Cererea de Divort poate fi singura solutie la neintelegerile din Casnicie. Indiferent ca Sotii care Divorteaza au sau nu Copii, la Tribunal vei avea nevoie de un Avocat bun.
Un Divort cu Copii la Tribunal este dificil si important. Nu trata cu superficialitate Divortul cu Copii, Contacteaza un Avocat!
1. Ce efecte are Divortul in general (cu sau fara copii).
Divortul poate aduce linistea ambilor soti, indiferent ca a fost obtinut cu sau fara acordul sotului parat.
Juridic vorbind, primul efect al divortului este desfacerea casatoriei.
In cazul unui divort cu copii, Instanţa de tutelă hotărăşte si asupra raporturilor dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori.
Soţii pot păstra numele purtat în timpul căsătoriei, chiar si daca celalalt sot se opune. Recomandam articolul Schimbarea numelui dupa casatorie.
Oricare dintre soţi poate cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separaţiei în fapt.
Dacă soţul reclamant decedează în timpul procesului, moştenitorii săi pot continua acţiunea de divorţ.
Clauzele Abuzive din Contractele Bancare nasc Executari Silite Ilegale
2. Pentru ce Motive poate interveni un divort cu copii la tribunal
Motivele despartirii pot fi din cele mai diverse. In fata tribunalului, problema nu e motivul real ci dovedirea acelor situatii sau fapte pe care sotul reclamant le reclama.
Astfel, misiunea sotului este de a strange date si informatii privind dovedirea motivelor. In aceasta etapa prealabila, rolul unui avocat este esential, mai ales daca persoana nu a mai trecut printr-un divort.
Cele mai dese motive invocate sunt situatii in care raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă. Repet, aceste motive trebuie dovedite temeinic pentru ca divortul sa fie obtinut din culpa exclusiva a celuilalt sot.
Un alt motiv de divort consta intr-o separare în fapt a sotilor care a durat cel puţin 2 ani.
Mai rar se intampla ca starea de sănătate a celuilalt sot, ce face imposibilă continuarea căsătoriei, sa reprezinte motivul desfacerii casatoriei.
Poprire cont ilegala| Contestatia la poprire cont persoana fizica
3. Divortul din culpa exclusiva a unui sot.
Sotul reclamant va fi diligent in protejarea interesului sau, prin sustinerea cererii in mod activ. Riscul este ca soţul parat sa fie gasit nevinovat de instanta. Acesta din urma, daca suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului reclamant să îl despăgubească.
Divorţul se poate pronunţa dacă tribunalul stabileşte culpa unuia dintre soţi în destrămarea căsătoriei. Exceptional, dacă din dovezi rezultă vina (culpa) ambilor soţi, va opera divorţul din culpa lor comună.
Soţul, împotriva căruia a fost pronunţat divorţul, pierde drepturile pe care legea sau convenţiile încheiate anterior cu terţii le atribuie acestuia.
Soţul reclamant poate beneficia de o prestaţie compensatorie, daca divortul genereaza un dezechilibru semnificativ.
Soţul reclamant, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să îl despăgubească.
Soţul divorţat are dreptul la întreţinere, dacă nu poate desfasura nicio activitate profesionala, situatie nascuta înainte ori în timpul căsătoriei.
4. Divort cu Copii la Tribunal
In acest caz se va efectua un raport de anchetă psihosocială, iar parintii vor fi ascultati de judecator.
Deasemenea, va fi ascultat copilul care a împlinit vârsta de 10 ani. Poate fi ascultat şi copilul care nu a împlinit vârsta de 10 ani, dacă autoritatea competentă consideră necesar.
Este evident ca in astfel de proceduri, orice ajutor conteaza iar un Avocat bun poate face diferenta.
Ulterior despartirii, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi in principiu.
Exceptional, judecatorul poate decide decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti. Motivul trebuie identificat in sarcina părintelui decazut. Acesta ar trebui sa puna în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
În mod excepţional, instanţa poate decide plasamentul copilului la o rudă sau la o persoană cunoscuta ori chiar straina.
In ce priveste locuinta minorului,instanţa de tutelă stabileşte locuinţa copilului minor la unul din părinti.
In vederea protejarii interesului superior al copilului, este stabilita si contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor.
Instanța poate lua, pe tot timpul procesului, prin ordonanță președințială, măsuri provizorii cu privire la stabilirea locuinței copiilor minori si intretinerea acestora de sotul parat. Aici, merita sa cititi si urmatorul articol, privitor la pensia alimentara:
- https://velicu.eu/juridice/pensie-alimentara-copil-neplatita
- https://velicu.eu/drepturile-copilului-respectarea-drepturilor-copiilor/
5. Acte necesare si Cerere Divort cu Copii la Tribunal
Cererea de divorț se va depune la Judecatoria in circumscripția căreia se află cea din urmă locuință comună a soților.
Exemplu: daca sotii au locuit impreuna in Sectorul 1 Bucuresti, competenta este Judecatoria Sector 1.
Dacă niciunul dintre soți nu mai locuiește în circumscripția judecătoriei în care se află cea din urmă locuință comună, judecătoria competentă este aceea unde locuieste paratul.
Exemplu: daca sotii au locuit in Sectorul 1, iar unul din ei s-a mutat la Brasov, judecatoria, unde se inregistreaza cererea, este cea din Brasov.
Cand pârâtul nu are locuința în țară, este competentă judecătoria în circumscripția căreia își are locuința reclamantul.
Exemplu: daca sotul a plecat in Italia iar celalalt se afla in Sectorul 1, competenta este Judecatoria sectorul 1.
Dacă nici reclamantul și nici pârâtul nu au locuința în țară, părțile pot conveni să introducă cererea de divorț la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorț este de competența Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului București. Legea permite si Divortul de un Strain.
Cererea de divorț va cuprinde in special numele copiilor minori ai celor 2 soți ori adoptați de aceștia.
La cerere se vor alătura o copie a certificatului de căsătorie și, după caz, câte o copie a certificatelor de naștere ale copiilor minori.
Nu recomandam niciunuia dintre soti sa se prezinte in fata judecatorului fara un Avocat.
Daca au fost sau sunt exercitate violente, ai dreptul si ocazia sa obtii un Ordin de Protectie, Uite un Model.
Cerere Divort cu Copii la Tribunal
Buna seara ! Sotul meu-navigator – a pus ca motiv de divort faptul ca eu as fi facut copilul ,care a implinit 4 ani anul acesta, nu s-a ocupat de copil ,statea in restaurante ….Acum cere sa vada copilul o luna cand vine din voiaj ,la 2 sapt in weekend ,de sarbatorile legale , de zilele de nastere ale tuturor rudelor ,…etc. Atata timp cat motivul divortului este COPILUL pe care nu l-a dorit si eu l-am facut cu forta(minciuni) , poate instanta sa ii accepte cererea ? Pe de alta parte da copilului 500 RON pensie, navigator fiind . Eu stiu pensia reprezinta 25% din venituri . Avocatul meu spune mereu sa asteptam sa vedem ce va face la infatisarea urmatoare … Am depus eu un MEMORIU si a spus sa il semnez eu . Este ok ? MULTUMESC !
Principiul interesului superior al copilului va obliga sa respectati si sa sustineti o relatia constanta intre tata si copil. Privind relatia dintre dvs si avocatul dvs nu putem interveni.
Cu stima
Avocat Velicu
Buna seara ! Cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil de navigator ?Multumesc anticipat !
Pensia nu are un cuantum fix.
Judecatorul are in vedere numeroase criterii.
Cu stima.
Avocat Velicu.
Vad ca in ultimul timp toti barbatii gases motiv de divort copilul .In cazul acesta in care recunosc singuri ca nu au vrut copilul ,ce sanse mai au sa ia copilul sau sa il viziteze ?
Sansele sunt mari si asa ar trebui sa fie.
La mijloc nu e vorba de dvs ci de copilul dvs, de sanatatea acestuia.
Copilul are nevoie de parinte, de aceea vizitele ar trebui incurajate si nu interzise.
Avocat Velicu
Eu stau in ilfov, soțul sector 3 avem adrese diferite…unde intentez acțiunea de divorț?multumesc
Articolul 915 Cod.procedura civila Instanța competentă
(1) Cererea de divorț este de competența judecătoriei în circumscripția căreia se află cea din urmă locuință comună a soților. Dacă soții nu au avut locuință comună sau dacă niciunul dintre soți nu mai locuiește în circumscripția judecătoriei în care se află cea din urmă locuință comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripția căreia își are locuința pârâtul, iar când pârâtul nu are locuința în țară și instanțele române sunt competente internațional, este competentă judecătoria în circumscripția căreia își are locuința reclamantul.
(2) Dacă nici reclamantul și nici pârâtul nu au locuința în țară, părțile pot conveni să introducă cererea de divorț la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorț este de competența Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului București.
AVOCAT VELICU DANIEL 0729108050 avocat@velicu.eu
Buna seara sunt intr-o situatie destul de urata de cel putin 2 ani incoace sunt terorizata psihic si verbal,in ultima vreme a fost destul de rau nu cred ca o sa vrea sa divortam la notar a vb foarte urat si cu fiul nostru de 9 ani nu am cuvinte ,nu stiu ce sa fac si cum sa procedez va rog sa ma sfatuiti…O seara linistita
Intentez actiune de divort pe motive de violenţă domestică . L-am reclamat la poliţie si la DAS împreună cu fata care are 19 ani. Mai am un baiat minor cu nevoi speciale .Din cauza acestor violențe repetate, am parasit locuința si m-am mutat cu chirie impreuna cu copiii. Acest lucru l-am declarat și politiei și DAS-ului. Ce pasi trebuie urmati in continuare? MMulțumes pentru timpul acordat .
Cereti un ordin de protectie de la Judecatorie.
Multa bafta.
Avocat Velicu Daniel
https://velicu.eu/ordin-de-protectie-legea-217-2003/
In condițiile în care deja exista o sentința definitiva provind ordin de protecție pe durata maxim admisa (cu probare si recunoașterea în instanta a violentei și amenințărilor cu moartea în prezenta copilului și cu afectarea acestuia) care sunt șansele ca la procesul de divorț sa obțină drept de vizitare (weekenduri, vacante) – minor sugar?
Buna ziua. Doresc sa fiu lămurită în ceea ce privește desfacerea căsătoriei mele.
Sotul meu a fost polițist la rutiera timp de 20 de ani.
In oct. 2013 ne-am căsătorit. In mai 2014 a fost prins cu mita. Au urmat 2 ani de coșmar. Eu fiind însărcinată am tot tinut morțiș sa fiu alaturi de el. Am rămas in np nunții însărcinată, neavând nici o posibilitate de a lucra, el luandu-ma de pe băncile scolii. Intre noi este o dif de aprox. 20 de ani. Apoi in 2016 a fost arestat. Am rămas acasa cu o rata la apartament de 250€ 2 copii minori de 2 ani si respectiv 8 luni. In timpul procesului a reușit sa iasa la pensie. Si i-a revenit timp de 1 an pensie de 1000 ron pe luna. Apartamentul luat de el inainte se căsătorie. Am achitat rata luna de luna din banii părinților mei si cu cei 1000 ron am încercat sa supraviețuim plus banii din indemnizația mea. L-am tinut si pe el 2 ani in penitenciar , cu bani pachete. A venit in noiembrie 2018 acasa si de atunci viata noastra e cosmar. Doresc sa dau divorț din vina lui excusiva. Practic am fost 2 ani si înainte de asta langa el numai la greu,iar acum îmi scoate ochii zi de zi ca nu muncesc, ma avantajează emotional,ma filmeaza si ma provoacă la tot felul de chestii sa aiba inregistrari. Ma trezeste la ora 7 dimineața cu muzica la maxim ca femeile nu au voie sa doarma pana la 8 daca stau acasa degeaba. Mi-a luat cheile de la masina ce am cumparat-o pe numele lui tata cat a stat arestat,si prin amenintari a trecut-o pe numele lui. Ma amenința zi de zi ca daca pun mana pe masina suna la 112 si ma reclama ca am furat-o. Jigneste si sare la bataie dar nu ma loveste pt ca încă are control, a ieșit pe buna purtare.
Nu are nici un motiv/ proba clara concreta care prin argumentarea ei sa reiese ca eu nu mi-am exercitat drepturile de sotie. Doar ca îmi scoate ochii ca nu am muncit o zi din viata mea. Si am stat pe banii lui timp de 5 ani si pe indemnizația primita de la stat pt ca la momentul nasterii eram eleva. Intre timp cat a stat arestat eu am terminat o scoala sanitară, si sunt in anul 3 la facultate. Imi taie orice cale de a merge la facultate, fac voluntariat la SAJ Sv si îmi pune bete in roate prin metode de ale lui parsive ca să nu pot ajunge la voluntariat. Acest voluntariat ma ajuta în vederea obtinerii unui serviciu.
Ce sanse am sa obțin copiii, ce sanse am sa îmi restituie banii pe rata la ap timp de 2 ani cat el a stat arestat. Sau sa îmi recuperez mașina si sa se duca invartindu-se unde stie. Se mai tine cont de munca unei femei cu copiii minori in gospodarie. De faptul ca nu a fost 2 ani langa noi si ca m-am descurcat cum am putut cu rate datorii întreținerea lui ,a noastra. Multumesc
Gasiti aici toate informatiile necesare
Avocat Velicu
0729108050
https://velicu.eu/juridice/pensie-alimentara-copil-neplatita
După ce am apelat la avocat acesta ne-a îndrumat sa încheiem o convenție cu privire la stabilirea programului de vizită si că este mai usor prin notar. Acum avocatul a spus că a depus actele la judecătorie. De ce se mai depun actele prin judecatorie daca divortam prin notar si cat durează până se finalizează tot divortul ?
Ca tata după divorț ar fi vreo șansă ca copil în vârstă de 5 ani și jumate sa rămână cu mine?recunosc ca am avut probleme cu jocurile de noroc…Atât nu am batut’o niciodată nu i’am vorbit urat nu beau….Și menționez ca ea nu ar avea unde sa merga
Din 2016 m-am separst de elpentru ca nu puteam trai in 8 m patrati trei persoane, am luat copilul si am plecat, abia acum am depus cererea de divort la tribunal. In prezent am un bebelus de 11 luni, cer un sfat de bun simt. Daca el a refuzat sa trimita lunar bani pentru copilul lui de ce ar avea dreptul sa il forteze sa mearga la el daca copilul nu vrea sa il vada? Unde pot gasii un avocat care sa ma reprezinte?
Buna ziua . Va rog frumos sa imi spuneti ,cat dureaza sa divortez ?
Am 2 copii baiatu de 10 ani si fetita de 6 .
Divortez deoarece am prins o pe sotia mea pe care am luat o acum 13 ani aproape , ca m a tradat cu un jeg de coleg de munca de al meu. Eu nu am tradat o niciodata .pentru ca mi am respectat juramintele ,si am iubit o si am pus toata increderea din univers in ea . (Ne am luat de virgini ) si deaia nu accept ce mi a facut ,pentru ca eu nu am tradat o niciodata desii ocazii am avut ,multee. De 2 ori m a inselat ,,,zice ea,,,, da nu cred. La pus pe hoitu ala mai presus de casnicia mea ,de 12 ani aproape 13 , de copii si de mine si asta nu accept.
Am poze ,mesaje tot ce trebuie ca dovezi ….se iau in considerare ?
Eu nu vreau copii poate sa stea cu ea . Doar sa am accept sa ii vad ,si le platesc pensie alimentara si , le dau si peste ..nu asta e problema…
Problema e ca vreau divortul ca nu accept ce mi a facut .
Un raspuns va rog ..
Multumeac anticipat .
O zi buna .
Gasiti aici toate informatiile necesare
Avocat Velicu
0729108050
https://velicu.eu/juridice/pensie-alimentara-copil-neplatita/
Bună ziua!,Mar interesa cam cat costa un divorț și ce acte îmi trebuie ca am și un copil.
Buna ziua!
Pentru a divorta la Judecatorie trebuie sa atasati cererii de divort (pe care o formulati dvs si inserati motivele pentru care solicitati desfacerea casatoriei) urmatoarele documente, in copie: cartea de identitate, certificatul de nastere, certificatul de casatorie si dovada achitarii taxei judiciare de timbru.
In situatia in care nu doriti sa apelati la un avocat, singurul cost ar fi plata taxei judiciare de timbru – 200 lei.
In cazul in care apelati la un avocat, trebuie sa platiti onorariul acestuia.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU – TEL 0729 10 80 50
Ma numesc Mihaela Iordache, mam despărțit de fostul meu sot anul trecut, an septembrie, am un an și ceva de când neam despărțit am trăit 10 ani ampreuna din care au rezultat 3 copiii, neam despărțit pe motivul ca lui nu ai plăcea munca și se despărțea foarte des de mine, fiind influențat de mama și fratele lui, când ne despărțeau el ami lua copiii mereu de lângă mine am trăit un coșmar toții ăștia 10 ani anul trecut când mam despărțit de el,el sia refăcut viata imediat cu o femeie care are 4 copii toții minorii, copiii mei sunt la el, eu antre timp am.plecat an străinătate pentru a muncii și a le face o viata mai buna copiilor, am ancecat timp de un an de zile sa ami sun copiii si sa mii ajut financiar dar nu mi sa dat voie, acum el ma dat an tribunal, cu acuzații grave, si mereu ami cere sa ai plătesc pensie alimentara,si ma decât din drepturile parintestii eu nu vreau sa renunț la copiii din cauza influentei lui, ce șanse asi avea sa ami câștig copiii.? Va rog frumos sa ami raspundeti
Buna am si eu o întrebare suntem despărțiți de 11 ani aveam 2 copii majori nu aveam bunuri de împărțit, amândoi ne-am refăcut viața și nu stiu adresa actuala a soțului vreau sa depun cererea de divorț,ce trebuie să fac și de ce acte am nevoie?? Va mulțumesc
Buna ziua!
Dvs si sotul trebuie sa formulati o cerere de divort, care sa fie semnata atat de dvs, cat si de dansul, si sa atasati cererii urmatoarele acte, in copie: cartile de identitate, certificatele de nastere, certificatul de casatorie si dovada achitarii taxei judiciare de timbru.
In cuprinsul cererii, trebuie sa mentionati faptul ca solicitati ca desfacerea casatoriei sa aiba loc ca urmare a culpei comune.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU – tel 0729 10 80 50
Bună ziua,
Suntem căsătoriți, vreau sa divorțez de ea, am prins-o ca ma înșală cu șeful ei(dovada fiind ieșitul pe ascuns la cafenele, plus convorbiri pe ascuns) din căsnicie rezulta doi copii gemeni(fata și băiat), copiii vreau sa rămână la mine deoarece cred ca pe viitor nu o sa ii poată susțină financiar din cauza salariului mic, plus de asta nu am încredere ca o sa ii îngrijească bine, ii poate negliza din cauza amantului, care sunt șansele mele ca, copiii sa rămână la mine. Mulțumesc
Buna ziua!
In functie de apararile dvs din procesul de divort si de probele cu care va veti sustine actiunea, sansele dvs pot fi foarte mari in ceea ce priveste stabilirea domiciliului minorilor la dvs, dupa divort.
Mult succes!
Toate cele bune!
Avocat Velicu Daniel
Tel. 0729 10 80 50
Buna ziua sotul meu este arestat de 2 ani si ceva si as vrea sa bag divort de el….din casnicia noastra au rezultat doi copii unu de 5 ani si o fetita de 1 an si 6 luni….as vrea sa stiu cam cat ar dura procesul de divort??el este de acord…
Buna ziua!
Durata procesului difera de la caz la caz, in functie de probele pe care dvs doriti sa le propuneti, iar instanta ar urma sa le administreze, in functie de cat de repede raspundeti la solicitarile instantei, in functie de modul in care sotul dvs doreste sa isi construiasca pozitia pocesuala. Nu va putem estima o durata.
Daca doriti ca procedura divortului sa aiba loc intr-un termen mai scurt, discutati cu sotul dvs, ajungeti la un acord, si puteti divorta si la notarul public in max. 3 luni. In acest sens, trebuie ca dvs sa stabiliti cu sotul absolut toate aspecele referitoare la modul in care va veti ocupa de copii dupa divort, unde vor locui acestia, care va fi cuantumul pensiei de intretinere platit de parintele cu care minorii nu locuiesc, etc.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel: 0729 10 80 50
Buna ziua! Mama mea a fost dată în judecată de un domn cu care a locuit si crede ca fetita cea mica in varsta de 5 ani este a lui, deși în certificat asta arata.
Noi suntem 8 frații dintre care 4 suntem la casele noastre iar restul sunt in plasament la nașii lor, mami nu mai locuiește de foarte mult timp cu acel domn iar fetița pana acum 1 luna a fost la dansul iar apoi ia adus-o acasa spunând că sa săturat de ea ca ii face capul calendar.
Ce am putea face? Este vro șansă să câștige fara a avea un avocat, neavând posibilitate?
Ține foarte mult la cea mica si nu vrea sa o dea de langa ea, fetița a fost bătută si nu i-au dat sa mănânce cat timp a fost la acel domn. O îngrijește foarte bine, si o educa.
Si ce acte am putea depune la dosar pt a se putea afișa în fața instanței?
Multumim frumos!
Buna ziua!
Din relatarea dvs, nu intelegem care este obiectul litigiului. Va rugam sa specificati si acest lucru intr-un alt comentariu.
Toate cele bune!
Buna seara sunt însurat de 16 ani soția a început să bea de vreo 4 ani de vreo doi ani a încercat să mă omoare de doua ori odată cu cuțitul și odată cu o cana avem trei copii nu am nevoie de nimic de la ea ,ce ar trebui sa fac mai exact că sa divorțez
Buna ziua!
Puteti introduce o cerere de divort la Judecatoria in circumscriptia careia locuiti. In cadrul cererii, solicitati desfacererea casatoriei incheiate cu sotia dvs si aratati care sunt motivele care v-au determinat sa faceti acest lucru. Trebuie sa descrieti faptele cat mai clar.
De asemenea, trebuie sa atasati cererii de divort si probe care sa va sustina afirmatiile: inscrisuri -acte, poze, etc; puteti propune si martori, dar nu copiii rezultati din casatorie.
Toate cele bune!
Avocat Velicu Daniel
Tel 0729 10 80 50
Bună seara, soțul meu e plecat de acasă de 1 an de zile, avem doi copii unul de 8 ani și 9 luni și unul de 3 ani și 9 luni
Pana în ziua de azi nu și a cautat copii și nu m a ajutat cu nimic în legătură cu ei nici măcar nu ii suna. El având alta relație și iubita lui fiind însărcinată.
Vreau sa ma duc la tribunal sa depun cerere ptr divorț și vreau copii la mine. Exista vre o sansa sa mi ia? Eu locuiesc cu părinții mei, ei merg la școală iar eu muncesc, mulțumesc
Buna ziua ,am 3 copii fata de 15 ani ,fata de 13 ani si baiat de11 ani sotul lucreaza in italia vine o data la an sau de doua ori pe an,iar atunci cand vine sta numai beat,doresc sa divortez dar la salariul de 1340 de lei nu mi permit un avocat,cum procedez sa ma reprezint singura la tribunal so sa fac toate demersurile.multumesc
Buna ziua ma numesc Varga Timea de iunie nu mai stau cu sotu am si declaratie de la notar in care declara ca noi nu mai suntem impreuna 10 ani suntem casatoriti avem 2 cpoii una de 12 ani si una de 7 cum pot divorta daca eu vreau sa plec in strainetate cu copii
Buna ziua, d-l avocat!
Doresc (in acord comun cu sotul meu) sa divortez in lipsa. Sotul meu este plecat din tara de 21 ani(adunat).Plecat in tot acest timp in diverse tari. Vine in Romania rar, f rar..sau deloc. Ulitma data a fost in Romania in martie acum 2 ani. Nu avem probleme, certuri si nici copii. Am convenit impreuna sa divortam, insa el nu poate veni in tara. Situatia actuala nu ii permite, nici financiar, nici sa stea foarte mult in tara, nici zboruri… Asadar, dorim divort in lipsa unui dintre soti…unul in tara, celalalt in afara tarii. Eu ma reprezint singura, insa el are nevoie de un avocat. Dorim cat mai repede sa incheiem acest act de desfacere a divortului…ca ulterios sa facem un partaj..si sa-i pot da dreptul lui la proprietate. Momentan avem amandoi aceslasi domiciliu. Cat dureaza si ce costuri presupune un astfel de demers? Va multumesc!
Buna ziua!
Cel mai rapid si ieftin, in cazul dvs, mai ale sca nu aveti copii, este sa divortati pe cale administrativa, la serviciul de stare civila de la locul in care a fost incheiata casatoria. Trebuie doar sa va prezentati in fata ofiterului de stare civila, alaturi de sotul dvs, si sa depuneti o cerere de divort.
In acest caz, procedura dureaza doar 30 zile si nu va costa nimic. De asemenea, similar se poate divorta si la un notar public, insa aceasta procedura costa cateva sute de lei.
Divortul, de comun acord, inaintat in fata unei instanat de judecata, dureaza mai mult, va fi nevoie de prezenta sotului dvs si presupune costuri, din partea lui, in cazul in care alege sa fie reprezentat / asistat de un avocat.
Toate cele bune!
Avocat Velicu Daniel
Tel 0729 10 80 50
Buna ziua!
Doresc sa divortez de sotul meu pentru ca are un comportament abuziv, pana la violent. Exista si un ordin de protectie in acest sens, insa a expirat. De doua saptamani, a reusit sa-l comvinga pe fiul nostru de 9 ani si9 luni sa locuiasca la el si imi interzice sa iau legatura cu copilul. Imi spune ca vine in parc si nu vine, nu imi raspunde la telefon. Cum trebuie sa procedez sa il constrang sa imi dea copilulinapoi sau sa ma lase sa iau legatura cu el.
Buna ziua!
Dupa ce introduceti actiunea de divort la Judecatoria in circumscriptia careia aveti ultimul domiciliu comun cu sotul, puteti solicita instantei, pe calea unei ordonante presedintiale, sa va incuviinteze fiul pe durata procesului, pana la pronuntarea unei hotarari definitive. In cererea de pronuntare a unei ordonante presedintiale, puteti mentiona faptul ca tatal minorului are un comportament care nu il face demn sa se ocupe de minor.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel 0729 10 80 50
Buna ziua, de 2 saptamani sotia a venit cu vestea ca ea vrea sa divorteze! Din spusele ei are pe cineva, un alt barbat de care este indragostita!!…e deja a 3-a ocazie de cand suntem casatoriti.Ma tot bate la cap sa merg la notar sa depunem actele de divort!.Avem o fiica minora de 12 ani,locuim in casa ei, de dinainte de casatorie, care acum 5 ani am primit-o ca donatie de la socrii, e pe numele ambilor.Eu nu vreau sa divortez,imi iubesc familia! Am sanse sa raman eu in casa si sa primesc custodia fetitei?…nu vreau sa creasca cu o asemenea mama!!
Multumesc din suflet!
Buna ziua,
Doresc sa divortez de sotul meu in urma bataii aplicate fiicei noastre in varsta de 17 ani pe fondul consumului excesiv de alcool si, o relatie extraconjugala ( am mesajele lor si mesajele ei catre mine printate ca dovezi ). Mentionez ca fiica a obtinut ordinul de protectie pentru 2 luni si va incepe in curand si procesul penal in urma plangerilor depuse la politie ( suntem din Constanta ). Presupun ca nu va putea avea dreptul la tutela in urma celor intamplate.
Problema este apartamentul achizitionat prin credit si as dori sa ramanem in apartament ( eu si fiica ) si in schimbul pensiei alimentare ce ar trebui sa i-o plateasca inca 2 ani, fiind in clasa a 11-a din toamna si in viitor la facultate, vreau sa renunte la partea lui de apartament. Credeti ca exista aceasta posibilitate?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua!
Recomandarea noastra ar fi sa solicitati ca dvs sa preluati ratele creditului pentru apartament, iar tatal fetei sa ii plateasca pensie alimentara acesteia. Ratiunea acestei variante consta in faptul ca pensia alimentara este o prestatie la care are dreptul minorul si la care este obligat unul dintre parinti, iar banii ar trebui folositi in interesul minorului – pentru a i se cumpara haine, mancare, rechizite, etc.
Oricum, avand in vedere nefericitul incident care a avut drept consecinta emiterea unui ordin de protectie, sunt foarte mari sansele ca dvs sa va fie incredintata minora spre crestere si educare (este aproape sigur ca se va intampla acest lucru).
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel 0729 10 80 50
Cît timp durează un divorț de comun acord pentru Judecătorie?
Buna ziua!
Durata unui proces variaza in functie de multi factori, precum: gradul de incarcare al instantei, pozitia partii adverse, etc. In cazul in care partea adversa este de acord cu divortul, procesul nu ar trebui sa dureze foarte mult, ci doar 3-4 luni, acesta putand fi solutionat inca de la primul termen de judecata acordat in cauza daca se depun toate documentele necesare odata cu cererea de chemare in judecata si se achita taxa judiciara de timbru.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel 0729 10 80 50
Mail: avocat@velicu.eu
Buna ziua sotu meu ma ansala de vreo 8 luni am dovezi cu mesagele ce si le trimetiau si chiar si poze avem doi copii una de 13 ani si un baietel de 8 luni eu nu mai rezist se comprta urat nu ma mai calculeaza e andragostit vreu divort cu partaj suntem casatorit de 14 ani cum sa procedez as vrea ca copii sa ramana an custodia mea fata de 13 ani nu al mai poate vedea ma facut sa sufar prea mult multumesc
Buna ziua!
Dvs puteti introduce o cerere de divort la Judecatoria in circumscriptia careia aveti ultimul domiciliul comun cu sotul dvs.
In cadrul actiunii, trebuie sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului dvs, sa solicitati ca minorii sa locuiasca cu dvs, iar tatal lor sa fie obligat la plata unei pensii alimentare catre minori.
In cadrul cererii, trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, pe cele ale sotului si cele ale minorilor, apoi sa descrieti, cat mai clar, care sunt motivele care va determina sa solicitati desfacerea casatoriei: comportamentul sotului dvs fata de dvs si de copii (cum va vorbeste, cum se comporta, daca se ocupa de minori, de casa, etc).
Cererii trebuie sa ii atasati copii dupa certificatul de casatorie, buletinul dvs, certificatele de nastere ale minorilor, precum si dupa alte documente care sa sustina cele afirmate de dvs.
Puteti propune si proba cu martori si sa propuneti audierea a 2 martori – persoane care cunosc relatiile dintre dvs si sot (nu pot fi minorii).
Trebuie sa achitati si o taxa judiciara de timbru in cuantum de 200 lei si sa atasati dovada platii acestora cererii de chemare in judecata.
Toate cele bune!
Avocat Daniel VELICU
Tel 0729 10 80 50
Mail avocat@velicu.eu
buna seara, numele meu este gabriel! Sotia mea a plecat de acasa cu copilul minor in urma cu 3 saptamani, nefiind divortati inca. Tin sa mentionez ca se comporta foarte urat cu, copilul, il injura foarte urat, tipa la el foarte tare copilul fiind foarte speriat. As vrea sa va intreb, inregistrarile pot fi o dovada la tribunal? Nu sunt video-uri, doar inregistri in care injura copilul si se aude cum el plange. multumesc
As dori sa divortez am 2 copii minori sotul meu vine numai tz acasa ,nu adice un ban la copii sau o paine,baga bani doae in materiale de constructie,ma si batut cativa ani la rand dar nu am chemat politia si nici la medic nu am fost,imi vb ft urat ma injuta cum as putea sa procedez in asa fel incat sa nu imi ia copii el la divort.cum sa fac sa bag divort?
Buna ziua as dori sa divortez am doi copii minori sunt despărțită in fapt de 11 și 4 luni el nu se interesează de copii nu am putut rămâne cu el că bea foarte mult și mă batea de cate ori era băut din aceasta cauză am plecat cu copii de la socrii mei și stau la părinții mei as dori sa divortez dar fara avocat daca se poate
Bună ziua, eu și soția urmează sa ne despărțim. Suntem căsătoriți de 4 ani avem 2 fetite (4 ani/1 an). Motivul ar fi o cearta de acum aproape 2 ani în care am apucat o de gușă și am folosit niște cuvinte (la nervi) foarte urate(amenințări). De atunci nu au mai fost probleme doar ca spune ea nu poate trece peste.
Ce șanse am sa nu se admita divorțul avand în vedere ca îmi iubesc familia și mai ales fetele iar greșeala pe care am făcut o o regret, am recunoscut o si nu as mai face niciodată asa ceva. Iar cel mai important pt mine sunt fetele și știu ca o despărțire le ar afecta foarte mult.