Contestatie la Executare – Lupta cu Recuperatorii de Creante

avocat velicu daniel

Executarile silite demarate de Recuperatorii de creante sunt nule absolut, intrucat aceste firme de recuperare a creantelor bancare nu achita taxe in Romania, procedura de anulare cerand imperativ o contestatie la executare.

Sunt primul avocat din Romania, care a dovedit si expus public aceasta grava neglijenta a organelor judiciare in raport cu obligatia creditorilor de a achita taxa judiciara pentru a obtine executarea silita a debitorilor pretinsi. Fara plata prealabila a taxei judiciare de timbru, toate executarile silite sunt ca si inexistente, insa doar pintr-o contestatie la executare veti putea scapa de executarea silita nelegala.

Sunt singurul avocat care ajuta alti avocati, oferindu-le informatii pretioase, tehnici noi si mijloace de obtinere a succesului judiciar, printr-o veritabila contestatie la executare, intocmita in cel mai profesionist mod cu putinta, contestatie chiar imprescriptibila (fara un termen limita) mai nou, raportat la un contract de credit.

Recuperatorii de creante nu achita nicio taxa in Romania, inclusiv si mai ales taxe judiciare de timbru

Pentru a obtine executarea silita a debitorilor, indiferent ca cei din urma sunt persoane fizice sau entitati juridice, firmele de recuperare a creantelor bancare sunt obligate sa achite taxa judiciara de timbru de 20 de lei.

Intreaga procedura de executare silita este desfasurata vadit ilegal, din cauza neachitarii taxei judiciare de timbru in contul directiei competente, a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia functioneaza sediul instantei de executare.

 Conform art. 666 din Codul de procedura civila, denumit Incuviințarea executării silite, in termen de maximum 3 zile de la înregistrarea cererii, executorul judecătoresc va solicita încuviințarea executării de către instanța de executare, căreia îi va înainta, în copie certificată de el pentru conformitate cu originalul, cererea creditorului, … și dovada achitării taxei judiciare de timbru.

Taxa judiciara de timbru este o conditie sine qua non privind incuviintarea executarii silite intrucat neplata ei genereaza lipsa dreptului de a solicita serviciul oferit de puterea judecatoreasca. In cazul de fata, sanctiunea ar fi fost anularea cererii de incuviintare a executarii silite.

 OUG nr 80/2013 privind taxele judiciare de timbru stabileste la articolul 1 ca taxele judiciare de timbru sunt datorate, în condițiile prezentei ordonanțe de urgență, de către toate persoanele fizice și juridice.

Astfel principiul instituie o obligatie univerala in sarcina justitiabililor, teza de la care exceptiile sunt de stricta interpretare si aplicare.

Regasiti doua cazuri in care am castigat contra a doua firme de recuperare, din cauza neachitarii taxei judiciare

Tribunalul ILFOV – Informaţii dosar (just.ro)

Manole Costinel – la Avocat Velicu Daniel

INVESTCAPITAL LTD – la KRUK ROMANIA SRL

22 iunie 2021: Anulează cererea de apel. Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării apelului principal, invocată de intimatul-contestator. Anulează apelul principal, ca netimbrat. 

Contestatie la Executare
Contestatie la Executare

http://portal.just.ro/1285/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21100000000424120&id_inst=1285

BOCA GABRIELA LOREDANA – la Avocat Velicu Daniel

FRANKFURTER INKASSO GESELLSCHAFT MBH

18 Octombrie 2021: Admite exceptia nelegalei timbrări a apelului declarat de apelanta F I G M, invocată intimata B G L si în consecintă: Anulează apelul declarat de apelanta F I G M, în contradictoriu cu intimata B G L, împotriva sentintei civile nr. 742/2021 pronuntată în dosarul 6983/211/2020 al Judecătoriei Cluj-Napoca (dosar unde am anulat intreaga executare silita printr-o contestatie la executare)

Contestatie la Executare

Sunt zeci de astfel de dosare, in care am anulat executarea silita pentru neplata taxei judiciare de timbru

Apelanta contestatoare COJOCNEAN DANIELA ELENA – la avocat Velicu Daniel

Apelanta intimata – INVESTCAPITAL LTD la KRUK ROMANIA SRL

http://portal.just.ro/1285/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21100000000431930&id_inst=1285

6 decembrie 2021 : Admite excepţia netimbrării apelului principal declarat de apelanta Invest Capital LTD, excepţie invocată de intimata. Anulează, ca netimbrat, apelul principal declarat de apelanta InvestCapital LTD, în contradictoriu cu intimata C. D. E., împotriva sentinţei civile nr. 892/12.02.2021 pronunţate de Judecătoria Cluj Napoca în dosarul nr. 14044/211/2020, pe care o menţine în întregime. Anulează, ca netimbrat, apelul provocat declarat de apelanta C. D. E., în contradictoriu cu intimata I. LTD, împotriva sentinţei civile nr. 892/12.02.2021 pronunţate de Judecătoria Cluj Napoca în dosarul nr. 14044/211/2020.

TRIBUNALUL BRASOV

https://portal.just.ro/62/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19700000000472106&id_inst=62

Apelant intimat INVESTCAPITAL LTD PRIN kruk romania srl

Intimat contestator MOGA MIRCEA GEORGIAN, CU DOMICILIUL ALES LA AVOCAT VELICU DANIEL

10 MAI 2023 >: Anulează cererea de apel
Solutia pe scurt: Admite excepţia peremptorie de netimbrare a cererii de apel, invocată de intimat prin întâmpinare. Anulează apelul declarat împotriva Sentinţei civile nr. 8059/06.10.2022 pronunţată de Judecătoria Braşov în dosarul nr. 25931/197/2021 formulat de către apelanta – intimată INVESTCAPITAL LTD în contradictoriu cu intimatul – contestator MOGA MIRCEA GEORGIAN ca netimbrat. Definitivă. Pronunţată azi, 10.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  571/2023  10.05.2023

Contestatie la Executare Silita – metoda prin care anulati executarea silita abuziva

Pentru a intelege o Contestatie la Executare Silita, trebuie amintit ca procesul civil are doua faze, în starea sa tipica; in Faza a doua, o Contestatie la executare Silita joaca un rol esential.

Executarea silita – a doua fază – poate să apară numai când debitorul nu îşi execută obligaţiile de bună voie. Executarea este efectuata de executorii judecătoreşti, acestia îşi desfăşoară activitatea independent de instanţele de judecată.

O Contestatie la executare silita reprezinta instrumentul legal prin intermediul căruia debitorii pot obţine desfiinţarea măsurilor ilegale din faza executarii silite.

Formele de executare pot fi: urmărirea silită mobiliara sau imobiliara, sechestrul mobiliar ori imobiliar, poprirea salariului s.a.

Printr-o contestatie la executare silita, puteti contesta insasi executarea silita precum şi orice act de executare, în calitate de persoană interesată sau vătămată prin executare.

Cu alte cuvinte, printr-o contestatie la executare silita, se poate critica orice neregularitate procedurală săvârşită cu prilejul activităţii de urmărire silită.

Într-un articol anterior, am expus PE LARG, situatiile clasice în care regasim Executari silite Ilegale.

O contestatie la executare va scapa de urmarirea silita

Înainte de toate, NU va recomandam sa formulati singuri o contestatie la executare, rândurile din prezentul articol vizeaza doar informarea debitorilor asupra aspectelor generale, neavand statutul unei consultatii.

O Contestatie la executare reprezinta o activitate complexa, cu numeroase obstacole.

Admiterea procedurii de contestatie la executare silita de instanţa va insemna una din urmatoarele solutii:

  • va anula actul de executare contestat sau va dispune îndreptarea acestuia,
  • va anula ori înceta executarea silita,
  • va dispune anularea ori lămurirea titlului executoriu
  • va obliga executorul la efectuarea actului de executare a cărui îndeplinire a fost refuzată.

O Contestatie la executare va ofera dreptul la Intoarcerea executarii silite – Unul din efectele formularii cu succes a contestatiei la executare.

ATENTIE! Executarea silita poate fi contestata oricand, contestatia e imprescriptibila!

Conform art. 13 Alin. (8) LEGEA nr. 193/2000 (**republicată**) privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori, prin derogare de la art. 713 alin. (2) din Codul de procedură civilă, instanța de executare are posibilitatea de a examina în cadrul contestației la executare, la cererea consumatorului sau din oficiu, dacă clauzele dintr-un contract încheiat între un profesionist și un consumator ce constituie titlu executoriu au caracter abuziv, o astfel de contestație la executare fiind imprescriptibilă.

Printre efectele contestarii executarii silite, se număra obligarea creditorului la intoarcerea executarii, prin restabilirea situaţiei anterioare.

Cu alte cuvinte, puteți cere și obtine restituirea banilor sau a bunurilor executate silit ilegal, alături de obligarea bancii ori a recuperatorului de creante

In concluzie, este evident ca legea apara debitorii de Executari Silite Ilegale.

E important sa intelegi ca printr-o Contestatie la executare silita poti scapa de datorie, creditor si executarul judecatoresc.

Este esential modul in care formulezi o contestatie la executare silita.

Atentia la detalii si, in special, la respectarea Conditiilor legale pentru contestarea executarii silite intrucat sunt esentiale.

Nu cadeti in capcana de a actiona singuri, apelati la un Avocat, expert in contestatia la executare silita.

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, sa salvam clientii în mod definitiv de hartuire si conturi blocate. Ajutandu-te și pe tine, vom excela în ce facem, vom face un pas mic dar sigur spre o tara mai sigura, fara executari abuzive.

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.
  • 0729108050

    avocat@velicu.eu