Cum scoti masina de sub sechestru auto, daca e abuziv

sechestru auto

Daca Procesul verbal de sechestru auto este abuziv si nelegal, ai dreptul sa scoti masina de sub sechestru, prin contestatia la executare impotriva sechestrului auto.

Un succes in justitie, obtinut relativ recent de noi pentru unul din clienti, scoate la suprafata lipsa cunoasterii unor date si informatii privitoare la procesul verbal de sechestru pe vehicul, act ilegal si abuziv in cele mai multe dosare executionale, dosare necontestate insa de debitori si persoanele afectate

Tribunalul Calarasi

Apelant contestator DRAGOMIR MIHAITA ALIN – la avocat Velicu Daniel

Parata intimata EOS KSI ROMANIA SRL

http://portal.just.ro/116/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=31200000000103305&id_inst=116

28 mai 2021 : Admite apelul declarat de apelantul – contestator Dragomir Mihăiţă – Alin împotriva Încheierii pronunţate în data de 16.12.2020 de Judecătoria Călăraşi în dosarul cu nr.3460/312/2020 în contradictoriu cu intimata – intimată EOS KSI România S.R.L., pe care o anulează în tot. Rejudecând, admite excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executarea silită însăşi. Pe cale de consecinţă: Respinge contestaţia la executarea silită însăşi formulată de contestatorul Dragomir Mihăiţă – Alin în contradictoriu cu intimata EOS KSI România S.R.L. ca tardiv introdusă. Respinge excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare formulate împotriva sechestrului auto din data de 29.06.2020. Admite contestatia la executare impotriva sechestrului auto din data de 29.06.2020 de contestatorul Dragomir Mihăiţă – Alin în contradictoriu cu intimata EOS KSI România S.R.L.. Anulează actul de executare constând în procesul verbal de sechestru auto încheiat în data de 29.06.2020 în dosarul de executare silită nr.990/2013 de BEJ Mihalcea Ionel

Cu alte cuvinte, am anulat sechestrul auto si am scos masina de sub sechestru, instituit abuziv prin procesul verbal de sechstru auto, de mai jos.

sechestru auto

Sunt mii de dosare de executare in care procesul verbal de sechestru auto e ilegal

Poti circula si in afara tariii cu autovehiculul, chiar daca ai primit un proces verbal de sechestru auto.

ATENTIE! Codul de procedura civila interzice sechestrul asupra bunurilor mobile, precum masina de familie., astfel ai dreptul sa scoti masina de sub sechestru

Conform art 727 din Codul de procedura civila, intitulat Bunurile neurmăribile, Nu sunt supuse urmăririi silite vehiculele care deservesc uzului personal sau casnic

Masinile pot reprezenta bunuri de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului și familiei sale și obiectele de cult, dacă nu sunt mai multe de același fel.

Se ne imaginam, masina familiei, singura masina a familiei chiar, nu poate fi sechestrata si vanduta silit, intrucat este afectata interdictia mai sus amintita.

Astfel, daca locuiesti in afara oraselor si in mod constant, esti nevoit a te deplasa pe o raza mare, cu masina, pentru tine sau unu din membrii familiei, opereaza NULITATEA DE DREPT pentru Procesul verbal de sechestru pe vehicul.

Executorul judecatoresc nu poate infiinta sechestrul auto, astfel ai dreptul sa contesti si sa scoti masina de sub sechestru!

Masina nu este urmaribila, acel vehicul nu e supus urmaririi silite, astfel nu are ce cauta in procesul verbal de sechestru auto.

Acelasi articol – 727 Cod.proc.civ. incadreaza in Bunurile neurmăribile, si obiectele indispensabile persoanelor cu handicap și cele destinate îngrijirii bolnavilor

Astfel, legiuitorul a interzis masina sub sechestru, daca aceasta e folosita pentru a ajuta persoana bolnava sau ce suferind de un handicap, indiferent de gradul si forma sa.

Procesul verbal de sechestru auto e abuziv si nelegal daca masina e folosita in scop profesional / ocupational

Conform Art 728 din Codul de procedura, denumit Bunurile destinate exercitării ocupației sau profesiei debitorului, se prevede:

(1) Bunurile mobile care fac obiectul unei diviziuni a patrimoniului afectate exercițiului unei profesii autorizate nu pot fi urmărite decât de către creditorii ale căror creanțe s-au născut în legătură cu exercitarea profesiei respective. Dacă bunurile nu sunt afectate unui patrimoniu profesional individual, însă servesc la exercitarea ocupației sau profesiei debitorului persoană fizică, pot fi supuse urmăririi silite numai dacă nu există alte bunuri urmăribile și numai pentru obligații de întreținere sau alte creanțe privilegiate asupra mobilelor.

Lista vehiculelor neurmaribile silit continua cu masina proprietate comuna

Un alt caz, in care Procesul Verbal de sechestru pe vehicul e abuziv, cunoscut de foarte putini debitori, e prevazut indirect in acelasi cod de procedura, respectiv la art. 727 lit. f) bunurile declarate neurmăribile în cazurile și în condițiile prevăzute de lege.

Aceasta litera inglobeaza o duzina de cazuri., printre care si situatia in care vehiculul se afla in coproprietatea sotilor.

Daca masina a fost cumparata de sotul debitor, in timpul casatoriei, vehiculul apartine ambilor soti si nu poate fi sechestrat, fara un partaj judiciar prealabil obtinut.

In acest sens Articolul 339 din Codul Civil, denumit Bunurile comune, e foarte clar:

Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților.

Soțul contestator care locuiește cu soțul debitor va putea dovedi dreptul său de proprietate asupra bunurilor mobile sechestrate cu convenția matrimonială sau cu alte înscrisuri cu dată certă.

Cei dintre voi care folositi masina pentru serviciul UBER & BOLT, aveti toate motivele sa contestati sechestrul auto, intrucat vehiculul sustine ocupatia dvs si aduce singurele venituri.

Suplimentar cazurilor de mai sus, exista zeci de executari silite ilegale, in care justitia poate constata ca fiind nul Procesul Verbal de sechestru auto

ATENTIE! Indiferent de care caz vorbim, Sanctiunea este nulitatea de drept, cea mai aspra sanctiune din cate pot exista.

Cu alte cuvinte, abuzul executorului poate fi supus nulitatii, sanctiune aplicabila doar de un judecator.

Sechestrul vechicului poate fi supus controlului judiciar, pe calea contestatiei la executare ce trebuie exercitata in termen de 17 zile de la data inscrisa pe plicul in care se regaseste procesul verbal de sechestru.

Conform Art 730 din acelasi cod de procedura civila, intitulat Sancțiune, Renunțarea la beneficiul dispozițiilor prevăzute în articolele din prezenta secțiune, precum și urmărirea ori cesiunea făcută cu încălcarea acestor dispoziții sunt nule de drept.

Cum scoatem masina de sub sechestru cand am cumparat un vehicul sechestrat anterior, fara sa stim?

O situatie des intalnita in viata de zi cu zi o constitutie vanzarea vehicului sechestrat, de debitor catre o terta persoana.

Terta persoana, cumparator de buna credinta se afla instr-o situatie mai mult decat neplacuta.

Se poate trezi oprit in trafic de politie pentru a i se retine cartea masinii si talonul.

In acest caz, cumparatorul de buna credinta poate contesta sehestrul pe vaicul la instanta, conform art. 752 din Codul de procedura care aminteste expres dreptul acestuia: … o altă persoană interesată  … poate contesta executarea, potrivit dispozițiilor art. 712. Articolul 712 are urmatorul continut:

Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum și împotriva oricărui act de executare se poate face contestație de către cei interesați sau vătămați prin executare.

De asemenea, se poate face contestație la executare și în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condițiile legii.

Din punctul meu de vedere, executorul judecatoresc este obligat sa scoata masina de sub sechestru, atata timp cat il notifici in scris- email fax ori posta, cu dovada achizitiei masinii de la debitor.

Dovada achizitiei ar trebuie sa respecte formalitatile legale amintite de noi in acest articol.

ATENTIE LA TERMEN!

Daca executorul judecatoresc, odata notificat refuza / omite sa scoata masina de sub sechstru, trebuie sa contestati refuzul executorului judecatoresc prin Contestatia la executare impotriva sechestrului auto, in termen de maxim 17 zile de cand aflati de sechestru.

Aceste termene sunt foarte importante! Pe timpul procesului, e posibil sa poti folosi masina, caci executorul, in cele mai multe cazuri, nu face altceva decat sa trimita niste hartii la institutii.

Trebuie sa critici procesul verbal de sechestru si insasi masura sechestrului auto, invocand in special motivele de mai sus, motivele de aici in general.

ATENTIE! Executarea silita a unui credit bancar poate fi contestata oricand, contestatia e imprescriptibila !

Conform art. 13 Alin. (8) LEGEA nr. 193/2000 (**republicată**) privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori, prin derogare de la art. 713 alin. (2) din Codul de procedură civilă, instanța de executare are posibilitatea de a examina în cadrul contestației la executare, la cererea consumatorului sau din oficiu, dacă clauzele dintr-un contract încheiat între un profesionist și un consumator ce constituie titlu executoriu au caracter abuziv, o astfel de contestație la executare fiind imprescriptibilă.

Alte masuri de sechestru auto, anulate de noi pentru clientii dragi

Judecătoria RÂMNICU VALCEA – Informaţii dosar (just.ro)

dosar nr 14348/288/2023

ERGA ELENA – la Avocat Velicu Daniel

INVESTCAPITAL LTD, PRIN REPREZ.SPARL GĂNŢOI, FURCULIŢĂ ŞI ASOCIAŢII, CU SEDIUL PROCESUAL ALES LA CAB.AV.GĂNŢOI, FURCULIŢĂ ŞI ASOCIAŢII

21.02.2024 : Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare, formulată de contestatoarea ERGA ELENA, în contradictoriu cu intimata INVEST CAPITAL LTD. Anulează procesul-verbal de sechestru auto din data de 27 octombrie 2023, emis în dosarul de executare nr. 999/2015 al B.E.J. „Copaci Vasile Dorel”.

Te pot interesa si urmatoarele articole:

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual, fara teama de abuzuri. Ajutandu-te si pe tine, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol – contestatia la executare impotriva sechestrului auto – face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.