Ce inseamna Cesiunea Contractului de Credit
Cesiunea contractului de credit constituie unul dintre mijloacele prin care participanţii (Banci, IFN-uri, recuperatorii de creante) la piaţa financiară obţin lichidităţile şi/sau accesul la creditare necesare pentru desfăşurarea activităţilor lor comerciale.
Insa, cesiunea Contractului afecteaza increderea clientilor in sistemul financiar bancar per ansamblu.
Intre cesiunea contractului si subrogatie exista o relatia foarte stransa. Conform Codului Civil intrat in vigoare in octombrie 2011, cesiunea contractului de credit nu este permisa fara acordul debitorului cedat :
art. 1.315 alin. (1) O parte poate să își substituie un terț în raporturile născute dintr-un contract numai dacă prestațiile nu au fost încă integral executate, iar cealaltă parte consimte la aceasta.
Atentie, in contractul de credit nu v-ati emis acordul pentru Cesiunea Contractului de Credit catre recuperatori, ci pentru cesiunea creantei, operatiune distincta.
Cat timp nu v-ati emis acordul pentru cesiunea contractului de credit, eventuala executare silita este vadit ilegala. Puteti verifica, este foarte important. Odata ce identificati ca lipseste acordul dvs, aveti sanse sa scapati definitiv de asa zisa datorie.
De ce este daunatoare Cesiunea Contractului de Credit catre Recuperatori
Reamintim de O.U.G. nr 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori .
Potrivit art. 58 alin. 5) Contractele de credit, contractele de ipotecă, precum și orice alte înscrisuri care au caracter de instrumente de garantare . . . nu reprezintă titluri executorii în cazul în care cesionarul este o entitate ce desfășoară activități de recuperare creanțe.
Aplicabilitatea normei o puteti regasi intr-o cauza, in care am anulat executarea in beneficiul unui client.
Alineatul 2) al articolului 58 din OUG 52/2016 reia interdictia intrucat limiteaza aria creditorilor ce pot primi printr- o cesiune de creanta titlu executoriu . Contractele de credit reglementate de prezenta ordonanță de urgență și creanțele rezultate din acestea pot fi cesionate numai către creditori (s.n. si doar cu acordul expres al debitorului), astfel cum sunt definiți la art. 3 pct. 2, alții decât creditorii nonfinanciari.
Asadar, Cesiunea Contractului de Credit catre Firmele ce recupereaza creante bancare este ilegala. Beneficiarul poate fi doar un Creditor – persoana juridică, inclusiv sucursala instituției de credit și a instituției financiare din străinătate, care acordă credite de tipul celor prevăzute la art. 2 alin. (1) pe teritoriul României potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului, Legii nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare, în cursul exercitării activității comerciale sau profesionale.
Observam ca definitia exclude din start creditorii nonfinanciari, adica toti recuperatorii de creante.
Aceste entitati, precum GetBack Recovery, InvestCapital ltd, ProsperoCapital sarl, SECAPITAL SARL, KRUK SA, sunt simple srl-uri infiintate in tari precum Malta, Luxembourg, Cipru s.a.
Daca sunteti interesat de acest subiect, ar trebui sa parcurgeti si urmatoarele:
- https://velicu.eu/toate-cesiunile-de-creanta-catre-recuperatori-sunt-false/
- https://velicu.eu/juridice/contestati-cesiunea-creditului-executare-silita/
- https://velicu.eu/cesiune-de-creanta-titlu-executoriu-contestata-trei-ani/
- https://velicu.eu/creantele-cesionate-kruk-romania/
- https://velicu.eu/darea-in-plata-legea-77-2016-dare-in-plata-credit-bancar/
Dar ce parere ai de cesiunea masiva si ILEGALA a contractelor de credit catre SRL-uri, precum EUROBANK ROMANIA sau ERB NEW EUROPE FUNDING II BV ?
- https://velicu.eu/eurobank-romania-nu-este-autorizata-executa-abuziv/
- https://velicu.eu/juridice/erb-new-europe-funding-ii-bv/
Ce trebuie sa faca debitorul, vandut la recuperatori
In primul rand, debitorul nu trebuie sa negocieze cu recuperatorii de creante.
Orice angajament de plata ar putea acoperi aspectele ilegale generate de Cesiunea Contractului de Credit.
Pe de alta parte, cine ar negocia cu firmele offshore de moment ce acestea cumpara (printr-o cesiune mascata) creditele cu 3 % din valoare. Asta in conditiile in care Bancile, IFN-urile acceseaza polita de asigurare, incasand bani si de la asigurator.
Cu teroristii economici nu se negociaza, se trece direct la fapte.
Daca nu sunteti executat silit, puteti ataca si anula clauzele abuzive.
Daca este demarata executarea silita impotriva dvs, de moment ce operatiunea este ilegala in modul in care firmele offshore opereaza, solutia vine prin Contestarea Executarii silite.
Contestatia la executare silita va anula executarea silita insesi si va poate aduce banii inapoi, luati din conturi prin Poprirea pe salariu.
Daca intre Banca ori IFN si Recuperatorul de creante a intervenit un contract de cesiune de creanta, Notificarea Cesiunii de Creanta este imperativa.
Lipsa ei aduce in discutie reala sansa ca sa fi operat Cesiunea Contractului de Credit catre Recuperatori
SCURTU DĂNUŢ LA AVOCAT VELICU DANIEL
PROSPEROCAPITAL SARL CU SEDIUL KRUK ROMANIA SRL
http://portal.just.ro/318/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=31800000000267914&id_inst=318
Ca avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate.
https://velicu.eu/stergerea-din-biroul-de-credit-radierea-datelor-biroul-de-credite/
Sunt genul de avocat care se implica total in cauzele clientilor, dovada procedura demarata la Curtea Constitutionala impotriva legii popririi. Mi-as dori sa opresc toate executarile demarate de aceste firme suspecte.
Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet Avocatura Daniel Velicu & Asociatii
- Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind evidenta importanta subiectelor tratate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.
Suma ceruta:123834lei.In acest moment am oprire pe pensie.
Am avut un împrumut de nevoi personale cu buletinul si girant de 10 000 euro la brd .După un timp nu mai puteam plati rata i-am rugat sa mai imi scadă din rata la jumatate ca nu mai am acelasi salariu ca este la jumatate .Am dus adeverința carte de munca cu încadrare si salariu.iar din si mi-au scăzut doar 7 euro din 200. Am plătit 5800 după care nu am mai putut despre ce salariul era cu puțin peste rata 1400 lei .Am fost dat către kruk după care dat la executor si au cîștigat în tribunal am oprire pe salariu ce pot sau ce șanse am să scap de ei am de plata 10 000 plus toate cheltuielile de judecată plus executivul judecătoresc 6000 roni
Nu stiu ce pot sa mai fac
Astept contractul de credit, eventualele acte aditionale si graficul de rambursare, pe email gabriela@velicu.eu sau fax 0314208364.
Sunt pe punctul de a fi executată silit de către Provident. Am avut o perioadă în care nu am avut un venit și am încercat să i fac să mă înțeleagă.Între timp m am pensionat și am rugat să mi recalculeze ratele. Au refuzat Ce să fac .
Am exzecutare silita pe salariu doua propri 50 la suta din slariu
Am un credit la Bankpost din 2008.Am platit 3 ani corect,apoi miau crescut dobanda de la 9.22 la 23.22.Am facut sesizare la OPC cu toate datele necesare si miau spus sa nu mai fac nimic pana nu primesc raspuns de la ei…vroiau sa dea banca in judecata.Mau gasit dupa 8 ani si miau pus poprire pe salariu.Alt dosar il am la Provident,mai aveam 800 ron si nu a mai venit nimeni duoa bani din lipsa de personal.Acum o luna mam trezit cu a doua poprire pe salariu,suma fii de de 1.503.61 Ron.Nu stiu cum sa procedez dar stiu ca pe undeva nu este corect cum procedeaza ei.
Buna ziua, pentru a gasi solutii avem nevoie de contractul de credit, eventualele acte aditionale, graficul de rambursare in copii clare si eventuala cerere de executare silita, scanate, la adresa de email gabriela@velicu.eu sau pe fax 0314208364.
Daca nu le aveti si exista o executare silita, le puteti obtine de la executor solicitand copie de pe intreg dosarul de executare silita.
Avocat Velicu Daniel
De un an am terminat de achitat la kruk. Mi-aș mai putea recupera ceva dacă ceea ce am achitat, nu era legal?
Așa este, aveți dreptate, însă trăim într-o țară subjugată. Am contestat cesionarea, am câștigat în primă instanță, iar la recursul formulat de către bancă am pierdut cu brio. Soluția a fost întoarsă și instanța s-a pronunțat în favoarea cămătarilor. Ce vreți mai mult decât atât ? La prima instanță un avocat care cunoștea speța s-a mirat că am câștigat reprezentându-ma singur. După ce am pierdut apelul mi-a spus : ” Tu chiar credeai că o să câștigi împotriva unei bănci, în România ? Nu știu niciun caz !” Cam atât despre lege și aplicarea ei. Cam atât despre protejarea drepturilor unor cetățeni, drepturi exprimate clar într-o lege.
Vă multumesc
Am poprire pe contul meu din motive ln care am avut un lmprumut la provident
până când nu a mai trimis agenții la domiciliu și nu am mai putut platii.
Au trimis dosarul către recuperatori.
Am 1000 RON poprire .
Ma puteți ajuta??