INTRUM DEBT FINANCE AG pierde impotriva acelor debitori ce Contesta Executarea Silita

INTRUM DEBT FINANCE ag pierde impotriva debitorului, ce a Contestat Executarea Silita abuziva, demarata ulterior implinirii prescriptiei de 3 ani

Avocatii au castigat alt proces impotriva Recuperatorului de creante INTRUM ROMANIA sa printr-o Contestatie la Executare Silita

intrum debt finance ag

INTRUM DEBT FINANCE ag a demarat o executare silita ILEGALA prin mandatarul sau INTRUM ROMANIA SA , cu depasirea termenului de 3 ani privind prescriptia extinctiva a creantei

Conform art 3 din Decretul nr. 167 din 21 aprilie 1958 privitor la prescripţie, termenul prescripţiei este de 3 ani.

Astfel, daca scadenta creditului sau a unei rate apare anterior intrarii in vigoare a noului Cod Civil (2011), prescriptia creantei e inceputa conform Decretului 167/1958.

Odata scurs termenul de 3 ani, INTRUM DEBT FINANCE ag precum si orice alt creditor ori mandatar nu pot actiona impotriva debitorului.

Ulterior acestui termen generos, debitorul nu mai poate fi actionat de creditor, la nicio instanta de judecata. Cu atat mai mult, nu poate fi sesizat executorul judecatoresc.

Dreptul la acţiune, avînd un obiect patrimonial, se pirde prin prescripţie, dacă nu a fost exercitat în termen.

Daca banca, ce a cesionat creanta, nu a demarat la momentul potrivit actiuni impotriva debitorului, a pierdut dreptul la actiune.

Indiferent daca a dobandit creanta prin cesiune, Recuperatorul de Creante Intrum Romania sa nu poate acoperi culpa bancii sub acest aspect. Precum aratam AICI cu lux de amanunte, Cesiunea de Creanta trebuie sa respecte conditiile legalea, altfel executarea silita poate fi anulata.

ATENTIE la clauzele din contractul de credit, ce pot fi abuzive. Orice clauza care se abate de la reglementarea legală a prescripţiei este nulă, insa debitorul trebuie sa atace clauza in acelasi termen de 15 zile.

INTRUM DEBT FINANCE AG NU POATE IGNORA NICI PRESCRIPTIA EXTINCTIVA DIN NOUL COD CIVIL

Noul Cod Civil se aplica acelor drepturi de creanta a caror exigibilitate a aparut ulterior intrarii in vigoare – 1 octombrie 2011. Termenul general, aplicabil si drepturilor patrimoniale precum cele continute intr-un contract de credit, este de 3 ani,

Codul Civil sanctioneaza pasivitatea creditorului, indiferent ca acesta este INTRUM DEBT FINANCE ag ori Banca ce a acordat creditul. Executarile Silite Ilegale se anuleaza doar Contestatie introdusa in termneul de 15 zile.

Dreptul material la acţiune se stinge prin prescripţie, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit de lege. Prin drept la acţiune se înţelege dreptul de a constrânge o persoană, cu ajutorul forţei publice, să execute o anumită prestaţie, să respecte o anumită situaţie juridică sau să suporte orice altă sancţiune civilă, după caz.

Debitorii trebuie sa apeleze la UN EXPERT CONTESTATIE LA EXECUTARE SILITA pentru a scapa de datorie. Un Avocat Bun ii va ajuta mai mult decat se asteapta.

Sunt tot felul de piedici in care debitorii pot sa cada, chiar daca s-a implinit prescriptia extinctiva.

Debitorii trebuie sa inteleaga ca Instanta si Executorul judecatoresc nu pot invoca din oficiu implinirea termenului de prescriptie.

INTRUM DEBF FINANCE AG e sanctionata de PRESCRIPTIA DREPTULUI DE A OBTINE EXECUTAREA SILITA,

Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită.

Prescripția nu poate fi invocata din oficiu de judecator, ci numai la cererea persoanei interesate. De aceea, rolul unui avocat specializat in Contestarea Executarii Silite e esential.

Intrum debt finance ag e doar o entitate care comite greseli in executarea silita a debitorilor. Situatia este agravata de faptul ca aceasta entitate are resurse umane logistice si financiare considerabile.

Acordam consultanta debitorilor in lupta cu INTRUM DEBT FINANCE ag si mandatarul sau Intrum Romania s.a.

Atentie, nu folositi acest articol la contestarea executarii silite fara un ajutor specializat. Aveti o singura sansa de a scapa de executarea silita abuziva. Nu o irositi!


Cabinet de Avocatura Velicu Daniel            avocat@velicu.eu          0729108050