Clauzele abuzive CEC BANK sunt intretinute de BNR si guvernul Romaniei

clauzele abuzive CEC

Pentru a intelege cum au aparut clauzele abuzive CEC BANK, vom parcurge cu prioritate istoria acestei institutii;

CEC Bank se prezinta drept instituția financiară cu cea mai lungă tradiție. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020.

Incepand cu anul 1999, CEC BANK a cotit spre VEST.

Începând cu 1999, Casa de Economii și Consemnațiuni este membră a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – SWIFT. În acest an, CEC avea șapte milioane de clienți și gestiona circa 11.000 de miliarde lei vechi, adică aproape o treime din economiile depuse la bănci de populație.

În cursul anului 2008, în acord cu strategia de dezvoltare?, banca a demarat un amplu proces de rebranding?, care a însemnat, pe lângă lansarea noului brand – CEC Bank, și transformarea ghișeului CEC într-o unitate bancară modernă, oameni instruiți mai bine, sedii atrăgătoare și confortabile, un portofoliu nou de servicii și produse. 

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

CEC BANK e una din minciunile nationale ! Clauzele abuzive CEC BANK intra in conflict cu “valorile” precizate pe site-ul institutiei,:

  • Valorile Fundamentale: încredere, onestitate, stabilitate ?
  • Valori Funcționale: siguranță, accesibilitate, simplitate ?
  • Valori de Reprezentare: tradiție, simbol național ?

CLAUZELE ABUZIVE CEC BANK SUNT ANULABILE DOAR IN JUSTITIE

Mii de clienti persoane fizice au fost inselati de noua forma a bancii, clauzele abuzive CEC BANK fiind parte importanta a activitatii sale.

Vom vedea 2 doua solutii recente obtinute de noi impotriva noii banci, ce a promovat extrem de agresiv clauzele abuzive CEC BANK

Judecatoria BUZAU

Reclamant LUNGU VASILE – la Avocat VELICU DANIEL

Parata CEC BANK si SECAPITAL SARL – la KRUK ROMÂNIA SRL

http://portal.just.ro/200/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=20000000000271010&id_inst=200

15 martie 2021:  Admite în parte cererea. Constată nulitatea absolută a clauzei inserate la art. 7 litera a) din contractul de credit cont 2061.150202 nr. 38430/22.11.2006, modificat prin actul adiţional nr.2061.150202.38430/A din 21.06.2010, reprezentând clauzele abuzive CEC BANK, comision de gestiune, In consecinţă obligă pârâta să restituie reclamantului sumele percepute cu acest titlu, actualizate cu indicele de inflaţie. Constată nulitatea absolută a clauzei inserate la art. 7 litera b), reprezentând comision de risc în valoare de 1.795,36 lei şi în consecinţă obligă pârâta să restituie reclamantului sumele percepute cu acest titlu actualizate cu indicele de inflaţie. Constată caracterul abuziv al clauzei de la art. 8 alin. 3 şi 4, cu privire la dreptul băncii de modifica nivelul ratei anuale a dobânzii variabile, inclusiv în funcţie de orice modificare intervenită în legislaţie şi/sau în condiţiile pieţei financiare/monetare. Obligă pârâta să restituie reclamanţilor sumele de bani încasate cu titlu de dobândă majorată peste 11% pe an pentru perioada 22.11.2006-21.06.2010, sume care se actualizează cu indicele de inflaţie. Obligă pârâta să plătească reclamantului dobânda legală asupra sumelor care urmează a fi restituite, calculată de la data perceperii fiecărei sume până la data restituirii efective.

clauzele abuzive cec bank

Una din solutiile dragi nou, a fost obtinuta la Judecatoria REGHIN

In anul de gratie 2008 – imediat dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, clauzele abuzive CEC BANK au inceput a fi promovate si impuse agresiv

Reclamanta GROZAVU GEORGIANA – la AVOCAT VELICU DANIEL

Parate INVESTCAPITAL LTD si CEC BANK

http://portal.just.ro/289/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28900000000058361&id_inst=289

14.12.2020: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta GROZAVU GEORGIANA, în contradictoriu cu pârâtele CEC BANK S.A., şi INVESTCAPITAL LTD, cu sediul procesual ales la punctul de lucru Kruk Romania S.R.L. . Constată clauzele abuzive CEC BANK in Contractul de credit nr. RQ08102 075280643/CL0041 0081004240 din data de 03.10.2008: – art. 7 şi art. 9 alin. (1) teza a II-a , art. 9 lit. e), art. 9 lit. f) şi lit. g) (care stabilesc obliga?ia de plată a comisioanelor de gestiune); – art. 9 lit. h). Obligă pârâtele să înlăture din Contractul de credit nr. RQ08102 075280643/CL004100 81004240 din data de 03.10.2008 clauzele constatate ca fiind abuzive. Obligă pârâta CEC BANK S.A. să restituie reclamantei sumele de bani cu titlu de comision de analiză a documentaţiei, comision de gestiune, comision de risc, percepute în temeiul clauzelor constatate ca fiind abuzive. Obligă pârâta CEC BANK S.A. să restituie reclamantei sumele de bani cu titlu de dobândă nedatorată, percepute în temeiul clauzelor constatate ca fiind abuzive, începând cu data majorării dobânzii şi până la data cesiunii de creanţă, dacă este cazul. Obligă pârâta INVESTCAPITAL LTD să restituie reclamantei sumele de bani cu titlu de dobândă nedatorată, percepute în temeiul clauzelor constatate ca fiind abuzive, începând cu data cesiunii de creanţă, dacă este cazul.

clauzele abuzive cec bank
clauzele abuzive cec bank

CEC BANK – Monstrul national ce sufla minciuni, in loc de plus valoare

Dupa cum observati, acest monstru a cooptat “moda” occidentala, inducand in eroare clientii cu clauzele abuzive CEC BANK, ulterior vanzand creantele celrebrelor firme de recuperare a creantelor bancare, aflate in ilegalitate.

Clauzele abuzive CEC BANK imbogatesc firmele offshore precum INVESTCAPITAL LTD, SECAPITAL SARL , PROSPEROCAPITAL SARL s.a.

Iti recomandam si urmatoarele articole:

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate. Ajutandu-te si pe tine, vom excela in ce facem, pastrand primul loc in topul profesionistilor din Drept.

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.