Actiune Colectiva Anulare Taxa Salubrizare Sector 4 abuziva

Daca DITL Sector 4 a impus abuziv o Taxa Salubrizare, ai Dreptul de a te adresa justitiei pentru a obtine Anulare Taxa Salubrizare. Noi putem Anula Taxa de Salubrizare si Decizia de Impunere emisa de Primaria Sector 4, daca firma dvs nu utilizeaza serviciul de salubritate. Poti actiona separat sau prin Actiunea Colectiva de Anulare Taxa Salubrizare

 

Taxa de Salubrizare in Sector 4 este Ilegala! Ai dreptul de a obtine o solutie de Anulare Taxa Salubrizare

Asa cum precizam si AICI, Taxa de Salubrizare nu se achita de acele SRL-uri/ PFA-uri ce nu beneficiaza de serviciul de Salubrizare in mod concret si efectiv.

Cat timp entitatile nu folosesc serviciul de salubritate, pus la dispozitie de Primaria Sector 4, nu exista premisa legala de a fi achitata vreo taxa precum Taxa de Salubrizare, pentru anul 2018.

Daca DITL Sector 4 impune plata Taxei de Salubrizare, singura Solutie este de a cere o solutie de Anulare Taxa Salubrizare.

Insusi Codul Fiscal, aprobat prin Legea 227/2015, aminteste la art. 484 alin. 3), ca Taxele speciale (precum taxa speciala de salubrizare din Sector 4) se încasează numai de la persoanele juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituția sau serviciul public de interes local.

Ori, daca SRL-ul/ PFA-ul nu desfasoara activitate la sediu si nu utilizeaza serviciul de salubrizare, poti obtine solutia de ” Anulare Taxa Salubrizare “.

 

Taxa de Salubrizare Sector 4 este ilegala daca este impusa printr-o Decizie de Impunere, daca SRL/ PFA nu beneficiaza de serviciul de salubrizare

Intr-un articol precedent, am scris despre Decizia de Impunere ce poate fi emisa de DITL Sector 4.

O decizie de Impunere, pentru plata taxei de salubrizare, se emite de DITL Sector 4 doar daca respecta legislatia in vigoare.

Legea serviciilor comunitare de utilitati nr 51/ 2006 si Lgea 227/2015 privind Codul Fiscal impun ca Utilizatorii serviciului de salubrizare sa fie acele persoane fizice sau juridice care beneficiază, direct ori indirect, individual sau colectiv, de serviciu.

Doar persoanele care beneficiaza de servicul de salubrizare sunt obligate sa achite taxa speciala.

Art 30 alin. 6) din Legea finantelor publice nr 273/2006 stabileste ca Taxele se incaseaza doar de la persoanele ce beneficiaza efectiv de salubrizare.

Astfel, exista o duzina de motive pentru o solutie de ” Anulare Taxa Salubrizare “.

Cum obtineti o solutie de Anulare Taxa Salubrizare in Sectorul 4

Taxa de Salubritate NU este obligatorie.

Alte argumente, privind caracterul ilegal al acestei Taxe de Salubrizare in Sectorul 4, am invocat si AICI.

Rolul unei taxe speciale nu este precum acela al unui impozit.

Taxa speciala privind salubrizarea nu este un Impozit si nu trebuie sa semene cu un impozit.

In comparatie cu Impozitul auto, ce se achita indiferent daca masina ete utilizata de proprietar, taxa de salubrizare priveste un anumit serviciu de care beneficiaza in mod concret o persoana.

Impunerea unui serviciu nu este permisa de lege, in comparatie cu impozitul. Exemplele pot continua, de retinut este ca taxa de salubrizare este ilegala daca SRL-ul ori PFA-ul nu utilizeaza serviciul.

In consecinta ai dreptul de a obtine o solutie de ” Anulare Taxa Salubrizare “.

 

Pentru Actiunea Colectiva ” Anulare Taxa Salubrizare “, completeaza formularul de mai jos :

[contact-form to=”avocat@velicu.eu” subject=”actiune colectiva”][contact-field label=”Denumire si date contact” type=”name” required=”1″][contact-field label=”Numar Decizie Impunere si data comunicarii” type=”text”][contact-field label=”Aveti activitate la sediu? ” type=”textarea”][/contact-form]

 


Cabinet de Avocatura Daniel Velicu & Asociatii

0729108050

avocat@velicu.eu