OTP FACTORING si Praduiala Romaniei | Solutia: Inghetarea cursului CHF

OTP FACTORING SRL evacuata din buzunarul clientului desi cerea 87.265,39 CHF (369.000 ron), adica dublul sumei reale

otp factoring

Prin prisma activitatii in care am ajutat de atatea ori pe cel executat de OTP FACTORING srl, am constatat o intentie frauduloasa in mainile acestor firme intitulate Recuperatorii de Creante; totodata am constatat ca solutia universala o reprezinta Inghetarea cursului francilor elvetieni.

OTP FACTORING srl a fost infiintata in Romania cu capital unguresc, avand un rol activ in jaful national comis impotriva romanilor, prin intermediul schemei elvetiene cu francii.

OTP Factoring srl a fost creată in 2009, chipurile, pentru a fi de ajutor și a sprijini în rezolvarea problemelor financiare.

Are ca obiect de activitate administrarea portofoliilor de creanțe achiziționate de la diverse instituții financiar bancare și IFN-uri.

Insa, atunci cand firmele precum OTP Factoring srl achizitioneaza creante bancare sau contracte de credit desfasoara alt tip de activitate decat cea descrisa.

Firmele devin mutanti, schimbandu-si activitatea intr-una ilicita.

 

De ce trebuie sa contestati cesiunea contractelor de credit catre firmele ce recupereaza creante bancare

La data de 14.12.2018, ANPC a sancționat OTP BANK cu amenda in valoare de 160.000 lei, pentru incalcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007.

Deasemenea, precum si pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2), astfel a fost aplicata si masura complementara.

Otp Bank si complicii sai, printre care si OTP Factoring srl au fost obligat la “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat, reprezentând dobânzi, dobânzi penalizaloare, comisioane si penalități calculate şi reţinute în perioada 12.06.2006-23.11.2015”.

Afla ca OTP Bank a fost amendata pentru ca a cesionat ilegal credite catre diverse firme off-shore detinute de banca-mama din Ungaria.

Firmele nu aveau licenta de functionare ca banca.

Profitul acestor Recuperatori de creante e imens, de accea risca totul.

De exemplu, suma urmarita de creditor in speta in care am salvat clientul era de 87.265,39 CHF (36.907.455,97 ron), adica aproape 4 Miliarde lei vechi.

In consecinta, respectivele firme off-shore nu aveau dreptul sa perceapa dobanzi pentru creditele cesionate de OTP Bank.

Creditele au fost cesionate in jur de 10.000 de credite in valoare de peste 700 milioane CHF si peste 20 milioane euro catre firme precum OTP Financing Solutions din Olanda si OTP Bank Nyrt din Ungaria precum si catre OTP Factoring zrt si OTP Factoring srl.

 

In speta de fata, OTP FACTORING a fost evacuata din buzunarul clientului, chiar daca nu a fost aplicata solutia de Inghetare curs CHF

INGHETAREA CURSULUI FRANCILOR ELVETIENI

Ca avocati specializati, Anulam Executari Silite Ilegale cu viteza gandului, indiferent daca sunt demarate de OTP Factoring sau alta firma.

Ne Gandim la situatia hilara in care forta coercitiva a Statului Roman este exercitata impotriva propriilor cetateni la un asemenea nivel.

Judecatorul de la Judecatoria Sector 1, cea mai aglomerata instanta din Romania, oripilat de cele criticate de noi, a admis contestatia in 30 treizeci de zile, record absolut.

Instanta a dispus Anularea executarii silite din dosarul de executare nr. 90/S/2019, aflat la BEJ Asociati Miu si Partenerii precum si anularea incheierii de incuviintare a executarii silite emisa de Judecatoria Sector 1 la 06 mai 2019, in ce priveste debitul pretins de 87.265,39 CHF (36.907.455,97 ron), adica aproape 4 Miliarde lei vechi.

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000789179&id_inst=299

Admite în parte contestaţia la executare. Dispune anularea actelor de executare din cadrul dosarului de executare nr. 90/S/2019 al BEJA MIU SI PARTENERII. Dispune anularea încheierii de incuviinţare a executării silite pronuntate de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti la data de 06.05.2019, in dosarul nr. 12698/299/2019.

otp factoring

Solutia generala, valabila pentru toate contractele cesionate catre OTP Factoring sau ramase la banca, o reprezinta Inghetare curs CHF franci elvetieni

Curtea de Justitie a Uniunii Europene consideră că instituțiile financiare sunt obligate să furnizeze împrumutaților informații suficiente pentru a le permite să adopte decizii prudente și în deplină cunoștință de cauză.

Aceasta implică faptul ca o clauză referitoare la riscul de schimb valutar trebuie să fie înțeleasă de consumator atât pe plan formal și gramatical, cât și în ceea ce privește efectele concrete ale acesteia.

Rezultă că un consumator mediu, normal informat, suficient de atent și de avizat trebuie să poată nu numai să cunoască posibilitatea deprecierii monedei naționale față de moneda străină în care a fost exprimat împrumutul, ci și să evalueze consecințele economice potențial semnificative ale unei astfel de clauze asupra obligațiilor sale financiare.

Astfel, daca Contestatia la Executare Silita nu produce efecte, Inghetarea cursului francilor elvetieni este solutia.


SIn concluzie ai cel putin 51 de motive sa apelezi la un Avocat specializat in Executari Silite.

Puteti afla info cu privire la alte doua succesuri, de data aceasta impotriva firmelor INVESTCAPITAL ltd, respectiv PROSPEROCAPITAL sarl.


Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii     0729108050    avocat@velicu.eu

  • Informatii utile
5

Summary

S

e

Sending
User Review
0 (0 votes)