Avocat Gabriela Cristea – Velicu & Asociații

avocat cristea gabriela

Avocat Gabriela Cristea – Velicu & Asociații

Salut, tuturor, eu sunt Gabriela, sunt avocat asociat în cadrul Velicu & Asociații, formă de exercitare a profesiei cu care colaborez din anul 2019. Mai jos, veti gasi cateva informatii relevante carierei:

Domeniu de interes: drept civil, dreptul muncii, dreptul asigurarilor, drept financiar – bancar și dreptul consumatorilor (în principal, clauze abuzive – contracte de credit, contracte de leasing, contracte de amanet; actiuni privind darea in plata; contestatii la executare; raspundere civila delictuală).

Am exercitat diligențele profesionale de a obține succesul judiciar contra tuturor institutiilor financiar bancare importante – Piraeus Bank actuala First Bank, BancPost SA – contracte preluate de Banca Transilvania ori EuroBank, BCR SA, Banca Transilvania, Raiffesen Bank, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, Alpha Bank, OTP Bank, Garanti Bank, Patria Bank (fosta Romexterra, fost Nexte Bank), Unicredit Bank, Milenium Bank (preluata de OTP Bank) s.a. din Romania, astfel expertiza sa pe domeniul financiar bancar reprezinta o adevarata enciclopedie judiciara. Precum Themis, ce a mijlocit pe lângă Zeus, în timpul potopului, să se liniștească și să aibă milă de singurii oameni care mai supraviețuiau, vreau sa cred ca am contribuit decisiv la apararea celui slab din raportul cu toate institutiile financiar bancare atotputernice.

In perioada 2014 – 2018, am absolvit, cu Media anilor de studiu: 9,58, Facultatea de Economie și Drept la Universitatea “Petru Maior”, la Târgu Mureş. Am promovat examenul de licenţă cu media 9,67 (Test grilă de evaluare a cunoştinţelor teoretice: 9,35; Lucrare de licenţă cu tema “Clauzele abuzive în contractele de credit bancar”: 10 – prof. indrumator: av. Raul Felix Hodoș)

Ulterior, în perioada 2018 – 2019, am parcurs programul de Master de Dreptul Muncii, Relaţii individuale şi industriale de muncă, la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, cu media anului de studiu: 9. Am promovat cu succes examenul de dizertatie cu nota 10 (Lucrare de dizertaţie cu tema “Informarea lucrătorilor asupra condiţiilor aplicabile contractului sau raportului de muncă” – prof. indrumator: av. Luminita Dima).

Printre performanțele academice, mai pot enumera următoarele:

Premiul 1 pentru lucrarea “Importanţa Actului Unic European în cadrul construcţiei europene” – Sesiunea de Comunicări Stiinţifice a Studenţilor Universităţii “Petru Maior”, Secţiunea Drept Public, Mai 2015

Premiul 2 pentru lucrarea “La responsabilite juridique du President de la Roumanie” – Concursul Internaţional de Comunicări Stiinţifice dedicate studenţilor “Tudor Drăganu”, Târgu Mureş – Decembrie 2015

Diplomă de excelență pentru activitatea academică din partea Universităţii “Petru Maior” – Târgu Mureş – Iunie 2016

Deși, nu pot emite cutezanța de a cunoaște totul, vreau să cred că înțeleg și pot pune în aplicare toate secretele profesiei de avocat. Mi-aș dori sa particip la procesul în care se va împărți lumea între bine și rău, proces la care să exercit diligențele profesionale pentru a apăra Binele, Buna Credință, Dreptatea și Adevărul. 

Avocat Gabriela Cristea – gabriela.cristea@velicu.eu