Stergerea din Biroul de Credit iti poate salva viata sau viata celor dragi

Stergerea din Biroul de Credit se poate obtine prin Judecatorie daca creditorul refuza sa stearga datele personale din Birou. Daca te intereseaza sa obtii Radierea din Biroul de Credit, legea iti ofera instrumentele necesare insa te lasa liber sa actionezi. La un anumit moment, insasi viata ta sau a celor dragi tie poate sa depinda de radierea / stergerea din Biroul de Credite. O boala sau accident te poate obliga sa ceri un alt credit de la Banca ori IFN insa Biroul de credite poate reprezenta o piedica. Actioneaza acum.

stergerea din biroul de credit

Ce este Biroul de Credit si cum se naste dreptul de a obtine stergerea din Biroul de Credit

Pentru a obtine Stergerea din Biroul de Credit, informarea asupra naturii juridice a acestei entitati e utila caci Radierea din Biroul de Credit poate fi complicata.
ATENTIE! Nu platiti niciun leu Recuperatorilor de Creante! Firmele ce recupereaza creantele bancare nu pot sa stearga datele, ci doar dvs!

Biroul de Credit a fost Înfiinţat in 2003 ca o societate pe acţiuni ce are ca acţionari 20 de bănci.

Obiectul de activitate al Biroului de Credit se referă la – Colectare/prelucrare date privind portofoliul de clienţi – persoane fizice ai participanţilor – Informaţii/analize oferite participanţilor în scopul. – Evaluarii capacitatii de rambursare, determinarii gradului de indatorare – Identificării şi cuantificării riscului de credit – Stabilirea criteriilor uniforme de apreciere a clientelei (scoring) – Consultanţă financiar-bancară

Stergerea din Biroul de Credit are la baza consimtamantul tau, emis initial prin Semnarea contractului de credit.

Insa, consimtamantul poate fi retras ulterior sau pot sa apara imprejurari care sa schimbe situatia initiala. Insa, sunt situatii precum prescriptia obligatiei de a achita creditul in care ai dreptul de a obtine radierea datelor personale din Biroul de Credit. Atunci cand creditul este achitat insa creditorul refuza stergerea din Biroul de Credit, apare cazul clasic de prelucrare nejustificata a datelor cu caracter personal. Situatia este valabila si pentru vanzarea creantei catre Recuperatorii de Creante. Privind creditele cesionate catre firmele ce recupereaza creante bancare, iti recomand si urmatoarele articole: Intrucat fostul creditor si-a indestulat creanta, nu mai exista temei astfel se naste dreptul de a obtine radierea datelor personale din Biroul de Credit.

Exercita-ti dreptul la Stergerea din Biroul de Credit. La un anumit moment, insasi viata ta sau a celor dragi tie poate sa depinda de radierea din Biroul de Credite.

Stergerea din Biroul de Credit se raporteaza la legislatia nationala ce cuprinde si acte normative adoptate de institutiile Uniunii Europene. Conform art. 6 alin. 1 al Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, (1) Prelucrarea datelor cu caracter personal este legala daca si in masura in care se aplica cel putin una dintre urmatoarele conditii: (a) persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal …; (b) prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte …; (c) prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului; (d) prelucrarea este necesara pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate …; (e) prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau care rezulta din exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul; (f) prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de operator sau de o parte terta, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, in special atunci cand persoana vizata este un copil.” Astfel, daca niciuna din conditiile de mai sus nu mai este valabila la un anumit moment, tu, ca persoana afectata trebuie sa initiezi demersuri pentru a obtine stergerea din Biroul de Credit. Radierea datelor personale din Biroul de Credite trebuie fundamentata in fapt si in drept. 

Daca ANSPDCC nu dispune demararea unor actiuni pentru stergerea din Biroul de Credit, Judecatoria este calea legala de urmat

AUTORITATEA NATIONALA DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL are dreptul si obligatia de a te apara. Autoritatea națională de supraveghere are drept obiectiv apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor fizice, în special a dreptului la viață intimă, familială și privată, în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal și cu libera circulație a acestor date. Autoritatea națională de supraveghere efectuează investigații prin personalul împuternicit în acest scop. Atribuțiile Autorității naționale de supraveghere sunt, în principal, reglementate prin Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE . Conform art. 77 din Regulamentul (UE) nr 679 din 2016 Regulamentul general privind protecția datelor “Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere”, Fără a aduce atingere oricăror alte căi de atac administrative sau judiciare, orice persoană vizată are dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, în special în statul membru în care își are reședința obișnuită, în care se află locul său de muncă sau în care a avut loc presupusa încălcare, în cazul în care consideră că prelucrarea datelor cu caracter personal care o vizează încalcă prezentul regulament. Insa, ANSPDCC functioneaza lent, asemanator cu celelalte institutii ale Statului Roman in ce priveste activitatea financiar bancara si cea de creditare desfasurata de IFN-uri. Desi ANSPDCC e obligata sa actioneze pentru protejarea Consumatorilor, in practica activitatea aecstei institutii e superficiala. Actiunea catre instanta e lipsita de obligatia achitarii vreunei taxe judiciare de timbru. Iti recomandam si urmatoarele articole:

Pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a obtine Stergerea datelor personale din Birou

Mai intai, ar trebui mai intai sa expediezi o cerere scrisa si semnata in atentia Creditorului (fost si/ sau creditorul actual) si in atentia Biroului de Credite SA. Odata platita sau constatata creanta ca fiind prescrisa, scopul pentru care datele mele cu caracter personal au fost colectate si prelucrate, nu mai subzista. Asa cum mentioneaza si titlul articolului 17 din Regulamentul, tu, in calitate de persoana vizata, in sensul Regulamentului, ai dreptul de a fi uitat din baza de date unde sunt inregistrat. Scopul pentu care au fost colectate si prelucrate date mele cu caracter personal era pentru evaluarea bonitatii si reducerii riscului de credit. Conform art. 3 pct. 17 din OUG 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, ”Evaluarea bonitatii inseamna evaluarea probabilitatii ca datoria rezultata din contract sa fie achitata”. Ori, aceste informatii au fost necesare la momentul contractarii imprumutului.

Daca in prezent, creditoarea renuntat la toate drepturile si obligatiile pe care le avea impotriva mea, necesitatea inscrierii in Biroul de Credite nu mai subzista.

In ceea ce priveste riscul de credit, il gasim definit in art. 3 pct. 37. din Regulamentul BNR 5/2013 ”risc de credit inseamna riscul actual sau viitor de afectare negativă a profiturilor şi capitalului ca urmare a neîndeplinirii de către debitor a obligaţiilor contractuale sau a eşecului acestuia în îndeplinirea celor stabilite.” Nu putem vorbi de faptul ca datele existente in arhiva Biroului de Credite SA erau necesare in acest scop, respectiv pentru calcularea riscului de credit, atata timp cat obligatia de plata s-a stins sau a intervenit prescriptia extinctiva. Ulterior sesizarii creditorului, a Biroului de Credite sau / si a ANSPDCC, se deschide calea sesizarii Judecatoriei. Regasiti un succes, obtinut recent de noi, pentru unul din clienti. stergerea din biroul de credit

Ai posibilitatea de a-ti Exercita dreptul la Stergerea din Biroul de Credit.

Pentru a va sterge din Biroul de Credit trebuie sa obtineti o situatie actualizata. Va recomandam sa va creati un cont urmand pasii din link. https://www.birouldecredit.ro/wps/portal/bcro/Home/user-enrollment/  Puteti urmari un tutorial pentru a parcurge procedura. https://www.youtube.com/watch?v=xA_llnd_BGA&t=413s  Daca nu reusiti, completati formularul si va ajutam. La un anumit moment, insasi viata ta sau a celor dragi tie poate sa depinda de un credit neacordat din cauza inscrierii in Biroul de Credit SA. 
Poprirea salariului tau e anulabila oricand in anul 2022

COMPLETEAZA FORMULARUL PENTRU STERGEREA DIN BIROUL DE CREDIT

Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii 0729108050 avocat@velicu.eu
  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.