTESTAREA EXECUTARII SILITE este singura solutie pentru a combate Abuzul executorului judecatoresc.
Avocat Velicu Daniel 0729108050
Buna seara, astazi am primit raspunsul de la d-ul executor ca nu ma incadrez la art. 728 alin. 2, deoarece in urma hotararii judecatoresti eu achit lunar pensia de intretinere minor si nu prin executare silita, adica daca sunt cinstit si ma achit de obligatii, atunci poprirea din partea executorului ramana tot 1/3 din venitul meu.
buna ziua sunt pensioanar a am avut un credit de la bcr ,dar de cinci ani nu am mai putut plati
ptr ca am ramas fara loc de munca, mi-a trnsferat creditul la firma de recuperari fortunate, si azi 15.01.2019 mau anuntat ca miau trnsferat creditul la executor,ce pot face in aceasta situatie,
Buna seara, in 2013 mi a fost infiintata porirea pe salariu pentru suma de 84 000 lei de catre Garanti bank. Sumele retinute au mers la Garanti pana in ianuarie 2017 cand am fost cesionat la Kruk si din luna martie 2017 executorul a transmis banii la Kruk. Luna viitoare achit suma de 84 000 lei insa Kruk spune ca mai trebuie sa dau 38 000 lei. Executorul mi a dai in scris ca nu are cunostinta de cer atat de mult, ca nu exista o alta actualizare de creanta si nu au fost incheiate alte procese verbale in afara de cel din 2013. Ce pot face ? Multumesc.
Buna seara!Am un cont dat la colectare KRUK si doresc sa stiu daca se poate prescrie.Data ultimei plati 15.09.2016.Multumesc!
Buna ziua.
Am un dosar de executare din 2011. Sotia a facut imprumut la banca si a cumparat o masina prin rabla. Ea este proprietar. Se poate pune sechestru pe masuna de catre executor?
Va multumesc
Buna ziua!
Executorul judecatoresc poate lua masura sechestrului mobiliar asupra masinii sotiei dvs, cat si alte masuri de executare silita, precum poprirea veniturilor sotiei dvs.
In situatia in care vi se comunica orice act de catre executorul judecatoresc, ne puteti contacta si va vom ajuta.
De asemenea, daca doriti o analiza a contractului de credit sub aspectul existentei clauzelor abuzive, puteti apela la noi.
Avocat Daniel VELICU, tel 0729 10 80 50
Buna ziua. Sotul meu are poprire 50 % pe salariu, mentionez ca din restul de 50 % trebuie sa plătească pensie alimentara copilului sau. Salariul intra in contul bancar, care de multe ori este blocat din cauza popririlor si banii nu pot fi retrași, implicit nici pensia nu poate fi trimisa. In momentul de față contul este blocat de 4 luni. Este normal sa i se ia 50% din salariu, in condițiile in care mai are si o pensie de dat? Banii ce ii raman, in cazul in care ar putea sa ii retraga lunar, nu i-ar ajunge nimănui sa supraviețuiasca. Chiar nu se poate face nimic in situația data? Popririle sa fie mai mici, banca sa il poată lăsa sa isi retraga salariul?! Daca ar fi singur, cum ar fi trait 4 luni de zile fara nici un venit?!
Buna ziua!
Va recomandam sa luati legatura cu executorul judecatoresc. Sumele poprite impreuna cu pensia alimentara nu pot depasi 50% din venitul net realizat. Trebuie sa ii invederati executorul hotararea judecatoreasca sau acordul notarial prin care a fost stabilita pensia alimentara, iar acesta va trebui sa recalculeze cuantumul sumei poprite.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel 0729 10 80 50
Mail avocat@velicu.eu
Salutare. Se mai pot recupera banii deja virați la executor. Mi-au pus poprire pe cont și pună nu l-am virat banii nu mai lăsat sa scot restul de bani. Cam ciudat pentru o datorie de 350 RON la bord din 2008 sa mi se pună o poprire pe suma de 2060 RON in 2021. Eu find plecat din tara în toți acești ani și nu am primit nici măcar o înștiințare. Cum am deschis contul în 2020 noiembrie mi lau și blocat ameninduma ca mai așteaptă încă 10 ani și tot nu ma lasă să-mi scotrestul de bani din cont pana nu achit 2060 RON. Nuiele cam mare suma ??????? Nu am nimic la mina. Doar extrasul de la banca ca l-au fost transferat banii. Acel card era gen overdraft de la BRD Punem intra pe minus max 700 RON eu folosind doar 350 RON. Nici nu mam gindit ca îmi pot fi opriți banii. Nici nu aveam cunoștință de legea popriilor eu locuind în alte tari în care acces la cont nu are decât titularul . Absolut nimeni. Nu vreau sa se înțeleagă ca sunt rău platnic dar neprimind nici o notificare mama gândit ca vreodată trebuie sa platesc banii . Cu dobenzi mama gindit la max 600 RON Dar nu 2060 RON. Suma este de 7 ori mai mare fata de ce am cheltuit.
Buna ziua!
Suma a crescut intrucat la valoarea imprumutata au fost calculate si dobanzi remuneratorii si dobanzi penalizatoare.
Dvs puteti contesta masura de executare silita in termen de 15 zile de la data la care ati luat cunostinta de ea.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel 0729 10 80 50
In 2012 am fost executata pt un credit nevoi personale de Banca Romaneasca.in anul 2019 am terminat de platit dar executorul a refuzat să mi dea încheierea de executare si trimite alta executare pe acelasi dosar pe motiv că Prin a preluat creditul , pe care am contextat-o în instanță si am câștigat dar între timp am primit alte două executari pe acelasi dosar.O sa ma judec toata viata Simt ca nu mai pot sa lupt.
Bună ziua,
Îndrăznesc și tot odată am rugămintea să îmi spuneți cât de legal sau corect este să primesc într-o singură zi toate documentele ,demersuri din 2017,care eu până astăzi 08.04.2021 nu am știut nimic.
Înștiințare de proprie către bancă
Înștiințarea privind măsura proprii
Somație
Încheierea civilă
Toate acestea fără că eu să fiu înștiințată din timp pentru astfel de, demersuri . Aștept cu interes un răspuns.
Vă mulțumesc anticipat !
Buna ziua!
Pare a fi un abuz situatai invederata de dvs.
Daca doriti sa va ajutam, ar trebui sa vedem actele si sa discutam.
Ne puteti trimite documentele, impreuna cu plicul in care au fost expediate, in format scanat sau poze clare, la adresa de email: avocat@velicu.eu.
Asteptam mailul dvs.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel 0729 10 80 50
Bună seara. In 2008 soacră-mea a făcut un împrumut de 25000 de franci elvețieni unde eu și soția mea am fost codebitori, pe care nu l a putut plăti din 2009. Abia în 2017 am primit de la kruk somație de executare silită pe care noi in necunoștință de cauză nu am contestato. Ne-am trezit cu propiri pe salarii și eu și soția. In martie mi-a venit și somația pentru urmărirea imobiliară in timp ce aveam deja propirile. Mi-a venit și înștiințare de la cadastru. Se mai poate face ceva să-mi salvez casa? Suma datorata a crescut de amețitor de mult cei de la kruk zic că tot creste francul și de asta. Va rog sunt disperat. Suntem familie tânără cu 2 copii minori.
Noi avem 2 credite pentru care suntem în executare silita cu 2 executori judecătorești.
Un credit mai mare la care executorul e din alt oraș.
Un credit mai mic făcut doar de soția mea executorul e din același județ dar eu care sunt coproprietar al casei nu făcut parte cu nimic.
Mai e legală executarea silita pe imobil ,casa in condițiile astea? Acum mă agat de orice.
Va stam la dispozitie. Asteptam urgent actele de la dvs. Avocat Velicu Daniel avocat@velicu.eu
Buna ziua!
In anul 2018 m-am inscris la o facultate de stat, dar nu m-am prezentat la niciun curs/examen si nici nu am depus cerere de retragere.
Dupa mai bine de 3 ani, am primit o cerere de chemare in judecata deoarece nu am platit taxele de studii (chiar daca am fost exmatriculata), plus penalizari de intarziere in valoare de 1355 lei, totalul de plata insumand 4000 lei.
Mentionez ca nu am primit nicio instiintare din partea Universitatii pana acum.
Pot fi obligata la plata acestei sume doar in baza contractului de studii semnat, avand in vedere faptul ca nu am beneficiat de niciun serviciu din partea Universitatii?
VA multumesc!
Eu am câștigat un proces cu Unicredit după ce m-au executat silit și mi-au luat apartamentul, s-au sistat plățile, iar după câțiva ani m-am trezit cu executare silită și poprire pe salariu pentru recuperarea a încă 9000 de euro!
Bună ziua
Am și eu o întrebare.. dacă am avut o poprire pe salariu acum 3 ani jumătate și au luat câteva luni o treime din salariu , o poprire care nu am știut pana nu a venit la munca. Am incercat sa discut cu executorul și nu e chip nu vrea nimic decât banii . Am cautat alta varianta și am schimbat locul de munca cu ore mai puține și banii mai putini și de 3 ani și jumătate nu mai pot lua ca am salariu prea mic. ( ESTE UN ARTICOL DE LEGE IN SENSUL ASTA) În cazul asta ce pot face ca nu am proprietăți nu masina nu banii în conturi…
Mulțumesc anticipat pentru un raspuns