Stergerea datelor negative din Birou | EFG RETAIL SERVICES IFN

Daca te intereseaza Stergerea datelor negative din Birou de Credit, informeaza-te asupra acestei entitati si actioneaza contra EFG RETAIL SERVICES IFN

Pentru a obtine Stergerea datelor negative din Birou de Credit, informarea e utila caci Radierea din Biroul de Credit poate fi complicata, indiferent daca notarea a fost operata de EFG RETAIL SERVICES IFN SA sau alta creditoare.

 

 

 

ATENTIE! Nu platiti niciun leu Recuperatorilor de Creante! Firmele ce recupereaza creantele bancare nu pot sa stearga datele, ci doar dvs!

Biroul de Credit a fost Înfiinţat in 2003 ca o societate pe acţiuni ce are ca acţionari 20 de bănci.

Obiectul de activitate al Biroului de Credit se referă la

– Colectare/prelucrare date privind portofoliul de clienţi

– persoane fizice ai participanţilor

– Informaţii/analize oferite participanţilor în scopul.

– Evaluarii capacitatii de rambursare, determinarii gradului de indatorare

– Identificării şi cuantificării riscului de credit

– Stabilirea criteriilor uniforme de apreciere a clientelei (scoring)

– Consultanţă financiar-bancară.

Pentru a intelege Dreptul tau de a obtine Stergerea datelor negative din Birou de Credit, prioritate are cunoasterea entitatii intitulate oarecum exagerat, de natura sa induca cetatenii in eroare intrucat aduce a institutie publica.

In fapt, Biroul de Credit este o entitate privata ce proceseaza sute de mii de date personale, cea mai mare parte in mod ilegal si abuziv.

 

Ce informatii pot forma obiectul acestei Stergeri din Biroul de Credit

Pe fond solicitam stergerea oricaror date referitoare la situatia reclamantului, in special urmatoarele, fara a ne limita:

  • Tipul de produs financia acordat,
  • Termenul de acordare;
  • Data de acordare;
  • Data scadentei restantei;
  • Numarul de zile de intarziere In rambursarea creditului;
  • Starea contului;

Informatii referitoare la intarzierile la plata a obligatiilor recurgand din relatiile de creditare ale reclamantului.

 

De ce fostul tau creditor, Banca ori IFN trebuie sa dispuna de urgenta stergerea datelor negative din Birou de Credit?

 

La inscrierea datelor personale in Biroul de Credit, entitatea trebuie sa respecte o procedura complexa:

Decizia ANSPSCP nr 105/2017 cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidență de tipul birourilor de credit impune procedura legala de urmat in cazul inscrierii dateor negative in Biroul de Credit.

Consideram ca majoritatea notarilor au fost parcurse cu incalcarea procedurii de la art. 8, citat mai jos, drept pentru care inscrierile in Biroul de Credit sunt ilegale:

Art. 8. (1) Datele cu caracter personal ale solicitanților de credit se transmit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit numai cu acordul scris al persoanei vizate, obținut de participanți la data depunerii cererii de credit.

2) Datele negative, inclusiv cele rezultate din aplicarea comisioanelor sau din majorări ale ratei dobânzilor, se transmit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit numai după înștiințarea prealabilă, realizată de către participanți în scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, a persoanei vizate cu privire la întârzierea la plată și transmiterea datelor, realizată cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de data transmiterii.

(3) Datele pozitive se transmit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit numai după înștiințarea prealabilă, în scris, a persoanei vizate, realizată de către participanți la data încheierii contractului.

(4) Datele referitoare la inadvertențe și la fraudulenți se transmit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit numai după înștiințarea prealabilă a persoanei vizate, în scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, realizată de către participanți, înainte de data transmiterii.

Iti recomandam si urmatoarele articole:

 

Consecinta inscrierii ilegale a datelor personale in Biroul de Credit presupune un prejuduciu moral prezumat.

Ai dreptul de a obtine Stergerea datelor negative din Birou de Credit cat si obtinerea de daune morale pentru prejudiciul suferit.

JUDECĂTORIA MOTRU, prin Sentința civilă nr. 1084 pronuntata in Ședința publică de la 19 Iunie 2014, a admis în parte acțiunea.

Instanta a obligat pârâta EFG RETAIL SERVICES IFN SA să facă demersurile necesare pentru scoaterea din baza de date a Biroului de Credite a reclamantului.

Totodata, a condamnat civil pârâta EFG RETAIL SERVICES IFN SA să plătească reclamantului 10.000 lei daune morale.

Judecatorul a considerat ca o asemenea măsură de a menține în baza de date pe debitor ca rău platnic constituie o măsură abuzivă, iar cererea reclamantului  de a obliga pârâta la daune morale  în cuantum de 10.000 lei este pe deplin justificată.

Practic, instanta a reținut că prin fapta sa, pârâta a produs un prejudiciu de imagine reclamantului, acesta fiind practic împiedicat de a contracta un alt credit la o altă bancă.

Dupa cum putem observa, Stergerea datelor negative din Birou de Credit nu a fost suficienta, daunele morale fiind necesare pentru acoperirea prejudiciului.

Alt succes obtinut de un consumator gasiti mai jos.

stergerea datelor negative din birou

 

Primul pas pentru Stergerea datelor negative din Birou de Credit

Pentru a va sterge din Biroul de Credit trebuie sa obtineti o situatie actualizata.

Va recomandam sa va creati un cont urmand pasii din link. https://www.birouldecredit.ro/wps/portal/bcro/Home/user-enrollment/ 

Puteti urmari un tutorial pentru a parcurge procedura. https://www.youtube.com/watch?v=xA_llnd_BGA&t=413s 

Daca nu reusiti, va putem da o mana de ajutor, pentru asta suntem aici.

Biroul de Credit SA prelucreaza datele noastre in mod ilegal

 

COMPLETEAZA FORMULARUL PENTRU STERGEREA DATELOR NEGATIVE DIN BIROU DE CREDIT

 

Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.