ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT executa silit cu clauze abuzive

ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT

ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT actioneaza vadit abuziv si nelegal, precum celelalte firme offshore, infiintate cu capital polonez:

Ce reprezinta ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT?

ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT se considera una dintre cele mai importante companii de administrare a datoriilor din Polonia, care acordă o atenție specială construirii de relații pozitive cu clienții. 

ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT se considera specializata în achiziționarea de datorii de consum în masă, în special în sectoarele financiar și credit, și în colectarea datoriilor restante. Insasi denumirea firmei ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT aduce aminte de investitii masive in … necazurile oamenilor.

Aici intervine caracterul ilegal al activitatii acestei firme, intrucat firmele de investitii necesita autorizatii suplimentare fata de simplele firme de recuperare a creantelor bancare.

ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT isi concentreaza activitățile asupra persoanelor îndatorate cărora le ofera chipurile sprijin pentru a ieși din datorii.

 Din august 2014, face parte din grupul internațional B2Holding Group  , unul dintre liderii de pe piața europeană de gestionare a datoriilor.

De ce ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT actioneaza ilegal, prin executari silite sau simple notificari amiabile

Bancile si IFN-urile au profitat de statutul lor, fortand clientii sa semneze contractele.
Politica lor, in toata perioada anilor 2005 – 2016, a fost simpla sidictatoriala:

Primesti banii daca semnezi contractul, gata redactat si pregatit de noi. NU semnezi contractul, asa cum a fost redactat si folosit deja in mii de cazuri, nu primesti banii de la noi.

In aceste conditii, au existat si exista situatii in care ofiterii de credit nu stiau si nu intelegeau clauzele abuzive din contractele bancare.

Mai grav e ca a lipsit educatia financiara pe care Banca sau IFN-ul trebuia sa o acorde imprumutatului in cazul acelor imprumuturi pentru achizitii.

Ca cireasa de pe tort, executarile silite ale recuperatorilor de creante, ce cumpara creantele/creditele cu 3% din valoare ?!, demareaza pe baza si in temeiul unor clauze abuzive. 

In ce priveste Clauzele abuzive “cumparate” de ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT, cele mai des intalnite sunt urmatoarele:

Clauza prin care creditoarea isi asuma dretul de a cesiona creanta sau creditul catre orice entitate doreste, adica inclusiv catre recuperatorii de creante.

Comisionul de administrare;

Comisionul de risc, mai ales in conditiile in care a fost incheiata o asigurare;

Comisionul de gestiune;

Comisionul de rambursare anticipata;

Comisionul de analiza dosar sau acordare credit;

Clauza prin care creditorul isi asuma dreptul la o Dobanda contractuala variabila;

Clauza privind Scadenta anticipata;

In aceste conditii, au existat si exista situatii in care ofiterii de credit nu stiau si nu intelegeau clauzele abuzive din contractele bancare.

Mai grav e ca a lipsit educatia financiara pe care Banca sau IFN-ul trebuia sa o acordeimprumutatului in cazul acelor imprumuturi pentru achizitii.

Ca cireasa de pe tort, executarile silite ale recuperatorilor de creante, ce cumpara creantele/creditele cu 3% din valoare ?!, demareaza pe baza si in temeiul unor clauze abuzive. 

Solutia impotriva ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT : anularea acelor Executari silite si clauze abuzive 

Cateva din solutiile obtinute e noi impotriva firmei ULTIMO

http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=174800000000148778&id_inst=302

Reclamant CRISTESCU VASILE – la Avocat Velicu Daniel

Parata ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT

17.09.2020 : Admite in parte cererea. Respinge exceptia tardivitătii formulării contestatiei la executare
invocată de intimată, ca neîntemeiată. Respinge cererea de repunere în termen ca lipsită de obiect. Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale prevăzute în art. 4.1 lit. a) din Contractul de facilităti de credit si garantie reală mobiliară nr. 553545/05.12.2007 încheiat între Alpha Bank Romania si contestator. Anulează executarea silită demarată în dos.exec.nr.730/2014 al BEJA Toma Ana Maria si Toma Nina Valentina. Dispune restituirea taxei judiciare de timbru achitate pentru contestatia la executare către contestator, la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

ultimo portfolio investment
ultimo portfolio investment luxembourg sa

Consecinta anularii clauzelor abuzive o reprezinta anularea executarii silite, in acelasi proces sau printr-un proces ulterior, intrucat astfel dispare creanta certa lichida si exigibila.

II Reclamant POENARU MARIAN – la avocat Velicu Daniel

Parata ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT 

http://portal.just.ro/312/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=31200000000097347&id_inst=312

07.08.2020: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamantul POENARU MARIAN, în contradictoriu cu pârâţii ALPHABANK ROMANIA SA şi ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT (LUXEMBOURG) SA, având ca obiect anulare act. Constată caracterul abuziv al clauzei prevăzute la art. 5.1 din Contractul de credit 0579508/16.04.2008 privind dobânda, numai în ceea ce priveşte criteriul de revizuire, respectiv sintagma „în funcţie de condiţiile dominante ale pieţei sau a modificărilor circumstanţelor în care aceasta a fost iniţial stabilită, precum şi în aport de politicile de creditare ale Băncii”. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind constatarea caracterului abuziv al clauzei 5.3 privind comisionul de administrare. Constată caracterul abuziv al clauzei prevăzute la art. 5.8 din Contractul de credit 0579508/16.04.2008, referitoare la comisionul de risc.

ultimo portfolio investment

Hotararea este definitiva, dovada aici:

http://portal.just.ro/98/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=31200000000097347&id_inst=98

Iti recomandam si urmatoarele articole:

Clauzele abuzive, amintite mai sus, se regasesc in executarile silite ale firmei ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT, generand in anumite cazuri, cresterea si de 100 o suta de ori a debitului imprumutat.

Daca esti curios cum pot fi admise contestatiile la executare, te-ar putea interesa si urmatoarele articole:

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate. Ajutandu-te și pe tine, vom face un pas spre o Romanie mai curata și mai sigură .

https://velicu.eu/stergerea-din-biroul-de-credit-radierea-datelor-biroul-de-credite/

AM VREA SA AJUNGEM LA CAT MAI MULTI DINTRE VOI

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.