De moment ce un SRL ori PFA Nu Are Activitate la Sediu, Taxa Salubrizare Sector 4 nu poate fi impusa de Primaria Sector 4
O eventuala Decizie de Impunere, ce contine Taxa Speciala de Salubrizare, este Ilegala, fiind emisa prin Abuz de putere
“Cu referire la taxa de salubrizare decisă de cei de la SECTOR 4 pentru 2018, Consiliul Local Sector 4 spune așa:
HOTARAREA nr 2/08.01.2018 și HOTARAREA nr. 347/ 18.12.2017
-Taxa de salubrizare pentru anul 2018 (noutăți – reduceri – termene de plată)
-NOUTĂȚI. Începând cu 1 ianuarie 2018, taxa de salubrizare se modifică și se stabilește astfel:
- în cuantum de 9,6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mari de 2.000 lei;
- în cuantum de 6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mici de 2.000 lei, inclusiv minori.
- în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de forma de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale, etc,. care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, indiferent dacă se desfășoară sau nu activitate economică, excepție facând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente.
- BONIFICAŢII . Persoanele fizice autorizate, persoanele juridice sau orice alte entități care achită integral taxa datorată pentru anul 2018 până pe 31 martie, inclusiv, vor beneficia următoarele bonificații:
- 40% pentru toți proprietarii/utilizatori persoane juridice, cum sunt: orice tipuri de societăți comerciale, cooperativele de orice tip, organizațiile de orice fel, instituțiile publice, unitățile și instituțiile de învățământ de stat, confesional sau particular, unitățile sanitare, asociațiile, fundațiile, federațiile, cultele religioase, etc.
- 60% pentru toți proprietarii/utilizatorii persoane fizice care exercită orice tip de profesii liberale, și persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice, potrivit prevederilor legale privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, etc;
Eu locuiesc in Sectorul 4 si am doua SRL-uri înregistrate in Apartament.
Ambele sunt sedii sociale, FARA Activitate.
Pana astăzi 02.03.2018 nu am primit nici o decizie de impunere sau Înștiințare de plata.
Trăiesc o mare dilema, sa ma duc sa plătesc si da beneficiez de reducerea de 40% pana in 31 Martie sau sa aștept notificare de plata?
Nu înțeleg cum lumea nu se revolta. Eu abia astăzi am aflat de la administratora blocului de aceasta aberație. “
Raspuns: Taxa Salubrizare Sector 4 NU se achita daca SRL ori PFA nu are activitate la sediu, adica atunci cand entitatea nu utilizeaza serviciul de salubrizare
Conform art 26 alin. 1) lit c) din din Legea nr 101/ 2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor, in funcţie de natura activităţilor prestate, atât în cazul gestiunii directe, cât şi în cazul gestiunii delegate, pentru asigurarea finanţării serviciului de salubrizare, Utilizatorii achită contravaloarea serviciului de Salubrizare prin:
- Taxe Speciale, în CAZUL PRESTATIILOR DE CARE BENEFICIAZA INDIVIDUAL fără contract.
De moment ce Primaria nu comunica decizia de impunere, SRL -urile fara activitate in apartamentele din Sectorul 4, daca nu beneficiaza de serviciul de salubrizare, NU DATOREAZA nimic nimanui.
Un aspect relevant privind lipsa beneficierii de serviciul de salubrizare consta tocmai in lipsa activitatii la sediu.
Nu trebuie platita anticipat taxa de salubrizare intrucat Legea 101 / 2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor nu obliga entitatile precum SRL sa achite taxa speciala.
Cat timp entitatile nu folosesc serviciul de salubritate pus la dispozitie de Primarie prin societatile mandatate, nu exista premisa legala de a fi achitata vreo taxa precum Taxa de Salubrizare pentru 2018.
Articolul 26 alin. 1) lit c) este invocat chiar de Consiliul Local Sector 4 in Hotararea nr. 347 / 18.12.2017.
De moment ce SRL-urile NU AU ACTIVITATE LA SEDIU, nu va poate solicita nimeni niciun leu intrucat nu beneficiati de serviciul de salubrizare in sectorul 4.
Aceeasi regula reiese si din Codul Fiscal aprobat prin Legea 227/2015.
Conform art. 484 alin. 3), Taxele speciale se încasează numai de la persoanele juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituția sau serviciul public de interes local .
https://velicu.eu/juridice/contestatie-decizie-taxa-salubrizare/
Cabinet de Avocatura Velicu Daniel
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea problema.
Am primit de la serviciul de salubritate Pascani, o decizie de impunere pentru taxa de salubritate. Firma pe care a venit (pfa) este inchisa din anul 2017, in conditiile in care nu s-a semnat nici un contract cu firma de salubritate .Desi firma nostra este inchisa din anul 2017, pe decizia de impunere am fost taxati si pe anul 2017,2018,2019.
Cum ar trebui procedat in acesta situatie?
Multumesc .
Introduceti plangere impotriva deciziei de impunere. Gasiti un model aici.
https://velicu.eu/juridice/contesta-taxa-salubrizare-decizie-impunere/
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel
Buna ziua.
Care este suma reprezentand taxa de salubritate pt anul 2018, persoane juridice, cu sediul social intr-un apartament (fara activitate). Sector 4.
Multumesc,
Buna ziua. Daca sediul social este la aceiasi adresa cu domiciliul parintilor care platesc salubrizare iar firma nu are nici o activitate gen magazin, punct de lucru, desfacere ci doar sediul social trebuie sa platesc. Tin s mentionez ca tocmai am fost instiintat ca am de platit pe anul asta si ceva ramasita.
Ce argument as putea aduce avand in vedere ca aceasta taxa oricum este platita de parinti.
Vreau sa ma documentez si safac o sesizare catre consiliul local cat si catre primar. Multumesc.
Bună ziua, ma numesc Soreață Adriana, administrator la SC Miruna Maria Com SRL. Am o problema cu taxa de salubrizare pt un punct de lucru deschis în sector 4,care a funcționat 9 luni, după care a fost închis la registrul comerțului. Pentru ca nu am fost sa duc închiderea punctului la primărie sunt obligata sa plătesc 1500 de lei, suma unui titlu executoriu. Perioada când a funcționat este 2017_2018 aprilie
Buna ziua! O întrebare as avea!
Societățile comerciale care au sediu, dar fara activitate, conform actului constatator, este obligata să aibă incheiat un contract pentru salubritate cu operatorul care își desfășoară activitatea de colectare pe UAT? Menționez că, persoana juridica nu produce nici un fel de deșeu la sediu social!
Buna ziua,
În vederea soluționării cererii dvs. vă aducem la cunostință faptul că se impune atașarea documentelor solicitate prin H.C.L.S.4 nr. 176/14.07.2022 pentru completarea H.C.L.S.4 nr. 50/12.04.2021 privind instituirea taxei speciale de salubrizare “ Beneficiarii serviciului public de salubrizare au obligația de a face dovada încheierii contractului cu operatorul de salubritate autorizat, potrivit legii, să presteze serviciul de salubrizare pe raza Sectorului 4 al Municipiului București și respectiv a achitării taxei de salubrizare la zi, pentru toate operațiunile și serviciile asigurate de către Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sector 4, Direcția Mobilitate Urbana Sector 4, Direcția Administrarea Domeniului Public, Direcția Generală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului și Direcția Autorizări din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 4”.
Având în vedere faptul că nu ați încărcat toate documentele necesare lucrarea dvs a fost soluționată nefavorabil.
Vă rugăm să redepuneți documentele menționate completând o noua solicitare conform celor mentionate pe platforma on line.
CONTRACT DE SALUBRITATE PE FIRMA PE SEDIUL SOCIAL
Vă mulțumim!