Prin Contestatia la Executare Silita se poate Anula intreaga executare silita ! Contestatia la executare va poate scapa de Creditor si de Abuzul Executorului !
Printr-o contestatie la executare silita se poate anula insusi titlul executoriu
Prin contestatia la executare, se poate ataca executarea silita insasi, unele acte de executare si chiar titlul executoriu, in acest ultim caz o contestatie la executare silita fiind o solutie extrem de utila.
Contestatia la executare poate avea efecte miraculoase pentru debitorul executat silit in temeiul unui titlu executoriu, altul decat o hotarare judecatoreasca definitiva.
Executarile silite ale recuperatorilor de creante se bazeaza, in special, pe Clauzele abuzive din contractul de credit, incheiat cu Banca sau IFN-ul.
Pentru unul din clienti, noi am anulat de curand insusi titlul executoriu, un contract de credit, incheiat ilegal cu o Institutie financiara nebancara (IFN).
http://portal.just.ro/290/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29000000000079996&id_inst=290
Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare formulată de contestatoarea Roşu Adriana în contradictoriu cu intimata Integral Collection. Dispune anularea executării silite ce face obiectul dosarului de executare silită nr.785/2018 al SCPEJ Matei & Asociaţii precum şi a încheierii de încuviinţare a executării silite nr.2983/24.09.2018 a Judecătoriei Reşiţa în dosarul nr.474/290/2018. Anulează contractul de credit nr.CF0070647/28.01.2016 încheiat între contestatoarea Roşu Adriana şi Fast Finance IFN SA. Obligă intimata la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată
Contestatia la Executare Silita este echivalenta cu strigatul de ajutor al celui asuprit de Forta coercitiva a Statului Roman
Contestatia la Executare Silita se adreseaza justitiei. Căutarea justiţiei înseamnă căutarea eternă a fericirii umane. Justiţia e fericirea socială, garantată de ordinea socială.
In anul de gratie 2021, mai mult ca niciodata, Instantele de judecata sanctioneaza abuzurile executorilor si ale creditorilor.
Debitorii, ce formuleaza Contestatia la Executare Silita in termenul de 15 zile (adica 17 zile calendaristice), pot scapa de urmarirea silita.
Insa, in majoritatea cazurilor, debitorii gresesc intrucat introduc singuri Contestatie la Executare Silita si omit unele conditii esentiale.
In faza executarii silite, o Contestatie la Executare Silita , bine facuta, poate fi facuta de un Avocat specializat in Executari Silite.
Acest mijloc de aparare impotriva abuzurilor reprezinta cheia salvarii. Conditia este ca debitorul sa nu greseasca odata cu intocmirea contestatiei la executare.
Pe de alta parte, un avocat bun are ochiul format pentru a identifica Executari Silite Ilegale, demarate de banci ori de Firmele ce recupereaza Creantele Bancare.
Creditorii sau unii Recuperatori de creante precum :
– KRUK Romania,
– InvestCapital ltd,
– ProsperoCapital sarl,
– Secapital sarl,
– EOS KSI Romania s.a.
– KREDYT INKASO
– Grupul de firme EOS
– AGIO
– INTRUM
– INTEGRAL COLLECTION
nu sunt stapani pe plantatie, ei au anumite limite.
Orice abuz poate fi sanctionat prin Contestatia la executare silita
Una din limite o reprezinta prescriptia executarii silite de 3 ani. Noi stim cat timp dureaza o executare silita.
Doar daca actioneaza in termen de 3 ani de la scadenta, creditorii pot executa silit debitorii.
Aceeasi lege, ce sanctioneaza debitorii rau platnici, sanctioneaza si creditorii pasivi ce nu sunt interesati de dreptul lor de creanta. Creditorii sau bancile, ce lasa sa treaca termenul de prescriere a dreptului lor de creanta, nu au justificare legala pentru a obtine executarea silita intrucat legea sanctioneaza lipsa lipsa diligentei.
Precum aminteam si cu alta ocazia, in prezent sunt in desfasurare mii de executari silite ilegale. O Contestatie la Executare Silita poate face praf orice demersuri facute abuziv de creditor si executor.
Efectele benefice pentru debitorul care formuleaza la timp Contestatia la executare silita
Nu are asa mare relevanta stadiul si numarul formelor de executare silita infiintate de executor, atat timp cat debitorul formuleaza Contestatie la executare silita in termen.
Instanta de judecata, in urma admiterii contestatiei la executare, poate anula actul de executare contestat, poate anula sau inceta executare silita sau poate anula ori lămuri titlul executoriu (ex: contractul de credit).
Spre exemplu, Poprirea Salariului poate fi contestata in termenul de maxim 15 zile de cand debitorul ia la cunostinta, chiar daca executarea silita a inceput cu mult timp anterior.
Cum scriam si AICI, Poprirea Contului debitorului poate avea efectul „Fata Morgana” pentru Recuperatorul de Creante.
Asta intrucat, odata admisa Contestatia la executare, debitorul poate solicita Intoarcerea executarii Silite, astfel banii luati din conturi sa fie restituiti debitorului. Judecatoria poate anula Poprirea contului bancar, dispusa de executor cu incalcarea conditiilor legale.
Suspendarea executarii silite se poate obtine printr-o procedura distincta, printr-o hotarare a aceleiasi instante, in masura in care este solicitata.
Incuviintarea executarii silite poate fi anulata prin Contestatia la Executare Silita
Din discutiile cu clientii pe care ii ajut sa scape de executarea silita, am observat ca acestia sunt descumpaniti de existenta unei incheieri emisa de Judecatorie.
Cu fiecare ocazie, subliniez ca rolul ativ al judecatorului in faza incuviintarii este redus drastic de legiuitor.
Acesta nu are rol activ, nu poate invoca din oficiu neregularitati. De exemplu, conform art. 2.512 al.2) din Codul Civil, intitulat Invocarea prescripţiei de partea interesată, Organul de jurisdicţie competent nu poate aplica prescripţia din oficiu.
Doar prin Contestatie la Execcutare Silita, debitorul se poate prevala de dreptul de a critica prescrierea creantei. Insa, aici trebuie amintita Intreuperea prescrierii ce poate fi facuta de catre creditor. De aceea, rolul unui avocat specializat in contestatie la executare silita este crucial pentru debitor.
Judecatorul, ce solutioneaza cererea de incuviintare a executarii, verifica cu titlu preliminar doar cateva aspecte esentiale, printre care si urmatoarele:
-existenta creditorului, a cererii de executare si dovada achitarii taxei judiciare de timbru,
-dovada calitatii de executor judecatoresc a celui care sesizeaza Judecatoria,
-existenta debitorului si datele sale precum domiciliu, cnp si altele de asemenea tip.
Astfel, in cadrul procedurii preliminare si superficiale intitulate Incuviintarea Executarii Silite, judecatorul nu poate apara debitorii.
Conform art. 712 din Codul de procedura civila, aflat la Cap VI – Contestatia la executare silita, cei interesați sau vătămați pot cere, pe calea contestației la executare, și anularea încheierii prin care s-a admis cererea de încuviințare a executării silite.
Asadar, doar debitorii pot exercita Contestatia la Executare pentru a se apara impotriva abuzului si executarii, ilegal demarata sau continuata.
In lupta Debitorului cu Executorul si Creditorul este necesara cunoastere si atentie la conditii si termenul de contestare.
Contestatia la executare este doar primul pas spre succes, insa un pas esential.
Cesionarul creantei trebuie sa indeplineasca o serie de obligatii odata cu cesiunea creantei (ex: cesiune credit bancar)
Cesionarul creantei, adica noul creditor trebuie sa garanteze drepturile debitorului si sa respecte o serie de obligatii.
Printre acestea se numara in special obligatia de a informa debitorul asupra actului de cesiune a creditului bancar.
Reamintim ca o cesiune de creanta titlu executoriu se poate contesta in termenul de prescriptie de 3 trei ani.
Noul creditor este obligat prin lege sa notifice debitorul asupra cesiunii de creanta, anterior oricarui act de executare silita.
Conform legislatiei din domeniul financiar bancar, precum OUG 50/2010, cesiunea, individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanţe, devine opozabilă consumatorului prin notificarea adresată acestuia de către cedent.
Pana atunci, debitorul nu este obligat sa achite recuperatorului niciun leu.
Cesiunea se notifică de către cedent consumatorului, în termen de 10 zile calendaristice de la încheierea contractului de cesiune de creanta , prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Nu credem ca recuperatorii pot incheia o Cesiune de creanta titlu executoriu, aceste operatiuni sunt dubioase. Solutia este contestatia la executare sau la cesiune
Daca esti interesat de Contestatia la executare, afla ca poti anula insusi titlul executoriu (ex: contractul de credit)
Rolul Avocatilor specializati in Contestatia la Executare Silita
Ca Avocat, promovez accesul liber si neconditionat la Justitie pentru debitorii, executati silit abuziv. In acest sens, va informez ca prin ajutorul public judiciar aveti dreptul la consultanta juridica.
Asta inseamna ca debitorii, executati silit, au accesul garantat la justitie, prin asistenta juridica.
In calitate de Avocat specializat in executari, eu stiu perfect ce simti si, in special, ce trebuie facut.
Ca avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate.
AI DREPTUL SI LIBERTATEA DE A OBTINE ANULAREA EXECUTARII SILITE
Dupa completarea rubricilor, apasati optiunea Trimite.
Ai o singura sansa de a te salva de o executare silita ilegala, nu o rata printr-o Contestatie la Executare Silita, introdusa de tine personal sau de nespecialisti.
Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii
- Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.
cat ne costa sa scapam de poprirea de salariui
Depinde de la caz la caz. Onorariul unui avocat formeaza cheltuieli de judecata si vor fi puse in sarcina Creditorului la sfarsitul procesului. Aveti mare grija la termenul pentru contestare, e de doar 15 zile. Avocat Velicu 0729108050
Buna ziua, daca poprirea este in curs de desfasurare si termenul de 15 zile a trecut, ce alta posibilitate de contestatie sau anulare se mai poate face in acest caz? Va multumesc
Intotdeauna se poate face ceva.
Cereti in SCRIS executorului judecatoresc sa va ofere o copie de pe toate actele don dosarul de executare silita.
Daca exista o cale de scapare o vom gasi.
Avocat Velicu Daniel
Buna ziua.
Am primit notificare cu privire la executare cu data de 19.03.2019.ceea ce ma deranjeaza este suma totala foarte mare comparativ cu “creditul”.
Creditul a fost telefonic fara contract fara nimic.
Ce pot face?
Multumesc
Buna ziua, cereti o copie de pe tot dosarul de executare silita de la executor, costurile executorului sunt de 1 leu pe pagina.
Apoi, transmiteti-mi actele pentru a le studia, daca exista vreo portita , eu o voi gasi si va voi salva de recuperatorii de creante.
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel
Regasiti din partea noastra, gratuit, un model de cerere a actelor din dosarul de executare silita.
https://velicu.eu/anularea-executarii-silite-abuzive-actele-din-dosarul-de-executare/
Semnati cererea si expediati-o pe email sau fax catre Biroul Executorului, costurile executorului sunt de 1 leu pe pagina.
Apoi, transmiteti-mi actele pentru a le studia, daca exista vreo portita , eu o voi gasi si va voi salva de abuz si de recuperatorii de creante.
Avocat Daniel Velicu
Bună seara!
Am primit o înștiințare ordonanță de oprire în data de 07.12.2020.
Se mai poate face contestație?
Creditul bancar fiind luat în anul 2005.
Menționez că mi s-a blocat contul din bancă și deja si-au retras o sumă de bani.
Ce se poate face in acest caz.
Mulțumesc!
Buna ziua!
Nu se mai poate face o contestatie la executare intrucat este depasit termenul de 15 zile prevazut de lege. Insa, pot fi atacate clauzele abuzive din contractul de credit bancar, in urma anularii carora executarea silita nu va mai putea continua.
Ne puteti trimite contractul de credit, graficul de rambursare si ultimul act de executare silita la adresa de email gabriela.cristea@velicu.eu.
Toate cele bune!
Avocat Velicu Daniel
Tel 0729 10 80 50
Asteptam actele pentru a va emite un raspuns.
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel
avocat@velicu.eu
whatsup 0729108050
fax 0314208364
Am un proces cu pretenții cu o societate minieră Am câștigat la instanta de fond și apel și mi s-a livrat suma de bani stabilită de experți.Ei au făcut recurs ,hotărârea a fost casată și trimisa spre rejudecare in apel.Acum câteva zile cei cu care mă judec mi-au trimis somație prin executor judecătoresc sa le înapoieze suma data altfel mă executa.E legal atata timp când procesul nu e terminat?E spre rejudecare deoarece hotararea nu a fost motivată cum trebuie in apel.Va mulțumesc!
Am o poprire pe conturile bancare,dosare din 2013,2014,2016 fara o notificare sau instiintare de la executorul judecatoresc.Ce pot face in acest caz?
Buna ziua!
Ne puteti trimite contractele de credit in baza carora au inceput respectivele executari silite, precum si ultimele acte primite de la executorul judecatoresc si vom incerca sa gasim solutii in ceea ce va priveste.
Avocat Daniel VELICU
TEL: 0729 10 80 50
MAIL: avocat@velicu.eu
Contestația la executare silita
Cine face întâmpinare?!
Executorul sau creditorul?!
Exista dosar la executor și hotărâre judecătorească definitiva
Buna ziua!
Creditorul face intampinarea.
In 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 28.000 lei pe 10 ani, de la Piraeus Bank, am achitat lunar, cu mici sincope, pana in 2015-2016 rata stabilita. In 2017 mi-au pus poprire pe salariu pentru suma de 40.000 lei, din care 35.000 ai bancii, restul pentru executor! Procedura de executare cred ca a respectat legea(am citit tot ce ati scris in acest sens) … suma stabilita de banca este problema si nu stiu ce as putea sa fac in aceasta situatie! Multumesc mult pentru orice raspuns care m-ar ajuta sa aflu cum a calculat banca suma datorata!
Buna ziua!
Respectiva suma este formata atat din debitul principal (suma pe care dvs ati imprumutat-o), cat si din dobanda contractuala, dobanda penalizatoare si comisioane. Clauzele referitoare la comisioane si dobanda variabila au un caracter abuziv si pot fi anulate de instanta competenta si, astfel, suma care vi se cere momentan sa fie diminuata cu valoarea acestora.
Noi putem sa realizam o analiza a situatiei dvs si va putem comunicam solutii in ceea ce va priveste.
In acest sens, ne puteti trimite pe mail, in format scanat sau poze clare, contractul de credit, graficul de rambursare si ultimul act primit de la executorul judecatoresc.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel: 0729 10 80 50
Mail: avocat@velicu.eu
Buna dimineata. Am primit ieri 16.12.2019 o somatie de executare imobiliara in urma procesului de partaj cu fostul sot, care de aproape 6 ani ma poarta prin instanta netinand cont ca avem o fiica liceeana si care trebuie sa ii asigur existenta materiala si scolara, In partaj a obtinut sa ii restitui (nu mai conteaza faptul ca judecatorii sunt orbi la documente si probele din dosare si dau solutii strambe care nenorocesc pe viata oameni) suma de 3050 euro la curs BNR din ziua platii, la care se mai adauga frumoasa suma de 14000 lei chieltuieli de judecata si executare. Drept urmare am primit somatia, si fiind suma mai mare de 10000 lei se executa (ameninta ca se va executa) asupra unui imobil ce se afla in propietatea mea. Cum pot sa fac sa suspend executarea sau mai bine daca o pot anula? Nu se ia in calcul ca minora este in grija mea, chiar daca avem “custodie comuna” desi de 3 ani nici nu vrea sa o vada, crezand ca daca ii plateste pensie alimentara in suma de 500 lei si-a indeplinit obligatiile ce deriva din custodia cumuna a minorei.
Nu a contat ca minora a avut un examen de dat la liceu, ca a reusit cu frumoasa medie de 9.44, ca invata bine, in primul semestru al clasei a IX a obtinand media de 9.88, toate datorandu-se mie ca mama care am platit meditatii peste meditatii, care platesc avocati peste avocati ca sa ma apar impotriva unui “TATA” care manat de ura cauta prin orice mijloc sa ne distruga, Nu a fost suficient ca, in casnicia care a durat aproape 23 de ani a venit cu hainele cu care era imbracat si a plecat cu o garsoniera de 61000 euro, o firma si multi bani. Nici divortul si partajul la notar (da, da. partajul al notar) nu le-a platit si tot mai vrea. Probabil vrea si o pensie pe viata de la mine.
Bună ziua! În anul 2014 am făcut un abonament la Orange, iar din anul 2015 nu am mai achitat nici o factura, deoarece am fost plecat din țară. Luna aceasta am cumpărat un apartament pe numele soție. Este posibil sa fiu executat silit? În anul 2015 am primit un mail cu o somație de plata. Iar de atunci nu am mai primit nici un mail. Ce îmi recomandați sa fac?
Buna ziua!
V-am expediat un raspuns, pe email, in data de 30.10.
Toate cele bune!
Bună ziua!
În decembrie 2007 am făcut un credit la Banc Post, în CHF, perioadă rambursare 10 ani.
Am plătit ratele până în aprilie 2010, după care nu am mai putut plăti. În luna iunie 2020, a fost încuviințată de către instanța de judecată executarea silită. Executarea silită a fost cerută de către Prosperocapital prin Kruk.
Am făcut contestație la executarea silită, însă, din păcate și din motive pe care încă nu le-am aflat deoarece nu am primit încă motivarea, mi-a fost respinsă ca nefondată cu toate că, la dosarul de executare nu există un contract de cesiune între bancă și recuperatori. Mai mult, dintr-n link din care ar trebui să rezulte înscrierea creanței într-un fel de nu știu ce registru…,pe care ei l-au adus ca argument în Întâmpinarea depusă, rezultă că această tranzacție s-a făcut în 2016. Ceea ce consider că demonstrează că au trecut cei trei ani, timp în care ar fi avut voie să ceară executarea. Una dintre motivațiile lor scrisă în Întâmpinare a fost că, termenul de rambursare ar fi fost decembrie 2017, ceea ce înseamnă că ei ar fi putut cere executarea până în decembrie 2020.
Cu toate că, prin invocarea articolelor de lege aplicabile, am arătat instanței neregulile acestei executări silite, nu înțeleg de ce instanța nu a ținut cont de faptul că, termenul de 3 ani a început să curgă din 2016, de când se presupune că a fost cesionat contractul de credit și, de asemenea, nu a ținut cont de faptul că la dosar nu există un contract de cesiune, plus lipsa altor elemente poate de mai puțină importanță.
De altfel, din puținele mele cunoștințe știu că un recuperator nu te poate executa în aceleași condiții ca banca, cu toate comisioanele de administrare, dobânzi și altele.
Considerați că, în Apel aș putea întoarce sentința în favoarea mea?
Mulțumesc!
Buna ziua!
Nu va putem exprima un punct de vedere in acest sens intrucat nu am studiat dosarul dvs.
Totusi, aveti in vedere faptul ca prin Decizia nr. 9 emisa de Completul pentru solutionarea recursului in interesul legii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul 51/1/2020 s-a decis faptul ca si in apel se poate solicita administrarea de probe noi, care nu au fost administrate in fata primei instante. In acest caz, daca dvs considerati de cuviinta, puteti solicita si administrarea unor alte probe a caror administrare nu ati solicitat-o in fond. De asemenea, aveti in vedere faptul ca puteti critica toate motivele de nelegalitate din hota rarea pronuntata de prima instanta.
Mult succes va dorim!
Toate cele bune!
Avocat Velicu Daniel
Tel 0729 10 80 50
Buna seara!. Sunt persoana cu handicap locomotor gr1,imobilizat in fotoliu rulant plus deficient de auz si vorbire.
In 8 Decembrie 2020,am primit o scrisoare cu somatie de plata de la EOS KSI Romania. In primavara in luna Aprilie a.c. face 2 ani,asa cum prevede in contract Telekom, si am cerut reziliere. In luna Mai,a venit curierul Telekom langa poarta fara sa coboare din masina,si sa vina la mine sa spun ca renunt la Telekom.Dar prietena mea(bolnava de epilepsie) a fost pe faza cu curierul si a cerut sa semneza contractul,in necunostinta de cauza, si fara sa-mi consulta sau sa-mi spune curierul pe numele cui sa semneze contractul de fapt eu sunt detinatorul abonat(…). Si in timp de 2 luni,am facut cerere de nenumerate ori ca reziliez contractul ,am scris pe pe email Telekom,Facebook,Messenger. Si abia in Iulie am trecut pe Orange,si am primit raspunsul de la Telekom ca peste o luna,adica in August vine echipa sa predau echipamente(receiver,modem wifi). A trecut 6 luni de cand am cerut reziliere contractului si din cauza asta am restanta,imi cere 3 zile sa platesc 1563 (pe plic data prezentare 3.12.2020), si ma ameninta cu executare chiar in plajma sabartorile. Va rog frumos,puteti sa ma ajutati,cum sa scap de somatie/executare, ce imi recomandati sa fac? Va doresc Sarbatori fericite! Cu respect Calin.
Bună ziua! Am fost executata silit din partea rds RCS pentru un pachet de servicii(neplătit) deschis în urma cu 6 ani, mi-a fost pusa poprire pe 2 conturi dintre care unul de salarii și sustrase anumite sume. Eu nu locuiesc la domiciliul din buletin(Resita) și nu știu dacă am primit vreo înștiințare înainte, doar ce am primit (22. Martie
2021) mesaje de la bănci ca am poprire pe conturi și sustras banii. Menționez ca din salariul respectiv îmi plătesc chiria, cheltuielile și îmi asigur hrana. Pot face ceva? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua, hotararea unei comisii de memorii din cadrul federatiei romane de handbal poate fi executorie cu executor judecatoresc ?
Am primit o somatie de la un executor judecatoresc. Se mai poate contesta ?
Bună ziua! Tatăl meu a primit o somație executorie din partea primăriei de care aparține pe seama unei amenzi de mediu ce a primit-o acum 20 de ani în urmă. Este posibil, nu este prescrisă? În toți acești ani a mai plătit din sumă câte un pic cât a putut bineînțeles la presiunea lucrătorului din primărie, când îl prindea pe la primărie, la achitarea impozitului sau alte treburi.