Avocat specializat in Penal in Bucuresti vs solutii in dosarul penal

prescriptia penala

Inca din anul 2005, de cand am pasit ca student pentru prima data in Palatul Facultatii de Drept, mi-am propus sa promovez si sa apar DREPTURILE si LIBERTATILE cetatenesti, fie si in calitate de avocat specializat in Penal in Bucuresti.

Sunt fiul unor oameni care mi-au transmis cutezanta de a ajuta pe cel de langa mine.

Tatal meu este politist in rezerva, multi ani fiind sef la serviciul “cercetari penale”.

De fiecare data cand il vizitam la biroul sau, inca de la varsta de 7 ani, observam acuratetea si atentia la detalii.

De la tatal meu am invatat ca niciun om nu poate fi acuzat, judecat si condamnat fara ca adevarul judiciar, bazat pe probe directe, sa duca la concluzia ca cel acuzat este faptuitorul, dincolo de orice dubiu.

Intr-o societate intemeiata pe valorile democratiei şi ale statului de drept, AVOCATUL are un Rol Esential. Cred ca Avocatul este indispensabil justiţiei şi justiţiabililor şi are sarcina de a apăra Drepturile şi Interesele acestora.

Eu ajut pe cel langa mine luptand cu nedreptatile intrucat asa am fost crescut, nu cunosc alt fel de a fi. Sunt un om norocos, intrucat mi-am descoperit vocatia.

AVOCAT SPECIALIZAT IN PENAL IN BUCURESTI

Sunt un Avocat Specializat in Penal in Bucuresti, orice dosar penal e o provocare pentru mine.

Valorile pe care mi le-am insusit si pentru care pledez sunt :

– Increderea in actul de justitie si in eforturile pe care le depun;

– Probitatea profesionala (cunoasterea in detaliu a doctrinei, practicii judecatoresti si a legislatiei);

– Excelenta – un avocat de succes este acela care schimba paradigma negativa din domeniul judiciar.

Te-ar putea interesa si urmatoarele articole:

De ce ai nevoie de un avocat specializat in Penal in Bucuresti

In tot cursul procesului penal, ai dreptul la aparare, de a angaja un avocat specializat in drept penal.

Este dreptul tau si chiar obligatia intrucat, in unele cazuri, vei primi un avocat din oficiu, avocat care sa nu fie un Avocat penalist.

Insasi Constitutia Romaniei cuprinde esenta dreptului la aparare: Art. 24 alin. 1) Dreptul la apărare este garantat. (2) În tot cursul procesului, părţile au dreptul să fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu.

Apararea in fata unei acuzatii intemeiata pe Codul Penal sau alta lege specifica, necesita skill-uri si instrumente pe care un penalist in Bucuresti ti le poate oferi.

Dreptul la aparare poate fi exercitat cu adevarat doar de un profesionist

In articolul 10 din Codul de procedura penala, intitulat Dreptul la apărare, este reamintit principiul potrivit caruia părțile și subiecții procesuali principali au dreptul de a se apăra ei înșiși sau de a fi asistați de avocat.

Insa in Codul de procedura penala nu este amintit modul in care trebuie sa iti exerciti drepturile procesuale.

Fara experienta unui avocat specializat in Penal in Bucuresti, iti garantez ca randurile de mai sus raman simple litere publicate in Monitorul Oficial.

Politistii si procurorii au ca misiune sa foloseasca tot ce ai facut impotriva ta, pentru a obtine condamnarea ta. Condamnarea ta, chiar de e vorba de trimiterea ta la inchisoare este misiunea lor, pentru asta se trezesc dimineata. Daca este deja suspect ori inculpat, ai toate sansele sa devii o simpla cifra in statisticile organelor de urmarire penala, intrucat salariile lor trebuie compensate cu „activitate”.

Desi un proces penal poate avea drept consecinta inevitabila condamnarea, rolul unui avocat penalist Bucuresti ramane la fel de important.

Pe parcursul executarii pedepsei apar tot felul de situatii ce trebuie rezolvate rapid, fara greseli. Deasemenea, un avocat specializat in penal in Bucuresti iti poate obtine Reabilitarea judecatoreasca.

Un avocat penalist in Bucuresti va lupta cu aceleasi arme cu organele de urmarire penala

Un avocat penalist, care crede cu tarie in ceea ce face, nu va evita un conflict cu procurorul pentru a cauta o solutie in dosarul penal.

Iti spun ca avocatul este egalul procurorului, eu nu vad altfel lucrurile, cei doi au aceelasi arme, diferenta fiind modul in care cei doi isi exercita drepturile.

„Egalitatea armelor”, actualmente, este o garanție cu statut de principiu cu aplicare în procesul penal și care a fost creat pe cale jurisprudențială de C.E.D.O. prin interpretarea articolului 6, paragraful 1, în rezolvarea cazurilor de încălcare a Convenției.

Denumirea principiului provine din sângerosul duel judiciar (iudicium duelli) al Europei catolice a secolului al XII-lea, când a fost atât de popular.

În lunga sa viață, începând cu secolul al VI-lea și până târziu, la începutul secolului al XX-lea, când a fost interzisă expres prin lege, acea formă a duelului judiciar presupunea lupta reală dintre doi indivizi stabilită de autoritatea publică sau cel puțin permisă și care era însoțită de anumite norme și limite.[1] Adversarii, în unele teritorii, puteau lupta și prin reprezentanți, dar ce respectau cu siguranță era faptul ca armele să fie strict egale, adică amandoi combatanții să aibă ori numai arme de foc, ori numai săbii sau doar brațele curate. În cazul armelor de foc, egalitatea exista chiar și în privința numărului de gloanțe. Toată procedura se desfășura deosebit de strict și în baza unui principiu bine stabilit: egalitatea în drepturi.

Așadar, istorisirea principiului egalității armelor este de fapt prezentarea unei lupte pentru respectarea demnității umane, respectare care diferă în funcție de nivelul de civilizație al epocii când se face uz de el.

Pe măsură ce sângerosul duel judiciar este scos în afara legilor, epoca modernă cunoaște un nou conținut al duelului judiciar, duel caracterizat de drepturi legale și garanții cu valoare de principii procesuale care garantează respectarea celor dintâi.              

Motivul este că, în urma dezvoltării științelor sociale, cercetarea normelor de drept procesual penal s-a concretizat în elaborarea unor concepte fundamentale, reguli de bază, principii care au avut la bază o logică juridică riguroasă și o rațiune avansată din punct de vedere intelectual. Mai mult decât atât, onoarea unei societăți civilizate, a unui stat de drept reclama  organizarea unui proces care să permită fiecărui acuzat să se apere după principii democratice de funcționare a unei anchete, a unei instrucții și, în orice caz, a unei instanțe judiciare. Semantic vorbind, „duelul judiciar” a evoluat și a căpătat un nou conținut.

Scopul acestor schimbări l-a reprezentat necesitatea tragerii la răspundere penală a adevăratului vinovat de săvârșirea unei infracțiuni în urma unei proceduri care să-l indice dincolo de orice dubiu, astfel încât nicio persoană vinovată să nu fie condamnată.   

Un avocat specializat in penal va folosi orice dubiu in favoarea ta, pentru a obtine o solutie favorabila.

In calitate de Avocat penalist in Bucuresti, voi cauta pana voi gasi o solutie in dosarul penal. Aceasta este misiunea mea.


Avocat drd Velicu DanielCabinet Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii exclusive a dreptului la opinie profesionala, fiind importanta departajarea de orice forma de publicitate. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.