InvestCapital ltd investeste in executari silite ilegale, prin Kruk

investcapital ltd

InvestCapital LTD (o firma infiintata drept SRL in Statul Malta) continua sa incalce o duzina de legi in Romania, inclusiv si mai ales prin executarile silite, demarate / continuate abuziv si nelegal.

Pentru cine nu stie, INVESTCAPITAL LTD cumpara contractele de credit (mai nou si contractele de prestari servicii telefonie, cablu etc.), pe preturi derizorii, intre 2 % si 9 % din valoarea nominala, de la toate institutiile financiare imprumutatoare din Romania si ulterior actioneaza abuziv.

ATENTIE! Incepand cu ianuarie 2024, INVESTCAPITAL LTD a declarat la Registrul Comertului din Malta ca se prezinta drept un “ vehicul de investitii “ – “ Securitisation vehicle , nu doar o societate in raspundere limitata.

investcapital ltd

Vom vedea mai jos ce efecte are acest fapt asupra sutelor de mii de executari silite demarate ?

Cine sunt eu si de ce contest activitatea firmei InvestCapital Ltd

Imi doresc ca Romania sa devina o tara sigura, fara teama de abuzuri, fara acele executari civile ilegale demarate de firme obscure precum InvestCapital LTD, ce folosesc abuziv forta coercitiva a Statului.

Sunt avocat specializat in tot ce inseamna executarea silita ilegala, prin poprire, executare silita imobiliara, Suspendarea executarii, Reechilibrarea contractului de credit & Dare in plata s.a. astfel de proceduri ce implica sau poate implica forta coercitiva a Statului.

Articolele mele, expuse aici, sunt folosite, atat de avocati, cat si de justitiabili, pentru anularea executarilor si a datoriilor, sau pentru simpla si completa informare.

Prefer sa exercit diligentele profesionale in vederea anularii executarilor silite la un nivel de excelenta, acolo unde nici cu gandul nu ajung altii.

De aceea, prefer sa destructurez de fiecare data firma InvestCapital LTD in procesele castigate cu maiestrie, in favoarea clientilor executati / hartuiti de aceasta firma.

INVESTCAPITAL LTD s-a declarat oficial un “ vehicul de investitii “ – “ Securitisation vehicle ”

Ce efecte are acest fapt asupra sutelor de mii de executari silite demarate ?

In primul rand, InvestCapital ltd si-a piedut capacitatea de functionare, intrucat nu a parcurs formalitatile din Romania, ulterior schimbarii statutului juridic in Malta din ian 2024.

investcapital ltd

Aceasta noua forma juridica – Vehicul de Investitii – inseamna altceva decat este in prezent in Romania.

Conform Legii in Malta, InvestCapital LTD poate acorda inclusiv imprumuturi, in acest sens a se vedea Legea malteza – chapter 484 SECURITISATION ACT part II.:

“When a securitisation vehicle is established under this Act: (a) the  objects  and  purposes  of  such  vehicle  shall  belimited to such matters which are necessary to carryout  all  or  any  transactions  intended  or  required  toimplement or participate in a securitisation transactionand all related and ancillary acts including, withoutlimitation, the acquisition, management and collectionof credits and other receivables or other securitisationassets, the assumption of risks, the granting of securedloans,  the  issue  of  financial  instruments  or  theborrowing of funds to finance the acquisition of assetsor  assumption  of  risks,  the  engagement  of  serviceproviders to administer or support its activities and theentering into derivative instruments; and (b) its constitutive document shall state expressly that it isa vehicle established subject to the provisions of this Act.”

Scurt istoric al firmei de investitii infiintate in Malta

Invest Capital ltd

INVESTCAPITAL LTD a fost infiintata in statul Malta, in anul 2013, drept o societate in raspundere limitata, conform actului constitutiv.

InvestCapital LTD a fost infiintata ca o simpla societate in raspundere limitata – precum SRL-ul romanesc – in anul 2013, in Statul Malta, stat membru al Uniunii Europene.

Ulterior, aceasta entitate a fost folosita de grupul de firme KRUK (infiintat in Polonia), in ce priveste executarea silita ilegala si abuziva a creantelor izvorate din Contractele de credit, avand ca scop initial recuperarea creantelor cumparate cu preturi modice (2 % – 9 % din valoarea nominala).

Pe parcursul timpului, aceasta firma a fost folosita special pentru Romania drept un paravan pentru firma KRUK din Polonia, pentru a ocoli sistemul de impozitare din Polonia si din Romania, in urma investitiei in creante bancare si creantele izvorate din contractele de telefonie mobila, furnizare internet s.a.

Practicile INVESTCAPITAL LTD sunt inselatoare si abuzive, dovada sunt sutele de procese castigate de mine pentru clienti, din care doar o mica parte sunt publicate pe acest blog.

https://velicu.eu/executare-silita-ilegala-kruk-romania/

Mai nou, din Ianuarie 2024, InvestCapital LTD actioneaza nelegal, intrucat se declara vehicul de investitii, adica o entitate ce trebuie sa parcurga o serie de obligatii, inca neindeplinite in Romania.

Am fi onorati sa putem demara procedurile judiciare de anulare a datoriei si a executarii silite si in cazul tau!

Noua forma juridica a firmei de recuperare a creantelor bancare afecteaza legalitatea tuturor executarilor silite

INVESTCAPITAL LTD si-a schimbat integral actul constitutiv, in Ianuarie 2024, declarand, oficial si lipsit de orice dubiu, ca se prezinta ca un vehicul de investitii = firma de investitii (in special in creante bancare).

O firma tip Vehicul de investitii este pe larg definita in urmatoarele acte normative la nivel European:

Directiva 2014/65/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 mai 2014 privind piețele instrumentelor financiare și de modificare a Directivei 2002/92/CE și a Directivei 2011/61/UE;

– Regulamentul delegat (UE) 2017/565 al Comisiei din 25 aprilie 2016 de completare a Directivei 2014/65/UE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește cerințele organizatorice și condițiile de funcționare aplicabile firmelor de investiții și termenii definiți în sensul directivei menționate.

Atat in legislatia din Malta cat si in legislatia din Romania, INVESTCAPITAL LTD are acelasi statut, insa actioneaza ilegal si abuziv in prezent.

Sa vedem cum defineste legislatia nationala aceasta firma INVESTCAPITAL LTD, ce s-a declarat oficial drept vehicul de investitii?

Conform art. 2 al. 1) pct. 10. Din Legea nr 24/20017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață Republicata in anul 2021: firmă de investiții – orice persoană juridică astfel cum este definită la art. 3 alin. (1) pct. 26 din Legea nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare, cu modificările și completările ulterioare.

Cea din urma Lege este actul normativ cadru pentru firmele de investitii infiintate in alte State (inclusiv pentru INVESTCAPITAL LTD infiintata in Statul Malta) si a transpus urmatoarele actele normative de la nivelul Uniunii Europene.

InvestCapital ltd si-a pierdut capacitatea de a functiona in Romania dat fiind schimbarea din Malta

Legea nr 126/2018 se aplică societăților de servicii de investiții financiare, denumite în continuare S.S.I.F., operatorilor de piață, depozitarilor centrali, contrapărților centrale, firmelor de investiții din alte state membre care operează pe teritoriul României în temeiul libertății de a presta servicii sau prin înființarea unei sucursale, precum și societăților din țări terțe care furnizează servicii de investiții sau desfășoară activități de investiții în România prin înființarea unei sucursale.

Prin urmare, Autoritatea de Supraveghere Financiară, denumită în continuare A.S.F., este autoritatea competentă care aplică prevederile prezentei legi si care supravegheaza INVESTCAPITAL LTD.

Pe de alta parte, INVESTCAPITAL nu a expediat nicio notificare catre ASF

art. 3 alin. (1) pct. 26 din Legea nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare defineste INVESTCAPITAL LTD astfel: firmă de investiții – orice persoană juridică a cărei ocupație sau activitate obișnuită constă în furnizarea unuia sau mai multor servicii de investiții în beneficiul unor terțe părți și/sau în desfășurarea uneia sau mai multor activități de investiții cu titlu profesional.

De ce InvestCapital actioneaza ilegal in Romania, ulterior schimbarilor sale din Malta

INVESTCAPITAL LTD desfasoara in Romania o activitate complexa, detinand peste 100.000 de afaceri in Romania.

Fiecare afacere inseamna achizitia unui drept de creanta de la o institutie bancara ori nebancara (I.F.N.), pe un pret ce echivaleaza cu 2% – 9% din valoarea nominala a creantei.

Insa, INVESTCAPITAL LTD a preluat si efectul clauzelor abuzive din contractele de credit, astfel cat timp dreptul de creanta se bazeaza pe acele clauze abuzive, activitatea firmei de investitii se desfasoara in aceiasi parametrii „abuzivi”.

https://velicu.eu/executari-silite-clauzele-abuzive-din-contractele-bancare/

INVESTCAPITAL LTD a esuat in a respecta legislatia din Romania

Romania reprezinta stat membru gazdă, adica statul membru al Uniunii Europene, altul decât statul membru de origine, în care firma de investiții ar trebui sa dețina o sucursală . (a se vedea art. 3 pct. 76 din Legea nr 126 / 2018)

INVESTCAPITAL LTD nu are o sucursala in Romania, adica un loc de desfășurare a activității, altul decât sediul principal, care face parte dintr-o firmă de investiții, care nu are personalitate juridică și care desfășoară activități de investiții și care poate, de asemenea, furniza servicii auxiliare pentru care firma de investiții a obținut o autorizație. (a se vedea art. 3 pct. 78 din Legea nr 126 / 2018).

Conform art. 63 al. 3 din Legea nr 126 / 2018, o firmă de investiții din alt stat membru care desfășoară activități de tranzacționare algoritmică în calitate de membru sau participant la un loc de tranzacționare din România are obligația de a notifica acest fapt A.S.F.

Art. 109 din Legea nr 129/2018 impune ca INVESTCAPITAL LTD sa respecte o procedura de autorizare in Romania: „ Firmele de investiții și instituțiile de credit prevăzute la alin. (1) se înscriu în Registrul A.S.F., ulterior transmiterii către A.S.F. a unei notificări însoțite de informații similare celor prevăzute la art. 110 alin. (3)-(5) de către autoritatea competentă din statul membru de origine al firmei de investiții sau al instituției de credit.”

INVESTCAPITAL LTD nu se afla in niciunul din Registrele ASF

https://asfromania.ro/app.php/ro/a/1544/registre-entit%C4%83%C8%9Bi-autorizate

Astfel toate executarile silite, ce implica forta coercitiva a Statului Roman, sunt lovite de nulitate absoluta, din cauza lipsei de capacitate functionala a cestei entitati – INVESTCAPITAL LTD.

https://velicu.eu/prosperocapital-executa-ilegal-somatie-executare-silita/

Actul constitutiv al firmei INVESTCAPITAL LTD nu aminteste de nicio sucursala sau agent delegat stabilit in Romania

Art. 109 din Legea nr 126 stabileste clar ca doar „Ulterior îndeplinirii procedurii de notificare, firmele de investiții și instituțiile de credit prevăzute la alin. (1) și la art. 113 alin. (1) își pot promova serviciile prin toate mijloacele de comunicare disponibile în România, cu respectarea regulilor de publicitate stabilite de A.S.F., inclusiv își pot efectua publicitate prin intermediul unor site-uri web aflate în proprietatea unei alte persoane și care permit redirecționarea potențialului client către site-ul propriu.”

In prezent, firma KRUK plateste publicitate canalelor media din Romania, si actioneaza in mod ilegal.

Art. 116 din Legea nr 126 impune ca Sucursala unei firme de investiții sau a unei instituții de credit dintr-un stat membru trebuie să respecte obligațiile prevăzute la art. 60, 81-89 și 91-96 din prezenta lege și la art. 14-26 din Regulamentul (UE) nr. 600/2014, precum și măsurile adoptate în conformitate cu aceste dispoziții de către A.S.F.

A.S.F. se asigură că sucursala respectivă își îndeplinește aceste obligații.

A.S.F. este abilitată să examineze măsurile instituite de sucursală și să solicite modificarea lor, dacă o asemenea modificare este strict necesară pentru a permite A.S.F. să verifice respectarea de către sucursala din România a unei firme de investiții sau a unei instituții de credit dintr-un stat membru a obligațiilor prevăzute la alin. (1) în ceea ce privește serviciile furnizate și/sau activitățile desfășurate pe teritoriul României.

Daca va exista o asemenea sucursala, noi vom cere aplicarea art. 117 al. 1) din Legea nr 126/2018, „ În cazul în care o firmă de investiții autorizată într-un alt stat membru și-a înființat o sucursală pe teritoriul României, ulterior notificării către A.S.F., autoritatea competentă a statului membru de origine a acestei firme de investiții poate proceda, în exercitarea responsabilităților sale, la verificări la fața locului la această sucursală.”

Verificarile mele au vizat atat Registrul Comertului din Malta cat si O.N.R.C., intrucat Oficiul Național al Registrului Comerțului este institutia unde sucursala de pe teritoriul României a unei firme de investiții va fi inmatriculata.

Ce trebuie sa criticati prin contestatia la executare, pentru a opri executarea demarata de KRUK

Recomand tuturor celor executati silit sa fie vigilenti, intrucat toate aceste aspecte prezentate mai sus le ofera posibilitatea de a anula eventuala executare silita demarata de InvestCapital, prin Kruk.

Sa invoce, prin contestatia la executare ,prevederile aplicabile firmei InvestCapital ltd, ulterior modificarilor din Ianuarie 2024, adica lipsa autorizatiei de activitate a firmei (1^2) O societate de servicii de investiții financiare este o firmă de investiții, persoană juridică română, în sensul prevăzut la art. 4 alin. (1) pct. (2) din Regulamentul (UE) nr. 575/2013.

“întreprindere de investiții” înseamnă orice persoană juridică a cărei ocupație sau activitate obișnuită constă în furnizarea unuia sau mai multor servicii de investiții terților și în exercitarea uneia sau mai multor activități de investiții cu titlu profesional.

Firma InvestCapital ltd a intrat in aria noii institutii a „firmelor de investiții”, intrucat s-a declarat vehicul de investitie prin insuri actul constitutiv inregistrat la Registrul Comertului din Statul Malta in Ianuarie 2024.

Este necesara autorizarea desfasurarii unei asemenea activitati la nivelul Romaniei.

Directiva 2014/65/UE impune prin art. 5 – Cerința de autorizare alin 1) ca fiecare stat membru impune ca furnizarea de servicii de investiții și/sau exercitarea activităților de investiții ca ocupație sau activitate obișnuită cu titlu profesional să facă obiectul unei autorizări prealabile în conformitate cu prezentul capitol.

Raportat la interesul public pe care o prezinta activitatea de creditare, orice modificare in privinta drepturilor consumatorului sunt obligatorii atat pentru contractele de credit ce vor fi incheiate dar si pentru cele in vigoare, atat pentru executarile silite incepute anterior intrarii in vigoare cat si pentru cele viitoare.

Reamintim ca domeniul protectiei consumatorilor constituie, in conformitatea cu jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene motiv imperativ de interes general.

Normele Uniunii Europene sunt de imediata aplicare, indiferent de data cesiunii creantei.

Activitatea efectuata de execuror ulterior datei Ianuarie 2024 este ilegala, acest moment fiind in fapt un act de dispozitie esential pentru investitia: solicitarea sumei ce reprezinta profitul intimatei creditoare.

Conform art. 207 Cod.civil, intitulat desfășurarea activităților autorizate, in cazul activităților care trebuie autorizate de organele competente, dreptul de a desfășura asemenea activități se naște numai din momentul obținerii autorizației respective, dacă prin lege nu se prevede altfel.

Sanctiunea actelor de executare silita este prevazuta la alin. 2) din cadrul art. 207 Cod Civil : Actele și operațiunile săvârșite fără autorizațiile prevăzute de lege sunt lovite de nulitate absolută, iar persoanele care le-au făcut răspund nelimitat și solidar pentru toate prejudiciile cauzate, independent de aplicarea altor sancțiuni prevăzute de lege.

Ce ai de facut in cazul in care esti hartuit de Invest Capital LTD?

Raspunsul la intrebarea de mai sus vizeaza diversele ipoteze, noi stim 4 patru tipuri de situatii posibile.

  • Daca ai primit o citatie de la Judecatorie, pe o procedura judiciara precum Cererea de valoare redusa, trebuie sa te aperi.

Ai dreptul de a invoca implinirea prescriptiei extinctive a dreptului de creanta si alte motive de aparare.

Pentru a obtine respingerea actiunii introduse de Investcapital lTD, sta trebuie sa formulati intampinare in scris, cat timp nu sunteti de acord sa le achitati debitul.

Uite si un model de intampinare in acest articol.

https://velicu.eu/clauze-abuzive-la-rcs-rds-vodafone-orange-telekom/
  • Daca esti executat silit de InvestCapital LTD si afli pentru prima data de existenta unei pretinse datorii la aceasta firma, poti anula executarea si, implicit, si datoria.

Noi suntem specializati in executarea silita, asa ca poti gasi un model contestatie la executare si motive posibile, nu mentiunea ca iti recomand sa nu demarezi singur procedurile.

https://velicu.eu/model-contestatia-la-executare-2019-avocat/

ATENTIE! Executarea silita generata de un imprumut bancar poate fi contestata oricand, in acest caz contestatia fiind imprescriptibila !

Conform art. 13 Alin. (8) LEGEA nr. 193/2000 (**republicată**) privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori, prin derogare de la art. 713 al. 2) Cod.proc.civ., instanța de executare are posibilitatea de a examina în cadrul contestației la executare, la cererea consumatorului sau din oficiu, dacă clauzele dintr-un contract încheiat între un profesionist și un consumator ce constituie titlu executoriu au caracter abuziv, o astfel de contestație la executare fiind imprescriptibilă.

  • Chiar daca esti debitor urmarit silit in cadrul unei executari mai vechi, poti stopa executarea silita.

De exemplu, imediat dupa primirea unui act de la executorul judecatoresc, se poate contesta la Judecatorie executarea, contestatie prin care sa invoci si motivele mai sus prezentate.

Alta varianta ar fi sa ceri dosarul de executare, si apoi sa – l trimiti spre analiza unui avocat specializat sau chiar sa ceri unui avocat sa se ocupe de aceasta procedura simpla si rapida, ce dureaza maxim 5 cinci zile.

Noi analizam zilnic, cel putin trei dosare de executare, in care creditor urmaritor silit este InvestCapital LTD.

Uite modelul de cerere si procedura de obtinere a actelor:

https://velicu.eu/anularea-executarii-silite-abuzive-actele-din-dosarul-de-executare/

  • Daca cunosti ca firma aceasta InvestCapital LTD pretinde un drept de creanta de la tine, mai ales o creanta izvorata dintr-un contract de credit si nu esti debitor urmarit silit in cadrul unei executari active

Si in acest caz, frecvent intalnit, am solutii pentru tine.

Poti obtine de la instanta o hotarare judecatoreasca de constatare a implinirii prescriptiei dreptului de a cere executarea silita, astfel sa previi o eventuala viitoare executare silita din partea InvestCapital ltd.

https://velicu.eu/dosarul-de-executare-silita-poate-fi-evitat/

Toate demersurile initiate de InvestCapital LTD, precum cereri de chemare in judecata, executari silite mobiliare sau / si imobiliare, sunt ilegal demarate

Va oferim cateva exemple recente, in care am aparat cu succes clientii nostrii

  1. Judecătoria RÂMNICU VALCEA – Informaţii dosar (just.ro) 2023

ERGA ELENA – la Avocat Velicu Daniel

INVESTCAPITAL LTD, PRIN REPREZ.SPARL GĂNŢOI, FURCULIŢĂ ŞI ASOCIAŢII, CU SEDIUL PROCESUAL ALES LA CAB.AV.GĂNŢOI, FURCULIŢĂ ŞI ASOCIAŢII

21.02.2024 : Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare, formulată de contestatoarea ERGA ELENA, în contradictoriu cu intimata INVEST CAPITAL LTD. Anulează procesul-verbal de sechestru auto din data de 27 octombrie 2023, emis în dosarul de executare nr. 999/2015 al B.E.J. „Copaci Vasile Dorel”.

2. Clauzele abuzive din toate contractele de credit, precum cele ale BCR, au ajuns la firma de cutie postala din Malta

https://portal.just.ro/195/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19500000000040639&id_inst=195

investcapital ltd

07.03.2024 Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamanta PERCA FELICIA MARIANA, în contradictoriu cu pârâtele BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A., şi INVESTCAPITAL Ltd, şi în consecinţă: Constată caracterul abuziv al următoarelor clauze contractuale din Contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr.2008542563/15.07.2008, încheiat între reclamantă şi pârâta Banca Comercială Română S.A., respectiv: -clauza prevăzută la pct. 5, privind dobânda curentă variabilă Clauza prevăzută la pct. 9 lit.b privind comisionul de administrare Obligă pârâtele la restituirea sumelor achitate de reclamantă în temeiul clauzelor prevăzute la pct. 5 şi 9 lit.b din contract, precum şi la plata dobânzii legale aferentă acestor sume.

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual. Ajutandu-te si pe tine, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura.

https://velicu.eu/poprirea-tertilor-legea-popririi-neconstitutionala/

InvestCapital LTD este o firma de cutie postala, caci doar atat am gasit in Malta, in cladirea de tipul Coworking, cu inchirierea spatiilor pe zile.

KRUK a reinventat notiunea de firma de apartament.

Firma asta e ca o palma pe obrazul Uniunii Europene, ce are serioase lipsuri in perspectiva corectitudinii, din cauza stabilirii sediului, exclusiv scriptic, a firmelor in Malta.

InvestCapital ltd comite abuzuri pe banda rulanta, in biroul meu vei gasi aproape o mie de dovezi (executari silite anulate), iar Uniunea Europeana o premiaza cu beneficiul 0 taxe in Romania. Bravo!

Firma asta are capital social in valoarea de 1.000.000 euro, are sediul intr-o cutie postala, nu are angajati sau / si activitate la sediul dintr-o cladire ce se inchiriaza cu ziua in sistemul Coworking.

INVESTCAPITAL LTD

Are sediul in San Ġwann, o localitate obscura de provincie, pe insula Malta, nici macar nu are in capitala statului Malta.

InvestCapital LTD (KRUK) – firma de cutie postala, dar cu venituri de cateva sute de milioane de Euro, taxfree, only in Malta, cu sustinerea Uniunii Europene.

Problema e ca acei bani sunt obtinuti in Romania din afaceri necurate.

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii opiniei profesionale personale in legatura cu notiuni si institutii juridice, ce prezinta un real interes public. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.