Ai Dreptul la INGHETARE CURS CHF printr-un proces impotriva Bancii

Ai Dreptul de a obtine Inghetarea cursului francilor elvetieni raportat la valoarea de la data semnarii contractului de credit. INGHETARE curs CHF reprezinta un beneficiu al imprumutatului, ce poate fi obtinut in urma unui Proces impotriva bancii (Bancpost, Volksbank s.a.). Ai posibilitatea de a-ti exercita Dreptul de a cere Inghetare Curs CHF 

inghetare curs chf

Legislatia privind dreptul de a obtine acea Inghetare de curs CHF, raportat la valoarea de la data semnarii contractului de credit.

Poprirea salariului tau e anulabila oricand in anul 2024

Orice Avocat specializat in Litigii Bancare e de acord ca pentru obtinerea unei solutii de inghetare curs chf , ne vom raporta la legislatia Uniunii Europene cu prioritate.

Una din legile esentiale la nivel european este Directiva 93/13 privind clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.

Legea nationala, ce a transpus norme adoptate la nivelul Uniunii Europene, este OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

Ordonanta a fost impusa pentru protectia consumatorilor si poate fi folosita pentru a obliga Banca la Inghetare Curs CHF .

Consumatorii pot beneficia de drepturile prevăzute de actul normativ european, printre care si asigurarea unui echilibru intre interesele debitorilor si cele ale bancilor.

In dreptul national, o norma importanta si pertinenta se regaseste in art 1578 din vechiul Cod.Civil:

– Obligația ce rezultă dintr-un împrumut în bani este totdeauna pentru aceeași sumă numerică arătată în contract. Întâmplându-se o sporire sau o scădere a prețului monedelor, înainte de a sosi epoca plății, debitorul trebuie să restituie suma numerică împrumutată și nu este obligat a restitui această sumă decât în speciile aflătoare în curs în momentul plății.

In ciuda unui “limbaj arhaic” folosit de legiuitor, norma se coroboreaza cu legislatia specifica domeniului bancar.

Nu exista o solutie universal valabila pentru contractele de credit in franci elvetieniFiecare contract se analizeaza raportat la circumstantele personale ale debitorilor si la legislatia extrem de stufoasa. De aceea, in acest tip de Litigii Bancare, un Avocat specializat in litigii bancare este esential pentru ca procesul cu banca sa fie castigat.  

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a relansat si reconfirmat Dreptul imprumutatilor de a obtine Inghetarea cursului francilor elvetieni la valoarea de la data contractului.

In cauza Andriciuc contra Romaniei, CJUE a impus obligatii universal valabile, inclusiv la nivelul Romaniei, privind denominarea cursului francului elvetian.

 

inghetare curs chf

Clauzele abuzive din Contractele de Credit pot genera necesitatea unei solutii de inghetare a cursului CHF la valoarea de la data imprumutului

Conform art. 1 alin 3) din Legea 193/2000, aplicabil si in materia contractelor de credit, se interzice profesioniştilor stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.

O clauză contractuală care nu s-a negociat individual se consideră ca fiind abuzivă daca provoacă un dezechilibru semnificativ între drepturile și obligațiile părților care decurg din contract, în detrimentul consumatorului.

Una din cele mai raspundite clauze abuzive o reprezinta acea prevedere contractuala ce confera dreptul profesionistului (banca ori ifn) de a modifica unilateral clauzele contractului, fără a avea un motiv întemeiat care să fie precizat în contract.

Caracterul abuziv al unei clauze contractuale se apreciază luând în considerare natura bunurilor sau a serviciilor pentru care s-a încheiat contractul de credit și raportându‑se, în momentul încheierii contractului, la toate circumstanțele care însoțesc încheierea contractului.

Aprecierea caracterului abuziv al clauzelor nu privește nici definirea obiectului contractului, nici caracterul adecvat al prețului, in măsura în care aceste clauze sunt exprimate în mod clar si inteligibil.

În cazul contractelor în care toate clauzele sau o parte a acestora sunt prezentate consumatorului în scris, acestea trebuie întotdeauna redactate într‑un limbaj clar și inteligibil.

Limbajul ce nu e clar si inteligibil va putea genera o clauza abuziva in masura in care acest aspect genereaza un dezechilibru semniifcativ intre banca si imprumutat.

 

Darea in Plata te scapa de creditul bancar | Avocat Dare in Plata

 

Dreptul de a obtine Inghetare curs CHF (franci elvetieni) se obtine printr-un proces impotriva bancii ( Bancpost, Volksbank sa)

Termeni precum inghetare curs CHF sau denominare franci elvetieni sunt din ce in ce mai des intalniti in discutiile dintre persoanele, imprumutate de bancile precum Bancpost, Volksbank, si avocatii lor.

Un proces castigat pentru inghetare curs chf reprezinta, in primul rand, un proces castigat de creditor cu sine insusiDaca un creditor va intelege ce inseamna o clauza abuziva, va actiona imediat impotriva bancii la instanta competenta.

La sfarsitul anului 2017, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a pronuntat o hotarare esentiala pentru protejarea debitorilor in lupta lor cu bancile.

In cauza Andriciuc contra Romaniei, Curtea a decis ca institutiile financiare trebuie sa furnizeze imprumutatilor informatii suficiente. Scopul informarii vizeaza posibilitatea imprumutatilor de adopta decizii prudente si in cunostinta.

Acest principiu reclama ca o clauza, in temeiul careia imprumutul trebuie restituit in aceeasi moneda straina in care a fost contractat, sa fie inteleasa de consumator.

In ce privește clauza, un consumator mediu, normal informat și suficient de atent și de avizat trebuie să poată să evalueze consecințele economice ale unei astfel de clauze asupra obligațiilor sale.

Este de competența instanței naționale să efectueze verificările necesare în această privință.

Un proces impotriva bancilor are ca avantaj ca legea scuteste debitorul de plata unei taxe judiciare de timbru.

Pentru Inghetare curs chf , ai toate sansele de a actiona cat mai curand. Daca ai fost executat silit deja, ai dreptul la Intoarcerea Executarii Silite.

Poti obtine anularea contractului de credit sub aspectul clauzelor abuzive. Suma va scadea semnificativ, poate fi chiar de patru ori mai mica, ulterior castigarii procesului cu banca.

 

Va oferim una din solutiile de inghetare curs chf, obtinuta pentru clientii Cabinetului:

 

Judecatoria ADJUD:

inghetare curs chf

Admite, în parte, acţiunea formulată de reclamanţii Culcer Marciana, şi Culcer Ionel, jud. Vrancea, cu domiciliul procesual ales la Cabinet de Avocatură Velicu Daniel, în contradictoriu cu pârâta SC Raiffeisen Bank România SA, cu sediul social în Bucureşti, Calea Floreasca, nr. 246C, sector 1, NRC J40/44/1991, CUI 361820, pentru constatarea clauzelor abuzive din contractul de credit nr. RM13645519152/09.07.2008. Constată caracterul abuziv al clauzei prevăzute la art. 5.1 din contract, în măsura în care riscul valutar este suportat numai de către reclamanţi şi adaptează contractul în sensul că stabilizează cursul valutar al CHF la valoarea de la data de 19.11.2009 (2,826 lei/ 1 CHF), când a fost încheiat primul act adiţional între părţi.

http://portal.just.ro/173/SitePages/dosar.aspx?id_inst=173&id_dosar=17300000000039777

 

INGHETAREA CURSULUI CHF contra RAIFFEISEN BANK S.A. – hotarare definitiva – la cea mai dificila instanta din Romania Tribunalul Bucuresti.


Solutia pe scurt: Admite apelul principal. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: dispune adaptarea contractului de credit nr. RM56345658574 din 22.09.2008, în sensul că, dispune îngheţarea cursului valutar la valoarea de 2,5 lei pentru un CHF de la data de 26.01.2021. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Pronunţată , azi, 22.05.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 22.05.2023

 

inghetarea cursului chf

 

Judecatoria Cornetu – DOSARUL 5449/1748/2021

Reclamantii CHIS – la avocat Velicu Daniel

Parata OTP BANK

inghetarea cursului chf

15 .02.2023: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii CHIŞ DUMITRU şi CHIŞ IUSTINA-DANIELA, în contradictoriu cu pârâta OTP BANK ROMÂNIA SA, identificat prin CUI 7926069, cu sediul în Bucureşti, sector 1, STR BUZESTI, nr. 66-68. Constată intervenită impreviziunea în ceea ce priveşte executarea contractului de credit nr. C 2204/1120/3504 din data de 10.07.2007 şi dispune adaptarea contractului încheiat între părţi, în sensul stabilirii cursului CHF-LEU la valoarea de 1,89 lei (cursul de la data încheierii contractului), începând cu data de 23.04.2021 (data sesizării instanţei) şi până la încetarea contractului.

 

Dare in plata imobil executat silit de Banca | Executat de B2Kapital

Iti recomand si urmatoarele articole:

 

Clienții care au luat credite în franci elvețieni și care se confruntă cu dificultăți în a plăti ratele lunare din cauza acestor fluctuații pot cere reechilibrarea contractului de credit pentru a reduce povara financiară și pentru a se proteja împotriva riscului de neplată sau de executare silită.

 

 

 


Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol – inghetare curs CHF – face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind important de observat noutatea subiectelor tratate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.