SECAPITAL SARL fura de la un tert poprit, si cu stanga si cu dreapta

Executarea silita se desfasoara cu respectarea stricta a Principiului legalitatii, orice derapaj va fi sanctionat cu anularea executarii

secapital sarl

Daca executorul judecatoresc, instigat de recuperatorul de creante SECAPITAL SARL, demareaza vadit abuziv un tip clasic din executari silite ilegale, impotriva unui tert poprit, solutia o reprezinta Contestatia la Executare.

Fara precedent in jurisprudenta biroului nostru: un executor, competent doar pe raza Curtii de Apel Bucuresti, se pretinde megacompetent, depasindu-si de 3 ori limitele, aterizand abuziv in Cluj si in Brasov.

Executorul s-a transformat intr-un longa manus pentru Recuperatorii de Creante, precum SECAPITAL SARL, activand ilegal in Cluj si in Brasov, doar pentru a ajuta firma respectiva sa fure de la un tert poprit.

 

Ce este un tert poprit, ce drepturi si obligatii detine in raport cu recuperatorul de creante SECAPITAL SARL

Conform art. 660 Cod.proc.civ., la cererea executorului judecătoresc, un tert poprit care datorează sume de bani debitorului urmărit ori dețin bunuri ale acestuia supuse urmăririi, potrivit legii, are datoria să comunice în scris toate informațiile necesare pentru efectuarea executării.

Acel tert poprit este ținut să declare întinderea obligațiilor lor față de debitorul urmărit, eventuale modalități care le-ar putea afecta, sechestre anterioare, cesiuni de creanță, subrogații, preluări de datorie, novații, precum și orice alte acte sau fapte de natură să modifice conținutul ori părțile raportului obligațional sau regimul juridic al bunului deținut.

Mai mult decat atat, art. 781 din acelasi cod arata ca sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deținute în numele său de un tert poprit sau pe care acesta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente.

De asemenea, pot fi poprite și bunurile mobile corporale ale debitorului deținute de un tert poprit în numele său.

Insa, un tert poprit, complet informat poate sterge pe jos cu executorii care se pretind megacompetenti

Conform art. 650 din Codul de procedura civila, orice debitor executat silit abuziv, printr-un act de executare silită expediat de executor fara competenta, poate solicita desființarea acestuia pe calea contestației la executare.

Un tert poprit, somat abuziv ca in speta de mai jos, poate refuza sa retina bani din salariu.

E adevarat, executorul va putea cere instantei de judecata validarea popririi.

Insa, un avocat ce lupta cu recuperatorii de creante iti va garanta ca niciun judecator nu ar putea admite aceasta masura.

Conform art. 787 alin. 5) din Codul de procedura civila, acel tert poprit își va formula apărările în instanța de validare.

 

SECAPITAL sarl a fost infiintata de KRUK SA

KRUK SA a fondat recuperatorul de creante SECAPITAL sarl in Luxembourg, ca un vehicul de securitizare a investitiilor, de accea istoria SECAPITAL sarl trimite la activitatea grupului de firme KRUK.

Noi suntem primii care am identificat si expus public frauda din spatele acestei activitati neautorizate de investitii in creante bancare in Romania. 

În anul 1998, Piotr Krupa şi Wojciech Kuznicki au pus bazele companiei KRUK în Wroclaw (Polonia).

Pe parcursul anilor, compania a dezvoltat numeroase servicii.

A devenit un grup financiar dinamic, ce reunește companii cu activități de colectare a debitelor.

Înca din anul 2007, KRUK și-a consolidat prezența în regiunea EMEA. (EMEA este acronimul pentru expresia în limba engleză Europe, the Middle East and Africa, în traducere Europa, Orientul Mijlociu și Africa)

După intrarea cu succes pe piața din România în 2007 unde a devenit imediat unul dintre jucătorii de top de pe piață, Grupul și-a concentrat atenția pe piețele din Cehia și Slovac.

Desi, recuperatorul de creante SECAPITAL SARL are capital strain, trebuie sa respecte legislatia din Romania precum si cea europeana.

Un avocat specializat in executari silite trebuie sa cunoasca in amanunt adversarul, pentru ca sansele unei reusite sa fie maxime.

E adevarat ca angajatul tau poate obtine Intoarcerea executarii silite, dar de ce ai permite sa fie executat abuziv, si fara salariu si fara ajutor?

 

SECAPITAL SARL
TERT POPRIT

Doar instanta de executare avea competenta de a solutiona incuviintarea executarii silite, adica Judecatoria Bistrita si nu Judecatoria Sector 2 Bucuresti.

Cu incalcarea rolului activ prevazut si impus de art. 627 Cod.proc.civ., in beneficiul SECAPITAL SARL , executorul a eludat din proprie culpa, , competenta sa teritoriala contrar normelor de competenta de la art. 651 Cod.proc.civ. : Dacă prin lege nu se dispune altfel, hotărârile judecătoreşti şi celelalte titluri executorii se execută de către executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel, după cum urmează: b) în cazul urmăririi silite a bunurilor mobile şi al executării silite directe mobiliare, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde se află domiciliul ori, după caz, sediul debitorului.

Sanctiunea pentru nerespectarea competentei teritoriale a executorului judecatoresc este prevazuta expres la art. 782 al. 3) Cod.proc.civ., prin trimitere la art. 652 al.5) din acelasi cod, indiferent ca ne raportam la forma textului de la data sesizarii executorului sau forma actuala : nulitatea neconditionata a actelor de procedura efectuate deja.

Asadar, actele de executare in legatura cu poprirea expediata acelui tert poprit, au fost desfiintate, sanctiunea fiind nulitatea absoluta intrucat competent ar fi fost doar un executor judecatoresc din cadrul Curtii de Apel Cluj sau din cadrul Curtii de Apel Brasov.

Ulterior anularii executarii silite, am obtinut Intoarcerea executarii silite in contradictoriu cu aceeasi entitate – SECAPITAL SARL

17.07.2020 : Admite acţiunea civilă având ca obiect întoarcere executare silită formulată de reclamantul M. I. S. în contradictoriu cu pârâtele Secapital S.a.R.L. şi InvestCapital LTD. Dispune întoarcerea executării silite cu privire la suma de 28.529,64 lei, încasată de la debitorul M. I. S. în cadrul executării silite ce face obiectul dosarului execuţional nr. 759/MI/2015 al BEJ I. M. D. şi obligă pârâtele la restituirea integrală a acesteia, conform încasărilor efectuate în perioada în care fiecare a deţinut calitatea de creditor. Obligă pârâtele, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 1.585,48 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru, contravaloare copii dosar execuţional şi onorariu avocaţial. 

http://portal.just.ro/190/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19000000000176913&id_inst=190

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate. Ajutandu-te si pe tine, continuand lupta cu abuzul, spre o Romanie mai sigura .

Esti tert poprit si ai probleme cu SECAPITAL sarl, sau alt creditor ? Noi credem ca ai libertatea de a te opune si a gasi o solutie demna.


Avocat drd VELICU Daniel – Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

– Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.