Scadenta anticipata a creditului e abuziva, din mai multe perspective. Societatea functioneaza prin credit si datorie, drept pentru care activitatea bancilor si a IFN-urilor, ce folosesc clauze abuzive, este una criminala pentru capitalism.
Indiferent de care institutie financiar bancara /nebancara vorbim, aceasta este obligata sa se comporte in mod responsabil cu banii deponentilor.
Contrar dezideratului activitatii, BCR s-a comportat cu banii deponentilor in mod vadit iresponsabil timp de mai mult de un deceniu.
BCR SA este campioana practicilor inselatoare. A oferit mii de imprumuturi financiare, neglijandu-si obligatia de a educa financiar imprumutatii.
Cel mai grav este ca toate institutiile financiare au inselat imprumutatii prin acele clauze abuzive.
Cireasa de pe tort o reprezinta scadenta anticipata a creditului, ce sta la baza executarilor silite.
Odata anulata clauza, banii luati din cont trebuie restituiti celor executati silit abuziv si nelegal, intrucat dispare executorialitatea creantei.
Bancile & IFN-urile declara abuziv scadenta anticipata a creditului in mod abuziv in toate contractele
Scadenta anticipata a creditului e abuziva, institutia financiara avand rolul de a remedia in mod amiabil situatia, nicidecum de a scapa de problema.
Pe de alta parte, Scadenta anticipata a creditului acopera in mod imoral si abuziv riscul institutiilor de a-si asuma riscurile insolvabilitatii debitorilor.
Conform art. 24 din O.U.G. nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului, institutiile de credit (ex: BCR, PIRAEUS BANK, RAIFFEISEN BANK, ALPHA BANK, BRD, LIBRA BANK, FIRST BANK, ) sunt obligate sa isi desfasoarea activitatea intr-un cadru extrem de bine pus la punct :
fiecare instituție de credit trebuie să dispună de un cadru formal de administrare a activității riguros conceput, care să includă o structură organizatorică clară, cu linii de responsabilitate bine definite, transparente și coerente, procese eficace de identificare, administrare, monitorizare și raportare a riscurilor la care este sau ar putea fi expusă, mecanisme adecvate de control intern, inclusiv proceduri administrative și contabile riguroase și politici și practici de remunerare care să promoveze și să fie în concordanță cu o administrare sănătoasă și eficace a riscurilor precum:
riscul de credit și al contrapartidei, riscul rezidual, riscul de concentrare, riscul de securitizare, riscul de piață, riscul de rată a dobânzii din activități în afara portofoliului de tranzacționare, riscul operațional, riscul de lichiditate și riscul efectului de levier excesiv.
Pe de alta parte, consumatorii persoane fizice fac parte din sfera larga a publicului, definit tot in O.U.G. nr 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului:
articolul 6 alineatul 5) Prin noțiunea de public se înțelege orice persoană fizică, persoană juridică sau entitate fără personalitate juridică ce nu are cunoștințele și experiența necesare pentru evaluarea riscului de nerambursare a plasamentelor efectuate.
Drept pentru care, institutiile financiare, raportat la natura lor, capitalul uman logistic si financiar, uneori la nivelul unor multinationale de anvergura, sunt obligate sa-si asume rolul unor entitati care trebuie sa educe financiar imprumutatii, nu sa-i trateze ca pe niste obiecte.
Cazul de mai jos reprezinta calea de urmat pentru toti debitorii executati silit abuziv de banci si / sau recuperatorii de creante
Trebuie sa atacati clauza privind scadenta anticipata a creditului, alaturi de celelalte clauze abuzive, existenta in mod constant in toate contractele de credit.
De exemplu, in ce priveste campioana clauzelor abuzive – BCR SA, clauza se regaseste in majoritatea cazurilor la art. 7.4 lit. g din Conditiile speciale la contractul de credit.
ATENTIE! Bancile & IFN-urile declara scadenta anticipata a creditului pentru a scapa de debitori, astfel sa-si actualizeze posibilitatea acordarii de imprumuturi altor persoane. De exemplu, BCR SA a cesionat peste 90% din credite in mob abuziv si nelegal.
Privind calitatea procesual pasiva exclusiva a intimatei (firmele de recuperare a crentelor bancare ce cumpara cu 3% creditele) in ce priveste anularea clauzelor abuzive, amintim dispozitia art. 1582 din Codul Civil potrivit careia debitorul poate să opună cesionarului toate mijloacele de apărare pe care le-ar fi putut invoca împotriva cedentului.
Va recomandam si urmatoarele articole:
- https://velicu.eu/executari-silite-recuperatori-creante-clauze-abuzive-banci/
- https://velicu.eu/juridice/executare-silita-ilegala-kruk/
Ulterior cesiunii, recuperatorii de creante demareaza executarea silita a debitorilor, in mod abuziv, intrucat scadenta anticipata a creditului e ilegala.
Oferim exemplul tip scoala, mai jos regasit, in care clientul nostru a fost executat silit in sensul ca i s-au luat din cont & salariu toti banii printr-o Poprire Cont Ilegala.
Ulterior sesizarii noastre, am anulat clauzele abuzive si intreaga executare silita. Acum, clientul trebuie sa primeasca toti banii luati prin poprirea salariului.
Aveti dreptul de a va judeca doar cu firma ce a preluat creditul
Norma din legislatia financiara reia teza din dreptul comun – 70 din OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori – in cazurile în care contractul de credit însuşi ori numai creanţele rezultate dintr-un contract de credit se cesionează, consumatorul are dreptul să invoce împotriva cesionarului, orice mijloc de apărare la care putea recurge împotriva cedentului iniţial, inclusiv dreptul la despăgubire.
http://portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000643981&id_inst=301
10.02.2021: Respinge exceptia lipsei calitătii procesuale pasive a pârâtei EOS KSI ROMANIA S.A., ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul RUMEGA ANDREI în contradictoriu cu pârâtele BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A. si EOS KSI ROMÂNIA SRL. Constată caracterul abuziv si nulitatea absolută a clauzelor prevăzute de art. 9 lit. f privind comisionul de urmărire riscuri, de art. 5 privind dobânda variabilă si de art. 7.4 lit. g si h privind declararea scadentei anticipate. Obligă pârâtele la restituirea către reclamant a sumelor încasate în temeiul clauzelor prevăzute de art. 9 lit. f privind comisionul de urmărire riscuri si de art. 5 privind dobânda variabilă, la care se adaugă dobândă legală penalizatoare calculată de la data încasării acestor sume şi până la data plăţii efective a acestora.
Bancile & IFN-urile insereaza clauze abuzive in mod constant, modelul occidental fiind tiparul activitatii acestor entitati in Romania.
Scadenta anticipata a creditului e abuziva, insa asta e sansa dvs de a primi toti banii inapoi, luati ilegal din contul dvs.
De ce scadenta anticipata a creditului e abuziva.
Clauza referitoare la declararea scadentei anticipate a creditului are un vadit caracter abuziv, indeplinind conditiile cumulative impuse de Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate cu consumatorii, si anume:
- Nu a fost negociata cu consumatorul;
- Este contrara exigentelor impuse de buna-credinta;
- Creeaza un dezechilibru vadit intre drepturile si obligatiile partilor;
- Clauza nu face parte din notiunea de “obiect principal al contractului;
- Clauza nu este formulate intr-un limbaj clar si inteligibil.
In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate. Ajutandu-te si pe tine, continuand lupta cu abuzul, spre o Romanie mai sigura .
Avocat Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii
- Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.
Buna seara mai am și un ce-are care îmi oprește prea mulți bani din salariu dacă puteți sa ma Rezolvați și cu situația asta va rog din suflet