Taxa Salubrizare Sector 4 Nu Se Achita Cat Timp Nu exista Activitate la sediu

De moment ce un SRL ori PFA Nu Are Activitate la Sediu, Taxa Salubrizare Sector 4 nu poate fi impusa de Primaria Sector 4
O eventuala Decizie de Impunere, ce contine Taxa Speciala de Salubrizare, este Ilegala, fiind emisa prin Abuz de putere

 

“Cu referire la taxa de salubrizare decisă de cei de la SECTOR 4 pentru 2018, Consiliul Local Sector 4 spune așa:

HOTARAREA nr 2/08.01.2018 și HOTARAREA nr. 347/ 18.12.2017

-Taxa de salubrizare pentru anul 2018 (noutăți – reduceri – termene de plată)

-NOUTĂȚI. Începând cu 1 ianuarie 2018, taxa de salubrizare se modifică și se stabilește astfel:

  • în cuantum de 9,6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mari de 2.000 lei;
  •  în cuantum de 6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mici de 2.000 lei, inclusiv minori.
  • în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de forma de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale, etc,. care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, indiferent dacă se desfășoară sau nu activitate economică, excepție facând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente.
  • BONIFICAŢII . Persoanele fizice autorizate, persoanele juridice sau orice alte entități care achită integral taxa datorată pentru anul 2018 până pe 31 martie, inclusiv, vor beneficia următoarele bonificații:
  • 40% pentru toți proprietarii/utilizatori persoane juridice, cum sunt: orice tipuri de societăți comerciale, cooperativele de orice tip, organizațiile de orice fel, instituțiile publice, unitățile și instituțiile de învățământ de stat, confesional sau particular, unitățile sanitare, asociațiile, fundațiile, federațiile, cultele religioase, etc.
  • 60% pentru toți proprietarii/utilizatorii persoane fizice care exercită orice tip de profesii liberale, și persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice, potrivit prevederilor legale privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, etc;

Eu locuiesc in Sectorul 4 si am doua SRL-uri înregistrate in Apartament.

Ambele sunt sedii sociale, FARA Activitate.

Pana astăzi 02.03.2018 nu am primit nici o decizie de impunere sau Înștiințare de plata.
Trăiesc o mare dilema, sa ma duc sa plătesc si da beneficiez de reducerea de 40% pana in 31 Martie sau sa aștept notificare de plata?

Nu înțeleg cum lumea nu se revolta. Eu abia astăzi am aflat de la administratora blocului de aceasta aberație. “


Raspuns: Taxa Salubrizare Sector 4 NU se achita daca SRL ori PFA nu are activitate la sediu, adica atunci cand entitatea nu utilizeaza serviciul de salubrizare

Conform art 26 alin. 1) lit c) din din Legea nr 101/ 2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor, in funcţie de natura activităţilor prestate, atât în cazul gestiunii directe, cât şi în cazul gestiunii delegate, pentru asigurarea finanţării serviciului de salubrizare, Utilizatorii achită contravaloarea serviciului de Salubrizare prin:

  • Taxe Speciale, în CAZUL PRESTATIILOR DE CARE BENEFICIAZA INDIVIDUAL fără contract.

De moment ce Primaria nu comunica decizia de impunere, SRL -urile fara activitate in apartamentele din Sectorul 4,  daca nu beneficiaza de serviciul de salubrizare, NU DATOREAZA nimic nimanui.

Un aspect relevant privind lipsa beneficierii de serviciul de salubrizare consta tocmai in lipsa activitatii la sediu.

Nu trebuie platita anticipat taxa de salubrizare intrucat Legea 101 / 2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor nu obliga entitatile precum SRL sa achite taxa speciala.

Cat timp entitatile nu folosesc serviciul de salubritate pus la dispozitie de Primarie prin societatile mandatate, nu exista premisa legala de a fi achitata vreo taxa precum Taxa de Salubrizare pentru 2018.

Articolul 26 alin. 1) lit c) este invocat chiar de Consiliul Local Sector 4 in Hotararea nr. 347 / 18.12.2017.

De moment ce SRL-urile NU AU ACTIVITATE LA SEDIU, nu va poate solicita nimeni niciun leu intrucat nu beneficiati de serviciul de salubrizare in sectorul 4.

Aceeasi regula reiese si din Codul Fiscal aprobat prin Legea 227/2015.

Conform art. 484 alin. 3), Taxele speciale se încasează numai de la persoanele juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituția sau serviciul public de interes local .


https://velicu.eu/juridice/contestatie-decizie-taxa-salubrizare/

Cabinet de Avocatura Velicu Daniel