Clauzele abuzive ale Bancii Transilvania & ProsperoCapital au fost anulate

clauzele abuzive ale bancii transilvania

Pentru a intelege de ce clauzele abuzive ale Bancii Transilvania au fost anulate in Justitie, trebuie inteleasa legatura cu sistemul financiar international.

Daca vreti sa aflati cum anulati clauzele abuzive ale Bancii Transilvania (BT), afla ca BT este una dintre cele mai mari trei bănci din România, astfel ca lupta e asemanatoare cu cea dintre Goliath si David. Daca Davdi l-a invins pe Goliath, poate ca si tu, consumator persoana fizica, poti castiga impotriva Bancii Transilvania si a firmelor de recuperare a creantelor bancare.

ATENTIE! Banca Transilvania a devenit succesor in drepturi a entitatii BANCPOST, ca urmare a admiterii cererii de fuziune prin Decizia nr. 1899/2018 pronuntata de Tribunalul Specializat Cluj in dosarul civil nr. 923/1285/2018, in data de 21.11.2018.

Banca fost înființată în anul 1993, la Cluj-Napoca, de un grup de oameni de afaceri locali, cu 79% capital românesc și 21% străin.

În 2014, Banca Transilvania împlinește 20 de ani din momentul în care a devenit operațională, odată cu deschiderea sucursalei din Cluj.

Activitatea sa este organizată pe patru linii principale de business, și anume: corporate, IMM, retail și Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are aproape 1,76 milioane de clienți, 550 de unități și peste 6.000 de angajați. Din iunie 2013, di rectorul general al BT este Ömer Tetik. În vârstă de 40 de ani, este unul dintre cei mai tineri bancheri din România.

Banca Transilvania este prima bancă din România care deschide o sucursală în Italia, la Roma.

Clauzele abuzive ale Bancii Transilvania sunt precum Calul Troian  introdus de eleni in Cetatea Troia in sec XIII  i.e.n

Activitatea de creditare este motorul sistemului sociopolitic actual, astfel clauzele abuzive din contractele bancare pun in pericol stabilitatea sistemului, cu atat mai mult cu cat executarile silite ale recuperatorilor de creante se bazeaza pe clauzele abuzive ale Bancii Transilvania.

Societatea functioneaza prin credit si datorie, drept pentru care clauzele abuzive ale Bancii Transilvania sunt criminala pentru viitorul capitalismului.

Banca Transilvania a profitat de statutul lor, fortand clientii sa semneze contractele. Politica lor, in toata perioada anilor 2005 – 2016, a fost simpla si dictatoriala:

  • Primesti banii daca semnezi contractul, gata redactat si pregatit de noi. NU semnezi contractul, asa cum a fost redactat si folosit deja in mii de cazuri, nu primesti banii de la noi.

In ce priveste clauzele abuzive ale Bancii Transilvania, fac parte din celebrele clauze abuzive:

  • Clauza prin care creditoarea isi asuma dreptul de a cesiona creanta sau creditul catre orice entitate doreste, adica inclusiv catre recuperatorii de creante.
  • Comisionul de administrare;
  • Comisionul de risc, mai ales in conditiile in care a fost incheiata o asigurare;
  • Comisionul de gestiune;
  • Comisionul de rambursare anticipata;
  • Comisionul de analiza dosar sau acordare credit;
  • Clauza prin care creditorul isi asuma dreptul la o Dobanda contractuala variabila;
  • Clauza privind Scadenta anticipata;
  • Clauza de risc valutar, in ce priveste monedele CHF, Euro, Dolar, prin care creditoul nu isi asuma niciun risc de pe urma fluctuatiei;
  • Clauza prin care creditorul poate accesa dobanda penalizatoare, excesiva sau variabila.

 

In ce priveste clauzele abuzive ale Bancii Transilvania, regasim cel putin doua exemple, ce fac parte din jurisprudenta biroului Daniel Velicu & Asociatii

  1. In acest prim caz am sanctionat grav Banca Transilvania intrucat a impus o dobanda de 30 % / an. Da, ati citit bine, 30 % / an!, dobanda anulata de Justitie.

http://portal.just.ro/211/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21100000000410951&id_inst=211

Reclamanta APOSTOL HUTANU GABRIELA la Avocat Velicu Daniel

Parata Banca Transilvania SA

Parata EOS CREDIT FUNDING DAC

30.07.2020 Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta. Constată caracterul abuziv şi dispune anularea clauzei din art. 6 din contractul de credit de consum nr. 09/1 din data de 03.01.2007 privind clauzele abuzive ale Bancii Transilvania, in procent de 30 % / an. Obligă pârâtele să plătească reclamantei suma de 1.000 lei reprezentând onorariu avocaţial.

clauzele abuzive ale bancii transilvania

 

2. In acest secund caz, la fel ca in primul a aparut si un recuperator de creante – PROSPERO CAPITAL, infiintat de KRUK.

http://portal.just.ro/197/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19700000000410777&id_inst=197

Reclamantul ORBAN OCTAVIAN FELICIAN la Avocat Velicu Daniel

Parata Banca Transilvania SA

Parata PROSPERO CAPITAL, la KRUK ROMANIA

07 10.2020 Admite acţiunea, astfel cum aceasta a fost modificată, formulată de reclamantul ORBAN OCTAVIAN FELICIAN, în contradictoriu cu pârâtele PROSPERO CAPITAL, prin reprezentant legal şi BANCA TRANSILVANIA SA, prin reprezentant legal, prin Serviciul Litigii Judiciare – Biroul Regional de Litigii şi Insolvenţă Târgu Mureş. Constată caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzei cuprinse în art. IV pct. 4.1 alin. 1 din Contractul de credit de consum nr. 080CIS6072460002/ 03.09.2007, în ce priveste clauzele abuzive ale Bancii Transilvania.

dobanda bancii transilvania

Clauzele abuzive ale Bancii Transilvania se regasesc in executarile silite ale recuperatorilor de creante (precum cele pornite sau continuate de Prospero Capital), generand in anumite cazuri, cresterea si de 100 o suta de ori a debitului imprumutat.

Dobanda Bancii Transilvania nu e abuziva doar prin simpla  introducere, ci de la caz la caz, in functie de data semnarii contractului de credit, raportat la legislatia in vigoare de la acea data.

De retinut este ca executarile silite ale recuperatorilor de creante se bazeaza in special pe dobanda Bancii Transilvania.

Conditiile impuse de legislatie pentru care dobanda Bancii Transilvania e abuziva si trebuie sa fie stearsa:

 

1.     Dobanda Bancii Transilvania din contractele de imprumut cu persoanele fizice nu a fost negociata;

 

2.     Clauza inserata e contrara exigentelor impuse de buna-credinta; 

 

3.     Clauza considerata a fi abuziva creeaza, in detrimentul consumatorului persoana fizica, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor. 

 

4.     Clauza privind Dobanda Bancii Transilvania nu se circumscrie notiunii de “obiect principal al contractului” astfel ca permite interventia instantei in ceea ce priveste restabilirea echilibrului contractual.

 

Cum poate fi anulata dobanda unei banci sau IFN

Pentru a obtine succesul nostru, ai doua cai la dispozitie:

  • Actiunea in constatarea nulitatii absolute a clauzelor abuzive;
  • Contestatia la executare, daca exista un dosar de executare, precum cazurile clientilor nostrii.

Iti recomandam si urmatoarele articole:

·       https://velicu.eu/darea-in-plata-legea-77-2016-dare-in-plata-credit-bancar/

·       https://velicu.eu/clauze-abuzive-banci-restituire-bani-cjue/

·       https://velicu.eu/contestatiile-la-executare-termen-c75-19-cjue/

·       https://velicu.eu/poprirea-pe-salariu-poate-fi-anulata-oricand/

·       https://velicu.eu/notificarea-cesiunii-de-creanta-executarea-silita-credit-bancar/

·       https://velicu.eu/camataria-se-pedepseste-cu-inschisoarea-desi-unele-banci-si-ifn-uri-o-practica/

·       https://velicu.eu/clauze-abuzive-la-rcs-rds-vodafone-orange-telekom/

 
 
 
 
 

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.

https://velicu.eu/stergerea-din-biroul-de-credit-radierea-datelor-biroul-de-credite/