Executat de ProsperoCapital sarl si Erb New Europe Funding II B.V.

avocat velicu daniel pareri

TARA, TARA, Vrem Ostasi ! Pe cine?

Pe cel Executat de Prosperocapital sarl si Erb New Europe Funding II B.V.

“Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country”

Poprirea salariului tau e anulabila oricand in anul 2022

Indiferent daca esti sau ai fost executat de PROSPEROCAPITAL SARL si ERB NEW EUROPE FUNDING II B.V., ai ocazia de a-ti maximiza sansele in vederea restituirii sumelor de bani pe care aceste firme offshore le-au sustras din conturile tale pentru mai mult de 10 ani.

Indiferent daca poti primi bani, a aparut oportunitatea ca tu sa apei autoritatile Statului Roman in lupta cu Recuperatorii de Creante ce au cumparat contractele de la BancPost (absorbita de Banca Transilvnia). Asa, vei avea un cuvant in plus atunci cand vei cere protectia A.N.P.C. intrucat nu putem cere la infinit protectie din partea autoritatilor statului fara sa facem nimic in apararea lor.

In august 2018, ANPC a sanctionat Bancpost pentru CESIONAREA creantelor catre firme, precum PROSPEROCAPITAL SARL si ERB NEW EUROPE FUNDING II B.V.

Noi am expus public situatia abuziva anterior sanctionarii, gasiti AICI si AICI o parte din avertizarea publica.

Insa, Bancpost (preluata de Banca Transilvania) a contestat sanctiunile si a castigat procesul impotriva ANPC in prima instanta. Hotararea nu e definitiva.

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000500121&id_inst=300

ANPC a introdus apel, fiind oportun sa interveniti in favoarea ANPC pentru a va asigura ca va veti primi banii inapoi.

Recomandam fostilor clienti ai BANCPOST SA si avocatilor specializati in domeniu sa intervina in proces, in sprijinul ANPC in numele celui executat de ProsperoCapital sarl si Erb New Europe Funding II B.V. 

 

Istoricul acestui proces pierdut de ANPC ce trebuie cunoscut de cel executat de ProsperoCapital sarl si ERB NEW EUROPE FUNDING II B.V.

Despre Frauda la lege comisa de aceste firme puteti gasi informatii AICI 

Astfel, cel care a fost sau este executat de ProsperoCapital sarl si ERB NEW EUROPE FUNDING II B.V. e cel mai interesat de cursul acestui proces.

Va reamintim ca ANPC a obligat Bancpost la restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat de catre Bancpost S.A, reprezentand dobanzi, dobanzi penalizaloare, penalitati.

Astfel este vorba de banii dvs. iar succesul ANPC ar insemna sa maximizeze sansele in vederea restituirii dobanzilor incasate de la dvs abuziv.

Persoanele afectate de aceste tranzactii dubioase sunt consumatorii, asa ca este interesul acestora sa apere ANPC.

Consumatorul esti tu, adica orice persoană fizică care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.

 

De ce incercam sa-l constientizam pe cel executat de ProsperoCapital sarl si Erb New Europe Funding II BV?

Va reamintim ca in ultimii doi ani am inovat lupta cu Firmele ce recupereaza Creante bancare, actionand in mod clandestin in Romania.

Am fost primul avocat care a descoperit si expus public activitatea ilicita a acestor entitati offshore, ulterior ianuarie 2018.

In acest Articol, am expus pe larg activitatea acelor Recuperatori de Creante, investitori neautorizati in Romania.

Stirea a fost preluata de la noi si de alti avocati, pretinsi specializati in executari silite si transmisa agentiilor de mass media de acesti profesionisti.

 

Activitatea acestor entitati offshore intruneste conditiile unei firme de investitii, prevazute la art. 7 alin. 1) ind.2 din O.U.G. nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului

Definita actuala a intreprinderilor de investitii, asa cum a fost modificata prin Directiva 2014/65/UE privind piețele instrumentelor financiare și de modificare a Directivei 2002/92/CE și a Directivei 2011/61/UE (reformare), integreaza Recuperatorii de creante.

Aceste entitati offshore au intrat in aria noii institutii a „firmelor de investiții”, intrucat reprezinta persoane juridice a cărei ocupație sau activitate obișnuită constă în exercitarea uneia sau mai multor activități de investiții cu titlu profesional.

(1^2) O societate de servicii de investiții financiare este o firmă de investiții, în sensul prevăzut la art. 4 alin. (1) pct. (2) din Regulamentul (UE) nr. 575/2013.

Este necesara autorizarea desfasurarii unei asemenea activitati la nivelul Romaniei. Directiva 2014/65/UE impune condițiile de autorizare și de funcționare aplicabile firmelor de investiții. Conform cap I, intitulat Condiții și proceduri de autorizare, impune prin art. 5 – Cerința de autorizare alin 1) ca fiecare stat membru impune ca furnizarea de servicii de investiții și/sau exercitarea activităților de investiții ca ocupație sau activitate obișnuită cu titlu profesional să facă obiectul unei autorizări prealabile în conformitate cu prezentul capitol.

Normele Uniunii Europene sunt de imediata aplicare incepand cu ianuarie 2018, indiferent de data cesiunii creantelor bancare.

 

Esti executat de ProsperoCapital sarl si ERB NEW EUROPE FUNDING II BV? Vei avea posibilitatea de a executa tu aceste firme fantoma daca ANPC castiga procesul.

Conform celor publicate de ANPC AICI :

La data de 06.08.2018 ANPC a sanctionat contraventional Bancpost S.A. cu amenda in valoare de 150.000 lei, pentru incalcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007, cat si pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2). Astfel a fost aplicata masura complementara “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat de catre Bancpost S.A (fie direct, fie prin intermediul altor societati, respectiv EFG New Europe Funding II B.V., Eurobank Ergasias S.A. etc. fara a ne limita) reprezentand dobanzi, dobanzi penalizaloare, penalitati calculate si retinute in perioada 11.07.2008-27.03.2018, cand cesionar a fost ERB New Europe Funding II B.V.
In urma actiunii de control au fost verificate aspecte privind cesiunea de creante de la Bancpost S.A. la ERB New Europe Funding II B.V fiind o persoana juridica neautorizata.

In consecinta, avand in vedere faptul ca, fata de debitorii cedati nu au fost indeplinite formalitatile prevazute de lege pentru opozabilitatea cesiunii de creanta, institutia de credit cedenta Bancpost S.A. are calitate procesuala pasiva si nu se justifica calitatea de creditor a cesionarului fata de debitorii cedati.

 

Intrucat cesionarul creditului nu a avut calitatea de banca, institutie de credit autorizata, dobanda calculata si retinuta trebuia sa fie zero pe intreaga perioada a cesionarii 11.07.2008-27.03.2018.

ERB New Europe Funding II BV este o societate închisă cu răspundere limitată constituită în Olanda. Aceasta entitate a executat mii de debitori, pe unii evacuandu-i din case cu ajutorul fortei coercitive, in perioada 2008-2018. Desi a executat abuziv mii de debitori ai BancPost SA, entitatea a fost protejata de institutiile statului, timp de peste zece ani. 

ERB New Europe Funding II BV a fost infiintata in 2008, avand ca sediu social initial, o adresa din Amsterdam , Olanda. Conform Raportului anual din anul 2016, ERB New Europe Funding II BV a fost infiintata de Eurobank Cipru in scopul achizitionarii creditelor neperformante de la Bancpost SA in Romania. 

ANPC a intervenit in apararea celui executat de PROSPEROCAPITAL SARL si ERB NEW EUROPE FUNDING II BV.

Ai ocazia de a interveni si tu in apararea A.N.P.C.

ERB New Europe Funding II BV

 

De ce spun ca cel executat de ProsperoCapital sarl si Erb New Europe Funding II BV ar trebui sa intervina in procesul ANPC?

In anul 2016, un pachet de mii de contracte de credit au fost vandute de ERB New Europe Funding II BV catre ProsperoCapital sarl si KRUK SA, reprezentata de KRUK Romania.

Conform art. 27 din O.G. nr. 21/1992. ANPC, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, subordonat Guvernului, coordonează şi realizează politica Guvernului în domeniul protecţiei consumatorilor.

A.N.P.C. reprezinta autoritatea insarcinata cu controlul asupra activitatii entitatilor ce isi asuma obligatia desfasurarii de activitati financiare pe teritoriul Romaniei.

Astfel, in baza rolului legal, ANPC a constatat ca BancPost SA, prin intermediul ERB NEW EUROPE FUNDING II BV, a incalcat in mod sistematic legea, contrar clientilor sai, prin practici incorecte.

 

Practicile incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii constau in orice acțiune, omisiune, comportament, demers sau prezentare comercială, inclusiv publicitate și comercializare, efectuate de un comerciant, în strânsă legătură cu promovarea, vânzarea sau furnizarea unui produs consumatorilor.

O practică comercială este incorectă dacă sunt îndeplinite, în mod cumulativ, următoarele condiții:

a) este contrară cerințelor diligenței profesionale.

b) deformează sau este susceptibilă să deformeze în mod esențial comportamentul economic al consumatorului mediu la care ajunge sau căruia i se adresează ori al membrului mediu al unui grup.

 Practicile comerciale susceptibile să deformeze în mod esențial comportamentul economic al unui anumit grup vulnerabil de consumatori, clar identificabil, trebuie evaluate din perspectiva membrului mediu al grupului. Grupul de consumatori este cu precădere vulnerabil la respectiva practică sau la produsul la care aceasta se referă, din motive de infirmitate mentală sau fizică, de vârstă sau de credulitate, comportamentul economic al acestuia putând fi în mod rezonabil prevăzut de comerciant.

 

ANPC te-a aparat, ai ocazia sa aperi si tu ANPC in lupta cu aceste corporatii,

Ca cetatean executat de ProsperoCapital sarl si Erb New Europe Funding II BV trebuie sa ai curajul sa te ridici impotriva abuzurilor comise impotriva ta.

ANPC susține că în ecuație intră peste 63.000 de credite performante (adica credite fără întârzieri la plata ratelor) transferate de Bancpost, în urmă cu 10 ani.

Destinatarul acestei comori este un SRL din Olanda – EFG New Europe Funding II BV (devenit ulterior ERB New Europe Funding II BV). 

Potrivit ANPC, SRL-ul din Olanda nu era autorizat să desfășoare activități de tip bancar, nici pe teritoriul României, și nici pe teritoriul Olandei.

Daca ANPC reuseste, adica daca instanța de judecată va admite apelul ANPC, atunci Banca va fi obligată să restituie clienților afectați peste 300 de milioane de euro.

Astfel, chiar daca esti sau ai fost executat de ProsperoCapital sarl si ERB NEW EUROPE FUNDING II BV, roata se poate invarti, astfel ca tu sa fi cel care sa primeasca bani.

Alt caz cu un cetatean roman executat silit ilegal de ProsperoCapital gasiti AICI.

 

AI LIBERTATEA DE A OBTINE ANULAREA EXECUTARII SILITE

 


Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

Prezentul articol – Tergiversarea procesului civil – face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta informarea publicului asupra procedurilor si informatiilor. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.

0729108050

avocat@velicu.eu