Model cerere stergere Biroul de credite | Cum sterg datele din Birou

model cerere stergere biroul de credite

Inainte de a folosi un model cerere stergere biroul de credite, informarea e utila caci Radierea poate fi complicata, mai ales ca vrei sa afli ” cum sterg datele din Birou “.

Biroul de Credit a fost Înfiinţat in 2003 ca o societate pe acţiuni ce are ca acţionari 20 de bănci

Obiectul de activitate al Biroului de Credit se referă la

– Colectare/prelucrare date privind portofoliul de clienţi

– persoane fizice ai participanţilor

– Informaţii/analize oferite participanţilor în scopul.

– Evaluarii capacitatii de rambursare, determinarii gradului de indatorare

– Identificării şi cuantificării riscului de credit

– Stabilirea criteriilor uniforme de apreciere a clientelei (scoring)

– Consultanţă financiar-bancară.

Pentru a intelege un model cerere stergere biroul de credite, prioritate are cunoasterea entitatii Biroul de Credit si a entitatii ce v-a inscris datele negative.

In fapt, Biroul de Credit este o entitate privata ce proceseaza sute de mii de date personale, cea mai mare parte in mod ilegal si abuziv.

ATENTIE! Recuperatorii de creante sau Firmele ce recupereaza creante bancare nu va pot introduce date in Biroul de Credit. Astfel, poti ignora rolul acestor entitati sau existenta une pretinse datorii catre acestia.

De ce ar trebui sa folosesti model cerere stergere Biroul de Credite?

La inscrierea datelor personale in Biroul de Credit, entitatea trebuie sa respecte o procedura complexa:

Decizia ANSPSCP nr 105/2017 cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidență de tipul birourilor de credit impune procedura legala de urmat in cazul inscrierii dateor negative in Biroul de Credit.

  • Entitatea Banca sau IFN trebuie sa iti ceara si obtina acordul prealabil scris privind prelucrarea datelor tale.
  • Entitatea Banca sau IFN trebuie sa te notifice in scris, cu cel putin 15 zile anterior inscrierii datelor in Biroul de credit, chiar daca ti-a obtinut acordul prelucrarii datelor.
  • Entitatea Banca sau IFN trebuie sa faca dovada primirii notificarii scrise anterior inscrierii datelor negative.

Consideram ca majoritatea notarilor au fost parcurse cu incalcarea procedurii de la art. 8, citat mai jos, drept pentru care inscrierile in Biroul de Credit sunt ilegale:

Art. 8. (1) Datele cu caracter personal ale solicitanților de credit se transmit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit numai cu acordul scris al persoanei vizate, obținut de participanți la data depunerii cererii de credit.

2) Datele negative, inclusiv cele rezultate din aplicarea comisioanelor sau din majorări ale ratei dobânzilor, se transmit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit numai după înștiințarea prealabilă, realizată de către participanți în scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, a persoanei vizate cu privire la întârzierea la plată și transmiterea datelor, realizată cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de data transmiterii.

(3) Datele pozitive se transmit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit numai după înștiințarea prealabilă, în scris, a persoanei vizate, realizată de către participanți la data încheierii contractului.

(4) Datele referitoare la inadvertențe și la fraudulenți se transmit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit numai după înștiințarea prealabilă a persoanei vizate, în scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, realizată de către participanți, înainte de data transmiterii.

Iti recomandam si urmatoarele articole:

Ce pasi trebuie parcursi pentru Stergerea din Biroul de Credit

  • I. Pentru a va sterge din Biroul de Credit, primul pas este acela in care trebuie sa obtineti o situatie actualizata a datelor dvs inscrise.

Va recomandam sa va creati un cont urmand pasii din link. https://www.birouldecredit.ro/wps/portal/bcro/Home/user-enrollment/ 

Puteti urmari un tutorial pentru a parcurge procedura. https://www.youtube.com/watch?v=xA_llnd_BGA&t=413s 

Alternativa acelei platforme o reprezinta www.scorerise.com
Noi ne putem ocupa si de obtinerea extrasului din Biroul de Credit, desi e important ca dvs sa faceti acest pas. In acest ultim caz, trebuie sa stim cate institutii financiar bancare v-au inscris date negative.

II. Imediat ce cunosti in mod oficial denumirea entitatilor ce ti-au inscris date negative in Biroul de Credit, notifica-i in scris, prin Posta si email.

Atentie, recomandam sa folosesti acest model cerere stergere Biroul de credite doar in cazul in care ai obtinut extrasul unde apar entitatile ce ti-au inscris datele negative.

Datele negative presupun acele informatii ce te caracterizeaza drept un rau platnic:

  • restanta la dobanda, comision, debit principal etc.

ATENTIE Nu conteaza daca inregistrezi un debit la IFN, Banca ori recuperatori. Stergerea datelor negative se raporteaza la legalitatea procedurii de inscriere in Birou fiind indiferenta existenta unui debit.

Noi stergem pe banda rulanta datele negative , cu ajutorul acestui model cerere stergere Biroul de Credie:

1. Model cerere stergere Biroul de credite folosit pentru ca RALFI IFN sa stearga datele negative din Biroul de Credit ale clientului nostru

model cerere stergere biroul de credite

2. Model cerere stergere Biroul de credite folosit pentru ca PROVIDENT sa stearga datele negative din Biroul de Credit ale clientului nostru

model cerere stergere biroul de credite

3. Model cerere stergere Biroul de Credite folosit pentru ca FIRST BANK sa stearga datele negative ale clientului nostru

model cerere stergere biroul de credite

4. Model cerere stergere Biroul de Credite folosit pentru ca BRD sa stearga datele negative ale clientului nostru

model cerere stergere biroul de credite

5. Model cerere stergere Biroul de credite folosit pentru ca PROVIDENT sa stearga datele negative din Biroul de Credit ale clientului nostru

Model cerere stergere Biroul de credite

MODEL CERERE STERGERE BIROUL DE CREDITE | CUM STERG DATELE DIN BIROU

Catre …… (entitatea Banca ori IFN) e-mail … Sediu….

Petentul subsemnat … CNP …, telefon…  cu domiciliul in …

  • in temeiul Legii nr 102/2005 si in baza art. 17 si art. 77 din Regulamentul (UE) 2016/679, coroborat cu Decizia ANSPSCP nr 105/2007 si Legea 506/2004, cu aplicarea art. 71, art. 77, art. 1206, art. 1207, art. 1215, art. 1349, art. 1357, art. 1364, art. 1381 si art. 1385 C.civ.,

formulez prezenta

CERERE STERGERE DATE NEGATIVE BIROUL DE CREDITE

prin care va solicit, in temeiul dispozitiilor legale, stergerea datelor cu caracter personal si a oricaror date negative referitoare la situatia persoanei mele, raportate catre Biroul de Credit.     

Potrivit art.17 din Regulamentul (UE) 2016/679 alin.(1) lit.a) si lit.d)

,,Persoana vizată are dreptul de a obține din partea operatorului ștergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fără întârzieri nejustificate, iar operatorul are obligația de a șterge datele cu caracter personal fără întârzieri nejustificate.”         

 Va cer sa procedati la aceasta stergere a datelor negative in maximum 10 zile de la comunicarea prezentei, in caz contrar fiind nevoit sa sesizez judecatoria cu o actiune in acest sens.

De asemenea, va aduc la cunostinta ca admiterea acestei actiuni in justitie atrage obligarea entitatii dvs la plata cheltuielilor de judecata.

Poti descarca GRATUIT acest model cerere stergere Biroul de Credite, printr-un simplu click pe randul de mai jos:

III. Daca entitatea va raspunde negativ sau refuza sa va raspunda in termenul de 10 zile, ai dreptul de a obtine stergerea datelor negative in justitie

Daca entitatea ignora acest Model cerere stergere Biroul de Credite, situatia e in favoarea ta, caci lipsa unui raspuns echivaleaza cu recunoasterea inscrierii abuzive in Biroul de Credit.

Dupa cum poti observa, un model cerere stergere date Biroul de Credit e de folos, fiind la dispozitia ta. Daca Banca sau IFN-ul refuza stergerea datelor, poti obtine o hotarare judecatoreasca de sanctionare a acestui abuz.

http://portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000611496&id_inst=301

ATENTIE! Nu platiti niciun leu Recuperatorilor de Creante! Firmele ce recupereaza creantele bancare nu pot sa stearga datele, ci doar dvs!

Uite cum am dat foc la Biroul de Credit :

Avocat drd. Daniel Velicu – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol – cum sterg datele din Birou – face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind important de observat interesul public invocat. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.