Serraghis Loan Management LTD si STAFFORD CREDIT SARL

Serraghis Loan Management LTD si Stafford Credit SARL sunt doua din firmele de recuperare a creantelor bancare, ce nu ezita sa invoce si sa foloseasca acele clauze abuzive preluate de la institutiile bancare, precum UNICREDIT BANK SA, in executari silite ilegale.

Desi, cum scriam si AICI, o executare silita poate fi evitata, afla cum poti anula oricand executarea silita, dincolo de celebrul termen de contestatie de 15 zile.

Povestea clientului executat silit abuziv de Serraghis Loan Managament LTD si STAFFORD CREDIT SARL:

21 iulie 2022: PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII HOTĂRĂŞTE: Admite în parte actiunea formulată şi precizată de contestatorii DAMIAN NICULINA-MIHAELA si DAMIAN COSTEL- HARI, cu domiciliul procesual ales la Cabinet individual de avocat Velicu Daniel din, în contradictoriu cu SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTD prin reprezentant conventional ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMÂNIA SRL, cu sediul procesual ales în Bucuresti, si UNICREDIT BANK S.A., şi în consecinţă:

  • Constată caracterul abuziv si nulitatea absolută partială a contractului de credit bancar nr. 58449 din data de 12.10.2006, în ce priveste clauza de la art. 3.1 din contractul de credit în ceea ce priveste dreptul băncii de a modifica în mod unilateral dobânda în functie de ”costurile de refinantare de pe piata monetară/de capital, cât si în functie de costurile surselor de finantare proprii.

  • Constată caracterul abuziv si nulitatea absolută partială a contractului de credit bancar nr. 58449 din data de 12.10.2006, în ce priveste clauza de la art. 3.3ii din contractul de credit referitoare la dreptul băncii de a percepe comisionul de administrare.

  • Dispune înlăturarea din contract a clauzelor constatate ca fiind abuzive, respectiv: art. 3.1 din contractul de credit în ceea ce priveste dreptul băncii de a modifica în mod unilateral dobânda în functie de ”costurile de refinantare de pe piata monetară/de capital, cât si în functie de costurile surselor de finantare proprii.” si art. 3.3ii din contractul de credit referitoare la dreptul băncii de a percepe comisionul de administrare.

  • Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorii DAMIAN NICULINA-MIHAELA ?i DAMIAN COSTEL- HARI, cu domiciliul procesual ales la Cabinet individual de avocat Velicu Daniel din…, în contradictoriu cu SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTD prin reprezentant conventional ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMÂNIA SRL, cu sediul procesual ales în Bucuresti, si UNICREDIT BANK S.A. şi în consecinţă:

  • Anulează în parte actele de executare efectuate în dosarul execu?ional nr. 823/A/2013 al SCPEJ Herlea si Prodea, doar corespunzător crean?ei aferente clauzelor constate ca fiind abuzive. Obligă intimatii în solidar la plata sumei de 5.459,19 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, către contestatori.
    Document: Hotarâre  382/2022  21.07.2022
serraghis loan management ltd

Judecatoria Avrig – dosar nr 1534/787/2020

Contestatori DAMIAN NICULINA MIHAELA si DAMIAN COSTEL HARI – la avocat Velicu Daniel

STAFFORD CREDIT SARLIntimat
UNICREDIT BANK SAIntimat
SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTDIntimat

https://portal.just.ro/787/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=78700000000023738&id_inst=787

Clientul s-a plans la noi de faptul ca debitul creste in loc sa scada, pe fondul in care acesta efectua plati.

Noi ne-am angajat sa obtinem anularea actelor de executare silita, demarata de STAFFORD CREDIT SARL, in dosarul nr. 823 / A / 2013, deschis de SCPEJ HERLEA ROMULUS-NICOLAE SI PRODEA IOAN-ADRIAN.

Pe parcursul procesului, am aflat ca STAFFORD CREDIT SARL a cesionat creanta catre SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTD. Pe tema cesiunii de creanta iti recomand si urmatoarele articole:

Am reusit sa anulam executarea silita, corespunzator valorii clauzelor abuzive, dincolo de termenul de contestatie de 15 zile.

De ce ai dreptul de a contesta executarea oricand?

Amintim si faptul ca o actiune de anulare a clauzelor abuzive poate fi formulata in cadrul unei contestatii la executare, oricand. Acest drept este confirmat de Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Curtea de Justitie a Uniunii Europene a fost sesizata de o instanta nationala impotriva SECAPITAL SARL, in cauza CJUE C75/19.

Prin Ordonanta C75/19, CJUE a decretat ca Directiva 93/13/CEE a Consiliului privind clauzele abuzive în contracte încheiate cu consumatorii trebuie interpretată în sensul că se opune unei norme de drept național în temeiul căreia un consumator care a încheiat un contract de credit cu o instituție de credit și împotriva căruia acest profesionist a început o procedură de executare silită este decăzut din dreptul de a invoca existența unor clauze abuzive pentru a contesta procedura menționată după expirarea unui termen de 15 zile de la comunicarea primelor acte ale acestei proceduri, chiar dacă acest consumator are la dispoziție, în temeiul dreptului național, o acțiune în justiție în scopul constatării existenței unor clauze abuzive a cărei introducere nu este supusă niciunui termen, dar a cărei soluție nu produce efecte asupra celei care rezultă din procedura de executare silită și care îi poate fi impusă consumatorului înainte de soluționarea acțiunii în constatarea existenței unor clauze abuzive.

Odata admisa actiunea de anulare a clauzelor abuzive, creanta pierde calitatea de a fi certa, lichida si exigibila.       

In dosarul de mai sus, am actionat in anul 2020, impotriva unui dosar de executare inceput in anul 2013., continuat de Serraghis Loan Management

Eu sunt genul de avocat care se implica total in cauzele clientilor, dovada procedura demarata la Curtea Constitutionala impotriva legii popririi. Mi-as dori sa opresc toate executarile demarate de aceste firme suspecte., precum Serraghis Loan Management

Te informez ca ai dreptul de anulezi executarea, fie si partial, oricand.

Insa, trebuie sa studiezi legislatia, doctrina si jurisprudenta.

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante Serraghis Loan Management. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual. Ajutandu-te si pe tine, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura.

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii opiniei profesionale personale in legatura cu notiuni si institutii juridice, ce prezinta un real interes public. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.