Prin Contestatia la Executare Silita se poate Anula intreaga executare silita ! Contestatia la executare va poate scapa de Creditor si de Abuzul Executorului !
Printr-o contestatie la executare silita se poate anula insusi titlul executoriu
Prin contestatia la executare, se poate ataca executarea silita insasi, unele acte de executare si chiar titlul executoriu, in acest ultim caz o contestatie la executare silita fiind o solutie extrem de utila.
Contestatia la executare poate avea efecte miraculoase pentru debitorul executat silit in temeiul unui titlu executoriu, altul decat o hotarare judecatoreasca definitiva.
Pentru unul din clienti, noi am anulat de curand insusi titlul executoriu, un contract de credit, incheiat ilegal cu o Institutie financiara nebancara (IFN).
|
http://portal.just.ro/290/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29000000000079996&id_inst=290
Contestatia la Executare Silita este echivalenta cu strigatul de ajutor al celui asuprit de Forta coercitiva a Statului Roman
Contestatia la Executare Silita se adreseaza justitiei. Căutarea justiţiei înseamnă căutarea eternă a fericirii umane. Justiţia e fericirea socială, garantată de ordinea socială.
In anul de gratie 2019, mai mult ca niciodata, Instantele de judecata sanctioneaza abuzurile executorilor si ale creditorilor.
Debitorii, ce formuleaza Contestatia la Executare Silita in termenul de 15 zile (adica 17 zile calendaristice), pot scapa de urmarirea silita.
Insa, in majoritatea cazurilor, debitorii gresesc intrucat introduc singuri Contestatie la Executare Silita si omit unele conditii esentiale.
In faza executarii silite, o Contestatie la Executare Silita , bine facuta, poate fi facuta de un Avocat specializat in Executari Silite.
Acest mijloc de aparare impotriva abuzurilor reprezinta cheia salvarii. Conditia este ca debitorul sa nu greseasca odata cu intocmirea contestatiei la executare.
Pe de alta parte, un avocat bun are ochiul format pentru a identifica Executari Silite Ilegale, demarate de banci ori de Firmele ce recupereaza Creantele Bancare.
Creditorii sau unii Recuperatori de creante precum :
– KRUK Romania,
– InvestCapital ltd,
– ProsperoCapital sarl,
– Secapital sarl,
– EOS KSI Romania s.a.
nu sunt stapani pe plantatie, ei au anumite limite.
Orice abuz poate fi sanctionat prin Contestatia la executare silita
Una din limite o reprezinta prescriptia executarii silite de 3 ani. Noi stim cat timp dureaza o executare silita.
Doar daca actioneaza in termen de 3 ani de la scadenta, creditorii pot executa silit debitorii.
Aceeasi lege, ce sanctioneaza debitorii rau platnici, sanctioneaza si creditorii pasivi ce nu sunt interesati de dreptul lor de creanta. Creditorii sau bancile, ce lasa sa treaca termenul de prescriere a dreptului lor de creanta, nu au justificare legala pentru a obtine executarea silita intrucat legea sanctioneaza lipsa lipsa diligentei.
Precum aminteam si cu alta ocazia, in prezent sunt in desfasurare mii de executari silite ilegale. O Contestatie la Executare Silita poate face praf orice demersuri facute abuziv de creditor si executor.
Efectele benefice pentru debitorul care formuleaza la timp Contestatia la executare silita
Nu are asa mare relevanta stadiul si numarul formelor de executare silita infiintate de executor, atat timp cat debitorul formuleaza Contestatie la executare silita in termen.
Instanta de judecata, in urma admiterii contestatiei la executare, poate anula actul de executare contestat, poate anula sau inceta executare silita sau poate anula ori lămuri titlul executoriu (ex: contractul de credit).
Spre exemplu, Poprirea Salariului poate fi contestata in termenul de maxim 15 zile de cand debitorul ia la cunostinta, chiar daca executarea silita a inceput cu mult timp anterior.
Cum scriam si AICI, Poprirea Contului debitorului poate avea efectul „Fata Morgana” pentru Recuperatorul de Creante.
Asta intrucat, odata admisa Contestatia la executare, debitorul poate solicita Intoarcerea executarii Silite, astfel banii luati din conturi sa fie restituiti debitorului. Judecatoria poate anula Poprirea contului bancar, dispusa de executor cu incalcarea conditiilor legale.
Suspendarea executarii silite se poate obtine printr-o procedura distincta, printr-o hotarare a aceleiasi instante, in masura in care este solicitata.
Incuviintarea executarii silite poate fi anulata prin Contestatia la Executare Silita
Din discutiile cu clientii pe care ii ajut sa scape de executarea silita, am observat ca acestia sunt descumpaniti de existenta unei incheieri emisa de Judecatorie.
Cu fiecare ocazie, subliniez ca rolul ativ al judecatorului in faza incuviintarii este redus drastic de legiuitor.
Acesta nu are rol activ, nu poate invoca din oficiu neregularitati. De exemplu, conform art. 2.512 al.2) din Codul Civil, intitulat Invocarea prescripţiei de partea interesată, Organul de jurisdicţie competent nu poate aplica prescripţia din oficiu.
Doar prin Contestatie la Execcutare Silita, debitorul se poate prevala de dreptul de a critica prescrierea creantei. Insa, aici trebuie amintita Intreuperea prescrierii ce poate fi facuta de catre creditor. De aceea, rolul unui avocat specializat in contestatie la executare silita este crucial pentru debitor.
Judecatorul, ce solutioneaza cererea de incuviintare a executarii, verifica cu titlu preliminar doar cateva aspecte esentiale, printre care si urmatoarele:
-existenta creditorului, a cererii de executare si dovada achitarii taxei judiciare de timbru,
-dovada calitatii de executor judecatoresc a celui care sesizeaza Judecatoria,
-existenta debitorului si datele sale precum domiciliu, cnp si altele de asemenea tip.
Astfel, in cadrul procedurii preliminare si superficiale intitulate Incuviintarea Executarii Silite, judecatorul nu poate apara debitorii.
Conform art. 712 din Codul de procedura civila, aflat la Cap VI – Contestatia la executare silita, cei interesați sau vătămați pot cere, pe calea contestației la executare, și anularea încheierii prin care s-a admis cererea de încuviințare a executării silite.
Asadar, doar debitorii pot exercita Contestatia la Executare pentru a se apara impotriva abuzului si executarii, ilegal demarata sau continuata.
In lupta Debitorului cu Executorul si Creditorul este necesara cunoastere si atentie la conditii si termenul de contestare.
Contestatia la executare este doar primul pas spre succes, insa un pas esential.
Cesionarul creantei trebuie sa indeplineasca o serie de obligatii odata cu cesiunea creantei (ex: cesiune credit bancar)
Cesionarul creantei, adica noul creditor trebuie sa garanteze drepturile debitorului si sa respecte o serie de obligatii.
Printre acestea se numara in special obligatia de a informa debitorul asupra actului de cesiune a creditului bancar.
Reamintim ca o cesiune de creanta titlu executoriu se poate contesta in termenul de prescriptie de 3 trei ani.
Noul creditor este obligat prin lege sa notifice debitorul asupra cesiunii de creanta, anterior oricarui act de executare silita.
Conform legislatiei din domeniul financiar bancar, precum OUG 50/2010, cesiunea, individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanţe, devine opozabilă consumatorului prin notificarea adresată acestuia de către cedent.
Pana atunci, debitorul nu este obligat sa achite recuperatorului niciun leu.
Cesiunea se notifică de către cedent consumatorului, în termen de 10 zile calendaristice de la încheierea contractului de cesiune de creanta , prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Nu credem ca recuperatorii pot incheia o Cesiune de creanta titlu executoriu, aceste operatiuni sunt dubioase. Solutia este contestatia la executare sau la cesiune
Rolul Avocatilor specializati in Contestatia la Executare Silita
Ca Avocat, promovez accesul liber si neconditionat la Justitie pentru debitorii, executati silit abuziv. In acest sens, va informez ca prin ajutorul public judiciar aveti dreptul la consultanta juridica gratuita.
Asta inseamna ca debitorii, executati silit, au accesul garantat la justitie, prin asistenta juridica gratuita.
Si eu am fost executat Silit Abuziv. Vezi AICI cum am scapat de propria executare.
Stiu ce inseamna sa ai conturile bancare blocate la cererea pretinsului creditor.
Cunosc sentimentul nesigurantei si frica, generate de accessarea abuziva a fortei coercitive a statului impotriva ta.
COMPLETEAZA FORMULARUL PENTRU A OBTINE CONTESTATIA LA EXECUTARE
Dupa completarea rubricilor, apasati optiunea Trimite.
Ai o singura sansa de a te salva de o executare silita ilegala, nu o rata printr-o Contestatie la Executare Silita, introdusa de tine personal sau de nespecialisti.
Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii 0729108050 avocat@velicu.eu 0314208364
cat ne costa sa scapam de poprirea de salariui
Depinde de la caz la caz. Onorariul unui avocat formeaza cheltuieli de judecata si vor fi puse in sarcina Creditorului la sfarsitul procesului. Aveti mare grija la termenul pentru contestare, e de doar 15 zile. Avocat Velicu 0729108050
Buna ziua, daca poprirea este in curs de desfasurare si termenul de 15 zile a trecut, ce alta posibilitate de contestatie sau anulare se mai poate face in acest caz? Va multumesc
Intotdeauna se poate face ceva.
Cereti in SCRIS executorului judecatoresc sa va ofere o copie de pe toate actele don dosarul de executare silita.
Daca exista o cale de scapare o vom gasi.
Avocat Velicu Daniel
Buna ziua.
Am primit notificare cu privire la executare cu data de 19.03.2019.ceea ce ma deranjeaza este suma totala foarte mare comparativ cu „creditul”.
Creditul a fost telefonic fara contract fara nimic.
Ce pot face?
Multumesc
Buna ziua, cereti o copie de pe tot dosarul de executare silita de la executor, costurile executorului sunt de 1 leu pe pagina.
Apoi, transmiteti-mi actele pentru a le studia, daca exista vreo portita , eu o voi gasi si va voi salva de recuperatorii de creante.
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel
Asteptam actele pentru a va emite un raspuns.
Cu stima.
Avocat Velicu Daniel
avocat@velicu.eu
whatsup 0729108050
fax 0314208364
Am un proces cu pretenții cu o societate minieră Am câștigat la instanta de fond și apel și mi s-a livrat suma de bani stabilită de experți.Ei au făcut recurs ,hotărârea a fost casată și trimisa spre rejudecare in apel.Acum câteva zile cei cu care mă judec mi-au trimis somație prin executor judecătoresc sa le înapoieze suma data altfel mă executa.E legal atata timp când procesul nu e terminat?E spre rejudecare deoarece hotararea nu a fost motivată cum trebuie in apel.Va mulțumesc!
Am o poprire pe conturile bancare,dosare din 2013,2014,2016 fara o notificare sau instiintare de la executorul judecatoresc.Ce pot face in acest caz?
Contestația la executare silita
Cine face întâmpinare?!
Executorul sau creditorul?!
Exista dosar la executor și hotărâre judecătorească definitiva
In 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 28.000 lei pe 10 ani, de la Piraeus Bank, am achitat lunar, cu mici sincope, pana in 2015-2016 rata stabilita. In 2017 mi-au pus poprire pe salariu pentru suma de 40.000 lei, din care 35.000 ai bancii, restul pentru executor! Procedura de executare cred ca a respectat legea(am citit tot ce ati scris in acest sens) … suma stabilita de banca este problema si nu stiu ce as putea sa fac in aceasta situatie! Multumesc mult pentru orice raspuns care m-ar ajuta sa aflu cum a calculat banca suma datorata!