Pensia alimentara se calculeaza din salariul net sau salariul brut

recuperare pensie alimentara neplatita

Daca esti interesat de pensia alimentara, afla ca noi scriem constant despre acest subiect, mai jos vei afla ca pensia alimentara se calculeaza din salariul net.
Poprire cont ilegala| Contestatia la poprire cont persoana fizica

Pensia alimentară si venitul net

Articolul 510 din Codul Civil menționează că decăderea din exercițiul drepturilor părintești nu scutește părintele de obligația de întreținere a copilului, adică de plata pensiei alimentare. Acordarea acesteia este reglementată prin articolele 529-534 din Codul Civil. Indiferent daca parintele celalalt este decazut sau nu din drepturi, pensia alimentara se calculeaza din salariul net.
Poprirea salariului tau e anulabila oricand in anul 2024

Cuantumul pensiei alimentare pe care trebuie să îl plătească un părinte se calculează în funcție de numărul copiilor pentru care se plătește pensia alimentara.

In funcție de veniturile nete ale părintelui în cauză, care nu includ orele suplimentare ce sunt realizate de către acesta la locul de muncă, indemnizațiile de deplasare, de concediere, de transfer și salariile compensatorii. Totodată, potrivit legii, valoarea pensiei alimentare nu poate fi mai mare de jumătate din veniturile nete lunare ale părintelui care o plătește. https://velicu.eu/stergerea-din-biroul-de-credit-radierea-datelor-biroul-de-credite/ Recomandam si urmatoarele articole:

Pensia alimentara se calculeaza din salariul net in procente

Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii. Legea prevede că valoarea pensiei alimentare poate fi majorată sau micșorată în funcție de modificările pe care le suferă veniturile nete ale părintelui care o plătește. Plata pensiei alimentare se realizează în rate periodice, stabilite prin acordul părților sau prin hotărâre judecătorească.
Clauzele Abuzive din Contractele Bancare nasc Executari Ilegale

Pensia alimentara se calculeaza din salariul net dar dragostea vine din inima.

Desi nu este in interesul avocatilor, mi-as dori ca parintii sa nu uite ca un copil nu este un obiect de santaj si amenintare. Copilul are nevoi neevaluabile in bani, de grija constanta si afectiune din partea amandurora. Parintele care incurajeaza lipsa de comunicare dintre copilul sau cu celalalt parinte, invocand acea pensie alimentara copil, comite o grava eroare. Daca nu esti dispus sa iti inveti copilul ce inseamna dragostea fata de ambii parinti, s-ar putea sa te coste mult mai mult ulterior, indiferent daca tu esti cel care trebuie sa dea sau sa primeasca o pensie alimentara. Insa, grija pentru copil pleaca de la un nivel minim, o pensie alimentara neachitata reprezenta o grava deficienta in respecarea obligatiilor parintesti.
Retinerea din Salariu e Abuziva fara validarea popririi
Paralegal Alexandra Plaveti – Cabinet Avocatura Velicu & Asociatii
  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.