avocat@velicu.eu

031.420.83.64 | 0729.108.050 | Fax 031.420.83.64

Despre noi

Cabinet Avocat Velicu Daniel & Asociatii | Aparam si Promovam Drepturile

Valorile noastre – Cabinet Avocat Velicu Daniel & Asociatii – constau in specializarea avocatilor, pe baza parcursului academic si prin intermediul experientei profesionale. Cautam sa obtinem excelenta in ceea ce facem. Oferim asistenta juridica si consultanta juridica la cele mai inalte standarde. Oferim servicii juridice complete, detinem experienta de peste zece ani in domeniu. Motivul pentru care puteti apela la noi rezida in atentia la detalii pe care o vedem drept cheia succesului. Vom trata cauza dumneavoastra cu o deosebita atentie. Consideram ca increderea clientului este obtinuta prin studierea in detaliu a situatiei de fapt raportat la specializarea avocatilor cabinetului. Credem ca un avocat bun trebuie sa cunoasca in detaliu legislatia, jurisprudenta si doctrina din anumite domenii. Un avocat de succes este acela care schimba jurisprudenta potrivnica. Va invitam sa obtinem impreuna succesul.

— Avocat Velicu Daniel —

Sunt fiul unor oameni care mi-au transmis cutezanta de a ajuta pe cel de langa mine. Tatal meu este politist in rezerva, multi ani fiind sef la „Cercetari penale”. Mama mea a lucrat ca asistent medical. Amanadoi urasc si au detestat coruptia, desi au avut de patimit din cauza corectitudinii lor. Eu ajut pe cel de langa mine luptand cu nedreptatile, intrucat asa am fost crescut, nu cunosc alt fel de a fi. Am fost botezat cu numele „Daniel”, de origine sfanta, ce provine de la două figuri biblice timpurii. Prenumele inseamnă „Dumnezeu este judecătorul meu”, idee pe care o respect in tot ce fac.

Am absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din București, unde am urmat si studii postuniversitare de drept privat – Reglementări cuprinse în Noul Cod civil și Noul Cod de procedură civilă. Tot aici, am continuat pregatirea cu studii de master in Drept Penal, program absolvit cu nota 10 (zece). De asemenea, sunt absolvent al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor. Cred in pregatirea profesionala continua si in specializarea avocatilor. In urma contactului cu corpul profesoral, am invatat cate ceva de la cei mai buni profesionisti, avocati ori magistrati.

Primul proces l-am castigat in anul 2003, am anulat o amenda abuziv acordata de Politie, eram student in anul al III-lea. Inca din perioada facultatii, m-am comportat precum un avocat, demarand actiuni in apararea spiritului studentesc, impotriva Politiei campusului studentesc, contra ignorantei conducerii Universitatii vizaviz la drepturile studentilor si chiar impotriva unui profesor, care folosea metode abuzive de evaluare a studentilor. Continui sa fiu acelasi opozant al abuzurilor de orice natura, depun eforturi constante pentru a fi un autentic aparator al drepturilor si libertatilor cetatenesti. Profesez cu demnitate si pasiune, in apararea celor slabi, in lupta cu cei care se cred atotputernici. Cred cu tarie in puterea celor asupriti. Invat din greselile mele si ale celorlalti, ele te fac mai bun, mai puternic, mai rapid. Sunt in cautare de asociati, pe drumul spre varful profesionalismului.

Sunt autor a mai multor lucrari stiintifice, printre care amintesc cartile Regimul juridic al institutiilor din dreptul urbanismului si Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa, ambele publicate la Editura CH Beck.

Dreptatea dumneavoastra e prioritatea noastra.

Avocat Velicu Daniel

Avocat Velicu Daniel  Fix 0314208364  Mob 0729108050   email avocat@velicu.eu

8 thoughts on “Despre noi

 1. Buna seara. In legatura cu o intoarcere a executarii silite daca ma puteti ajuta.

 2. Buna ziua,

  Ma puteti ajuta cu o contestatie la executare? Va trimit pe adresa de mail. documentele. Instiintarea am primit-o prin posta, dar cred ca a trecut termenul de 15 zile, intrucat nu stiu cand a fost lasata la cutia postala.
  La Primarie a ajuns cred, inaintea instiintarii mele, dar nu m-au anuntat decat, dupa ce m-am interesat eu/ Multumesc, Ioana Iftime

  • Buna ziua, va stam la dispozitie.
   Aveti dreptul sa obtineti anularea executarii silite, daca executarea este abuziva ori ilegala.
   Chiar daca a trecut termenul de 15 zile, privind contestarea executarii silite, noi cunoastem istrumente legale pentru a reintra in termenul de contestatie.
   Avocat Velicu Daniel
   0729108050

 3. Buna ziua. Am avut un mariaj de 20 de ani si am locuit intr o casa dobindita inainte de casatorie pt care am autorizatie constructie si contract concesiune teren. Fosta sotie figureaza in registrul de la primarie ca si platitoare de impozit pt aceasta casa cu toate ca eu nu am trecut o niciodata in evidenta primariei ci singura fara acordul meu a reusit acest lucru. Am vrut sa lamuresc aceasta problema respectiv sa o elimin si sa nu mai apara ca si platitoare in evidenta primariei dar functionarul mi a motivat ca nu poate face acest lucru intrucit nu avem partajul facut. Va intreb daca este legala procedura functionarului pt ca in opinia mea si nu numai nu vad ce trebuie sa impart cu fosta din moment ce imobilul il detin de inainte de casatorie. Multumesc pt amabilitate

  • Buna ziua!

   Din moment ce sotia a platit impozitul la Primarie, este normal ca ea sa apara in acel registru.
   In viitor, daca veti achita dvs impozitul, dvs veti figura ca platitor al impozitului.

   Toate cele bune!
   Avocat Daniel Velicu
   avocat@velicu.eu

 4. Bună seara! Am primit în luna mai , la unitatea unde lucrez o poprire pe salariu de la un executor judecătoresc. Unitatea a trimis adresă prin care era înştiinţat că mi se va face poprirea de către unitate astfel încât să nu mi se oprească bani şi de către banca de unde imi ridic salariul. Am sunat executorul şi l-am rugat să înştiințeze banca să îmi deblocheze suma (fiind vorba de luna aprilie şi luna mai), în aşa fel încât să îmi pot ridica banii, dar mi s-a motivat că nu o poate face până nu i se virează prima rată.
  Aş vrea, dacă se poate, un sfat din partea dvs. Vă mulțumesc anticipat!

  • Buna ziua!

   Va rog sa imi trimiteti, pe e-mail, in format scanat sau poze clare, actul primit la locul de munca. Prolema dvs pare a fi foarte urgenta.
   Consideram ca va putem ajuta, asteptam e-mailul dvs.

   Toate cele bune!
   Avocat Velicu Daniel
   avocat@velicu.eu
   0729 10 80 50

Comments are closed.

error: Continutul este protejat prin drepturile de autor !