Esti Executat de EOS KSI Romania in mod Abuziv? Gaseste raspunsul.

Esti executat de EOS KSI ? Informeaza-te intrucat poti fi executat silit abuziv de acest recuperator de creante. Executarea Silita pornita de EOS KSI Romania poate avea la baza un grav abuz din partea executorului. A fi executat silit de EOS KSI Romania poate insemna o nedreptate, specific unor executari silite ilegale.

EXECUTAT DE EOS KSI

ACTIVITATEA EOS KSI PE PLAN INTERNATIONAL SI LOCAL

Pentru a intelege de ce esti executat de EOS KSI (posibil abuziv), trebuie cunoscut istoricul acestei entitati. EOS Group e un grup specializat în servicii de management din Germania. Are sediul la sediul la Hamburg și este controlat de grupul Otto.

Grupul oferă servicii societăților de toate dimensiunile – de la societăți de vârf, listate la bursă, până la întreprinderi mici și mijlocii.

Serviciile EOS sunt adaptate pentru societăți de finanțare bancară și nonbancară, societăți de asigurări, furnizori de utilități, societăți industriale și comerciale sau societăți de leasing.

EOS KSI Romania este o companie de top care activează pe piața colectării de creanțe din România. Compania a fost înființată în anul 2002 sub numele de KSI Kasolvenzia România, iar în anul 2005 a fost preluată de grupul internațional EOS, cu sediul la Hamburg, care la rândul lui face parte din grupul Otto. EOS KSI România oferă o serie largă de servicii precum colectarea debitelor de la persoanele fizice și juridice, atât pe cale amiabilă, cât și pe cale legală, managementul riscului de credit precum și achiziția de portofolii de creanțe.

Pentru a intelege de ce esti executat silit de EOS KSI Romania, trebuie sa cunosti radacinile acestui Recuperator de creante, nascut dintr-o entitate cu multiple servicii.

ESTI EXECUTAT SILIT DE EOS KSI ? CERCETEAZA DOSARUL DE EXECUTARE CACI POATE FI UN ABUZ

Pot fi multe motive pentru care este executat silit de EOS KSI Romania in mod ilegal.

Noi suntem promotorii devoalarii tuturor executarilor silite ilegale.

Suntem cei care au expus public cel putin 50 de tipuri de Executari Silite ilegale.

Mai mult, noi am cercetat, identificat si expus in public in premiera activitatea clandestina a recuperatorilor de creante, entitati offshore neautorizate in Romania ca investitori (ex: INVESTCAPITAL LTD).

EXECUTAT DE EOS KSI

Daca esti executat silit de EOS KSI Romania, noi va expunem cele mai frecvente abuzuri.

 

1. EXECUTAREA SILITA IMOBILIARA DEMARATA ABUZIV DE UN EXECUTOR FARA COMPETENTA TERITORIALA

Daca esti executat silit de EOS KSI Romania sub aspectul casei ori a terenului, trebuie sa cunosti o regula esentiala.

In cazul urmăririi silite a bunurilor imobile și al executării silite directe imobiliare, competenta apartine executorului judecătoresc din circumscripția curții de apel unde se află imobilul.

Daca apartamentul, casa ori/si terenul sunt supuse unui sechestru asigurator de un excutor ce nu detine competenta, formele de executare sunt ilegale. Cu alte cuvinte, poti fi executat silit de EOS KSI Romania printr-un grav abuz, ce poate fi contestat.

Urmărirea silită imobiliară este de competența executorului judecătoresc din circumscripția curții de apel unde se află imobilul. Astfel, daca un executor din Cluj urmareste un bun aflat in Brasov, formele de executare intocmite sunt abuzive si pot fi anulate. EOS KSI Romania va pierde procesul in care contesti executarea pe acest motiv.

Prin urmare, un executor din Bucuresti nu poate efectua forme de executare silita imobiliara asupra unui imobil din mun Constanta. Nulitatea este neconditionata de existenta unei vatamari.

Daca imobilul a fost vandut, contestatia la executare poate fi introdusă și de cumparator, intrucat imobilul, teoretic, nu poate fi urmarit.

Astfel, vanzarea imobilului catre un cumparator de buna credinta e o piedica la urmarirea silita a acelui bun imobil. Executorul nu poate apela la sechestru in vederea scoaterii la licitatie publica a terenului ori si a casei.

 

2. EXECUTAREA SILITA IMOBILIARA ARE CA LIMITA MINIMA PRAGUL DE 10.000 lei

Pentru executarea silita imobiliara inceputa anterior datei de 1 februarie 2013, opereaza interdictia generata de art. 813 din fostul cod de procedura civila.

În cazul titlurilor executorii ce contin o creanța de o valoare ce nu depășește 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului nu poate fi făcută. Conditia este ca debitorul sa detina alte bunuri urmăribile si valorificabile, precum un salariu primit in mod regulat. Daca debitul este inferior pragului de 10.ooo Ron, urmarirea silita imobiliara este abuziva si ofera posibilitatea anularii formelor de executare silita efectuate ilegal. Atfel, ne intrebam daca poti fi executat silit de EPS KSI Romania in aceste conditii.

Urmarirea bunurilor accesorii imobilului nu se poate faca daca urmarirea imobilului este imposibila ori interzisa.

Astfel, indiferent de motive, daca executarea imobilului debitorului nu se poate efectua, nici veniturile obtinute din inchirierea terenului / casei nu pot fi supuse executarii silite.

Bunurile accesorii nu pot fi urmărite decât odată cu imobilul. Neurmarirea unei case duce la imposibilitatea urmaririi accesoriilor precum chiria obtinuta luna de luna.

A fi Executat silit de EOS KSI Romania inseamna uneori o situatie ce pune in pericol insa si increderea oamenilor in insasi puterea judecatoreasca intrucat executorii judecatoresti pun in aplicare hotarari judecatoresti.

 

3. BUNUL IMOBIL URMARIT SILIT DE EXECUTOR APARTINE SI ALTEI PERSOANE DECAT DEBITORUL

Bunul imobil comun (apartinand sotilor ori cumparat in comun de doua persoane) nu poate fi urmarit daca datoria vizeaza doar pe unul din soti ori coproprietari.

Atentie, un caz frecvent pentru care consumatorul este executat silit de EOS KSI Romania in mod vadit ilegal vizeaza calitatea proprietarilor imobilului.

Creditorii personali ai unui debitor coproprietar sau codevălmaș nu vor putea să urmărească partea acestuia din imobilele aflate în proprietate comună.

Atat noul cod de procedura civila, art. 818, cat si vechiul cod (art. 493) consfintesc acest principiu, potrivit caruia datoria personala nu poate duce la urmarirea bunului imobil proprietate comuna.

 

4. EFECTUAREA EXECUTARII SILITE IN LIPSA INCUVIINTARII INSTANTEI DE JUDECATA

Daca este vanduta cesiunea in timpul executarii silite catre EOS KSI Romania, apare un alt viciu.

Daca executorul continua executarea silita, desi creanta a fost cesionata intre timp, debitorul poate anula executarea silita.

Motivul il reprezinta lipsa incuviintarii executarii silite, formalitate imperativa in cazul vanzarii creantei in timpul executarii silite.

Noul creditor e obligat sa reia procedura de incuviintare, prin sesizarea Judecatoriei de catre acelasi executor judecatoresc. 

 

5. LIPSA CALITATII DE REPREZENTANT A RECUPERATORULUI EOS KSI ROMANIA

Daca EOS KSI Romania nu detine mandat legal acordat de creditori, cererea sa ar trebui respinsa ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală.

Prin urmare, EOS KSI Romania nu poate reprezenta creditorul, cererea sa trebuie anulata.

In privinta acestui viciu, Decizia ICCJ nr. 9 / 2016 obliga instanţele sa tina cont de o Regula fundamentala in care Cererea de chemare în judecată şi reprezentarea convenţională a persoanei juridice în faţa instanţelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul. Pentru a obtine stoparea abuzului, debitorul trebuie sa fie atent si activ caci acest aspect nu este invocat din oficiu de judecator.

Indiferent de motiv si numarul motivelor pentru care esti Executat de Eos KSI in mod abuziv si nelegal, CONTESTIA la EXECUTARE reprezinta solutia.

Te pot interesa si urmatoarele articole:

 

 

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual. Ajutandu-te si pe tine, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura.

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii opiniei profesionale personale in legatura cu notiuni si institutii juridice, ce prezinta un real interes public. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.