Proces castigat cu CNCI pentru Despagubiri numerar – Constructie demolata

Daca Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor refuza sa emita Decizie privind despagubiri in numerar, accesul la justitie este garantat, solutia fiind un proces cu CNCI

Va putem obtine o Hotarare judecatoreasca de obligare a Comisiei la emiterea unei Decizii de validare a unor despagubiri, printr-un proces cu CNCI

proces cu CNCI

 

Va stam la dispozitie cu informatii privind succesul inregistrat zilele trecute la Curtea de Apel Bucuresti, intr-un proces cu CNCI

Motivul existentei acestui proces cu CNCI l-a constituit refuzul institutiei de a emite Decizie cu despagubiri si asupra cladirii demolate, pentru a se construi Palatul Parlamentului.

Clienta noastra a castigat acest Proces cu CNCI, astfel ca institutia va emite o decizie de despagubiri in numerar privitor si la valoarea construtiei demolata in anii 80 de regimul comunist.

Castigam in mod constant procese cu ANRP ori CNCI.

Compensarea prin puncte – unul din scopurile urmarite de persoanele indreptatite

Asa cum am amintit la acest, ARTICOL, Compensarea prin puncte e o alternativa la restituirea in natura a imobilelor nationalizate sau confiscate abuziv.

Conform prev. art. 1 din Legea 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, modificata in decembrie 2017, daca titularul a cedat drepturile care i se cuvin potrivit legilor de restituire a proprietății, singura măsură reparatorie care se acordă este compensarea prin puncte.

 

Titlurile de plata vor fi emise in 2018, cu respectarea unor termene.

Atat Legea 165/2013 cat si Legea 164/2014 obliga CNCI si ANRP la emiterea deciziilor de validare a despagubirilor. Persoanele indreptatite pot sesiza Tribunalul, fara a fi necesara vreo taxa de timbru. Recomandam persoanelor interesate sa apeleze la avocatii specializati in dosare ANRP .

 

Un proces cu CNCI ori / si cu ANRP poate fi singura cale spre obtinerea despagubirilor.

 

Recomandam si acest articol https://velicu.eu/juridice/anrp-despagubiri-titlu-plata-partaj/


Cabinet de Avocatura Daniel Velicu       avocat@velicu.eu       0729108050