Daca esti o victima, adica un debitor urmarit silit intr-o executare silita HORA CREDIT, ai dreptul a obtine anularea executarii silite.
Dar, inainte de a citi despre cum cum sa anulezi o Executare silita HORA CREDIT, retine urmatoarele informatii pretioase:
Daca a fost declarata scadenta in mod anticipat a intregii creante, raportat la un contract de imprumut, poti avea in vedere urmatoarele:
- nu intotdeauna vei fi urmarit silit intr-o executare silita, sunt situatii in care situatia ta e uitata, astfel starea ta pasiva poate fi o cale;
- daca doresti sa preintampini o executare silita, ai la dispozitie o actiune in constatarea prescriptiei. Pentru a stopa orice demers precum somatii si o executarea silita, trebuie sa obtii o hotarare judecatoreasca definitiva de la instanta competenta, in care sa fie constatata implinirea prescriptiei de 3 ani. In acest articol veti modelul si procedura de urmat.
- Daca vrei sa afli din timp de demersurile creditorului, poti consulta portalul instantelor de judecata si sa ma informezi asupra unui dosar imediat ce afli :
Acea Executare silita HORA CREDIT se poate contesta la Judecatoria de domiciliu
Prin contestatia la executare, se poate anula intreaga executare silita HORA CREDIT insasi, unele acte de executare si chiar titlul executoriu.
In acest ultim caz o contestatie la executare silita fiind o solutie extrem de utila.
Contestatia la executare poate avea efecte miraculoase pentru debitorul executat silit in temeiul unui titlu executoriu, altul decat o hotarare judecatoreasca definitiva.
Debitorii, ce formuleaza Contestatia la Executare Silita in termenul de 15 zile (adica 17 zile calendaristice), pot scapa de urmarirea silita.
Precum aminteam si cu alta ocazia, in prezent sunt in desfasurare mii de executari silite ilegale. O Contestatie la Executare Silita poate face praf orice demersuri facute abuziv de creditor si executor.
Te poti lupta si singur cu o executare silita HORA CREDIT
Noi iti oferim chiar si un model in contestatia la executare.
Afla ca in majoritatea cazurilor, debitorii care introduc singuri Contestatie la Executare Silita, omit unele conditii esentiale:
- Termenul de contestatie la executare – 15 zile. ATENTIE, totusi, in anumite cazuri contestatia la executare se poate introduce oricand, si peste acel termen.
- Contestatia se introduce la Judecatoria de domiciliu, nu la executor!
- motivele pentru care tu consideri ca executarea silita e ilegala.
- numarul dosarului de executare, sediul creditorului, denumirea executorului judecatoresc, suma care va este ceruta s.a.
In faza executarii silite, o Contestatie la Executare Silita , bine facuta, poate fi facuta de un Avocat specializat in Executari Silite.
Noi stim cat timp dureaza o executare silita.
Ce faci daca ai depasit primul termen de contestatie la executare – 17 zile, asifel ca nu mai poti ataca direct executarea silita
In acest caz, poti ataca clauzele abuzive din titlu executoriu, astfel sa reduci din executarea silita valoarea baneasca a acelor clauze. E posibil sa ajungi ca tu sa primesti bani, chiar sa executi silit HORA CREDIT, prin Intoarcerea executarii silite.
Daca esti interesat sa afli cum anulezi pe cale indirecta o executare silita HORA CREDIT, noi iti oferim tot ce trebuie sa afli
Clauzele impuse de HORA CREDIT in mod constant si folosite intr-o executare silita HORA CREDIT:
– clauza referitoare la dreptul HORA CREDIT de a modifica unilateral valoarea dobanzii si a comisioanelor.
– clauza referitoare la comisionul de administrare – inserata in contractul de credit
– clauzele referitoare la cuantumul dobanzii penalizatoare – inserate in contractul de credit.
Aceste clauze invocate intr-o executare silita HORA CREDIT indeplinesc toate conditiile enuntate de Legea nr. 193/2000 :
a). Clauzele abuzive nu au fost negociate:
- simpla posibilitate a consumatorului ca, prin acte aditionale, sa poata modifica si/sau completa contractul, cu acordul celeilalte parti, nu echivaleaza cu o veritabila negociere. De asemenea, prin incheierea de acte aditionale se modifica un contract existent, aflat deja in derulare, iar noi avem in vedere momentul la care s-a incheiat contractul.
- Potrivit jurisprudentei constante a CJUE, sistemul pus in aplicare prin Directiva 93/13 se bazeaza pe ideea ca un consumator se gaseste intr-o situatie de inferioritate fata de un vanzator sau un furnizor in ceea ce priveste atat puterea de negociere, cat si nivelul de informare, situatie care il conduce la adeziunea la conditiile redactate in prealabil de catre vanzator sau furnizor, fara a putea exercita o influenta asupra continutului acestora (pct. 37 din Ordonanta Curtii de Justitie in cauza G76/10).
- Merita citate si cele statuate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene in cauza RWE Vertrieb (Hotararea din 21 martie 2013), din care reiese, fara indoiala, importanta negocierii unui contract si a caracterului transparent al acestei obligatii: “Pentru un consumator, informarea, inaintea incheierii unui contract, cu privire la conditiile contractuale si la consecintele respectivei incheieri este de o importanta fundamentala. Acesta din urma decide, in special pe baza respectivei informari, daca doreste sa se oblige potrivit conditiilor redactate in prealabil de catre vanzator sau furnizor.”.
b). Clauzele inserate sunt contrare exigentelor impuse de buna-credinta,
- In acest sens, asa cum a aratat si doctrina[1] de specialitate, verificarea caracterului abuziv al unei clauze presupune existenta unui contract semnat de parti, deci insasi incheierea contractului nu are cum, in acelasi timp, sa excluda aplicabilitatea normelor de protectie a consumatorului.
- [1] Lucian Mihali-Viorescu – “Clauzele abuzive in contractele de credit”, Editia a II a, revizuita si adaugita, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2017, pag. 173
c). Clauzele considerate a fi abuzive creeaza, in detrimentul consumatorului, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.
- Consecinta acestora fiind impovararea consumatorului cu niste sume de bani suplimentare, care nu au niciun fel de contraprestatie din partea Bancii, este mai mult decat evident, dezechilibrul care s-a creat in patrimoniul consumatorului, IFN-ul nerespectand principiul echivalentei prestatiilor si principiul proportionalitatii.
- Indiferent ca ne raportam la o dobanda penalizatoate in cuantum de 69%, 169% pe an, sau 1069% pe an, efectul este acelasi.
- Clauzele privind dobanda contractuala si dobanda penalizatoar contravin si dispozitiilor legale in materie de dobanzi. In acest sens, amintim de dispozitiile art. 3, alin. (2) din O.G. nr 3/2011 care stipuleaza ca “Rata dobanzii penalizatoare se stabileste la nivelul ratei dobanzii de referinta plus 4 puncte procentuale”. Conform informatiilor disponibile accesand https://www.bnr.ro/Rata-dobanzii-de-politica-monetara-1744-Mobile.aspx, rata dobanzii de referinta a BNR care a devenit, incepand cu anul 2011, rata dobanzii de politica monetara. De exemplu, aceasta avea, in luna iulie 2017, valoarea de 1.75. Adaugand la valoarea anterior mentionata inca 4 puncte procentuale, obtinem 5,75%, valoare rezonabila, de altfel si mult sub cea practicata de profesionistul HORA CREDIT IFN – indiferent ca vorbim de 69%, 169% sau 1069% pe an.
d) Clauzele nu se circumscriu notiunii de “obiect principal al contractului”.
- Clauzele permit interventia instantei in ceea ce priveste restabilirea echilibrului contractual. In acest sens, invocam Hotararea CJUE pronuntata in cauza INVITEL- 26 aprilie 2012: “Art. 4 alin. (2) din Directiva 93/13 trebuie interpretat in sensul ca, in imprejurari precum cele in discutie in litigiul principal, termenii “obiectul contractului” si “caracterul adecvat al pretului sau al remuneratiei, pe de o parte, fata de serviciile sau de bunurile furnizate, pe de alta parte” nu acopera, in principiu, tipuri de clauze care figureaza in contracte de credit incheiate intre un vanzator sau furnizor si consumatori, precum cele in discutie in litigiul principal, care permit, in anumite conditii, creditorului sa modifice in mod unilateral rata dobanzii, dar ca revine instantei de trimitere sarcina sa verifice acesta calificare a clauzelor contractuale mentionate, avand in vedere natura, economia generala si stipulatiile contractelor vizate, precum si contextul juridic si factual in care se inscriu acestea.
e). Limbajul utilizat la redactarea clauzelor criticate nu este un limbaj clar si accesibil.
- Aici amintim CJUE in cauza RWE VERTRIEB – 21 martie 2013, a analizat importanta utilizarii unui limbaj clar si fara echivoc in contractele incheiate cu consumatorii, coreland aceasta obligatie cu obligatia de informare a consumatorului, in cele din urma statuand: “Aceste cerinte stricte cu privire la obligatia de informare a consumatorului, atat in stadiul incheierii unui contract, cat si in timpul executarii acestuia, in ceeea ce priveste dreptul vanzatorului sau furnizorului de a modifica unilateral conditiile acestuia, corespund unei echilibrari a intereselor celor doua parti. ”
- In continuare, intelegm sa analizam clauzele criticate si din perspectiva Anexei la Legea nr. 193/2000, anexa care face parte integranta din actul normativ. Astfel, art. 1, lit. i) din Anexa la Legea nr. 193/200 prevede ca, poate fi considerata abuziva, o clauza contractuala care “obligă consumatorul la plata unor sume disproporționat de mari în cazul neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către acesta, comparativ cu pagubele suferite de profesionist”. Intr-adevar, este echitabil ca institutia financiara ne-bancara sa perceapa anumite sume de bani cu titlu de dobanda penalizatoare, insa aceste sume trebuie sa fie rezonabile..
Rolul cesionarilor in ce priveste o executare silita HORA CREDIT
Recuperatorii de creante
ajuta Bancile si IFN-urile sa stearga urma acelor clauze abuzive din contractele de credit.
Pe de alta parte, le ajuta in sensul de a-si actualiza gradul de risc si la posibilitatea de a acorda credite altor persoane naive.
Cand a operat cesiunea de creanta catre recuperatori, este foarte posibil sa fi fost accesata si asigurarea incheiata la data acordarii imprumutului.
Recomandam si urmatoarele articole:
- https://velicu.eu/inghetare-curs-chf-proces-banci/
- https://velicu.eu/executarea-silita-imobiliara-vanzare-licitatie-publica/
- https://velicu.eu/darea-in-plata-legea-77-2016-dare-in-plata-credit-bancar/
- https://velicu.eu/stergerea-din-biroul-de-credit-radierea-datelor-biroul-de-credite/
- https://velicu.eu/niciun-recuperator-de-creante-nu-detine-creanta-certa-in-executari-silite/
De ce ne-ai angaja pe noi sa ne ocupam de acea executare silita
Ca avocati, vrem sa ne opunem abuzului de putere, astfel ca am dezvoltat cea mai ampla lupta impotriva Bancilor, IFN-urilor si a Recuperatorilor de Creante.
Ne propunem sa punem stop abuzului si inselaciunii, sa fim aproape de problemele oamenilor, create de banci si IFN-uri, prin acele clauze abuzive inserate fortat in toate contractele de credit.
Putem ataca oricand acele executari silite ilegale, demarate de IFN-uri Banci, Recuperatorii de Creante si continuate de firmele de recuperare a creantelor bancare.
Daca vrei sa te ajutam, ar trebui sa parcurgi Primul pas: Obtinerea tuturor actelor din dosarul de executare de la executorul judecatoresc.
Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii
- Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.
Este foarte necesar un astfel de articol ,care ajută mulți români să înțeleagă că multe clauze contractuale sunt abuzive ,iar unele contracte ,in special cele online nu sunt cunoscute de cei ce contractează credite . Felicitări !
La 1490 lei in 24 de luni dau inapoi 9000 lei cu 2 rate pe luna cat pensia mea.Am facut apel chiar in aceeasi zi la Hora credit sa le inapoiez banii.Este tarziu si nu se mai lucreaza probabil.Cand primesc raspunsul am sa revin.Este sub orice inchipuire.Cand am citit plata ratelor am vazut ca sunt 2 pe luna si niste cifre exagetate.
Ifn urile sunt cei mai mari catari posibili ar trebui scoși de pe piata.Nu apelați orice ar fi .Va diatrug au dobânzi foarte mari .Cea ce fac ei este ilegal însă lega în România le permite și în continuare trăiesc f b pe spatele nostru.
Bună ziua chiar acum am primit un mesaj de executare silită cum sa scap de asa ceva pt suma de 4900 5000 lei își bat joc le am explicat în zeci de apeluri telefonice primite de la ei ca nu mai lucrez și nu am cum sa le înapoiez suma asta care de fapt e numai din dobânzi asta e bătaie de joc ,ce ma sfătuiți?
Am inprumutat de la Hora Credit 700lei
Sunt terorizat cu 8 9 apeluri pe fiecare zi din difere orase Constanta Dolj Arad Timisoare cu Mailuri incearca sa-mi traga mereu de pe card cate 100lei 150lei i-mi trimite mailuri ca dac nu platesc ma bga in biroul de credit pe 5 ani!
si asta intr-o luna de zile !Mie mi se pare abuz si terorizare pshica ce fac ei!