Clauzele abuzive OTP BANK ROMANIA au fost anulate in justitie

Clauzele abuzive OTP BANK

Continuam lupta contra abuzului de putere, emis de Banci, IFN-uri si recuperatorii de creante, lupta in care am anulat si clauzele abuzive OTP BANK.

OTP BANK Romania reprezinta una din institutiile financiar bancare care incalca legea in mod repetat

ANPC a sancționat OTP BANK cu amenda in valoare de 160.000 lei, pentru incalcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007, printre care si clauzele abuzive OTP BANK.

Otp Bank si complicii sai, printre care si OTP Factoring srl au fost obligati la “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat, reprezentând dobânzi, dobânzi penalizaloare, comisioane si penalități calculate şi reţinute în perioada 12.06.2006-23.11.2015”.

Afla ca OTP Bank a fost amendata pentru ca a cesionat ilegal credite catre diverse firme off-shore detinute de banca-mama din Ungaria.

Creditele au fost cesionate in jur de 10.000 de credite in valoare de peste 700 milioane CHF si peste 20 milioane euro catre firme precum OTP Financing Solutions din Olanda si OTP Bank Nyrt din Ungaria precum si catre OTP Factoring zrt si OTP Factoring srl..

OTP Bank a fost obligata sa restituie clientilor dobanzile pe care acestia le-au platit, in valoare de aproape 250 milioane CHF si 20 milioane euro, conform informatiilor publicate de presa.

Vorbim de cel puţin 10.000 de credite şi de tot atâţia clienţi OTP care ar putea să primească înapoi un total de nu mai puţin de 243 de milioane de CHF şi 20 de milioane de euro.

Ca cireasa de pe tort, executarile silite ale recuperatorilor de creante, ce cumpara creantele/creditele cu 3% din valoare ?!, demareaza pe baza si in temeiul unor clauze abuzive. 

Poti fi interesat si de urmatoarele articole:

OTP BANK are o traditie indelungata in a ocoli legislatia in Romania, scopul fiind maximizarea profitului

OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în ţări precum Ungaria, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia şi România.

Prezentă din 2004 pe piaţa bancară locală, OTP Bank Romȃnia şi-a propus să devină o bancă universală puternică și să ofere servicii complete pentru clienţi persoane fizice şi companii.

OTP Group anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2021. Conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele Grupului, OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat după impozitare de 7 milioane RON în primul trimestru din 2021.

Din acest profit se numara si sume importante, generate de clauzele abuzive OTP BANK.

Care sunt clauzele abuzive OTP BANK

In ce priveste Clauzele abuzive OTP BANK, cele mai des intalnite sunt urmatoarele:

  • Clauza prin care creditoarea isi asuma dreptul de a cesiona creanta sau creditul catre orice entitate doreste, adica inclusiv catre recuperatorii de creante.
  • Comisionul de administrare;
  • Comisionul de risc, mai ales in conditiile in care a fost incheiata o asigurare;
  • Comisionul de gestiune;
  • Comisionul de rambursare anticipata;
  • Comisionul de analiza dosar sau acordare credit;

O parte din clientii, care au beneficiat de protectia justitiei, in lupta cu clauzele abuzive OTP BANK

Judecatoria PLOIESTI

Reclamant DIACONU SORIN – la avocat Velicu Daniel

Parata OTP BANK ROMANIA si INVESTCAPITAL LTD la KRUK ROMANIA SRL

http://portal.just.ro/281/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28100000000419198&id_inst=281

24.03.2021 Admite în parte actiunea formulată de către reclamant, respectiv clauzele abuzive OTP BANK. Constată caracterul abuziv al prevederilor art. 3.1 din contractul de credit nr. 0808180266/21.08.2008 privind modificarea unilaterală a dobânzii. Obligă pârâtii în solidar la plata către reclamant a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. 

Judecatoria ORSOVA

Reclamant CARAMIZARU MARIN

Parata OTP BANK ROMANIA si INVESTCAPITAL LTD – la KRUK ROMANIA SRL

http://portal.just.ro/274/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=27400000000021623&id_inst=274

Admite acţiunea privind constatarea ca abuzive a clauzelor contractuale formulată de contestatorul Caramizaru Marin, în contradictoriu cu OTP Bank România S.A.. Constată caracterul abuziv al clauzei prevăzute la art. 4.1 din contractul de credit de consum nr. C2203/1000/66471 din 25.05.2007. Anulează clauza prevăzută la art. 4.1 din contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr. C2203/1000/66471 din 25.05.2007. 

Clauzele abuzive OTP BANK imbogatesc firmele offshore precum OTP FACTORING, INVESTCAPITAL LTD, KRUK SA , PROSPEROCAPITAL SARL s.a.

Iti recomandam si urmatoarele articole:

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Noi am invatat sa anulam acest tip de abuzuri, suntem dispusi sa actionam si in cazul tau, sa te scapam definitiv de hartuire si conturi blocate. Ajutandu-te si pe tine, continuand lupta cu abuzul, spre o Romanie mai sigura .

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.