Daca ai divortat deja, astfel ca exista o incheiere notariala sau decizie judecatoreasca care stabileste valoarea pensiei alimentara, si te confrunti cu o pensie alimentara neplatita, ai dreptul de cere si obtine Executarea silita a pensiei alimentare, folosind acest Model cerere executare pensie.
Daca nu detii inca o incheiere notariala sau hotarare judecatoreasca, nu poti folosi prezentul demers explicat de noi mai jos.
Asadar, daca parintele copilului intarzie / refuza sa achite pensia alimentara, ai dreptul de a dispune executarea silita a pensiei alimentare, astfel sa impui poprirea conturilor si a asupra salariului , precum si sechestrul bunurilor
Iata un model cerere executare pensie alimentara daca e neplatita
Catre Biroul Executorului Judecatoresc ……
Debitor: ……
Stimată doamna Executor / Stimate domnule executor,
Subsemnata / Subsemnatul … CNP …., telefon …,cu domiciliul in … in calitate de representant (tata / mama ) al minorului …. CNP . . ., cu resedinta in . . . creditor al pensiei alimentare neachitate vă sesizează, in condițiile art. 622 alin. 2) C.proc.civ1,(1 În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligația sa, aceasta se aduce la îndeplinire prin executare silită, care începe odată cu sesizarea organului de executare, potrivit dispozițiilor prezentei cărți, dacă prin lege specială nu se prevede altfel.) cu prezenta:
CERERE PRIVIND EXECUTAREA SILITA A PENSIEI ALIMENTARE
impotriva debitorului …….., CNP…, domiciliat in …. . telefon …., angajat la compania . . . ., conturi bancare deschise la Banca . …,
prin care vă solicităm :
– executarea silita a pensiei alimentare, respectiv a titlului executoriu incheierea notarului nr … /sentința nr. ….. pronunțată de Judecătoria ……. în dosarul nr…., având ca obiect obligarea debitorului la plata unei pensii de intretinere periodice, in bani, intr-o cota procentuala de ¼, 1/3 sau ½ din venitul sau lunar net, constand in contribuția care îi revine debitorului, în temeiul obligației legale de întreținere, la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională, pentru copilul . . …
Suma restanta este in cuantum de … lei, reprezentand pensia alimentara scadenta pentru lunile … anul …
– cheltuieli ocazionate de efectuarea executării silite .
Conform titlului executoriu, debitorul este obligat la executarea silita a pensiei alimentare in mod periodic, in bani, pe toata durata minoritatii copilului, intr-o cota procentuala de … din venitul sau lunar net, ce a fost cuantificat la suma de … lei/luna, scadenta fiecarei rate din pensia de intretinere fiind stabilita pentru ziua de … a fiecarei luni.
Va solicităm sa aplicati toate formele de executare posibile impotriva debitorului, pana la executarea integrala a sumelor.
În drept, ne intemeiem prezenta pe disp. art. 622 alin. 2, art. 663 al. 1) Cod. Proc. Civ.
Atașăm copie acte identitate in copie si hotărârea instantei / actul autentificat de notar, in original.
Ce trebuie sa stiti referitor la acest model privind executarea silita a pensiei alimentare
ATENTIE Veti taia acele cuvinte ce nu au aplicabilitate. Astfel daca exista o incheiere de divort la notar, ce cuprinde si obligatia de intretinere, veti taia “sentinta, nr dosar si denumire instanta” si invers.
Sa atasati copii LEGALIZATE sau titlul executoriu IN ORIGINAL, in cazul in care nu detineti copii legalizate.
ATENTIE! Va veti adresa acelui executor, indiferent ca actioneaza intr-un birou sau societate de executori, din circumscripția curții de apel unde se află domiciliul debitorului, sau din circumscripția curții de apel unde se află bunurile. în cazul în care domiciliul se află în străinătate, este competent oricare executor judecătoresc.
Dacă bunurile urmăribile, mobile sau imobile, se află în circumscripțiile mai multor curți de apel, oricare dintre executorii judecătorești care funcționează pe lângă una dintre acestea este competent să realizeze executarea, inclusiv cu privire la bunurile urmăribile aflate în raza celorlalte curți de apel.
Unde expediezi acest Model cerere executare pensie
Trebuie sa sesizezi acel executor judecatoresc ce are sediul pe raza teritoriala a curtii de apel unde domiciliaza parintele – debitorul obligatiei de plata a pensiei alimentare
Curțile de apel sunt instanțe judecătorești superioare din România. În prezent, în România funcționează un număr de 15 curți de apel. Gasiti mai jos structura acestora.
ATENTIE Salariile și alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum și alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia pot fi urmărite până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere;
https://velicu.eu/stergerea-din-biroul-de-credit-radierea-datelor-biroul-de-credite/
Iti recomandam si urmatoarele articole:
- https://velicu.eu/pensia-alimentara-se-calculeaza-din-salariul-net/
- https://velicu.eu/juridice/pensie-alimentara-copil-neplatita/
- https://velicu.eu/diferenta-dintre-salariul-brut-si-salariul-net-si-legatura-cu-poprirea/
- https://velicu.eu/majorarea-pensiei-de-intretinere-prin-justitie/
Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet Avocatura Velicu & Asociatii
- Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.
Dacă părintele care trebuie să plătească copilului pensie alimentara trăiește în Elvetia cum il poate obliga Executorii sa plateasca
Tatăl copiilor este în Spania el nu mai vrea sa plătească dar are dreptul sa vb cu copii sâmbăta și duminica câte o ora la tel. Va rog ajutați-mă ce trebuie sa fac.
Buna ziua!
Dvs trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc care sa va ajute sa puneti in executare hotararea judecatoreasca sau a acordul notarial prin care a fost stabilita pensia alimentara. In acest sens, trebuie sa invederati executorului judecatoresc, pe langa documentul mai sus mentionat, si actele de nastere ale copiilor, cartea dvs de identitate, datele de identitate ale tatalui copiilor, alte informatii legate de tatal copiilor – domiciliu sau resedinta, angajator, etc.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel 0729 10 80 50
Mail: avocat@velicu.eu
Soțul nu a plătit pensia alimentara pentru cei doi copii timp de 10 luni de când s-a pronunțat divorțul.Lucreaza fără carte de munca si refuza sa plateasca pensia,pot să îi fac executare silita?
Buna ziua!
Da, va puteti adresa unui executor judecatoresc caruia sa ii expuneti, cat mai clar, situatia de fapt si sa ii puneti la dispozitie hotararea judecatoreasca prin care tatal minorilor a fost obligat la plata pensiei de intretinere.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Mail avocat@velicu.eu
Tel 0729 10 80 50
Buna ziua,
am fost executat silit pentru neplata pensiei de intretinere copil minor a unor diferente de sume rezultate din ore suplimentare,bonuri de masa,ore de noapte,bonusuri. Dupa reclacularea diferentelor am achitat integral acea diferenta insa am ramas cu poprirea pe salariu a pensiei de intretinere pe motiv ca a mentionat executorul ca aceasta poprire sa mearga in continuare pana la varsta de 26 ani a copilului sau incheierea studiilor. Este legal acest lucru in conditiile in care eu am fost de buna credinta si am achitat acele diferente banesti?Pot contesta aceasta hotarare?
Părintele, mai exact mama mea, nu a plătit pensia alimentară timp de 16 ani. Menționez ca este plecata din țară de 16 ani. Și nu am reușit sa o găsesc prin mijloace proprii. Ce ar trebui sa fac, in prima instanță pentru a o găsi și după pentru a o obliga la executare silită..
Am divorțat în 2005.In timpul căsniciei au rezultat trei copii.Dupa pronunțarea divorțului copiii mi-au fost încredințați mie că mama printr-o hotărîre judecătorească .Tatăl copiilor a fost obligat să plătească pensia alimentara.Avind in vedere comportamentul agresiv fizic asupra mea,fiind sub amenințări chiar și după pronunțarea divorțului,Nu am avut curaj să îl dau in judecata pt pensia alimentara ,pe care nu a plătit-o nici pina astăzi .Copiii Sint mari de 26,24 și 22 de ani.Asi dori să știu dacă se mai poate face ceva in privința pensiei alimentare ,să plătească din urmă .Și daca da,ce demersuri ar trebui sa fac?Va mulțumesc frumos .
Am o hotarare definitiva emisa in Romania pt o pensie de intretinere de la tata care este rezident in Elvetia. Am 19 ani si sunt studenta in Olanda. Tata refuza sa plateasca. Ce pot face pentru a beneficia de pensie pt a-mi continua studiile?