B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL se afla in varful sistemului

b2kapital portfolio management srl

Tocmai ce am anulat executarea silita, demarata de B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL , cu cea mai mare miza posibila din domeniul recuperatorilor de creante – 798.421,57 CHF (franci elvetieni), salvand pe cel executat de B2KAPITAL de la obligatia achitarii acestei sume, anuland procedura demarata de BEJ Naglici Mihai Serban.

Da, ati citit bine, echivalentul a aproape 1.000.000 Euro am anulat prin Justitia civila, suma fiind obiectul unui singur dosar de executare silita, in care clientul nostru a fost executat de B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL.

executat de BEJ Naglici Mihai Serban

Noi ne ocupam cu demersuri legale, pentru a salva pe cel executat de B2KAPITAL

http://portal.just.ro/1748/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=174800000000175348&id_inst=1748

Reclamant POP DANIELA, executat de BEJ Naglici Mihai Serban, la Avocat VELICU DANIEL

Reclamant POP COSTIN , executat de BEJ Naglici Mihai Serban , la Avocat VELICU DANIEL

parata B2Kapital Portfolio Management SRL

13.07.2021 – Admite cererea. Respinge ca neîntemeiată exceptia tardivitatii formulării contestatiei la executare, invocată de către intimată prin întâmpinare. Admite contestatia la executare formulată de către contestatorii Pop Costin si Pop Daniela în contradictoriu cu intimata Societatea B2Kapital Portfolio Management S.R.L. Constată că a intervenit perimarea executării silite în dosarul de executare nr. 149/2012 aflat pe rolul BEJ Naglici Mihai Serban, si, pe cale de consecintă dispune, conform art. 389 alin. (1) din vechiul Cod de procedură civilă desfiintarea acesteia. Dispune anularea actelor de executare emise ulterior datei de 18.03.2015, inclusiv încheierea din data 14.01.2021 pronuntată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 16180/1748/2020 si actele emise în vederea înfiintării popririi din data de 02.02.2021. În temeiul art. 45 alin. (1) lit. f) din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru dispune restituirea taxei judiciare de timbru în valoare de 1.000 de lei către contestatori, după rămânerea definitivă a solutiei. Obligă contestatorii să plătească BEJ Naglici Mihai Serban suma de 312,80 de lei reprezentând contravaloarea fotocopierii dosarului de executare nr. 149/2012. Obligă intimata să plătească contestatorilor suma de 5.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată efectuate cu onorariul de avocat. Prezenta hotărâre va fi comunicată si BEJ Naglici Mihai Serban

B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL

Cum a aparut B2Kapital Portfolio Management SRL in Romania?

B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL a fost creata de B2Holding, drept sediu local, intrucat piata din Romania e una din cele mai permisive din estul Europei, castigurile acestei firme fiind fabuloase.

De cand si-a inceput activitatea in 2011, B2Holding a crescut rapid si a devenit una dintre principalele companii in tarile unde grupul desfasoara operatiuni.

B2Holding are sediul principal la Oslo si este o companie listata la Bursa de la Oslo.

Grupul este prezent in 26 de tari si gestioneaza circa 7,2 milioane de creante estimate la 15,3 miliarde de Euro cu aprox. 2.500 de oameni.

Aici, in Romania, debitorii sunt lipsiti de protectie institutionala (vezi cazul ANPC), doar cativa avocati specializati in executari silite actioneaza rapid si inteligent in apararea simp0lilor cetateni lipsiti de aparare.

Firmele de recuperare a creantelor bancare, precum B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL, ignora legislatia eferenta procesului executional civil sau si legislatia de protectie a consumatorilor.

De ce actioneaza ilegal B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL

Cumpara contractele de credit cu aproximativ 3 % din valoarea lor nominala, solicitand de la debitori sume imense, false, bazate pe acte masluite cu ajutorul executorilor judecatoresti.

La randul lor, contractele de credit sunt pline de chichite, ce formeaza esenta acelor celebre clauze abuzive.

Clauzele abuzive se regasesc in executarile silite ale recuperatorilor de creante, generand in anumite cazuri, cresterea si de 100 o suta de ori a debitului imprumutat.

Un exemplu concret se regaseste chiar in speta in care am anulat executarea silita demarata pentru 798.421,57 CHF (franci elvetieni).

Clientul nostru a fost pacalit de banca OTP BANK ROMANIA SA pentru a incheia un contract de imprumut in care rata lunara era formata din debit principal 10 % si 90 % dobanzi si comisioane!

Tu ai accepta asa ceva? Ai fi dispus sa platesti asemenea sume, ilegal impuse de banca prin omisiune si inselaciune?

Pe de o parte, Francul elvetian si-a dublat valoarea si doar imprumutatii au fost defavorizati de aceasta devalorizare, banca spalandu-se pe maini. Pe de alta parte, contractul de imprumut contine clauze abuzive.

De aceea, credem ca e just si cat se poate de moral sa aparam, pana in panzele albe, pe cel executat de B2KAPITAL.

Dupa cum observi mai sus, banca percepea, ca rata lunara, o parta din imprumut – aproape 400 CHF in timp ce dobanzile erau inzecite, ajung la aproape 4.000 CHF pe luna.

ATENTIE LA OTP BANK ! Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a sanctionat OTP Bank cu o amenda de 160.000 de lei pentru cesionarea ilegala a creditelor in strainatate.

In acelasi timp, ANPC a cerut OTP Bank sa ramburseze clientilor dobanzile si comisioanele la credite achitate in perioada in care creditele au fost cesionate, intre 2006 si 2015.

Pe tema relatiei cu OTP BANK , recomandam si urmatoarele articole:

Toate executarile demarate de B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL sunt abuzive.

Cesiunea de creanta nu a dus la transferul atributului executorialității creanței in urma raportului dintre cedenta si B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL

Cesiunea de creanta nu poate transmite la nesfarsit caracterul executoriu al unei creante, fie una nascuta dintr-un de credit. Cesionarul nu este o institutie financiar bancara, drept pentru care nu are statutul juridic al fostei creditoare.

In consecinta, consideram ca in urma eventualei cesiuni de creanta, incheiata cu B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL, aceasta din urma nu a primit un titlu executoriu, ci o creanta simpla. Caracterul de titlu executoriu s-a epuizat la data vanzarii creantei.

Legea nu conferă, ca regulă, caracter executoriu înscrisurilor sub semnătură privată, de la această regulă fiind însă exceptate contractul de credit bancar și contractul de leasing.

Contractul de cesiune nu reprezinta un titlu executoriu in raportul cu actualul creditor, astfel ca nu putea fi admisa executarea si infiintata masura asiguratorie a popririi pensiei.

Din dispozițiile legale menționate reiese că un înscris este titlu executoriu dacă, potrivit legii, poate fi pus în executare.

Legea 289/2004 privind regimul juridic al contractelor de credit pentru consum destinate consumatorilor, persoane fizice defineste creditorul ca fiind una sau mai multe persoane fizice ori juridice care, în cadrul activităţii profesionale ori de afaceri, acordă credite pentru consumatori.

B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL nu e o institutie financiar bancara potrivit legii romane, chiar daca ar avea dreptul de a acorda imprumuturi.

Creditorul nu poate acorda credite bancare, precum cel in legatura cu care a operat cesiunea de creante. Astfel, nu poate dobandi, inclusiv prin cesiune de creanta, drepturi specifice unor institutii bancare.

In sens contrar, ar opera frauda la lege intrucat prin Cesiune de creanta s-a ocoli tot sistemul legislativ specific domeniului funanciar bancar.

B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL nu detine dreptul de a primi prin cesiunea de creanta un Titlu Executoriu.

B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL nu detine dreptul de a primi prin cesiunea de creanta un Titlu Executoriu, respectiv creanta amintita de Contractul de credit cu toate trasaturile legale, astfel ca nu detine nici dreptul de a executa silit pe debitorul contestator.

 In masura in care B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL era inregistrat ca recuperator de creante la data sesizarii executorului judecatoresc, reamintim interdictia de la art. 58 alin.5) din O.U.G. nr. 52/2016 „Contractele de credit, contractele de ipotecă, precum şi orice alte înscrisuri care au caracter de instrumente de garantare a respectivelor credite, încheiate la solicitarea creditorilor, nu reprezintă titluri executorii în cazul în care cesionarul este o entitate ce desfăşoară activităţi de recuperare creanţe”. 

In urma conspectarii tabloului oficial al ANPC si a celor publicat de BNR pe site-urile oficiale rezulta ca intimata B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL, persoana nerezidenta, este autorizata sa desfasoare DOAR activitati de recuperare de creante la nivelul Romaniei.

Sanctionarea B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SR este esentiala pentru insusi actualul sistem socio politic

Subliniem ca aceasta activitate de creditare reprezinta motorul actualului sistem socio politic, avand ca reglementare legislatia din domeniu formata din norme de ordine publica, imperative.

Activitatea de acordare a creditelor nu presune un simplu imprumut ci o activitate complexa si indelungata.

Restituirea debitului este partea esentiala a actvitatii de creditare, generand o serie de obligatii doar in sarcina unitatii bancare.

Printre aceste obligatii se enumera obligatia administrarii efective a creditelor neperformante si obligatia administrarii riscurilor.

Aceste obligatii tin de domeniul financiar bancar neputand fi transmise prin cesiune de creanta unor societati in raspundere limitata infiintate in tari terte, ca obligatii corelative dreptului de creanta.

Disparitia acestor obligatii atrage lipse unor beneficii in legatura cu dreptul de creanta, precum imposibilitatea transmiterii executorialitatii creantei.

Reamintim ca debitorul cedat reprezinta un “consumator” in raport cu legislatia formata din norme de ordine publica.

Cum am putea admite ca o societatea cu raspundere limitata, fie ea B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL, poate lua locul, drepturile si obligatiile institutiei cedente, intentionam sa aparam pe cel executat de B2KAPITAL.

 Cu privire la riscuri (riscul de credit, riscul de piata, riscul de lichiditate, riscul operational si riascul reputational) exista normative si norme printre care enumeram Normele BNR nr. 17/2003, Regulamentul BNR nr 23/2006 ce impun institutiilor bancare zeci de operatiuni intrucat activitatea acestora este esentiala pentru societatea actuala, bazata pe credit.

https://velicu.eu/stergerea-din-biroul-de-credit-radierea-datelor-biroul-de-credite/

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual. Ajutandu-te si pe tine, pe cel executat de B2KAPITAL, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura.

Avocat drd. Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii opiniei profesionale personale in legatura cu notiuni si institutii juridice, ce prezinta un real interes public. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.