EOS CREDIT FUNDING DAC vs Avocatii ce Anuleaza Executarea

avocat executari Calarasi

ICCJ a decis ca EOS CREDIT FUNDING DAC nu poate fi reprezentata de recuperatorii de creante precum EOS KSI ROMANIA, in faza de Executare silita.

Rationamentul e aplicabil si altor Recuperatori de creante (Kruk Romania si InvestCapital sarl). Executarile silite se anuleaza prin Contestarea executarii silite de un Avocat.  

Decizia ICCJ nr. 19/ 19.03.2018 emisa de ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in Contestatie la Executare Silita

 

EOS CREDIT FUNDING DAC reprezinta o firma offshore a carei activitate in Romania este la limita legii.

In urma Şedinţei din 19 martie 2018, ICCJ a admis sesizarea formulată de Tribunalul Sibiu – Secţia I civilă în dosarul nr. 8860/306/2015, solutia fiind emisa prin Decizia ICCJ nr. 19/19.03.2018.

In consecinţă, a stabilit că reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Practic, instanta suprema a interpretat şi aplicat art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă sanctionand recuperatorii de creante

Norma art. 664 alin. 2) prevede ca cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convențional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poștă, curier, telefax, poștă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.

Astfel, desi decizia nu exclude de plano prezenta unui mandatar persoana juridica, instanta a reiterat teza din celebra Decizie nr 9/2016 emisa de aceeasi instanta.

Strict in faza sesizarii executorului judecatoresc, Creditorul, fie el si o Banca, nu poate mandata o persoana juridica. 

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca executorul judecatoresc nu poate fi sesizat de o entitate, ca reprezentant al recuperatorilor, intrucat incalca Codul de procedura civila. Astfel, recuperatorii de creante au fost impiedicati de Inalta Curte sa mai fenteze legea.

Prin Contestatia la Executare Silita, debitorii se pot prevala de rationamentul juridic din decizie. 

 

Efectele unor astfel de decizii asupra Executarilor Silite pornite de recuperatorii de creante

 

Decizia ICCJ nr. 19/19.03.2018 este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanța care a solicitat dezlegarea de la data pronunțării deciziei, iar pentru celelalte instanțe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Rationamentul din decizia ICCJ nr. 19/19.03.2018 se poate aplica si impotriva executarilor silite incepute anterior, cu atat mai mult anterior publicarii deciziei in monitorul oficial.

S-a clarificat, desi era destul de clar si inainte, ca un recuperator de creante nu poate fi reprezentat de o entitate juridica in Executarea silita a debitorului.

De exemplu, EOS CREDIT FUNDING DAC nu poate fi reprezentata de EOS ROMANIA, interdictie valabila si pentru PROSPEROCAPITAL sarl, INVESTCAPITAL ltd, Intrum Romania Justitia .

 

Majoritatea covarsitoarea a executarilor silite pornite de KRUK ROMANIA, prin SECAPITAL SARL, sunt compromise.

Debitorii trebuie sa conteste executarea silita la Judecatorie.

O duzina de motive pot fi invocate prin Contestatie la Executare silita , precum Cesiunea creditului – efectuata ilegal.

Un al caz de executare silita abuziva demarata de EOS CREDIT FUNDING DAC – justificarea calitatii de creditor

 

Plecand de la analiza acestui caz din cadrul biroului nostru, unde am anulat executarea si datoria ceruta clientului nostru, am extras un caz clasic deja privind executarea silita abuziva si nelegala.

 

TRIBUNALUL CALARASI

https://portal.just.ro/116/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=20200000000106769&id_inst=116

contestator MANDACHE BOGDAN AURELIAN – la avocat Velicu Daniel

parata EOS CREDIT FUNDING DAC

eos credit funding dac

26 mai 2023: Admite apelul declarat de apelantul Mandache Bogdan Aurelian împotriva Sentinţei civile nr.2266 pronunţată în data de 18.10.2022 de Judecătoria Călăraşi în dosarul cu nr.4222/202/2019 în contradictoriu cu intimatele EOS KSI ROMÂNIA S.R.L. şi EOS CREDIT FUNDING DAC, pe care o anulează în tot şi rejudecând: Respinge cererea de repunere în termen formulată de contestatorul Mandache Bogdan Aurelian. Respinge excepţia tardivităţii. Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul Mandache Bogdan Aurelian în contradictoriu cu intimatele EOS KSI ROMÂNIA S.R.L. şi EOS CREDIT FUNDING DAC. Anulează executarea silită însăşi, respectiv anulează actele de executare cu privire la debitorul Mandache Bogdan Aurelian efectuate în dosarul de executare silită nr.813/CI/2017 al Societăţii Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti Dumitru, Iancu & Asociaţii. Obligă intimata EOS CREDIT FUNDING DAC la plata către contestatorul Mandache Bogdan Aurelian a sumei de 1462 lei reprezentând cheltuieli de judecată la fond. Dispune restituire către contestatorul Mandache Bogdan Aurelian a sumei de 1500 lei reprezentând taxă judiciară de timbru ( fond + apel). Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 26.05.2023.
Document: Hotarâre  768/2023  26.05.2023

Am invederat instantei si dovedit faptul ca incuviintarea executarii silite se impunea a fi respinsa intrucat creditorul nu a facut dovada calitatii de creditor asupra unei pretentii certe lichide si exigibile silite.

La cererea de incuviintare a executarii trebuia sa se regaseasca atat contractul de credit cat si cel de cesiune precum si dovada scadentei anticipate comunicate debitorului de Banca, insotite de o fisa de cont din care sa reiasa suma pretinsa de intimata la data cesionarii creantei sale.

Judecatorul investit cu incuviintarea executarii silite trebuia a verifica cel putin la nivel de aparenta daca ne aflam in fata unui credit neperformant in intelesul OUG 50/2010 si 58/2016 ori in lipsa acestor elemente se impune apriori respingerea cererii de incuviintara a executarii silite.

Incuviintarea executarii silite a fost una neconforma incalcand caracterul cert lichid si exigibil al pretentiilor intimatelor EOS KSI ROMÂNIA S.R.L. şi EOS CREDIT FUNDING DAC, instanta de incuviintare ignorand faptul ca la dosarul depus de executor NU se afla dovada scadentei anticipate si nici o fisa de cont emisa de catre institutia bancara din care sa rezulte la nivel de aparenta lichiditatea si exigibilitatea pretentiilor intimatei.

Astfel, am dovedit ca incuviintarea executarii silite a fost admisa in mod profund nelegal cu consecinta vatamarii debitorului si pe cale de consecinta s-a impus anularea acesteia.

 

Executarea silita a EOS Credit Funding DAC si datoria de 65.000 Euro au fost anulate definitiva la Iasi – a doua cea mai dificila instanta din tara

Contestatori Tarnauceanu Daniela si Tarnauceanu Florin – la Avocat Velicu Daniel

EOS CREDIT FUNDING DAC PRIN SC EOS KSI ROMANIA SRL Intimat

https://portal.just.ro/99/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=24500000000497082&id_inst=99 

EOS CREDIT FUNDING DAC

Admite contestatia la executare formulată de contestatorii Tarnauceanu Daniela şi Tarnauceanu Florin in contradictoriu cu intimata EOS Credit Funding DAC, reprezentată de EOS NEXT SERVICES SRL. Anulează executarea silită ce face obiectul dosarului de executare nr. 1493/2018 aflat pe rolul executorului judecătoresc Silimon Valentin, precum şi încheierea nr. 10242/CS/2018 din 14.08.2018 pronunţată de Judecătoria Iaşi în ds. nr. 22045/245/2018 de încuviinţare a executării silite. Obligă intimata la plata către contestatori a sumei totale de 4.500 lei cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat. În temeiul disp. art. 45 alin. 1 lit. f din OUG nr. 80/2013 dispune restituirea către contestatori a sumei de 1.020 lei reprezentând taxă judiciară de timbru (fond si apel). Definitivă. Pronunţată astăzi, 08.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre 2024/2023 08.11.2023

 

 

Prin Contestarea Executarii Silite se pot Anula toate actele facute de EOS CREDIT FUNDING DAC sau alte asemenea entitati offshore

 

Debitorul poate introduce contestatie impotriva executarii silite, precum și impotriva oricarui act de executare daca exista o astfel de ilegalitate precum cea amintita mai sus. 

Daca la creditul cesionat initial sunt adaugate comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, acestea vor putea fi anulate.

Daca recuperatorul dispune executarea silita, sanctionarea actelor ilegale se obtine doar prin intermediul Contestatiei la executare.

Daca recuperatorul trece peste interdictii, se poate obtine nulitatea executarii silite si chiar a cesiunii de creanta. La asta se adauga restituirea sumei obtinuta ilicit, prin executarea silita desfiintata retroactiv.

Cel mai nou caz de executare silita ilegala este cel in care executorul judecatoresc este sesizat de un mandatar persoana juridica, reprezentant convenţional al Creditorului.

Introdu urgent Contestatie la Executare Silita, imediat ce ai fost informat caci debitul se poate tripla din cauza clauzelor abuzive. Te pot interesa si urmatoarele articole:

 

 

In calitate de avocati specializati, luptam contra abuzului de putere, regasit din plin in activitatea bancilor, a IFN-urilor si a satelitilor – recuperatorii de creante. Ne dorim ca Romania sa devina o tara sigura, unde sa te poti dezvolta social, profesional si spiritual. Ajutandu-te si pe tine, vom face un pas mic dar important, in drumul spre o tara mai curata, mai sigura.

 

 

Poprirea tertilor – legea popririi – este neconstitutionala

 

ESTI LIBER SA OBTII ANULAREA EXECUTARII DEMARATA DE EOS CREDIT FUNDING DAC

 


Avocat drd Velicu Daniel – Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu

  • Prezentul articol face parte dintr-un blog juridic, fiind destinat informarii publice. Informatiile expuse aici, cat si in restul site-ului, sunt efectul exprimarii opiniei profesionale personale in legatura cu notiuni si institutii juridice, ce prezinta un real interes public. Orice terta persoana va putea folosi informatiile expuse aici prin asumarea propriei sale raspunderi.