INTEGRAL COLLECTION – ISTORIC PRIVIND MODUL IN CARE A AJUNS SA PROFITE DE CLAUZELE ABUZIVE IFN FAST FINANCE
In vacanta judecatoreasca ma ocup de cauzele in care cred cu adevarat; pasiunea pentru promovarea si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale cetatenesti vine in conflict cu acei Recuperatori Creante. precum Integral Collection ce profita de clauzele abuzive IFN Fast Finance.
Ma surprinde constant domeniul financiar bancar, in care actioneaza si recuperatorii de creante precum Integral Collection.
Aceasta firma solicita clientului nostru de zece ori mai mult decat a primit, invocand clauzele abuzive IFN Fast Finance.
Interesant este ca Integral Collection a intrat cu bocancii in viata clientului nostru, prin forta coercitiva a statului pentru o suma nereala.
In razboiul cu recuperatorii de creante aflati in ilegalitate, precum Integral Collection, cunoasterea, documentarea si expertiza fac diferenta pentru a obtine hotararea judecatoreasca de anulare a executarii silite de la Judecatoria Cluj.
Credius Ifn si FinoPro & Integral Collection in triunghiul bermudelor
De aceea, noi continuam sa inovam lupta cu Recuperatorii de creante.
In calitate de avocat specializat in executari silite, expun public abuzurile ( peste 50 de tipuri de executari silite ilegale ), informez si educ cetatenii. Anterior contestarii executarii silite demarata de Integral Collection, am recurs la o ampla documentare si cercetare a situatiei ilegale.
Integral Collection a fost infiintata de un fond de investitii din America.
Este o firma infiintata in Romania, dar cu capital American.
Face parte din firmele de recuperare a creantelor bancare, autorizate de ANPC.
Insa, Integral Collection functioneaza ca o firma de investitii fara autorizatie, platind pe creantele bancare doar 3 % din valoarea nominala.
In fapt, Integral Collection cumpara creante sau contracte de credit, inchizand ochii la ilegalitatile si abuzurile comise de Banci ori IFN-uri, la incheierea contractelor de credit.
Practic, ambele companii fac bani din frauda la lege – Cesiune de Creanta Titlu Executoriu.
Integral Collection face averi colosale din clauzele abuzive IFN Fast Finance. Solutia consta in Contestarea Executarii silite, procedura in care poti contesta si cesiunea de creanta.
CLIENTUL NOSTRU ESTE EXECUTAT SILIT ABUZIV DE INTEGRAL COLLECTION, ACEASTA ACCESAND CLAUZELE ABUZIVE IFN FAST FINANCE
Desi clientul nostru, BOSCA Tiberiu Emil a imprumutat o suma de bani de la FAST FINANCE IFN, Integral Collection ii solicita de ZECE ori mai mult, fara sa existe un contract semnat.
Clientul nostru nu a incheiat acel Contract de credit cu institutia financiar nebancara FAST FINANCE SA, astfel nu si-a asumat obligatia achitarii unui debit de ZECE ORI mai mare decat imprumutul.
Desi au existat propuneri pentru semnarea contractului, Contestatorul NU A SEMNAT contractul de credit, nu a agreeat semnarea lui si nu a mandatat nicio persoana sa il semneze, contractul fiind format din clauzele abuzive IFN Fast Finance.
Un contract de credit, in masura in care Integral Collection a dobandit dreptul de creanta, necesita semnarea expresa de partile contractuale, aceasta forma fiind o conditie esentiala pentru validitatea contractului.
Contestatorul nu a incheiat niciun contract cu FAST FINANCE, desi a asteptat un contract sa semneze.
CLAUZELE ABUZIVE IFN FAST FINANCE AR OPRI ORICE PERSOANA RATIONALA SA SEMNEZE CONTRACTUL
Evident ca nimeni ar fi semnat acel contract amintit in dosarul de executare, format din clauzele abuzive IFN Fast Finance.
Un contract de credit care obliga imprumutatul la restituirea unei sume de zece ori mai mare catre noul creditor INTEGRAL COLLECTION, nu poate sta in picioare.
Pe contractul de credit, nu exista nicio semnatura electronica electronica a asa zisului debitor.
Creanta creditorului tebuie sa fie certa, altfel un judecator nu poate admite o situatie contrara.
Era necesar ca si imprumutatul sa semneze contractul in aceleasi conditii in care a semnat si creditoarea, respectiv printr-o semnatura electronica certificata, in conditiile Legii nr. 455/2001.
PRACTICA JUDICIARA DIN JURUL ACESTOR CONTRACTE DE CREDIT BAZATE PE CLAUZELE ABUZIVE IFN FAST FINANCE PRELUATE DE INTEGRAL COLLECTION
In aceste conditii de ilegalitate, instantele au respins incuviintarea executarii silite intrucat petentul nu a facut dovada existentei unui contract de credit incheiat in conditii de legalitate.
Daca creditorul nu poate dovedi consimtamantul debitorului la incheierea contractului, teoretic, creditorul nu detine un drept de creanta.
In jurisprudenta, s-a retinut ca nici contractul de credit nesemnat, olograf ori electronic (cu certificat de semnatura electronica) de catre debitor, nici transferul bancar al sumei de bani catre un cont care nu poate fi atribuit debitorului in mod neechivoc, nu fac dovada manifestarii de vointa ceruta de art. 1166 C. civ.
INTEGRAL COLLECTION VA RASPUNDE PENTRU CURAJUL DE A SE FOLOSI DE CLAUZELE ABUZIVE IFN FAST FINANCE
Privind calitatea procesual pasiva exclusiva a firmei Integral Collection in ce priveste anularea clauzelor abuzive, amintim dispozitia art. 1582 din Codul Civil.
Clientul nosru poate să opună cesionarului Integral Collection toate mijloacele de apărare pe care le-ar fi putut invoca împotriva cedentului.
Norma din legislatia financiara reia teza din dreptul comun – 70 din OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.
Astfel, in cazurile în care contractul de credit însuşi ori numai creanţele rezultate dintr-un contract de credit se cesionează, consumatorul are dreptul să invoce împotriva cesionarului Integral Collection, orice mijloc de apărare la care putea recurge împotriva cedentului iniţial, inclusiv dreptul la despăgubire.
INTEGRAL COLLECTION OARE CUNOASTE CUM ARATA CLAUZELE ABUZIVE IFN FAST FINANCE?
Clauzele abuzive IFN Fast Finance se oglindesc in art. 4 alin 1 si 2 din L. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori:
(1) O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.
(2) O clauza contractuala va fi considerata ca nefiind negociata direct cu consumatorul daca aceasta a fost stabilita fara a da posibilitate consumatorului sa influenteze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau conditiile generale de vanzare practicate de comercianti pe piata produsului sau serviciului respectiv.
Conform art. 1 alin. 3) din Legea 193/2000, aplicabil si in materia contractelor de credit, se interzice profesioniştilor stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.
Si pentru INTEGRAL COLLECTION, o clauză contractuală care nu s-a negociat individual se consideră ca fiind abuzivă daca provoacă un dezechilibru semnificativ între drepturile și obligațiile părților care decurg din contract, în detrimentul consumatorului.
Dezechlibrul este evident in favoarea Integral Collection, dobanda fiind de aproape 10 zece ori mai mare decat debitul principal.
Solicitarea noastra se intemeiaza si pe art. 1 alin.1) si alin.3) din Legea 193/2000, potrivit carora in caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.
Lipsa semnaturii clientului pe contractul de credit, plin cu clauzele abuzive IFN Fast Finance, se va interpreta in lumina acestor principii.
Acest aspect rezulta fara echivoc din art. 1 din O.G. nr. 21/1992 atat inainte de O.U.G. nr 17/2008 cat si dupa :
“Statul, prin mijloacele prevazute de lege, protejeaza cetatenii in calitatea lor de consumatori, asigurand cadrul necesar accesului neingradit la produse si servicii, informarii lor complete despre caracteristicile esentiale ale acestora, apararii si asigurarii drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice impotriva unor practici abuzive, participarii acestora la fundamentarea si luarea deciziilor ce ii intereseaza in calitatea de consumatori.”
Conform art. 1 din Legea nr. 296 din 28 iunie 2004 privind Codul consumului, “prezenta lege, denumită în continuare Codul, are ca obiect reglementarea raporturilor juridice create între operatorii economici şi consumatori, cu privire la achiziţionarea de produse şi servicii, inclusiv a serviciilor financiare, asigurând cadrul necesar accesului la produse şi servicii, informării lor complete şi corecte despre caracteristicile esenţiale ale acestora, apărării şi asigurării drepturilor şi intereselor legitime ale consumatorilor împotriva unor practici abuzive, participării acestora la fundamentarea şi luarea deciziilor ce îi interesează în calitate de consumatori”.
Iti recomandam si urmatoarele articole:
-
https://velicu.eu/clauze-abuzive-banci-restituire-bani-cjue/
-
https://velicu.eu/contestatiile-la-executare-termen-c75-19-cjue/
-
https://velicu.eu/poprirea-pe-salariu-poate-fi-anulata-oricand/
-
https://velicu.eu/camataria-se-pedepseste-cu-inschisoarea-desi-unele-banci-si-ifn-uri-o-practica/
INTEGRAL COLLECTION PROMOVEAZA CLAUZELE ABUZIVE IFN FAST FINANCE, ASCUNSE DE OCHII IMPRUMUTATILOR
Desi un contract se poate incheia si prin simplul acord de vointa, in domeniul financiar bancar esentiala este si negocierea, inclusiv si mai ales in ce priveste clauzele abuzive IFN Fast Finance.
Din probele ce se vor administra, va rezulta ca nu a existat o negociere, contrar sarcinii de la art. 4 alin. 3) din Legea 193/2000.
Caracterul negociat al unei clauze contractuale nu este dat de faptul cunoasterii existentei acestei clauze contractuale, sau mai precis de politica bancii/ IFN cu privire la clauza respectiva, ci de posibilitatile consumatorului de a negocia efectiv ementele clauzelor, avand toate informatiile necesare pentru a cunoaste intinderea obligatiilor ce ii vor reveni in baza clauzelor contractuale respective.
Negocierea nu poate consta in posibilitatea reclamantului de a alege intre mai multe oferte ale bancii, ci trebuia probata negocierea efectiva a clauzelor contractuale.
Potrivit jurisprudentei constante a CJUE, sistemul pus in aplicare prin Directiva 93/13 se bazeaza pe ideea ca un consumator se gaseste intr-o situatie de inferioritate fata de un vanzator sau un furnizor in ceea ce priveste atat puterea de negociere, cat si nivelul de informare, situatie care il conduce la adeziunea la conditiile redactate in prealabil de catre vanzator sau furnizor, fara a putea exercita o influenta asupra continutului acestora (pct. 37 din Ordonanta Curtii de Justitie in cauza G76/10).
Ca de fiecare data, Contestatia la Executare va salva situatia, exemplu fiind situatia clientului nostru de mai jos:
Reclamant Procopenco Marian – la avocat Velicu Daniel
Parata INTEGRAL COLLECTION si FAST FINANCE IFN
16.12.2020 : Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii, invocată de intimata Integral Collection S.R.L. prin întâmpinare. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de contestatorul Procopenco Marian. Anulează executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 2199/2020 al S.C.P.E.J. Ochian Doru Cătălin şi Neneci Alexandru, alături de încheierea de încuviinţare a executării silite. Executorie. Dispune restituirea taxei judiciare de timbru în cuantum de 558,88 lei, aferente contestaţiei la executare, către contestator la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
In calitate de Avocat specializat in executari, eu stiu perfect ce simti si, in special, ce trebuie facut.
AI LIBERTATEA DE A ACTIONA IMPOTRIVA INTEGRAL COLLECTION DACA ITI SOLICITA BANI, INVOCAND CLAUZELE ABUZIVE IFN FAST FINANCE
Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii
- Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.