Avocatii nostri Anuleaza Executarea Silita impotriva EOS CREDIT FUNDING DAC

ICCJ a decis ca EOS CREDIT FUNDING DAC nu poate fi reprezentata de recuperatorii de creante precum EOS KSI ROMANIA, in faza de Executare silita.

Rationamentul e aplicabil si altor Recuperatori de creante (Kruk Romania si InvestCapital sarl). Executarile silite se anuleaza prin Contestarea executarii silite de un Avocat.  

eos credit funding dac

Decizia ICCJ nr. 19/ 19.03.2018 emisa de ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in Contestatie la Executare Silita

EOS CREDIT FUNDING DAC reprezinta o firma offshore a carei activitate in Romania este la limita legii.

In urma Şedinţei din 19 martie 2018, ICCJ a admis sesizarea formulată de Tribunalul Sibiu – Secţia I civilă în dosarul nr. 8860/306/2015, solutia fiind emisa prin Decizia ICCJ nr. 19/19.03.2018.

In consecinţă, a stabilit că reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Practic, instanta suprema a interpretat şi aplicat art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă sanctionand recuperatorii de creante .

Norma art. 664 alin. 2) prevede ca cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convențional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poștă, curier, telefax, poștă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.

Astfel, desi decizia nu exclude de plano prezenta unui mandatar persoana juridica, instanta a reiterat teza din celebra Decizie nr 9/2016 emisa de aceeasi instanta.

Strict in faza sesizarii executorului judecatoresc, Creditorul, fie el si o Banca, nu poate mandata o persoana juridica. 

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca executorul judecatoresc nu poate fi sesizat de o entitate, ca reprezentant al recuperatorilor, intrucat incalca Codul de procedura civila. Astfel, recuperatorii de creante au fost impiedicati de Inalta Curte sa mai fenteze legea.

Prin Contestatia la Executare Silita, debitorii se pot prevala de rationamentul juridic din decizie. 

 

Efectele unor astfel de decizii asupra Executarilor Silite pornite de recuperatorii de creante

Decizia ICCJ nr. 19/19.03.2018 este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanța care a solicitat dezlegarea de la data pronunțării deciziei, iar pentru celelalte instanțe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Rationamentul din decizia ICCJ nr. 19/19.03.2018 se poate aplica si impotriva executarilor silite incepute anterior, cu atat mai mult anterior publicarii deciziei in monitorul oficial.

S-a clarificat, desi era destul de clar si inainte, ca un recuperator de creante nu poate fi reprezentat de o entitate juridica in Executarea silita a debitorului.

De exemplu, EOS CREDIT FUNDING DAC nu poate fi reprezentata de EOS ROMANIA, interdictie valabila si pentru PROSPEROCAPITAL sarl, INVESTCAPITAL ltd, Intrum Romania Justitia .

Majoritatea covarsitoarea a executarilor silite pornite de KRUK ROMANIA, prin SECAPITAL SARL, sunt compromise.

Debitorii trebuie sa conteste executarea silita la Judecatorie.

O duzina de motive pot fi invocate prin Contestatie la Executare silita , precum Cesiunea creditului – efectuata ilegal.

  

Prin Contestarea Executarii Silite se pot Anula toate actele facute de EOS CREDIT FUNDING DAC sau alte asemenea entitati offshore

Debitorul poate introduce contestatie impotriva executarii silite, precum și impotriva oricarui act de executare daca exista o astfel de ilegalitate precum cea amintita mai sus. 

Daca la creditul cesionat initial sunt adaugate comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, acestea vor putea fi anulate.

Daca recuperatorul dispune executarea silita, sanctionarea actelor ilegale se obtine doar prin intermediul Contestatiei la executare.

Daca recuperatorul trece peste interdictii, se poate obtine nulitatea executarii silite si chiar a cesiunii de creanta. La asta se adauga restituirea sumei obtinuta ilicit, prin executarea silita desfiintata retroactiv.

Cel mai nou caz de executare silita ilegala este cel in care executorul judecatoresc este sesizat de un mandatar persoana juridica, reprezentant convenţional al Creditorului.

Introdu urgent Contestatie la Executare Silita, imediat ce ai fost informat caci debitul se poate tripla din cauza clauzelor abuzive. Te pot interesa si urmatoarele articole:

 

Si eu am fost executat silit recent, in mod ilegal

Desi am anulat Executarea Silita, ponita abuziv de Primaria Sector 5, timpul pierdut si stresul generat sunt inconmensurabile.

Ca debitor executat silit abuziv si in calitate de Avocat specializat in executari, eu stiu perfect ce simti si, in special, ce trebuie facut.

ESTI LIBER SA OBTII ANULAREA EXECUTARII DEMARATA DE EOS CREDIT FUNDING DAC


Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu