avocat@velicu.eu

Tel 031.420.83.64 | Mob 0729.108.050

Despre noi

Cabinet Avocat Velicu & Asociatii 

Valorile noastre – Cabinet Avocat Velicu Daniel & Asociatii – constau in specializarea avocatilor, pe baza parcursului academic si prin intermediul experientei profesionale.

“Mi-as dori ca Romania sa devina un loc sigur, o tara libera, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual, fara teama de abuzuri.”

Credem ca un avocat bun trebuie sa cunoasca in detaliu legislatia, jurisprudenta si doctrina din anumite domenii.

Un avocat de succes este acela care schimba jurisprudenta potrivnica, care realizeaza imposibilul.

In acest sens, credem ca fiecare proces castigat de noi e un pas inainte pentru o tara mai curata.

Noi preferam sa epuizam Dreptul de solutii, pentru apararea clientului.

— Avocat drd. Velicu Daniel —

Sunt fiul unor oameni care mi-au transmis cutezanta de a ajuta pe cel de langa mine. Eu ajut pe cel de langa mine luptand cu nedreptatile, intrucat asa am fost crescut, nu cunosc alt fel de a fi. Sunt un om norocos, mi-am descoperit vocatia.

Am absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din București, unde am urmat si studii postuniversitare. In urma contactului cu corpul profesoral, am invatat cate ceva de la cei mai buni profesionisti, avocati ori magistrati.

Continui sa fiu acelasi opozant al abuzurilor de orice natura, depun eforturi constante pentru a fi un autentic aparator al drepturilor si libertatilor cetatenesti. Profesez cu demnitate si pasiune, in raport cu alti profesionisti, in lupta cu cei care se cred atotputernici.

Cred ca profesia de avocat poate fi comparata cu o cursa de alergat montan, trebuie sa inveti sa cobori, dar mai ales sa urci.

Sunt in cautare de asociati, pe drumul spre varful profesionalismului. Vreau sa cred despre avocati ca sunt persoane cu super puteri pentru cetateanul de rand. 

Sunt autor a mai multor lucrari stiintifice, printre care amintesc cartile Regimul juridic al institutiilor din dreptul urbanismului si Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa.

Sunt doctorand la Facultatea de Drept, cercetand legalitatea imprumuturilor. Dar, desi profesez cu succes in zona Dreptului financiar bancar, vreau si pot sa actionez in toate domeniile conexe.

Dreptatea dumneavoastra e prioritatea noastra.

avocat velicu daniel

Prin platforma www.velicu.eu, ajut constant un număr impresionant de persoane, dovadă fiind doar traficul din ultimul an (octombrie 2022 – septembrie 2023), 250.000 de vizitatori. Consumatori ai informațiilor juridice postate sunt inclusiv mulți avocați și alți practicieni din domeniu, ce petrec aici un timp suficient pentru a găsi un răspuns la diversele situații juridice, ce reclamă o expertiză avansată.

M-am adaptat la vremurile actuale, unele extrem de dinamice dar și pline cu piedici. Uneori, trebuie să faci totul singur, cu mențiunea că delegarea unor responsabilități este vitală pentru dezvoltarea activității Cabinetului. De altfel, delegarea reprezintă chintesența succesului oricărui business. Cu respectarea principiilor ce mă călăuzesc, precum un autentic antreprenor, am creat personal, fără niciun ajutor, acest site www.velicu.eu, ce se află în top 3 site-uri de profil. Aici, informația juridică este gratuită și ușor de obținut. Zilnic, prin acest site sau / și prin rubrica probono existentă în site, eu și colegii mei ajutăm persoanele în nevoie, în înțelegerea problemelor juridice cu care se confruntă. Încerc să fug de comoditate, simpla căutare de perfecțiune generează plus valoare în activitatea profesională.

Cred în pregătire profesională continuă (echivalentul specializării), astfel am apelat la o triplă specializare în domeniu. Sunt specializat în Drept Penal (pentru care am obținut și un Master în Științe penale la cea mai performantă Universitate din țară), Dreptul urbanismului și al construcțiilor (am fost implicat în zeci de litigii, în care miza sau valoarea medie per litigiu depășea 1.000.000 euro și pentru care am și scris o carte, văzută foarte bine în domeniu). A treia activitate intensă și de interes pentru mine, pasiunea mea din ultimii ani, o reprezintă tot ce înseamnă aspectele din Dreptul bancar privind protejarea consumatorilor. Evident, mă raportez și la legislația specială de protecție a consumatorilor privind serviciile și produsele bancare ce generează un prejudiciu, unde mă și pregătesc să obțin Doctoratul. Cu alte cuvinte, după 17 ani de școală, și alți 2 ani de doctorat, cred cu tarie în capacitatea de a dărui celorlalți un serviciu util vieții lor, dincolo de contraprestație.

Avocat Velicu Daniel  Fix 0314208364  Mob 0729108050   email avocat@velicu.eu

8 thoughts on “Despre noi

 1. Buna seara. In legatura cu o intoarcere a executarii silite daca ma puteti ajuta.

 2. Buna ziua,

  Ma puteti ajuta cu o contestatie la executare? Va trimit pe adresa de mail. documentele. Instiintarea am primit-o prin posta, dar cred ca a trecut termenul de 15 zile, intrucat nu stiu cand a fost lasata la cutia postala.
  La Primarie a ajuns cred, inaintea instiintarii mele, dar nu m-au anuntat decat, dupa ce m-am interesat eu/ Multumesc, Ioana Iftime

  • Buna ziua, va stam la dispozitie.
   Aveti dreptul sa obtineti anularea executarii silite, daca executarea este abuziva ori ilegala.
   Chiar daca a trecut termenul de 15 zile, privind contestarea executarii silite, noi cunoastem istrumente legale pentru a reintra in termenul de contestatie.
   Avocat Velicu Daniel
   0729108050

 3. Buna ziua. Am avut un mariaj de 20 de ani si am locuit intr o casa dobindita inainte de casatorie pt care am autorizatie constructie si contract concesiune teren. Fosta sotie figureaza in registrul de la primarie ca si platitoare de impozit pt aceasta casa cu toate ca eu nu am trecut o niciodata in evidenta primariei ci singura fara acordul meu a reusit acest lucru. Am vrut sa lamuresc aceasta problema respectiv sa o elimin si sa nu mai apara ca si platitoare in evidenta primariei dar functionarul mi a motivat ca nu poate face acest lucru intrucit nu avem partajul facut. Va intreb daca este legala procedura functionarului pt ca in opinia mea si nu numai nu vad ce trebuie sa impart cu fosta din moment ce imobilul il detin de inainte de casatorie. Multumesc pt amabilitate

  • Buna ziua!

   Din moment ce sotia a platit impozitul la Primarie, este normal ca ea sa apara in acel registru.
   In viitor, daca veti achita dvs impozitul, dvs veti figura ca platitor al impozitului.

   Toate cele bune!
   Avocat Daniel Velicu
   avocat@velicu.eu

 4. Bună seara! Am primit în luna mai , la unitatea unde lucrez o poprire pe salariu de la un executor judecătoresc. Unitatea a trimis adresă prin care era înştiinţat că mi se va face poprirea de către unitate astfel încât să nu mi se oprească bani şi de către banca de unde imi ridic salariul. Am sunat executorul şi l-am rugat să înştiințeze banca să îmi deblocheze suma (fiind vorba de luna aprilie şi luna mai), în aşa fel încât să îmi pot ridica banii, dar mi s-a motivat că nu o poate face până nu i se virează prima rată.
  Aş vrea, dacă se poate, un sfat din partea dvs. Vă mulțumesc anticipat!

  • Buna ziua!

   Va rog sa imi trimiteti, pe e-mail, in format scanat sau poze clare, actul primit la locul de munca. Prolema dvs pare a fi foarte urgenta.
   Consideram ca va putem ajuta, asteptam e-mailul dvs.

   Toate cele bune!
   Avocat Velicu Daniel
   avocat@velicu.eu
   0729 10 80 50

Comments are closed.

error: Continutul este protejat prin drepturile de autor !