Cat timp dureaza o executare silita? Pana la Contestatia executarii

cat timp dureaza executarea silita

De fiecare data cand sunt intrebat de clienti cat timp dureaza o executare silita, raspunsul e simplu, ce are legatura cu Contestatia la Executare.

 

 

Anularea Executarii Silite | 1 Pas: Obtine Actele de la executor

Contextul in care recomand Contestatia la executare ca raspuns la intrebarea – cat timp dureaza o executare silita demarata de recuperatorii de creante – se fundamenteaza pe lege, jurisprudenta si doctrina.

Mai mult, am scris doua carti in care am atins subiectul Executarilor silite.

Sediul materiei executarii silite il reprezinta Cartea a V-a – Despre executarea silită – prevazuta in Codul de procedura civila. Dispozițiile prezentei cărți constituie dreptul comun în materie de executare silită, indiferent de izvorul sau de natura obligațiilor cuprinse în titlul executoriu ori de calitatea juridică a părților. In cadrul Cartii a V-a, la art. 622 din capitolul I, intitulat Scopul și obiectul executării silite, este descrisa modalitatea obisnuita de indeplinire a unei obligatii.

 

Indeplinirea obligațiilor prevăzute în titlul executoriu 

 

Conform art. 622 alin. 1) Obligația stabilita prin hotărârea unei instanțe sau printr-un alt titlu executoriu se aduce la îndeplinire de bunăvoie. Insa, daca creditorul (Banca ori I.F.N.-ul) a vandut creditul sau cesionat creanta izvorata din contractul de credit, teoretic nu poate demara executarea silita.

Daca, in acest caz, printr-un abuz, este demarata executarea, Contestati cesiunea Creditului in executarea silita. Cesiunea de creanta titlu executoriu se anuleaza in termen de 3 trei ani, de la data incheierii actelor ilegale.

Pot fi executate silit obligațiile al căror obiect constă în plata unei sume de bani, predarea unui bun ori a folosinței acestuia, desființarea unei construcții, a unei plantații ori a altei lucrări, încredințarea minorului, stabilirea locuinței și vizitarea acestuia sau în luarea unei alte măsuri stabilite prin titlul executoriu.

Dar, daca este demarata si doresti sa afli cat timp dureaza o executare silita, raspunsul meu este ca executarea silita dureaza pana cand exerciti Contestatia la Executare.

Sunt situatii in care un avocat specializat in executari silite, intotdeauna va recomanda clientului sau, sa nu achite niciun leu catre Recuperatorii de Creante.

Firmele de recuperare a creantelor bancare, precum InvestCapital ltd, ProsperoCapital sarl, KRUK sa si alte asemenea se afla in ilegalitate.

Acesti recuperatori creante activeaza ilegal in Romania, functionand clandestin ca firme de investitii in creante bancare, in fapt simuland activitatea unor recuperatori de creante.

Sunt primul avocat din Romania care a descoperit si expus public situatia in care incepand cu ianuarie 2018, recuperatorii de creante actioneaza fara o autorizatie privind investitiile in creante bancare.

 

Daca va intereseaza cat timp dureaza o executare silita, importanta esentiala prealabila are intrebarea cand incepe o executare silita.

 

Daca este demarata ilegal, intrebarea nu ar mai fi cat timp dureaza o executare silita ci cand te hotarasti sa exerciti Contestatia la Executare.

La alineatul (2) al art. 622 Cod.proc.civ., este prezentata situatia neexecutarii obligatiei, ipoteza ce poate declansa o executare silita.

În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligația sa, aceasta se aduce la îndeplinire prin executare silită, care începe odată cu sesizarea organului de executare, potrivit dispozițiilor prezentei cărți, dacă prin lege specială nu se prevede altfel.

Asadar, daca doriti sa aflat cat timp dureaza o executare silita, prioritate are data la care a inceput executarea silita.

Executarea silită are loc în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobânzilor, penalităților sau a altor sume acordate potrivit legii prin titlu, precum și a cheltuielilor de executare.

Daca sunteti interesat de acest subiect, recomandam si urmatoarele articole:

 

 

Executarea Silita este demarata de executor cu conditia instiintarii debitorului prin Somatie

 

Trecerea la executarea silită, efectuarea altor acte de executare silită nu pot fi efectuate decât după expirarea termenului arătat în somatia de executare silita.

Comunicarea somației, cu excepția cazurilor în care legea prevede că executarea se face fără somație ori fără comunicarea titlului executoriu către debitor, este prevăzută sub sancțiunea nulității executării.

Motivul nulitatii actelor de executare silita, pentru acest motiv, este prevazut la art. 673 Cod.proc.civ.

Prin urmare, daca te intereseaza sa afli cat timp dureaza o executare silita, iti recomand sa cercetezi daca executarea silita este ilegala.

Noi stim peste 50 de tipuri de executari silite ilegale. 

Daca te intrebi cat timp dureaza o executare silita, afla ca nu poate exista o inactivitate mai mare de 6 sase luni.

Perimarea executarii silite este arma impotriva executarilor silite ilegale ce treneaza fara exercitarea de masuri de executare.

Uneori, poti anula executarea silita oricand, chiar daca termenul pentru contestatia la executare este de doar 17 zile.

 

De exemplu, noi am contestat in anul 2018 o executare silita ce a demarat in anul 2012, la cererea RABON CREDIT SOLUTINS ROMANIA SRL.

http://portal.just.ro/180/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=18000000000243198&id_inst=180

 

Ora estimata: 13:00 Complet: Complet CIVIL 49

Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Anulează executarea silită şi toate acrele de executare silită efectuate în dosarul de executare nr. 168/2012 al BEJ Gherasim Nicu. 

CAT TIMP DUREAZA O EXECUTARE SILITA

CAT TIMP DUREAZA O EXECUTARE SILITA

In concluzie, daca te intrebi cat timp dureaza o executare silita, raspunsul e ca dureaza pana cand demarezi Contestatia la executare silita. Recomandam si urmatorul articol:

 

In calitate de Avocat specializat in executari, eu stiu perfect ce simti si, in special, ce trebuie facut. Sunt genul de avocat care se implica total in cauzele clientilor, dovada procedura demarata la Curtea Constitutionala impotriva legii popririi. Mi-as dori sa opresc toate executarile demarate de aceste firme suspecte.

 

Poprirea tertilor – legea popririi – este neconstitutionala

AI LIBERTATEA DE A DECIDE CAND DORESTI CA EXECUTAREA SA INCETEZE

 


Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii opiniei profesionale personale in legatura cu notiuni si institutii juridice, ce prezinta un real interes public. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual. Ajutandu-te si pe tine, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura.

Stergerea din Biroul de Credit invocand Secretul Bancar