EOS FINANCE GMBH si EOS INTERNATIONAL executa abuziv si nelegal


Acum am identificat in arhiva biroului – recordul in materie de executari silite ilegale – creat de Costoaie Marcel, in numele EOS FINANCE GMBH, in timp ce Catalin Visan si Dorcioman ajuta EOS INTERNATIONAL cu creanta prescrisa in 2009.

Bine, chiar nu e o gluma, e ceva foarte serios si grav, creanta prescrisa inca din anul 2009! Creanta a disparut in anul 2009 dar a aparut miraculos zeci ani mai tarziu prin demersuri ce frizeaza ridicolul din perspectiva abuzului.

U conform art. 18 din legea decret 167 din 1958, opereaza obligatia instantelor de judecata şi a organelor arbitrale ca, din oficiu, sa cerceteze daca dreptul la actiune sau la executare silita este prescris.

Z Executorii judecatoresti si Judecatorii sunt obligati sa invoce, din oficiu, precriptia extinctiva in executarile silite, dar refuza sa o faca punand in pericol insasi Puterea Judecatoreasca.

Recordul negativ este creat de executorul judecatoresc COSTOAIE MARCEL si de judecatorul din faza incuviintarea executarii silite, care au refuzat sa invoce prescriptia extinctiva desi e obligat prin lege sa o faca.

ATENTIE! Daca primiti acte de la executori, trebuie sa contestati executarea silita in termenul de 15 zile, pentru a scapa definitiv si irevocabil de urmarire. Contestatia la executare te poate salva de executarea abuziva.

Executorul judecatoresc Costoaie Marcel a inchis ochii, EOS FINANCE GMBH NU detinea dreptul la actiune  

In primul caz , termenul de prescriptie de 3 ani a inceput sa curga la scadenta – 29.12.2006.

Dupa aproximativ 10 ZECE ani (aproape 4.000 de zile) de la pierderea dreptului material la actiune, o firma tip SRL – EOS FINANCE GMBH – apare de nicaieri si pretinde sume uriase.

In acest caz am identificat si RAIFFEISEN BANK clauze abuzive.

http://portal.just.ro/281/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28100000000376615&id_inst=281

Contestator Georgescu Crinel la avocat Velicu Daniel

Parata creditoare EOS FINANCE GMBH

Admite contestaţia la executare. Constată prescris dreptul intimatei de a obţine executarea silită. Anulează actele de executare întocmite în dosarul de executare nr. 3580/2018 al Biroului Executorului Judecătoresc Costoaie Marcel. Dispune întoarcerea executării silite pentru sumele executate prin poprirea înfiinţată asupra sumelor de bani cuvenite contestatorului în dosarul de executare nr. 3580/2018 al Biroului Executorului Judecătoresc Costoaie Marcel. Obligă intimata la plata cheltuielilor de judecată către contestator în cuantum de 1000 lei, reprezentând contravaloarea onorariului de avocat. Dispune restituirea către contestator a taxei judiciare de timbru în cuantum de 272 lei, achitată conform chitanţei seria 130534/2019 nr. 53948 din data de 05.03.2019, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Dispune comunicarea unui exemplar al prezentei încheieri, după rămânerea definitivă, către Biroul Executorului Judecătoresc Costoaie Marcel. 

eos finance gmbh
EOS FINANCE GMBH

Dumnezeule, in cazul nostru vorbim de un credit antamat in anul 2004, un adevarat record in materie de executari silite abuzive si nelegale.

La Judecatorii precum cea din Ploiesti s-au schimbat multe aspecte in bine, insa abuzul zace in dosarele de executare silita precum praful pe hartie.

Oltenii nu accepta abuzul executorilor Catalin Visan si Dorcioman, cei care au creat un alt record in executari ilegale cu EOS INTERNATIONAL

In acest caz, abuzul e dublu, executorii Catalin Visan si Dorcioman si-au dublat eforturile pentru a ne oferi recordul.

dorcioman

Pe de o parte contractul de credit e plin de Clauze Abuzive BCR, pe de alta parte, firma EOS INTERNATIONAL nu detine dreptul de a executa silit.

Un credit din 2004 scos la suprafata dupa 15 ani. Contractul de credit a fost incheiat in anul 2004. Pe atunci, inca eram la liceu … va dati seama ce sistem de justitie neperformant exista in Romania?

http://portal.just.ro/215/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21500000000444603&id_inst=215

Contestatoare Van de Waart – la Avocat Velicu Daniel

Parata creditoare EOS INTERNATIONAL BETEILIGUNS – VERWALTUNGSGESELLSCHAFT MBH – EOS KSI ROMÂNIA SRL

Admite contestaţia la executare silită formulată de contestatoarea VAN DE WAART (fostă Neamţu) Marinela, în contradictoriu cu intimatele EOS International Beteiligungs – Verwaltungsgesellshaft mbH şi Next Capital Investments Limited. Constată prescripţia dreptului de a obţine executarea silită şi anulează toate actele de executare silită efectuate de executorii judecatoresti Catalin Visan şi Manuel – Andrei Dorcioman în dosarul de executare nr. 4529/2015. 

eos international

Facem treaba judecatorilor, desi nu incasam salariile si sporurile acestora

Codul civil vechi, abrogat in 1 octombrie 2011, este aplicabil situatiei, prin urmare judecatorul era obligat prin lege

Amintim ca la art. 1837 este stabilit ca

Prescripţia este un mijloc de a . . . se libera de o obligaţie, sub condiţiile determinate prin această lege.

Conditiile privind prescriptia extinctiva sunt amintite in Decretul nr 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva Rep. Conform art. 3,

Termenul prescripţiei este de 3 ani. Daca actul e titlu executoriu, art. 6 stabileste ca Dreptul de a cere executarea silită în temeiul oricărui titlu executor se prescrie prin împlinirea unui termen de 3 ani.

Dreptul de creanta detinut de fosta creditoarea initiala a fost transmis cu toate trasaturile pe care le detinea si care putea fi transmise (mai putin executorialitatea), inclusiv efectele prescriptiei extinctive din legislatia aplicabile prezentei situatii.

ATENTIE! Daca primiti acte de la executori, la cererea acelor firme de recuperare a creantelor bancare, trebuie sa contestati executarea silita in termenul de 15 zile.

EOS INTERNATIONAL & EOS FINANCE GMBH nu detin dreptul de a sesiza executorul conform Codului de procedura, fapt ignorat in procedura de incuviintare

Un drept prescris lipseste creditorul de credit de posibilitatea de a exercita dreptul material la actiune, respectiv sesizarea executorului judecatoresc.

Prescriptia lipseste de temei insasi executarea silita, aspect ce determina nulitatea tuturor incheierilor existente in dosarul de executare silita.

Prin urmare, lipseste un titlu executoriu, puterea executorie fiind pierduta existand alte impedimente la incuviintarea executarii. Incheierea de incuviintare a executarii silite dar si incheierile executorului sunt nelegale raportat la art 666 alin 5 pct. 7. din Cod.proc.civ.

Institutia prescriptiei extinctive este amintita si la art. 706 Cod.proc.civ, denumit Termenul de prescripție: dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani. Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită.

Conform art. 707 Cod.proc.civ., in prezenta cauza, efectele implinirii termenului de prescriptie constau in stingerea dreptului de a obtine executarea silita a contestatorului , in timp ce titlul executoriu Contractul de credit si-a pierdut puterea executorie.


[1]   Art. 2.500 al.2) Cod.civil – prin drept la acțiune se înțelege dreptul de a constrânge o persoană, cu ajutorul forței publice, să execute o anumită prestație, să respecte o anumită situație juridică sau să suporte orice altă sancțiune civilă, după caz. [2]Delimitarea legii noi de legea veche se va putea efectua ulterior cercetarii judectoresti raportat la art. 6 din noul Cod Civil.

Te pot interesa si urmatoarele articole:

Ca avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate.

FORMULAR PENTRU A TE IMPOTRIVI ABUZULUI

Avocat Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.